Last news in Fakti

13 Септември, 2022 16:48 965 12

Мая Манолова: Благодарение на наш сигнал увеличението на водата с 60% в Бургас ще падне в съда

  • мая манолова-
  • увеличение на водата-
  • бургас

Изстраданата експертиза на майките от "Системата ни убива", част от листите на "Изправи се България", е в основата на решението им да се включат в политиката

Мая Манолова: Благодарение на наш сигнал увеличението на водата с 60% в Бургас ще падне в съда - 1
Кадър ИБГ

На 13 септември 2022 г. на среща със симпатизанти и медии в Бургас, лидерът на Изправи се България Мая Манолова представи водача на листата на партията в областта – Добромира Полименова, представител на майките от Системата ни убива – гражданска квота в листите на Изправи се България. „Повече от 10 години системата не просто не помага, а работи срещу тези борбени жени“ – заяви Манолова. Тя подчерта, че хората в листите на Изправи се България са силни личности с ясни каузи.

На срещата бе представен спасителния план на формацията съставен от пет ключови елемента, които ще дадат възможност на българските граждани и на малкия бизнес да преминат през тежката зима, която се очертава в резултат на безхаберието и корупционните схеми на последните управления.

На първо място от Изправи се България поискаха таван на цените на 8 основни хранителни продукти от малката потребителска кошница, което ще даде възможност на хората да не гладуват през зимата. Фиксиране на цената на бензина и дизела на 2.50 лева с решение на Народното събрание. От формацията вече са изразили становище и как това може да се случи. Мая Манолово подчерта, че по тази причина първата от акциите в кампанията АнтиСпекула на Изправи се България беше пред рафинерията на Лукойл Нефтохим в Камено и в Росенец и е осветена цялата схема на частната компания каквато е Литаско, по която се печелят спекулативно над 3 милиарда лева на гърба на българските граждани. „Заради скъпия бензин и дизел инфлацията се повишава и поскъпват всички стоки“, добави още Манолова.

Кампанията „Не плащай“ е ключова за ПП Изправи се България като се обхващат сметките за вода, ток и парно, за дълговете към колекторски фирми и бързи кредити. Г-жа Манолова поясни, че с тази кампания се призовават столичани да не плащат парно до 14 септември, защото измамата с 20 % ДДС вместо 9 % е в разрез с интереса на хората. Топлофикация Бургас няма този проблем, защото сметките се плащат ежемесечно.

Акцент в срещата в Бургас бе проблемът с драстичното поскъпване на цената на водата, в размер на 60 процента, което е най-голямото повишение на цена на вода и е директен удар както по населението, така и по бизнеса, особено в областта на туризма. Подписката и гражданското недоволство организирани от Мая Манолова пред ВиК Бургас доведоха до протест пред апелативния съд от страна на Софийска градска прокуратура, като в момента има реални шансове решението на КЕВР най-вероятно да бъде отменено от съда. Манолова обърна внимание, че за високите сметки на водата, грях към хората имат както кмета на град Бургас и кметовете на населени места в областта, а така също и областната управа, които не са упражнили в достатъчна сметка натиск, за да защитят интереса на хората.

Друга важна насока в спасителния план е свързана с дълговото робство – от формацията са готови със закона за частния фалит, за колекторските фирми, за ограничаване на свръхправомощията на банките, на бързите кредити.

Една от точките от спасителния план на Изправи се България е повишаването на доходите. Увеличаване на минималната работна заплата на 1260 лв., колкото е издръжката на живота, както и преизчисляване на пенсиите спрямо осигурителен доход от 2021 г. С примери бе обусловена невъзможността хората да живеят нормално със 710 лв. при инфлация над 17 %, която е два пъти по-висока от европейската и инфлация на хранителните продукти с 50%.

„Като се платят данъци и осигуровки средствата за хората остават под 540 лв. Това показва, че повечето българи са работещи бедни. Ние сме равни в цените на храните, на тока, на парното, на бензина, на дизела с европейците, но не сме равни в доходите. Това е, което ще променим“, добави още лидерът на Изправи се България.

Бе представена и социалната програма на Изправи се България, с акцент към нуждите на самостоятелно отглеждащите децата си родители, т.е. хората, които в условията на криза отглеждат децата си с една заплата. В тази програма са включени ваучери за детегледачи, ваучери за ремонти и подкрепа за децата, безплатни учебници, стимули за работещите родители при раждане на първо, второ и трето дете в размер на 10 хил. лв.

Водачът на листата в гр. Бургас, авд. Добромира Полименова, представител на Системата ни убива разказа и за своята лична кауза насочена към семействата с болни деца, деца със специални потребности, както и инвалидите. Тя изрази увереност, че именно хората, които не са получили подкрепа от системата, дори са били изхвърлени от нея трябва да влязат в парламента, за да подобрят живота на обикновените хора.

Мая Манолова изрази увереност, че на предстоящите избори хората ще гласуват полезно, ще гласуват за малките партии, които са близо до тях самите и до проблемите им.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    6 2 Отговор
    А за увеличението на нашето топло с 30%, или не сме ви толкова симпатични?
  • 2 мхм

    8 3 Отговор
    добре че идат избори, че да се заемете с някаква работа, иначче сле избори никакви ви няма

    Коментиран от #7

  • 3 Орел

    6 1 Отговор
    Може да превърне и 60% от водата във вино! Ама друг път!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Манолова трябва да се коалира

    3 2 Отговор
    С някой за да влезе.
  • 6 Агата Кристи

    9 1 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕХ,

    БЛАГОДАРЯ ТИ майче,

    Благодарение на теб и ЕДИНСТВЕНО на ТЕБ днес за пореден път ИЗГРЯ слънцето.
    ПОКЛОН !!!
    /но, няма да се впускаме в подробноси за стотиците милиони левове, който благодарение на теб зачезнаха/.
  • 7 Калпазанин

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "мхм":

    То преди избори винаги са най честните лъжливи обещания, само какви състрадстелни физиономии правят все едно живеят с техните проблеми, Холивуд пасти да яде това са артисти
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 оня с коня

    6 0 Отговор
    Ще й се вържат някои хора на съвета "не плащай" и когато им спрат тока,водата и парното и я потърсят да я питат "що тъй",...няма да я открият.
  • 10 И що тъй само у Бургас?

    3 2 Отговор
    Да угодиш на алчните хотелиерчета, дето с тия цени на "услугите" са калкулирали 20 лв. на кубик и сега писнаха. Никакъв не ти е дерта за обикновените жители на града. В Стара Загора от 3.07. на 4,12 лв., а доколкото разбирам, увеличена е в почти цяла България. Че влезеш у парламенто на 36-ти март.
  • 11 така така

    1 1 Отговор
    Стига изливахте помия срещу Мая която иска да ви вдигне минималната заплата до 900 лв!
  • 12 бай Пантелеймон наследникът на бай Иуп

    1 0 Отговор
    да прати сигнал и за ракията! ина4е няма да има успех на изборите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове