Last news in Fakti

27 Септември, 2022 20:52 1 571 20

Георги Тодоров: Борим се с разпространения и внушения на настроения в интернет

  • георги тодоров-
  • избори-
  • внушения-
  • интернет

Една от важните задачи, която е поставена пред нас като служебно правителство, е да осигурим провеждането на изборите по честен и прозрачен начин

Георги Тодоров: Борим се с разпространения и внушения на настроения в интернет - 1

„Една от важните задачи, която е поставена пред нас като служебно правителство, е да осигурим провеждането на изборите по честен и прозрачен начин”. Това каза Георги Тодоров, министър на електронното управление, в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Според него, на първо място е превенцията. „Да ограничаваме всевъзможни атаки върху сайтове и информационни системи на различни държавни структури, както и на местната власт. Също така да се борим с потенциални разпространения и внушения на определени настроения в интернет пространството. Чисто исторически, с приближаването на изборите, различни структури извън страната се опитват да атакуват определени сайтове. В крайна сметка се касае за чувствителна техническа инфраструктура, която се отнася към държавната сигурност. Така че, на държавно ниво взимаме достатъчно мерки, за да не допускаме такива атаки”.

Министърът посочи, че в самия изборен ден застъпници и наблюдатели се допускат да присъстват съгласно правилата, които е определила ЦИК. „Както е било и досега. Представители на политическите партии са присъствали и на предните избори и на по-предните през миналата година, при броене на разписките и подписването на протоколите. Ако ЦИК, съобразно техните правила, допуска присъствието на наблюдатели и застъпници, може да има граждански контрол”.

„Киберсигурността е интересна и деликатна тема. Трябва да се акцентира върху образованието по отношение на това какво се случва в интернет. Не се ли пазим сами и не споделяме ли добри практики от другите държави, ще бъдем пробивани и ще се борави с наша информация”, каза Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    15 1 Отговор
    И тоя бил "борец" ?
  • 2 Ами

    13 0 Отговор
    Те фейктиантолюфжимбазки вчера разправяха че путин бил нейде на почивка при мечкоте пък той на среща с лукашенко? Туйфейк?
  • 3 Путинофил

    3 13 Отговор
    Този е наш човек, чист путинофил!
    Иска да ни затвори големите усти!
  • 4 ДемократичнитеЖалкиФашистчета

    10 0 Отговор
    Хахахахаха, олигофрен! Борите се през лов на виртуални вещици.
  • 5 честен ционист

    11 0 Отговор
    Дано тоя поне е научил, какво е торент, че предишният имаше затруднения с материята.
  • 6 Брях!

    20 1 Отговор
    Толкова са честни ,че вещицата урсус е поканена в деня за размисъл да размаха пръст на българите да гласуват правилно или какво ще им се случи ,а? Сценарият вече го изигра за Италия.
  • 7 Възмутен

    5 15 Отговор
    Руската пропаганда е плъзнала по всички наши медии в извратен тип, отричайки всякаква обективност
  • 8 yaйтнойз

    8 1 Отговор
    Е да в интернет да се бориш е голема работа.. внушам си че еврото е пак 1.28 долара и воала. Всичко е точно.
    После гледам фактурите и калкулатора вика 0.97 без малко. И почвам да се борим у реалността. Още малко и ще спрем. Па вие се боретв още с тия внушения
  • 9 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Козяк толко ви е натиснал, че и Дигитално изби Слугинажа ей! Хаххах
  • 10 Карлуково

    4 1 Отговор
    Борбата я загубихте още при пандемия.
  • 11 Ами лъже

    16 0 Отговор
    Ако се бориха с разпространенията и внушенията на настроенията в интернет, то трябваше отдавна да са забранили дойче веле както в много страни

    Коментиран от #16

  • 12 Би следвло

    2 1 Отговор
    Всички партии, които се водят националистични, което е нормално, да имат застъпници във всички секции в които има малцинства и ДПС, за да се разбере най-накрая какво се случва с наглсения и купен вот. Поне за това работете!
  • 13 Между другото

    4 0 Отговор
    Колко паспорта с раздадени напоследък, на украинци и други чужденци от последните избори?
  • 14 абе

    3 0 Отговор
    Абе вижте в поглед.инфо какво пишат и тогава си сверете часовника с международната политика
  • 15 Рошко

    4 0 Отговор
    Като си борец, премахнете цензурата. Па да видим по плюсове и минуси кой пичели даже соц агенции ше станат излишни напълно излишни
  • 16 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами лъже":

    И не само, анатоли тишо марийчето щяха да са без рабта много са
  • 17 Мдааа

    3 2 Отговор
    Герберастките по мияри само за пари плачат за пачки и кюлчета. Затвориха им кранчетата
  • 18 Луд съм, луд съм!

    5 1 Отговор
    Ако изборите са прозрачни, господине, те не могат да бъдат честни! Машините не гарантират тайната на вота, което отказва повечето хора да гласуват! Те не се страхуват от машините, а от това, че гласовете са номерирани и черно на бяло си пише как е гласувал номер 4, 17, 29, 35, 42, 56, 63, 77 и т.н. Всеки дремещ в секционната комисия може , ако може да брои, да знае кой за кого е гласувал, да не говорим, че знаят личните ти данни. Само връщането на бюлетините, след престъпната пропаганда в полза на машините, ще върне избирателите!
  • 19 Радой Ралин

    2 0 Отговор
    С келяв да се бориш, беля да си сториш
  • 20 ВНУШЕНИЯТА ГИ ПРАВЯТ

    2 0 Отговор
    БСП И ПП, ЗАМИНАВАТ В КАНАЛИЗАЦИЯТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове