Last news in Fakti

24 Септември, 2022 19:07 1 452 13

От „Автомобилна администрация“ протестират заради заплатите

  • протест-
  • автомобилна администрация-
  • заплати

Поставените от протестиращите въпроси ще бъдат предадени на ръководството на министерството

От „Автомобилна администрация“ протестират заради заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

Служители от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) проведоха протест пред сградата на Министерството на транспорта.

Александър Иванов, председател на КТ „Подкрепа“ в изпълнителната агенция, коментира пред медиите, че работодателят иска да въведе сумирано изчисляване на работното време, което, по думите му, е забранено от директива на ЕС, която обаче все още не е транспонирана у нас.

Той добави, че са проведени разговори по темата с Бойко Рановски, който е директор на агенцията. По думите му Рановски се опитва да имитира, че прави реформи в „Автомобилна администрация“. Иванов посочи, че служители на агенцията са в стачна готовност. Той добави, че са предприети стъпки с искане за увеличение на заплатите и наемане на още хора, за да се осъществява контрол.

На място при протестиращите, за да разговаря с тях, дойде и директорът на ИААА Бойко Рановски. Пред БТА той коментира, че ръководството на агенцията иска служителите да преминат на работа на смени и на сумарно изчисляване на работното време. Рановски посочи, че директивата за работното време е транспонирана в Кодекса на труда, Закона за държавния служител и редица наредби, така че „ние нищо не нарушаваме по действащото в момента българско законодателство“.

По повод исканията за увеличение на заплати и наемане на още хора, той каза, че служители в агенцията са прави, защото „със 120 човека, контрол трудно се прави за цяла България“.

Поставените от протестиращите въпроси ще бъдат предадени на ръководството на министерството, допълни Рановски. Той добави, че е дошъл при протестиращите, за да ги чуе, като уточни, че има диалог с тях, въпросът, по думите му, е по кои искания могат да постигнат съгласие.

„Като контролен орган трябва да откликнем на очакванията на обществото, че трябва да може да осигуряваме денонощен контрол. Може да не е на 100%, да не е на всички пътища в страната, но поне по основните пътни артерии трябва да имаме денонощен контрол“, отбеляза още Бойко Рановски и отчете, че пътната безопасност е приоритет и агенцията, като контролен орган, трябва да поеме своята отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а га яде

    13 0 Отговор
    баницата ни рива
  • 2 Асдф

    15 0 Отговор
    Да ходят в частния сектор.
  • 3 а ъъъ

    9 2 Отговор
    Ооо, какво се вижда дрогарката ромка с ядрените бомби на Путлер си играе със стрховете на хората.
  • 4 ЕдинОтМногото

    12 0 Отговор
    Ох милите те... Закриваййй
  • 5 Ейййй

    8 0 Отговор
    Добре че про100то и кокорестото "съкратиха" административните хрантутници със знак плюс.
  • 6 Тити

    4 0 Отговор
    Ами като не им изнася да напуснат и това им е много за седене.
  • 7 безпартиен

    2 0 Отговор
    Защо не напуснат и си търсят по платена работа като са такива големи специалисти?В частния сектор и само осигуряващите се никой не протестира,защото ако не харесва условията на работа или заплащането и не се разбере със собственика,напуска и си търси нова по-платена работа!Така,че протестират единствено и само тези чакащи заплати от държавен или общински бюджети!
  • 8 стига бе

    2 0 Отговор
    милите стачкуват ми тия от даи си плащат да ги назначат на работа не им требват заплати тираджиите работят за тях в цяла европа в почивните дни тирове не пътуват до 24 часа на понеделника тука е страшно и падат пари яко от рушвети
  • 9 Ти да видиш

    2 0 Отговор
    Е НЕМА ПО НАГЛИ!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    това ведосмтво е за закриване защото се препокрива с кат !

    тия до преди 20 години ги нямаше и е редно пак да ги няма, никаква работа не вършат освен дюрократична и да вземат едни пари от хората
  • 11 Милена

    1 0 Отговор
    тия от иааа или тъй наречено дай са за закриване, само една тежка бюрокрация има там нищо полезно от тия за народа няма
  • 12 аре пътя и за хляб търтей бюрократични

    1 0 Отговор
    тези само тормозят народа, от тия нищо хубаво няма да получите нека се закрият или идат да видят в частния сектор как се вадят парите , търтейМРЪСНИ, САМО ЛЕЖАТ И ГЛОБИЧКИ ПИШАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО не виждам нещо да се е променило от как ги има , само проблеми по пътищата
  • 13 ГОЛЯМ СМЯХ

    1 0 Отговор
    и тия чакат народа да ги подкрепи то всички само ги калнът и ги ругаят и ги бият те подкрепа чакали нещастниците ми те
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове