Last news in Fakti

24 Септември, 2022 19:22 1 128 35

Републиканци за България: Призоваваме премиера и служебното правителство за солидарност с Украйна по делото с Русия в ЕСПЧ

  • републиканци за българия-
  • дело-
  • русия-
  • украйна-
  • еспч

Като отговорен за действията и състава на служебния кабинет президентът Румен Радев следва да подкрепи такова решение, особено във връзка с изявлението му след консултативната среща през вчерашния ден, смятат от партията на Цветан Цветанов

От ПП “Републиканци за България” призоваваме служебния премиер и правителството да вземат решение и България да се присъедини към 23 държави и една неправителствена организация, Женевската академия по международно хуманитарно право и права на човека, които се обърнаха към Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), за да станат трета страна по делото Украйна срещу Русия (жалба №. 11055/22).

Смятаме, че е необходимо и България да се присъедини към изпратеното производство от правителствата на Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.

Държавите Исландия и Великобритания са поискали и са получили кратко удължаване на срока, да подадат молба за разрешение да се присъединят към делото като трета страна.

Лицата или държавите, които участват в делото като трета страна, имат право да представят писмени бележки, а в изключителни случаи и да участват в съдебни заседания.

Междудържавното дело на Украйна срещу Русия, според изявлението, подадено от Киев на 28 юни, се отнася до обвиненията на украинското правителство срещу Руската федерация в масови и груби нарушения на човешките права, извършени по време на руските военни операции на територията на Украйна от 24 февруари 2022 г. до сега.

Заедно с този случай, ЕСПЧ сега разглежда общо пет междудържавни иска, подадени от Украйна срещу Русия.

В компетенциите на ЕСПЧ е да разглежда жалби, които са насочени срещу Руската федерация във връзка с нейни действия или бездействие, при условие че оспорваните събития са настъпили преди 16 септември.

Затова от Републиканци за България изразяваме позиция за присъединяване на България и заемане на страната на Украйна по делото срещу Русия.

Като отговорен за действията и състава на служебния кабинет президентът Румен Радев следва да подкрепи такова решение, особено във връзка с изявлението му след консултативната среща през вчерашния ден.

Нека партиите, които претендират за адекватна политика спрямо Украйна да бъдат така добри, особено в предизборна кампания, да информират българското общество за инициативите на международната общност, в които явно България отново отсъства.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не може

    16 5 Отговор
    И не трябва 1 4 !
  • 2 Сталин

    53 4 Отговор
    Нашите гьонсурат политици се надпреварват да плюят по Русия и Путин ,белким от американското посолство ги забележат и им дадат по голям процент на предстоящите избори и ги инсталират на власт в България и да работят за интереса на САЩ ,а бедната българска овца си мисли че "избира".
  • 3 Адам Хилтън

    52 4 Отговор
    Каква солидарност бе? За душманите дето късаха български знамена в центъра на Киев през 2015-та година ли? Тях Европата за "почитни арийци" ги е наградила - нека и загиват като такива.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да питам

    42 4 Отговор
    Тоя пърч,Цецо Пипоня още ли напиня да влиза у парламенто? Не разбра ли че е политически мъртвец?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да питам

    31 2 Отговор
    И ко стана с ония вълнистите пумаци де му беа спонсори на Пипоня?
  • 13 нннн

    26 1 Отговор
    Циба!
  • 14 Путинофил

    11 18 Отговор
    Трябва по често да има избори! Преди избори всички политици-путинофили стават българи и европейци. След изборите пак стават путинофили.

    Коментиран от #18

  • 15 защо

    12 1 Отговор
    Прочетено в Уикипедия: "От 1989 г. е „организатор по ЕОД“ (електронен обмен на документи) на информационните системи: СКРЕЧ (Система за контрол и регистрация на чужденците), СКРЕП (Система за контрол и регистрация на партията), ИСКРА (Информационна система за контрол и регистрация на агентурата); в последствие - инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група в ЦИАОУ-МВР и СИТАУ-МВР." Без коментар.
  • 16 и ние да си кажем

    36 3 Отговор
    Ние, нормалните редови граждани на България призоваваме ПП Републиканци за България да се саморазпуснат. НИКАКВА полза няма от тези ренегати - страстни защитници на режима преди 1989 г. и работещи около управляващите в тяхна угода.
    ТРЯБВА морал, господа пишман евроатлантици!
    Прозрачни сте, че сега се стараете пред други господари, но не пред нас! Знаем ви. Не можета да вземете на изборите и 0.0001 процент.
  • 17 го шо

    29 0 Отговор
    цвъцко, а и менторите му, не можаха да схванат, че каквото и да приказва той, каквото и да прави, изотзадзе все ще наднича един лъскав асансьор.
  • 18 Друсофоб

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Путинофил":

    Аз пък съм зеленофил! ОГРОМЕН по дух и сила пред клавиатурата!
    Така са ми казали да правя.
  • 19 ТаУмВзе

    26 0 Отговор
    Пандела за Цецку бре! С долния мутропитек в 1 килия да са.
  • 20 Перо

    20 0 Отговор
    А апартамента с частния асансьор?
  • 21 Джефри Сакс (някои знаят кой е той)

    24 1 Отговор
    Безмилостният западен разказ, че Западът е благороден, докато Русия и Китай са зли, е глуповат и изключително опасен. Това е опит да се манипулира общественото мнение, а не да се занимава със съвсем истинска и належаща дипломация.
    Европа трябва да се замисли над факта, че неразширяването на НАТО и изпълнението на споразуменията от Минск II биха предотвратили тази ужасна война в Украйна.

    Да добавя - тези в помощното като Цветанов не са ги учили, че договорености трябва да се спазват, както Минските споразумения. Цвъки едно си знаеше - да просва невинни хора като министър на МВР или да чете срс-та на лекарите от Горна Оряховиця и после България плаща милиони обезщетения заради него. Той затова и се сдобива с десетки апартаменти - нарушеренията му идват отвътре, щом се отнася да него.
  • 22 Директно:

    21 0 Отговор
    Гадни рептили, вие сте НИКОИ, че да искате каквото и да е!!!!!!
  • 23 Вълнясалия

    14 0 Отговор
    Пети път тоя ръб няма да ме върже за кинти.
  • 24 защо

    21 1 Отговор
    заминавайте за украина - аз не съм солидарен с правителство на клоун поставено от цру
  • 25 Подкрепям

    17 0 Отговор
    На Цецо ушето да му конфискуват 8 те апартамента и да влезе за 20 години в пандиза за кражба в особено големи размери .
  • 26 Олга

    11 1 Отговор
    Какво е това ЕСПЧ? За Русия ЕСПЧ е кръгла нула с три минуса отгоре (и отдолу). Русия не признава юрисдикцията му. Нека да не се сърдят.
  • 27 Българка

    10 2 Отговор
    Не трябва да се присъединяваме към това дело.Оценката на президента и правителството е правилна.България да запази неутралитет във всяко отношение.
  • 28 Учо

    5 1 Отговор
    Ми нашите по стари хора са ГО казали , на ЧУЖД гръб и СТО тояги са малко . Че и тия сега много се ЕРЧАТ на ЧУЖД гръб .
  • 29 Курадо Катани

    9 1 Отговор
    Кои сте вие бе никакъвци. Дори логото ви е американско. Измекяри
  • 30 Не!

    8 2 Отговор
    Категорично НЕ. Тия дето убиваха невинни само защото говорят на руски, тия дето тероризират българи и забраниха още през 2017 г българския език, тия не искам да ги чувам. България никога не е заставала на страната на есесовци, няма да го направи и сега. Не ни е страх да се противопостаним на нацисти. Вече сме го правили. Затова няма да подкрепим Украйна. Няма да подкрепим машата на Четвъртия райх. Няма!
  • 31 ОБЕКТИВНИЯ

    2 6 Отговор
    АДМИРАЦИИ! НАЙ - ПОСЛЕ НЕЩО УМНО!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
  • 32 Подлога

    5 0 Отговор
    Какъв републиканец е Цецо физкултурника. Предлага да подкрепим съда, за осъдят Русия. Този самозабравил се продажник изглежда са му обещали в САЩ още апартаменти със собствени асансьори, за да има за трите дъщери, да не се карат. Кой си ти бе американска подлого че да набутваш България в тази мръсна американска игра. А ние предлагаме всички работещи за Сорос и за чужди държави български граждани получаващи пари от тях да бъдят съдени в България за предателство.
  • 33 Възмутен

    4 0 Отговор
    Каква солидарност с кой ,с англосаксонците, с бандеровците ли? Да се отречем от братята си по кръв,вяра ,писменост, език ако щете и по цвят и да целуваме чужди.... Бог няма да ни го прости и ще ни затрие като нация.
  • 34 СССР

    4 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ
    И ТЕ ДАВАТ ЪКЪЛИ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове