Last news in Fakti

20 Септември, 2022 14:20 2 325 32

Министър Стоянов: Отказваме се от дългосрочни доставки от "Газпром"

  • никола стоянов-
  • отказ-
  • дългосрочни доставки-
  • газпром

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема

Министър Стоянов: Отказваме се от дългосрочни доставки от "Газпром" - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром".

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания, съобщават от БНР:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема. На въпрос докъде са преговорите за допълнителни количества азерски газ, Стоянов отговори:

"Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери. Отново имам днес разговори с български компании, които са с енергоемки производства, тепърва там се очакват новини, но има технически детайли, които трябва да бъдат изчистени".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гого

    29 9 Отговор
    Щом като има договор,го изпълнявайте бе.
  • 4 Теле

    8 7 Отговор
    Много си бърза ма
  • 5 НИК

    23 4 Отговор
    ИСКАМ НА ДОМУЗА ГАЗА ДА СПРЕ И БИОВЕТА ДА СПРЕ

    Коментиран от #7

  • 6 Вие сте никакви

    22 8 Отговор
    редовното правителство ще решава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБ

    25 21 Отговор
    ФАКТИ ЗАЩО НЕ ОПОВЕСТЯВАТЕ ДОКЛАДА НА ДАНС И ЦРУ ЗА ГНУСНИТЕ КРАЖБИ НА ПЕТКОВ и Василев или нещо не ви отърва че ще ви пляскат А

    Коментиран от #16, #17

  • 9 честен ционист

    6 15 Отговор
    Накрая бартерът ще е земя за газ.

    Коментиран от #15, #24

  • 10 Сократ

    16 11 Отговор
    Какво право има служебното правителство да взима подобни решения? Единствената им задача е да организират изборите, а не да се държат все едно са избрани. Айде стига с аматьори.
  • 11 Днес

    12 7 Отговор
    едно , утре друго ! Още малко - и завеса !
  • 12 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Сали":

    АЛООО МАТРЯЛ платихте газа на толофикация софия сега ще платите и газа на домуса и на всички уж назначени бизнесмени
  • 13 един

    8 12 Отговор
    Ще на перат на краткосрочни,от руснаците и наште убладжии отърване няма!
  • 14 12340

    13 9 Отговор
    "Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери....."
    например дiрника на стоянчо---срещу атомно гориво,
    наистина добра сделка!..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СИК

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Защото още разследват кражбите и злоупотребите на евросредства на ГЕРБ и ДПС а те са изключително много за 12 години управление!
  • 17 гнусни измислици

    16 25 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Петков намери газ, Радев го отказа! Долни рублофили!

    Коментиран от #19

  • 18 Ни кола

    11 10 Отговор
    Аз ви приказвам, но каквото кажат от Козяк.
  • 19 Охо-бохо

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "гнусни измислици":

    Петков може да намери парапет и кристална пица със завързани очи! Но толкоз!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хихихи..

    5 6 Отговор
    Мръшляк..Оправил си тотото,не му дреме за Другите..
  • 22 ГОРЕЩО ПАРИ.

    15 12 Отговор
    ИЗБУХВА БОМБА В ПИК! СЕКРЕТЕН ДОКЛАД НА ДАНС РАЗКРИВА: Кирил Петков сключва фиктивен договор за 1 млн. лв. с консултантите "WHITECASE" от Харвард за газа. Засечени 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисионни. Сигналът идва от ЦРУ, уведомен е и президентът. Прокуратурата разследва Кирил и Асен за 100 млн. лв., "ощипани" от бюджета, и ПРЕСТЪПНА договорка с МЕТ и други посредници

    Коментиран от #28

  • 23 1957

    16 8 Отговор
    Отказат се защото никой не им предлага никакъв договор.
  • 24 Ти да

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    не си потомък на Лилит? Само такъв може да си.

    Коментиран от #26

  • 25 Майна

    6 4 Отговор
    Абе човече , ти си за още месец там . Не може да се отказваш , не можеш да правиш нищо. Как не го разбра ? Радев ви е подбрал най-смотаните.Два месеца лъжете и манипулирате простите хора , че с Русия, Путин и Газпром може да се работи нормално . Не , не може , не може и с на Радев путлерастите.
  • 26 Не е потомък на Лилит

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ти да":

    Той се мисли за оригинал македонец, мисли се за потомък на Сашко и Самуил! Обаче е приел гените на цар Иван Владислав и баща му Аарон! Мрази България и всичко българско! Мисли се за нещо много повече от нас, и е член на забранената ОМО Илинден!
  • 27 Вова

    1 0 Отговор
    📈 Нивото на запасите от газ в европейските подземни хранилища надхвърли 85%

    Според асоциацията Gas Infrastructure Europe най-големите газови запаси в Европа се държат от Великобритания и Португалия, чието подземно газово хранилище (ПГХ) е запълнено на 100%.

    Групата на лидерите включва Полша (98,7%), Франция (95,07%), Дания (94,24%), Швеция (90,81%) и Германия (89,33%). ПГХ на Испания са запълнени с 87,45%, Италия с 87,18%, Холандия с 86,01%, Чехия с 83,68%, Словакия с 83,77% и Белгия с 83,5%.

    Най-тежко в момента в Европа е положението в Латвия - 51,59%. Следват България (69,29%), Унгария (68,98%), Австрия (73,22%) и Румъния (80,46%) в челната петица на страните с най-малко синьо гориво.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Демократ

    1 4 Отговор
    Стига са дрънкали глупости и небивалици.Ясно е и на всички мислещи и интелигентни хора,че целта им беше Газпром да командва енергетиката и те послушниците на Мутрофанова сега се оправдават всичките министри и президента..Да се махат,че толкова бели направиха.Енергийният смешник-експерт пее хорово сега.Национални предатели!
  • 30 Моряка

    4 1 Отговор
    И тези клекнаха на Мустафата.А цялата колония няма да се къпе.За радост на Факултето и побратимените му квартали.
  • 31 Поредното

    1 0 Отговор
    недоразумение станало министър. Подобно на енергийния, на Булгаргаз и редица други през последните 30 години.
  • 32 Перо

    1 0 Отговор
    Тоя министър,толкова ли е прост,че не знае какво е едностранно прекратен от БГ договор за неплащане на газа,според новите обстоятелства,/наложени от санкциите,непредвидени обстоятелства/,които се изпълниха от другите държави на ЕС и Балканите! Освен това,защо бърза да плямпа глупости,пред медиите и да дава отчет,който е вътрешно-ведомствена,конфиденциална информация: с кои води преговори,на какви принципи,за какви обеми,на какви цени,какви планове има,за какви срокове,видовете газ,възможностите за диверсификация,резервиране на слотове и транспорт и т.н.,нееднократно при това! И той е бил Изпълнителен директор на завод от ВПК! Да дава отчет само при свършена работа,подписани договори и минало време! Обществото има организации и представители с достъп до тази информация,които защитават интересите му!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол