Last news in Fakti

15 Септември, 2022 10:50 2 805 39

Андреев: Руснаците работят с партии и хора, за които не може да предположите

  • методи андреев-
  • руснаци-
  • агенти-
  • агентурна мрежа

В България има огромна мрежа от руска агентура, коментира бившият депутат

Андреев: Руснаците работят с партии и хора, за които не може да предположите - 1

В България има огромна мрежа от руска агентура. А руснаците работят с партии и хора, за които никой не предполага. Това коментира в предаването „Здравей, България” Методи Андреев, бивш депутат, член на комисията за контрол на службите и на комисията по досиетата.

Той коментира последния доклад на ДАНС, информация за който беше разпространена вчера. Според доклада България продължава да е обект на системен разузнавателен интерес. Русия ползва пропаганда и дезинформация, за да упражнява влиянието си у нас. През втората половина на миналата година е започнала мащабна хибридна кампания срещу разширяването на НАТО на изток и разширяване на влиянието на Русия сред други държави, сред тях и България, са изводите в доклад на ДАНС.

„Това, което излиза като доклади от ДАНС, ДАР и Военна информация, това са годишните доклади, които службите трябва да представят пред парламента. Когато се сформира парламентът след 2 октомври, вероятно ще ги разгледат депутатите. Такива доклади е имало и преди. Този път, това което излезе в медиите от трите служби, ми прави впечатление, че единствено в ДАР няма спомената Русия като източник на тези хибридни атаки и заплахи. Но по-важното е какво са дали в секретната част”, коментира Андреев.

„Тази работа не е изненада. За всички стана ясно, че Русия не е онази държава - братска държава, която мисли за бъдещето и добруването на Българите и други народи по света. Видя се, че тя проявява един диктаторски режим. Тя започна една нелогична война в независима Украйна. Виждаме как рекетира света и Европа с газа”, коментира Андреев.

Той допълни, че енергийната независимост на България не е от вчера и онзи ден. Според него българските служби „са тежко пробити от руско влияние”.

„Изгонихме толкова руски дипломати. А те в България с кого работиха? С онези 4-5 пенсионери, които ги арестуваха? В България има огромна мрежа от руска агентура, която е подготвена преди и след 1989 г. Агентурата е икономическа, политическа и за влияние”, коментира Андреев.

„Агентите за влияние са ясни – когато ги чуете как говорят за „Турски поток”, за „Газпром”- те са ясни”, смята бившият депутат.

„Проблемът е кои са агентите за политическо и кои за икономическо влияние. Това са тежко законспирирани лица. Руснаците работят с партии и хора, за които никога не може да предположите, че работят с Русия. Това е така наречената Пета колона”, коментира Методи Андреев.

„Държавна сигурност разви едно оперативно мероприятие „Възраждане”. То е много малко известно. Знам една част от хората, ангажирани в това мероприятие. Вие никога не сте ги чували тези хора, като обявени агенти на ДС. Една от версиите е, че тези хора с техните архивни документи са изнесени в Русия и те работят тайно за нея. Там има премиери от прехода, министри, главни прокурори от прехода”, каза Андреев.

Според Илия Налбантов от ДАНС са си свършили работата. „По-важното е дали тези доклади създават среда в България, така че да минимизират въздействието на руската агентура”, каза Налбантов.

„Тези доклади на практика работят в тази посока – да се създава среда, в която в българското общество да се генерира нетърпимост спрямо тези, които предават интересите на страната ни”, каза Налбантов.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    49 18 Отговор
    Дали си от американската агентура у нас като теб или от руската като други е все едно. Все сте национални предатели продаващи националните интереси :(. Историята ни е пълна с такива като вас!

    Коментиран от #38

  • 2 честен ционист

    39 13 Отговор
    В България всеки гражданин е потенциален руски шпионин, даже и без да го подозира.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Я сега

    45 18 Отговор
    ни разкажи за америка за България, откъдето получаваш грантовете и за САЩ, че като гледам пропагандата по медиите, все едни и същи продажници сте навсякъде!

    Коментиран от #6

  • 6 честен ционист

    17 14 Отговор

    До коментар #5 от "Я сега":

    90% от пропагандаторите са с руски фамилни имена.

    Коментиран от #18

  • 7 БОЖЕ

    32 15 Отговор
    тоя специалист по всички въпроси пак изплува,ред е на плевлю да се изходи.от такива сме на тоя хал.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да имат

    20 20 Отговор
    Сега украинците ще ни отърват от тия хора..забиват бодливата тел на зоопарка наречен Русия и слугите им тука ще мирясат
  • 12 Верно ли

    31 14 Отговор
    Методи Андреев, строителен инженер, бивш член на ГРОБ, който изведнъж се извърта на 180 градуса и започва да води "правилната" политика, коментира смешния доклад на ДАНС, в който няма нито дума за това откъде украинският посланик у нас знае точната цифра на нашето въоръжение, още повече за посещението на Мустафата в АЕЦ Козлодуй, с туроператор Баци - СМЕХ! Но всичко е наред, защото средствата, постъпили в неговата банкова сметка са декларирани :)))))))
  • 13 !!!?

    25 8 Отговор
    Медал "Дружба" за вярна служба !!!?

  • 14 ЧУЙ ЧУЙ

    14 14 Отговор
    .....ми те даже не са секретни...във вторник по БНТ в 21.00....беше пълно студиото и по време на така наречените изборни студия.....само като КАЖЕ ...ние ще преговаряме с газпром..и вече се е „осветил”😀😀😀😀😀
  • 15 Ххх

    29 5 Отговор
    Всички, които работят за чужди интереси са национални предатели - турски, руски, английски, американски..... Приятелите на Шорош също

    Коментиран от #16

  • 16 Ххх

    20 13 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Методи Андреев е един от тях заедно с целите партии ПП, ДБ, ДПС... Бандата на Тиквата работи за всеки, който им помага да крадат
  • 17 Дгйкл

    25 9 Отговор
    Това е истинската причина да не сме в Шенген.
    На всички нива сме пробити!
  • 18 Не ме

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    вълнуват имената, а кой плаща за пропагандата! НПО-тата са вредни за България! Плащат на продажници за пропаганда и лъжи, спонсорират политически проекти и медии, чрез които продават страната и обясняват на блеещите глупаци, че това е "правилното"!
  • 19 Най-добрата пропаганда

    8 1 Отговор
    Е действащата икономика.Всеки агент рано,или късно излиза на светло,а зависимите политици се виждат от километри(стига да има кой да ги види!).И каквото и да правят,с каквито и пари да купуват гнили ябълки,света днес е едно голямо село и информацията е на всяка крачка.Без реална икономика и без примамлива среда мозъците ще продължават да изтичат там,на Запад.....И нищо не може да спре този процес,освен някакъв вид насилие,което пък ще породи контранасилие и така нататък....и така нататък
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Момче

    10 4 Отговор
    Пий си хапчетата... Редовно!
  • 22 Митоди от Америка за България - платено

    18 7 Отговор
    В България има огромна мрежа от американска агентура. Американците работят с партии, медии и хора, за които знае всяко хлапе. Даже и списъци излязоха!
  • 23 Зеления

    4 7 Отговор
    Аз ще ги денифицирам ,само победа за Украйна
  • 24 Хаха

    7 8 Отговор
    То това е ясно за всеки, само путинофилите отричат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    8 2 Отговор
    СДС утрепките са най вредни за Майка България.Лапат яко кинти от Сорос и НПО та ,и продават ресурса на България..Злато ,гори ,вода ,,.По зле от пропаднали индианци са . Некадърници..Америка за България е обявила плащане към тези подчовеции..и на децата им..Изучават ги в Сащ и Канада ,после да продават ,нещо което не е тяхно...СДС боклук
  • 27 В.В.П.Кирил е цървул

    6 3 Отговор
    СДС утрепките са много опасни за здравето на хората.
  • 28 Е кой чакате

    4 5 Отговор
    Защо не ги публикувате тези лица? Нека ги знаем всички. Предателите на България- РР. КН, Копейкин, ДС на РР съветника. И доста други, най-вече генерали от едно време.
  • 29 В.В.П.Кирил е цървул

    3 3 Отговор
    Мето ,е пропаднал клошар.Няма доходи като от руската ясла ..Завижда ..яко.
  • 30 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    4 2 Отговор
    За две мастики тоя ще продаде и домашното си куче.Украинска подлога.
  • 31 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    7 3 Отговор
    СДС винаги е работила за Сащ и едрия глобалист..СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИЯТА БЪЛГАРИЯ ОБЕДНЯ 100ПЪТИ..Заборчля 100млд..Само цементовите обувки са рецепта за лечение.
  • 32 ха ха

    6 4 Отговор
    ами плащат си на хората и работят с тях , пазар голям , EU плаща на мафията да ни граби и тормози , да прокарва закони в полза на евро олигарсите и да разправя хуморески за морални ценности
  • 33 бай Ставри

    1 0 Отговор
    Ето още един "специалис"т, който е виждал единстевено пияни руски туристи по морето, и то отдалеч.
  • 34 дедовия

    1 0 Отговор
    Защо всички нпо-паджии са с криви физиономии.
  • 35 Меди Доганов

    0 0 Отговор
    Да предположа аз например ДПС.
  • 36 аяъъ

    1 0 Отговор
    Хахаа, имало руска агентура, но била толкова гежко законспириране, че не можело да я хванат и да кажат имена. Вие сериозно ли?! ДАНС, ДАР...Това е ниво Една жена каза. Затова пък американските агенти ги четем всеки ден през час във Факти и по националните ТВ ги показват като "експерти" от Фондация Америка за демокрация, Инсутт за пазарни дивотии и разни завъртяни нищо незначеищ и нищо неправещи.
  • 37 Странно

    1 1 Отговор
    Аз познавам повече от 20 като мен деца на Българо Съветската дружба в моят град , но никога не сме чували за такива идиотии , виж за агенти и платени евро-атлантически боклуци колкото искаш.Господа осъзнайте се , защото камбаната вече бие , а ние сме много…

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Керът

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Странно":

    Вие сте трима платени родоотстъпника и един Hасрaн безyмец от Курило, колко па да сте много?
    БeZZZмозъчни, беZZZанал0гови имбeцили...

    🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове