Last news in Fakti

5 Септември, 2022 16:37 5 144 17

Синдикатите в МВР с отворено писмо до всички кандидати за депутати

  • синдикати-
  • отворено писмо-
  • мвр-
  • кандидати за депутати

Илия Кузманов: Системата няма ресурс да издържи нова порция популизъм

Синдикатите в МВР с отворено писмо до всички кандидати за депутати - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР предлага срещи по темата, свързана със сигурността, на основните политически сили у нас. Идеята е преди изборите на 2-и октомври политиците да чуят исканията на работещите в МВР и да изложат вижданията си, свързани с промени в сектора. В разговорите ще участват и представители на синдиката на служителите в затворите.
Пред "Хоризонт“ Илия Кузманов от Синдикалната организация на служителите в МВР обясни, че след края на разговорите представителите на политическите партии ще бъдат помолени да се подпишат под документ с промените, които обещават да въведат. От синдиката искат това заради случаите от последните години, когато политици често забравяли предизборните си обещания:

"Системата няма ресурс да издържи нова порция популизъм. Крайно време е да се разбере, че системата за сигурност се нуждае от смислена реформа с визия и стратегия, иначе цената ще я плащат гражданите и служителите. Това е нашето послание през тази декларация. Тя е категорична и е насочена към всички политически партии без изключение. Няма значение дали те ще бъдат в опозиция или ще ръководят държавата" - обясни Илия Кузманов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кичетата на валстта

    37 6 Отговор
    Квичат аз по-тлъсто кокалче.

    Коментиран от #11

  • 2 Единственото което

    40 5 Отговор
    трябва, да се направи е съкращаването, на 70% от кърлежите в милицията, и нещата ще се оправят!!!!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 0 Отговор
    РЕОРГАНИЗАЦИЯ си трябва в МВР
  • 4 СЗО

    39 0 Отговор
    Махнете чантаджиите, и си обучавайте полицаите които работят на терен....тогава може и да се получи...
  • 5 Българка

    39 1 Отговор
    От системата на МВР трябва да се съкратят поне 10 000 чантаджии и калинки. Да се окрупнят структурите. България е на челно място в Европа по брой на прокурири и полицаи на глава от населението и на последно място в борбата с корупцията и престъпността
  • 6 Агата Кристи

    16 3 Отговор
    По добре да прочетат романа на Дж. Оруел "ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ" ..
  • 7 Авс

    21 8 Отговор
    Много ми е интересно, защо не напуснат и се реализират на свободния пазар. Както казва един икономист, там трябва да се работи, а не да се седи на сянка в патрулката. Или да се върши лична работа през работно време.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 безпартиен

    29 1 Отговор
    Този като го гледам е 2 в 1-със заплата + пенсия!!!!Такива само в МВР са повече от 5000 души и все на ръководни длъжности!Няма да ги видите в патрулка или по улиците!Заплатите им са от 2500-3500 месечно+ пенсия на макс+ 20 заплати за "вярна служба"!Толкова ли са ценни кадри,че ако ги няма се закрива МВР или пък няма желаещи за работните им места?Отделен е въпроса за различното натоварване в различните области и градове!При намаляло с повече от 1 милион население на България,численият състав на МВР се е увеличил!!!!Ние све единствената страна в ЕС,САЩ и дори Русия с бившите ОНД републики където пенсиониран от бюджета остава на работа на същото място но и с пенсия като бонус!!!!За пожарната в МВР същото!Какви средства годишно се влагат за поддържане на почивни бази,станции и персонал там?Колко държави в ЕС имат такива почивни бази към техните министерства?Иначе казано,за да се даде на едни трябва да се вземе от други!Мислете кого да отрежете и заслужава ли си!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ко? Не!

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кичетата на валстта":

    Не са ми любими,но в случая го слушах по радиото и доводите му бяха повече от основателни,не става въпрос само за пари
  • 12 Въпрос

    19 2 Отговор
    Този отново заплашва и не пропуска да пореве отново за заплати. Канцелариите са препълнени с чиновници първа категория. Знаем какво следва за тях от тази първа категория!!!
  • 13 1234578

    15 4 Отговор
    Милиционерите да казжет какво "СМИСЛЕНО НЕШО" искат.

    Досега са искали все увеличение на заплати, но са длъжници на обществото. В МВР има корупция и то голяма. Нито пък полицаите са съгласни да се откажат от 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ остатък от комунистическото живково време. Може да им се дава някаква твърда сума на всички полицаи при пенсиониране да е еднаква независимо от заплатите им. Примерно в размер на 10 МРЗ(7100 лева). Все пак пенсионираните полициа получават доста добра пенсия.

    Наскоро сириец емигрант уби 2-ма полицаи. Едини е баща на деца. Синдиката да посика от държават да се отпускат пенсии или заплати в размер на чистатата МРЗ, т.е. 550 лева в момента на всяко дете на загинал полицай по време на работа. На тези деца парите да се отпускат до навършване на 21 годишн възраст или ако са студенти до навършване на 25 годишан възраст. А не полицаите да ПРОСЯТ както е сега за децата на загинали техни колеги.
  • 14 Мнение

    6 3 Отговор
    Това не е приемлив ход от тези синдикалисти и в него има ясни политически нюанси. Да се договорим-Подпишете, едва ли не и ще се гласува за вас. Странно и притеснително.
  • 15 70% от служителитe в МВР

    9 3 Отговор
    сa 2 в 1 заплата + пенсия!
  • 16 ха ха

    4 2 Отговор
    разчитат на обещание с подпис , но коалиция след изборите няма как да се съобрази с обещанието , не че са гладни и жадни като българските работещи но се опитват да си вдигнат стандарта в което няма нищо лошо
  • 17 Българин

    6 1 Отговор
    Тези "мили", "загрижени" и "жалостиви" синдикалисти. Май пропуснаха да обявят, че 90% от тях са пенсионери. Подлоги на всяко едно политическо ръководство на МВР, а какво е това??? Какво е това ПОЛИТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО на силово министерство? Не трябва ли това да е деполитизиран орган, безпристрастен и независим от властта??? Е, българино! Спинкай си спокойно и знай, че нищо няма да се оправи. Винаги ще бъдеш излъган с една илюзорна сигурност, а престъпниците, ИСТИНСКИТЕ ще са на свобода и ще пият кръвчицата ти! Хайде наздраве!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол