Last news in Fakti

30 Септември, 2022 18:41 1 874 32

Първан Симеонов: Кампанията на ПП е към младите. От ГЕРБ пък казват "Вие сте млади, но ние сме опитни"

  • първан симеонов-
  • кампания-
  • пп-
  • младите-
  • герб-
  • опитни

Политологът не направи прогноза на възможните коалиции, но допусна възможност за “римейк на последната коалиция”

Първан Симеонов: Кампанията на ПП е към младите. От ГЕРБ пък казват "Вие сте млади, но ние сме опитни" - 1
Снимка: NovaNews

ГЕРБ и ПП играят “като по учебник”. Така коментира предизборната кампания на двете партии политологът Първан Симеонов. “Резултатите, които сега се виждат в последното изследване, са няколко тенденции. Първо - като че ли ГЕРБ остава начело. Трудно може да се говори за спад на ПП. Сега ще се види дали ще направят това, което направиха на предходните избори”, коментира Симеонов в студиото на “Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той определи кампанията на “Продължаваме Промяната” като “поколенска”. “Техният апел е към младите хора. Те се опитват да върнат дебата от 2020 г.”, смята политологът. “Тук ГЕРБ също са в изгодна позиция, защото на фона на цените и войната изглежда демоде. Освен това ГЕРБ казва “Вие сте млади, но пък ние сме опитни”. Ще видим на кого ще му излезе правилна сметката”, допълни още Симеонов.
Моментната снимка поставя именно ГЕРБ на първо място, а ПП на второ. “При по-висока избирателна активност обикновено печелят формациите, които разчитат на по-мобилен вот, като ПП и ДБ, или протестните формации като “Възраждане”. При по-ниска активност печелят тези, които имат твърда подкрепа, защото тя натежава - ГЕРБ, ДПС, БСП”, обясни политологът, но подчерта, че в важен и вотът. “Много важно е дали ще се гласува пропорционално. Може да се окаже, че някои електорати са посърнали, а други са много мобилизирани”, поясни Симеонов.

Той не направи прогноза на възможните коалиции, но допусна възможност за “римейк на последната коалиция” - ПП, ДБ и БСП, ако обаче “се доближат до летвата”.

“По-отчетливо обаче ще изглежда другия вариант - правителство на ГЕРБ, ако вариантите останат такива. ГЕРБ обаче с кого? ДПС е много трудно опция, не са особено предпочитани. ИТН твърдят, че не искат, за “Български възход” не е ясно дали ще влязат, а кой ще иска “Възраждане”, каза още Първан Симеонов.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    23 4 Отговор
    Опитни в краденето?
  • 2 Есхач

    6 6 Отговор
    Няма страшно пич - идва ОФ.
  • 3 един

    22 6 Отговор
    Опитни крадци са да,няма две мнения по въпроса!Само че някой от тая "опитност" този път ще лежат в затвора,един поток спира да работи,а едни милиарди трябва да се плащат!Бойко и кака Теменужка,дали спят спокойно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 голем смех

    10 12 Отговор
    Аз пък , понеже днес навсякъде в медиите пеобладава Путин, ще гласувам за двете "П" ! Може пък тази буква да е разковничето за успех.Знае ли човек?
  • 6 Иван

    21 5 Отговор
    Опитни само в краденето и лъжите Първанееее. Няма да видите власт повече!
  • 7 ГОРСКИ

    14 7 Отговор
    Който гласува за герб и дпс това значи че ще има яко крадене,БУДА за14 всички видяхте какво направи та мата хари та Мишо бирата и още куп глупости!!!!!!!
  • 8 Рошко

    7 3 Отговор
    А ти си козел сякаш току що излязъл от солариум
  • 9 Опитни

    16 5 Отговор
    крадци на милиарди , кажи го в прав текст !
  • 10 Бай Онзи

    10 5 Отговор
    Уважаеми ФАКТИ имам предложение-публигувайте изявление или пост на лицето кевор кеворкян , нека да прочете какво мислят хората за ПЛАТЕНИТЕ му публикации !
  • 11 Деций

    16 5 Отговор
    Вярно е , ГЕРБ са много опитни в кражбата заедно с ДПС,крайно деструктивни туморни образувания,които трябва да бъдат изрязани до здраво място !Иначе са си неграмотници от където и да погледнеш,резултатите не могат да се скрият.Посредственни хорица,но пък иначе жадни за власт и пари! Всъщност това на практика е деятелното невежество,което докара нещата до собственото си ниво!То не може да надскочи себе си!Тези мафиотизирани структури развиха през годините рефлекса на постоянно зиналата паст,която гълта всичко без да се съобразява с каквото и да било!Водени от това опиянение,те сами режат и вече почти са отрязали клона на който стоят и паратизират!Болна ,бедна,дрипава и оглозгана до кокал държава,и всичко това благодарение на "Опита" на тези жалки хорица!
  • 12 Кир Ливанчо

    7 0 Отговор
    Първан, пък, е зажравил да си обръсне брадата. Изпуснал е един участък, дето има една приказка.
  • 13 Джо

    10 4 Отговор
    Точно така ,опитни са. Само в кражбите и с това как да прогонят и малкото останала младеж от тук!!! Калинките да отиват на ДДТ!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 нннн

    8 5 Отговор
    Младите негодници срещу старите негодници. Тиkвaтa или Пpo100то? Аз за доказани негодници няма да гласувам.
  • 16 ГЕРБ са прави:по кадърни в Краденето

    11 4 Отговор
    и лъжите от тях няма за последните 32г!!По Кадърни Крадци от ГЕРБ няма!! Никой не го оспорва!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гено

    6 2 Отговор
    факти трият коментари неудобни за ПП
  • 20 Всеки българин да гласува

    8 0 Отговор
    За да може да се промени изборното ьаконодателство, и да се премахне незаконния вот от Турция. Всички, които си затварят очите за това безумие са предатели.
  • 21 То кой

    4 3 Отговор
    Да излъжат от ПП ако не младите. Младите който предадоха бащите и майките си които бяха по митингите срещу БКП-БСП, за да им извоюват свободата да си веят задниците насам натам, да им плащат образованието по чужбина , за да се върнат и да ни закопаят.Благодаря Ви.Жалко ,че Ви влачихме по митинги , за да се съешите днес с БСП. Предатели !!!!!
  • 22 Георги v.

    10 0 Отговор
    Стига с млади и стари! Хората са умни или глупави, образовани или не....., но най важното е да са кадърни, да си вършат добре работата и да крадат малко!
  • 23 Ангел лудия

    2 1 Отговор
    Шарлатан , да ти е-ба Брадата
  • 24 статукво ала ссср

    7 0 Отговор
    сегашните капиталисти и олигарси,които владеят икономиката на България са израснали като русофили,но ще умрат като нещастници,защото не са спечелили в тоя живот нищо с честен труд!!!
  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    2 0 Отговор
    ХАХА, ПО УЧЕБНИК
    ... АМА ПУТИН ГИ ИЗБИ БЕЗ УЧЕБНИК
    ... ТАВ ЗИМА ЩЕ ИМА БУНТОВЕ
  • 26 "Ха ха ха"

    5 0 Отговор
    Едните казват : Ние сме тор , другите казват : Ние сме тор , ама по стара тор !

    Коментиран от #29

  • 27 САТЪРА НА ХАНА

    1 0 Отговор
    В ДИР - А БЛОКИРАХА АДРЕСИТЕ НА ХОРА КАТО МЕН КОИТО ПРИЗОВАВАТ ЗА МАСОВО ГЛАСУВАНЕ
    НА ИЗБОРИТЕ
    .... КОЙ ИМА СМЕТКА ХОРАТА ДА МЕ ГЛАСУВАТ ? - МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ
  • 28 Да бе да

    1 0 Отговор
    "Първан Симеонов: Кампанията на ПП е към младите. От ГЕРБ пък казват "Вие сте млади, но ние сме опитни"
    😊😂
    Този , в най добрия случай ще плакне чинии в Сохо, даже съм почти сигурен че там е захлебил😁
    С такива анализатори по добре всички да берем маслини в Гърция
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Минева

    3 2 Отговор
    Успех на ПП!!!
  • 31 ИМАМ ВЪПРОС

    2 0 Отговор
    Каква е връзката между темата на статията и цитата от Иво Сиромахов, който ни "набиват" в главите от месец насам.
    По-скоро на цитата му отива да е в друга рубрика. В "Ловци на бисери" по би му прилягало.
  • 32 Няма как ПП отчитат, че

    2 0 Отговор
    младите са неориентирани и прекалено доверчиви, Младите не оценяват направените от ПП гафове, които съсипаха България. Не разбират, че те ще живеят с тази недалновидна политика ако ги изберат отново.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол