Last news in Fakti

27 Септември, 2022 13:49 798 26

Гуцанов, БСП: По-важно е да осигурим топлина на хората, отколкото да се купуват нови F-16

  • борислав гуцанов-
  • топлина-
  • хора-
  • купуване-
  • f-16

"Ние все се кланяме на някое чуждо посолство и на друга държава, която не иска да имаме независима ядрена мощност в страната ни, а това е изключително важно“, категоричен е социалистът

Гуцанов, БСП: По-важно е да осигурим топлина на хората, отколкото да се купуват нови F-16 - 1
Снимка: Нова телевизия

„Кампанията е тежка и сериозна, защото това е четвъртият избор, така че хората са изморени и обезверени. Искат да видят промяна в държавата, а се вижда едно зацикляне и едва ли не връщане на едни модели, които смятахме, че са отдавна забравени.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ във Варна и председател на Предизборния щаб на левицата Борислав Гуцанов в ефира на БСТВ.
По думите не се е стигнало до справедливост, която е изключително важна, която за БСП е ключова в последните месеци и това била основната причина да падне кабинетът. „На ИТН им беше дадена команда да се оттеглят от управлението и не можа да стане приемането на Закона на КПКОНПИ, който можеше да замести невъзможността да бъде махнат главният прокурор и да дойде тази толкова необходима справедливост“, каза още той.
Въпреки това социалистът наблюдава през последните седмици ентусиазъм, особено в редиците на БСП, което дава надежда.
Според Гуцанов единствената функция на служебния кабинет е да осигури честни избори, а не да преминава в стратегически виждания за развитието на държавата. Той даде пример с датата 1 януари 2024 г. и влизането на държавата в Еврозоната, което решение може да бъде взето от Народно събрание. „Едно от първите неща, за които се заговори, това е втори ескадрил от F-16 и то на по-висока цена. Не е ли по-важно да осигурим на българските граждани да имат топлина. Да гарантираме, че никой няма да умира от глад и студ от тежката зима, която чука на вратата ни. Да направим така, че да има мир в България и БСП ще сме фактори това нещо да се случи“, каза още той.
Социалистът е категоричен, че това трябва да бъдат основните приоритети, а не да обсъждаме дали да има нови санкции. „От тези санкции в момента най-много страда Европа. Ние трябва да намерим диалог с всичките ни съседни държави. Затова мисля, че се преминават някои граници, но след седмица ще имаме вече нова ситуация“, смята Гуцанов. По думите му някои западни лидери, включително канцлерът на Германия, започват да преосмислят, че в момента санкциите не са най-добрият вариант.
Според водача на листата на БСП, за Варна и за Североизточна България има няколко проекта, които са от национално и наднационално значение. „На първо място е началото на изграждането на пристанището под Максуда. На следващо място това е магистралата Челно море, но не като връзка между Бургас и Варна, а между Истанбул-Бургас-Варна-Констанца, защото така се прави коридор “Север-Юг“. Като други регионални приоритета Гуцанов добави активна външна политика, както и създаване на икономическа зона в града. „На следващо място - старото пристанище, което е ресторант до ресторант, а то имаше коренно различно значение. Най-важното е там да има яхтен терминал“, каза още той.
Социалистът се надава на здрав разум по отношение на ядрената енергетика. „Ние сме партията, която направихме референдум и събрахме близо 800 000 подписа за строителството на „Белене“. Ако това се беше случило, в момента щеше да има 4 работещи ядрени реактора. Печалбата от „Козлодуй“ за първите 6 месеца е 1.5 млрд. с два реактора“, заяви Гуцанов и допълни: „Ние все се кланяме на някое чуждо посолство и на друга държава, която не иска да имаме независима ядрена мощност в страната ни, а това е изключително важно“, категоричен е той.
„Да се активизират хората е ключът към успеха“, заяви Гуцанов и продължи: „Не е нормално да се очаква активност от 35-40%. Аз призовавам всеки един да отиде да гласува. Надявам се да подкрепят БСП, защото ясно сме се доказали какво правим. 131 години се намираме тук, ние сме един жив организъм. Винаги сме защитавали хората и страната си“, посочи той.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    13 7 Отговор
    Тия ще ни продадът на Русия и Турция без проблем.С радост дори.

    Коментиран от #14

  • 2 Популисти

    17 6 Отговор
    Имахте 30 години време да осигурите каквото и да е били не ви е проблем Ф-16.
  • 3 ами гусин гуцанов

    17 5 Отговор
    щом сте толкова загрижен докарайте ми 5 кубика дърва
  • 4 Теле

    15 1 Отговор
    Нинова осигури дървата, ти газта и тока
  • 5 Тц тц

    18 7 Отговор
    Окрадоха на хората пенциите сега Ф-16 им е виновен.
  • 6 Правилно

    14 6 Отговор
    Обаче докато сте вързани за Путин сте врагове на България.
  • 7 На хората

    16 1 Отговор
    им писна от толкова много "грижи" за тях !
  • 8 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Кажи са, колко гепи от комисионката с корни от оръжие за окрайна! После се прави, че няма да гепиш комисионка и от Чертежите на краварите.
  • 9 До там ли опряхме

    6 1 Отговор
    Хората трябва да им се разреши да събират пънове свободно .
  • 10 гост

    10 4 Отговор
    Важно е да разкараме koмунягитe! Защото след тях ни F-16, ни пътища, а и хора няма да останат!
  • 11 САНДОКАН

    6 1 Отговор
    Важно е къде комисионната е по голяма,по добре пратете антисиметрична с някой нов заем
  • 12 ГЕРБ

    7 3 Отговор
    Тези лъжци да се запознаят с договора който е за 10 годишен лизинг
  • 13 Мунчо

    4 0 Отговор
    Всичко е важно вече!!!
  • 14 Амебикс

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Лъжеш се! И те играят по свирката на САЩ.защото от там лапат парички. иначе театър правят
  • 15 сара

    7 2 Отговор
    Гуцанов, народът така и така няма да се стопли, а и без F16 ще останем. Това е мисленето на БСП - дай да действаме на дребно , а за утре е рано да мислим.
  • 16 Мммда

    1 7 Отговор
    Че нали НАТО ни пази, за какво са ни тия самолети. Още повече другата поръчка си остана само на чертеж от който може да си направим доста скъпичко хвърчило.
    Поне като се купува нещо да е истинско, сменете фирмата. Плюс тия са по тромави от европейските им варианти.
  • 17 9850375

    6 2 Отговор
    ГУЦИ ГУЦИ ГУЦИ НЕ СЪМ ЧУВАЛА ЗА ПРАСЧО ПОПУЛИСТ
  • 18 Деций

    6 1 Отговор
    Що,стари да не би да сме купили?Тиквата само плати чертежите,за да си купи индулгенция от САЩ и да не го закачат.Същото направи и с Русия,направи тръбата на Путин за 3.2 милиарда и чертежите за 2.1,ами честито 5.3 милиарда,щета.Не считам ,че Борисов и неговото спокойствие струват толкова.
  • 19 нннн

    5 1 Отговор
    Резултатът на БСП от изборите е най- слаб във Варна. Причината е солта6ака на Портних - Гуцанов. Малоумниците още го лансират...
  • 20 Добромир

    3 1 Отговор
    Ако ГЕРБ спечели и формира правителство, ще има и топлина за всички и самолети изтребители Ф-16, с помощта на които ще станем братя по оръжие с армиите на цивилизованите държави, които допринасят най много, за добруването на човечеството, в областите на образованието, науката, технологиите, икономиката, инфраструктура и др.
  • 21 Вархаил

    4 0 Отговор
    Сещате се за хората само като дойдат изборите. Досега крадохте като за световно. Гуцанов , пак започваш с с глупостите за Максуда, а не казваш как продадохте пристанище Варна на мутрата Маджо от СИК. Кажи как продадохте без пари първа линия на групировката ТИМ , с опцията да се укрепи. Кажи как продадохте градския стадион на Варна на ТИМ с опция да се изгради, но освен блокове и офиси в територията на стадиона , нищо друго не се случи. Кажи как продадохте Морската градина на Варна на мутри , които я направиха жилищен комплекс. Кажи как искахте да се удълбочи канала море-езеро , за да се махнат корабите и се завладее цялото пристанище и инфраструктурата му за увеселителен парк, като по този начин изкарахте фекалната тръба от Галата и 3 години се изливаше мръсотия в езерото.Кажи как продадохте ТЕЦ - Варна , на Ахмед Доган за жълти стотинки и го държите в резерв за милиони , като знаете , че турбините и котлите ги няма , а ТЕЦ-а е бездействащ. Кажи как направихте пристанището пред ТЕЦ-а на Ахмед Доган с държавни средства. Кажи или се махай!!! Ограбихте Народа и България.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бащата на медузата беше мъж

    0 0 Отговор
    а медузата си е медуза
  • 25 Предатели

    1 0 Отговор
    Абе другарю някой си Нали виждаш Украинците като си дадоха оръжията каква топлина ги обля Искаш същото да стане и при нас а ти да получиш тенекиен медал лично от Путлер
  • 26 Мишки Болшевишки

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вархаил":

    А ти кажи Варненци колко години гласувахте за тях Сега не шуми
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол