30 Септември, 2022 13:33 697 23

Надежда Йорданова: Мантра е, че хората не разбират как ги засяга съдебната реформа

  • надежда йорданова-
  • съдебна реформа

Тя очерта и необходимостта от по-бързи и решителни действия за съдебната реформа

Надежда Йорданова: Мантра е, че хората не разбират как ги засяга съдебната реформа - 1
Снимка: ДБ

Колкото повече превръщаме политическия дебат в театър на абсурда, толкова повече се отдалечаваме от гражданите, това заяви Надежда Йорданова от “Демократична България” за “Актуално”.

“Хората се обръщат към нас със своите проблеми от ежедневието си. Първото нещо е притеснението от инфлацията. Но и често ни питат кога ще премахнем проблема с бюрокрацията. Те също така разбират, че ситуацията от 24 февруари насам е коренно различна и изисква смели решения и разум”, коментира тя като извод от кампанията лице в лице с избирателите в София и Русе, където е водача на листи на “Демократична България”.

Надежда Йорданова очерта и необходимостта от по-бързи и решителни действия за съдебната реформа: “Проблемът не е, че хората не разбират важността на съдебната реформа, а че все повече губят надежда. Защото времето минава, а въпросите на гражданите за съдебната реформа са едни и същи. Крайно време е да бъдат решени”.

“По време на срещите с гражданите, които имам на улицата и по площадите почти всеки ден, всеки втори-трети въпрос е какво правим с Гешев, за бързината на разглеждане на делата, битовата престъпност, административните пречки за упражняване на различните права на гражданите, домашното насилие”, разказа тя.

Надежда Йорданова подчерта, че решаването на всеки от тези проблеми засяга приходите на хората, като им пречи да си намерят по-добре платена работа или дори им отнема доход например чрез продължителни разходи за съдебни дела.

Бившият правосъден министър обясни, че в битката с високата инфлация основен приоритет на “Демократична България” е увеличаване на доходите през насърчаване на бизнеса, увеличаване на инвестициите и създаване на добри работни места. Затова част от 25-те законопроекта, които ДБ ще внесе в първите дни на новото Народно събрание ще са в тази посока. И добави: “Административното увеличаване на доходите на всички помпа инфлацията”.

Надежда Йорданова заяви, че “Демократична България” ще влезе в 48-ото Народно събрание с няколко основни цели и мандат от гражданите за изпълнението им. Основна задача е да се състави редовно правителство, макар и не на всяка цена, за да се сложи край на продължителното управление чрез служебни кабинети без контрол от парламента.

“Освен реалната съдебна реформа и разумна икономическа и политика, третият ни основен приоритет е да се прекрати войната, но при запазване на териториалната цялост на Украйна. Това означава също така България да бъде енергийно независима, не само от Русия, но и от когото и да е било друг”, каза Надежда Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нехиs

    13 6 Отговор
    Тази не беше некадърната и продажната, опитала да свали Гешев, който я насра? Хората се интересуват как да си плащат сметките и храната, а не дали ще сложите за прокурор човек на Черепа!
  • 3 ужасен ужас

    11 6 Отговор
    В тия от дай България като почнеш от тая Мис Пиги и минеш чак до Носльо един чеп за зеле не става
  • 4 Леко наде

    7 4 Отговор
    Да не разлееш кафето , че има стъпало
  • 5 Христо Божилов

    10 5 Отговор
    Прасатке, ДБ няма да влезе в парламента. За каква съдебна реформа говориш
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лапачката

    7 6 Отговор
    от фашисткото ДБ.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бонев

    8 3 Отговор
    Секретарката пак ни дава акъл. Чудно ми е ако прокопиевците сбъднат мечтата си и назначат за главен прокурор свой човек след това какво ще правят.
  • 10 дердс

    7 4 Отговор
    Ти пък муцуно освен че 1 г. на гърба на българите вземаше министерска заплата към 12 хиляди на месец с другите търтей от Дай България нещо направихте ли? Само ходите по студията да обяснявате как нещо все ви пречи.Мръсна грантаджийке ние българите можем без вас предателите дето сте на ръчно командване от козяк. Поне крадеца от Банкя да бяхте прибрали в затвора с разбойниците му, а вие нищо. Само да излъжете хората приказвате а след това нищо. Няма да се гласува за вас некадърници и предатели.
  • 11 хммм

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Лапачката":

    Фашисти сте вие, почитателите на кафевия фашистки фюрер КоССтадин.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Хитлер е идолът

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "хммм":

    на гнома и глигана както и дебеловратия селяк мирчев както и всичките им поддръжници селски псевдоинтелигенти талибанстващи в София. Дб са цирей, който трябва да бъде изрязан до корен. Тези грантаджии да не се допускат доживот в други партии.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Надевото маме

    6 1 Отговор
    Наде,веднага се прибирай в Кубрат да си правим лютеницата,казах ти да не ходиш в София,не си за там,не ставаш за тия работи,не те оцениха.
  • 15 Бонев

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "хммм":

    А вие след като бяхте биз бизе с БСП, след изборите ще направите коалиция с ГЕРБ. Типично за розови комунисти.
  • 16 Край

    4 3 Отговор
    Имате ли снимка на която тази не се усмихва глуповато.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    НИЕ СМЕ ГЕНИАЛЕН НАРОД !!!!!---- САМО НИЕ УСПЯХМЕ ДА КРЪСТОСАМЕ - ПЪПЕШ С ЛЮБЕНИЦА !!!!?
  • 19 ГЕРБ

    3 1 Отговор
    Май ще ни пратят при Бай Ставри,кво ще правим ще ни трябва вазалин.
  • 20 На тая и липсва...

    3 0 Отговор
    катастрофически....капацитет...все пак е кубратска кифла...Бог да пази България...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Петър

    1 0 Отговор
    Те и от ДБ не разбират точно как може да бъде направена такава реформа, така че за какво говорим изобщо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове