Last news in Fakti

8 Септември, 2022 17:07 6 691 18

Нинова от Разград: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата с тока

  • корнелия нинова-
  • разград-
  • рекет-
  • спрян-
  • фирми-
  • криза-
  • ток

На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това, каза още лидерът на БСП

Нинова от Разград: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата с тока - 1
Снимка: БСП

„Оценката за управлението на икономиката и индустрията не си я даваме ние самите. Даде ни я Европейската статистическа агенция. В края на нашия мандат тя постави България на първо място по индустриално производство за пръв път от 15 години. Каквото и който да говори, никой не може да ни отнеме тези резултати. Спряхме рекета върху фирмите, подкрепихме ги в кризата с тока, не допуснахме масови фалити. Много усилия насочихме към развитие на индустриалните зони. Разширихме регистъра с нови такива. Подписахме договор и стартира голяма инвестиция от 20 млн. лв. в зона Божурище. Подписахме договор с АПИ за изграждане път до там. По този договор се откриват 200 нови работни места с високи заплати. Обърнете внимание - подписани и стартирали договори, а не празни приказки за добри намерения някога в неясното бъдеще. Подготвихме проект за възстановяване на индустриална зона Видин. И това само за 7 месеца. Не ни стигна време да разгърнем цялата програма за индустриалните паркове. Но ще продължим след изборите в едно ново правителство. На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това. В резултат на кризите, западни фирми скъсяват пътя на доставките и търсят локация за преместване на производството си от изток по-близо до Европа. България е прекрасно място затова и ние положихме много усилия страната ни да бъде избрана. Индустриалните зони в страната трябва да се увеличават. Тук държавата може да помогне много и на кметовете, и на частните инвеститори с довеждаща инфраструктура, със смесено участие, както правехме ние в Министерството на икономиката и индустрията. Ето зоната в Разград е изцяло общинска. Изградена от кметове на БСП. В нея работят 50 фирми с близо 700 работници. Тези локални зони създават и работна места и задържат хората. Ефектът от тях е многостранен - и икономически, и социален, и демографски. Нека малките и средни фирми, предприемачи и работодатели да бъдат спокойни. Участието на БСП в бъдещо управление ви гарантира, както и досега, партньорство с държавата, подкрепа, свобода за работа без рекет, за да има икономически растеж, работни места и високи заплати за работниците.“
Това заяви Нинова на посещение в Индустриалната Зона в Разград, където се срещна с работници и обсъдиха увеличението на доходите и социалните придобивки.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да ама останахте

    10 4 Отговор
    с руснаците. Времето е разделно или си с руснаците или не.
  • 3 Пич

    17 1 Отговор
    А народа , како ???!!! Фирмите крадат достатъчно и без вас !!! А вие крадете чрез тях !!!
  • 4 Бай Гошо

    20 4 Отговор
    На всички вече е ясно: гласуваш за Киро - получаваш Нинова с дамаджана.
  • 5 Мунчо

    20 5 Отговор
    Ей, другарко Нинова какво сте "раздали" и "направили" за седем месеца, освен още няколко милиарда заеми, които бяха раздадени като подаяния на хорицата, а в същото време цените на основните хранителни продукти са с 100-150% НАГОРЕ.... На теб ли да вярвам или на очите и цените по магазините?! МАРШ И ДА НЕ СТЕ СЕ ВЕСНАЛИ ПОВЕЧЕ НА ХОРИЗОНТА...
  • 6 Айде

    18 2 Отговор
    В САЩ или в Лондон, при роднините. В България място нямаш. Искрено ще се радвам, да не минете бариерата, още повече ще се радвам така да се сринете, че да не получите субсидия.
  • 7 Дългият

    12 1 Отговор
    Нинова отново се е прицелила в някое важно министерство и това е съвсем вероятно.
  • 8 Миризлив пор

    13 2 Отговор
    Како, нали ревахте "асфалт не се яде"! Защо всичко се строи до магистрала и път? Защо ще правите път до Божурище? Докато се правихте на циркаджии и спряхте магистрала Хемус вече там нищо не се строи. А колкото до Разград, там добре че е Киро Гела да инвестира преди години!
  • 9 в ЕС не като за ЕС

    3 2 Отговор
    900 лева MWh , няма какво повече да коментирам какво и с какво сте подкрепили . Свободната борса , на която между впрочем Тиквун ни изкара , е пазар на който имат достъп доставчици от страни с пъти по-високи доходи , европейско било и не знам какво , ама едната страна на медала . Докато сте на къс повод на Урсула прокопсия няма да има .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРБ

    8 3 Отговор
    Нагла лъжкиня
  • 12 Трезвомислещ българин

    5 1 Отговор
    Нинова: Застанахме до бизнеса и спряхме рекета
    Лидерът на БСП откри кампанията на левицата в Благоевград.
    Явно тази фраза е добре заучена и ще обиколи цяла България с нея.

    Коментиран от #13

  • 13 Манолова с комисията

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Трезвомислещ българин":

    Спря рекета , а тая Нинова си го приписва.
  • 14 Лъжкиня

    8 1 Отговор
    Видяхме инфлацията и разбираме колко мислиш за нас!
  • 15 НикогаПовечеСДС-Чума

    1 2 Отговор
    СитТърбух плямпа глупотевини,надявайки се на повече балъци,които да гласуват за нея,но всичко приключва наесен.
    Бас държа,че ще е извън парламента,и понеже повече няма да има за лея капачка,ще поплямпа още малко и ще се отлети при отрочето си Алфонсо в Хамеуика, където да харчи "за благото"и "за здравето" на народа прост приватизираните милиончета .
  • 16 това е патология

    2 1 Отговор
    Корни лъже безогледно. Само като прочетох че сме на първо място по производство в Европа и й повярвах веднага.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЧИЧИ

    0 0 Отговор
    РАЗГРАД ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БСП И НИНОВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове