28 Септември, 2022 20:09 6 922 61

Огнян Минчев: Чалга партията наложи чл. 189 в ИК и ефирът се заля с примитивна путинистка пропаганда

  • огнян минчев-
  • партии-
  • избори-
  • парламент

Така получихме щедрия подарък всички малоумни секти, взели пари да се регистрират за изборите

Огнян Минчев: Чалга партията наложи чл. 189 в ИК и ефирът се заля с примитивна путинистка пропаганда - 1
Снимка: БГНЕС

Прословутият чл. 189 от Изборния кодекс бе приет през миналата 2021 г. по настояване на чалгаджийската партия. Според този член, всяка партия, регистрирала национална листа за парламентарни избори, има право на равноправно отразяване от обществените медии.

Това коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Така ние получихме щедрия подарък всички малоумни секти, взели пари да се регистрират за изборите, да ни тровят системно по националния ефир по време на цялата предизборна кампания. Както посочи директорът на БНТ Кошлуков - "Работим с материал на клиента..." В повечето от случаите материалът на клиента смърди непоносимо на глупост и простотия.

Причината да се приеме този член, наложен от чалга шоуто не е гол популизъм - тя е политическа поръчка (предполагам - щедро заплатена). Кой е направил тази поръчка, става ясно веднага след като обърнете внимание какво представляват 90 на сто от кандидатите за политическа слава, които ви говорят от екрана на БНТ и по микрофона на БНР през последния месец.

Те имат твърде сходни, стандартизирани "политически програми". Първо - НЕ на еврото. Второ - излизане от НАТО и ЕС. Трето - пълен неутралитет на България. Четвърто - пълно възстановяване на "евтините" доставки на енергия от Русия. Пето - пълномащабно приятелство с Москва и загърбване на "евроатлантическите ценности". Общият център, който тегли конците на тези марионетки дори не си е дал труда да разнообрази стилистично стандартизираните лозунги-послания, които малоумниците рецитират в ефир.

Член 189 е поръчка за "напечатване" на десетки малоумни русофилски партии (извинете за тавтологията - малоумни и русофилски) и хвърлянето им на българския политически пазар. Какво е качеството на тези стандартизирани послания няма никакво значение. Една лъжа, повторена сто пъти става истина. Една подхвърлена малоумна теза, повторена стотици пъти става убеждение на нарастващ брой невинно надаващи ухо към екрана избиратели.

С чл. 189 дългият чалгаджия обслужи кремълския интерес за заливане на българските предизборни кампании с целенасочен кален поток примитивна путинистка пропаганда, предназначена да удави съзнателния политически избор на милиони българи. Нищо, че малките малоумни секти - русофилски партии няма да вземат повече от няколко десетки - до няколко стотици гласа всяка.

Общият ефект на кремълската отрова ще надвишава значително електоралния принос на предизборните марионетки - "партии", регистрирани за изборите от общия Център. "Соболевата акция" в България не е спирала - нито по радиото, нито по телевизията, нито в предизборните кампании, които у нас напоследък са на всеки 3-4 месеца. А вие чакайте някой да ви управлява разумно...

Ето и какво гласи чл. 189 от Изборния кодекс за "Форми на отразяване":

Чл. 189. (1) Предизборната кампания се отразява в програмите на Българската национална телевизия и Българското национално радио под формата на клипове, диспути и други форми, договорени при условията на ал. 4, в определено за тази цел време.
(2) Не се разрешава използването на програмите на Българската национална телевизия и Българското национално радио за целите на предизборната кампания извън времето, определено за посочените в ал. 1 форми.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 36 от 2021 г., в сила от 01.05.2021 г.) Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и справедливо проявите на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети, при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост въз основа на правила, приети от Централната избирателна комисия. Партиите и коалициите, които са регистрирали кандидати във всички изборни райони при избори за народни представители, имат право на равно участие.
(4) Генералният директор на Българската национална телевизия, съответно на Българското национално радио, въз основа на правилата по ал. 3 предлага на упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, споразумение за формите, темите на предизборната кампания, форматите и екипите. Споразумението се одобрява от Централната избирателна комисия не по-късно от 31 дни преди изборния ден и се изпраща незабавно на Сметната палата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чъки

    92 34 Отговор
    Каца с гов.на и говори
  • 3 Аве

    108 38 Отговор
    Минч, не може само гласа на Сорос да слушаме, бе?! хаха
  • 4 пешо

    79 33 Отговор
    ШОПАР

    Коментиран от #60

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    42 74 Отговор
    Един голям мъжки атрибут за всички русофили!

    Коментиран от #16, #39

  • 7 Бонев

    82 16 Отговор
    Тези ясладжии искат да се върне времето преди 89г. Да се чува само тяхната пропаганда.
  • 8 Бля,бля

    59 23 Отговор
    Ох,колко ще красят кестените на бул "Руски" .Само още малко остана. С удоволствие ще гледам НАРОДЕН съд 2

    Коментиран от #29, #41

  • 9 Доктор

    45 14 Отговор
    След ,като публикувате дългият чалгаджия публикувайте и дебелият нерез
  • 10 Чалгаджията 7/8

    26 42 Отговор
    Какво ми пука за офцете,слушаха ми простите песни сега аз си взех своето от мутрофанова ,на доган увеличих секциите ,а офцете да блеят
  • 11 Синя Белка Каратист

    21 48 Отговор
    Светът е порядъчно бял ,и ще бъде по добър ако ГЕРБ и Путин изчезнат завинаги ,за Путин препоръчвам да го гилотинират и да му падне главата в кофата ,все пак трябва да се прероди в Путкина момиченце в следващия живот 👻🙌👌😷👩💟💞💗👩👩👨💟💞💗👩👩 акушерката изкарва бебето и казва,честито имате момиченце 👩 Владимира Путкина Третяковска

    Коментиран от #44

  • 12 защо

    62 15 Отговор
    Уикипедия:"До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет"
    Цитат:"Една лъжа, повторена сто пъти става истина. Една подхвърлена малоумна теза, повторена стотици пъти става убеждение на нарастващ брой невинно надаващи ухо към екрана избиратели."
    Извод: Те затова му пречи чл.189

    Коментиран от #61

  • 13 ле ле

    48 15 Отговор
    Защо не ми учудва предложението на Минчев...Примерно Путин каза за Европа..нацизма все още там...а при нас комунизма го представляват Минчев и ко...Сън не ги хваща, ако има различни мнения..Разбирам ги,нали сорос плаща за да приглуши друго мнение..
  • 14 Путинофил

    18 42 Отговор
    Това е така, защото територията е населена предим с путинофили!

    Коментиран от #32

  • 15 Циник

    41 15 Отговор
    Че Слави е тъп чалгар е ясно ама тоя хобит пък защо се изказва неподготвен.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КИРЕ

    48 14 Отговор
    ЕДНА ГОЛЯМА ШОРОШКА СВИНЯ
  • 18 2222

    48 13 Отговор
    Другарят член на БКП Минчев до 89-та е преподавал научен комунизъм...тогава каква пропаганда е било това?
    Сега иска само соросоидни партии да слушаме в ефира.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    13 26 Отговор
    Точно казано както винаги.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Двама трима примитиви

    27 11 Отговор
    сащопоклонници бълват постове на конвейр по туй време. Словоблудстват агресивно да компенсират отказа на някоя колежка да им пусне.
  • 23 Свидетелка

    14 26 Отговор
    Миналата седмица Тошко и група съпартиици от Итн бяха на предизборна агитация във Варненска област.Имаше шатра, обилна чалга и развеселени избирители, които открито си говореха, че ще гласуват за "малкото дпс", т.е за Итн.Минчев, прав си!

    Коментиран от #25

  • 24 Мдааа дааа... и тоя е специалист

    24 4 Отговор
    България е малка страна,но е населена с много kpе..ни. Изключително тъпи с иновативни идеи.... На всяка крача, анализатор, експерт, професор, генерал и всякакви kpе..ни. Не могат да различат сено от слама, но иначе всичко им е ясно и знаят как да оправят работите. Колапсът на българската народност е неизбежен и необратим. Който може да се евакуира от чалгария, това е. Тъпотата и простотията са сила която убива.
  • 25 То бива, бива, ама

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "Свидетелка":

    толкова тъпо тролене не бива !
  • 26 ОГ ОПАШКАТА В БИЛА

    17 8 Отговор
    АБЕ ТУМБАК ЩО НЕ СЕ СКРИЕШ ЧЕ МНОГО ЛОШО СМРЪДКАШ !
  • 27 ганю

    13 7 Отговор
    прост огньо,кой я гледа тая тъпа "национална" телемизия бе?хората отдавна са в интернет ти в коя година живееш шопар намръщен
  • 28 Д-р Дулитъл

    20 9 Отговор
    Затлъстелия грантаджия на американските фондацийки пак изпълзя. Винаги покрай избори пада голямо лапане Един такъв наскоро ритна камбаната на "семинар" с прокурорите, не е зле тоя да си провери холестерола, че явно кюфтетата и пържолите купени с парите от ТВ пропаганда му идват в повече
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хелоуин

    16 8 Отговор
    По-добре малоумни секти, отколкото малоумни политолози, корумпирани и продажни при това. Все пак хората имат нужда от малко забавление преди изборите.
  • 31 3673282

    9 4 Отговор
    Тия факти само на изтрещели показвате и техните налуднечиви мисли.От де събирате такива изтрешели малоумни хора е.

    Коментиран от #34

  • 32 Като тебе

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Путинофил":

    Сме всички
  • 33 Мълчи бе дундьо

    9 6 Отговор
    нато ВЪЪЪЪЪЪЪЪ...............ННННННЪЪЪЪ
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Някой

    15 6 Отговор
    Честно, по-голям простак от този, не познавам.
    Че и фурнаджийска лопата. За пари не майка си, а и децата с нея ще хариже. Да не говорим за държавата ни, ако му падне възможност.
  • 36 Мазна дъ.....рта

    10 3 Отговор
    комуняга ти не викаше ли "Слава КПСС - БКП.Продаж.....ници мръсни.Сега пък хората викат на. То въъ....ннннн
  • 37 !!!?

    5 4 Отговор
    Чалгата Продължава !!!?

  • 38 Физиотерапевт

    5 8 Отговор
    Този защо не иде да направи малко кардио ами пак седнал и ръси глупости?
  • 39 😁😁😁😁😁

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 40 Гнусен грантаджия

    14 7 Отговор
    Дай му манипулации, лъжи и пропаганда!
  • 41 Абе

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бля,бля":

    Може пък ти и цялата ти келява рода да виснете на кестените!То се не знае !
  • 42 Мислещ

    4 0 Отговор
    Че кой изобщо гледа БНТ !?
  • 43 Мемфис

    7 14 Отговор
    Двама трима проссстака- русофили оси.ат коментарите под една от най- хубавите и точни статии! Русофилите са подли нещастници, защитаващи интересите на долният азиатски агресор.
  • 44 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Синя Белка Каратист":

    И з мет т@@па
  • 45 С.П.

    10 4 Отговор
    Огнян Минчев -до 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия, асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“. Може ли думите на подобен ветропоказател да се вземат на сериозно....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пепи

    3 4 Отговор
    Минчев, четеш ли книгите на Костов?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 резервист

    5 2 Отговор
    Чак слюнка пръскаш драги! Същия дърдорко като останалите! Всичките ти аргументи се съдържат само в думата "русофил". Една дума повторена сто пъти става разбираема и универсална. Естествено, че всяка партия, участваща в изборния процес трябва да получава ефирно време. Въпросът е какви са критериите за регистрация. Не бива да се забранява а да се разяснява на хората.
  • 50 Хехе

    3 2 Отговор
    Чалгарско продажно политиканче си ти, следващото тлъсто Гълъбче.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 маловажен човек

    4 2 Отговор
    Г-Н МИНЧЕВ, РАЗБРАХМЕ ВИ КРИСТАЛНО ЯСНО
    БЛАГОДАРЯ

    ЯВНО ПАРИТЕ НА СОРОС И ДО ВАШЕТО ГЪРЛО СА СТИГНАЛИ
  • 53 Гаргамел ДрагаЛЕВСКИ

    3 1 Отговор
    Одъртяла е синята куманизка...чини ми се че Антоний го вика от пъклото...
  • 54 Анонимен

    2 0 Отговор
    Тоя Пухчо в кариерата да чука камъни
  • 55 Надежда

    4 0 Отговор
    Този тръгнал по стъпките на Байдьн, докопа го деменция. Комунист предател.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тертер

    1 0 Отговор
    Този Минчев е абсолютен боклук и тлъста соросоидна подлога.
  • 58 Край

    0 0 Отговор
    Абе а стига ни облъчвахте с празните мисли на един пълен човек. Той не може да контролира апетита си и се къпе по-рядко от Николай Колев Босия ама все да ни поучава.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове