3 Октомври, 2022 10:41 2 310 35

Паргов: Едноцифреният резултат на БСП на изборите сбъдна нашите страхове и мрачни прогнози

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • резултат-
  • страхове-
  • мрачни прогнози

"При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент "Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път не се съберем и с ГЕРБ", коментира членът на Националния съвет на левицата 

Паргов: Едноцифреният резултат на БСП на изборите сбъдна нашите страхове и мрачни прогнози  - 1
Снимка: БГНЕС

"Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на учредения наскоро Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ):

"За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление. В никакъв случай не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но така или иначе като всяка неправителствена формация, която се занимава с обществено политически проблеми, това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение. Вие помните, че ние тогава говорихме вследствие на една дискусия, която организирахме с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист".
Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ:

"При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент "Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път не се съберем и с ГЕРБ".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 2 Отговор
    Щом и доган е пред корни, за ква партия иде реч? Клуб на Крадци, като всичко останало. Брао корни! Бухахахха
  • 2 1221

    20 4 Отговор
    Вие с ГЕРБ искахте да се съберете отдавна, още преди това идеологическо ръководство.
  • 3 Майна

    28 7 Отговор
    Ми нищо чудно Корнуела да се гушне с който и да е, стига да има ,,далавера,,
    Срам, че БСП е приватизирана от една посредствена женица и ,,придворните,, и паричколюбивци..

    Коментиран от #10

  • 4 Де отиде

    16 1 Отговор
    кака - с двата крака !
  • 5 За българският

    24 2 Отговор
    народ обаче, еднопроцентовият ви резултат е радост!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рософил

    26 5 Отговор
    На следващите избори ще се борите за четири процента.
  • 8 442

    11 9 Отговор
    Президентска република
  • 9 12340

    6 6 Отговор
    "...Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ:..."
    ....паргов да Оди да са пЕри !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    3 7 Отговор
    Толкова бой изядохме, че говорим само небивалици....
  • 12 БСП върви надолу от много време.

    11 3 Отговор
    Нинова не може да създаде организация и блага за пролетариата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БОЛШЕВИК

    17 0 Отговор
    На червената буржоазия и тия проценти са им много, като това е партия капиталистическа и неолиберална с мошеници, робовладелци и чорбаджии, като всички партии които се класираха преди нея на тия избори! Дали ще има хора в тая дупка, които да направят нова истинска лява партия с истинска идеология и без капиталисти, робовладелци, богаташи и чорбаджии в нея!
  • 15 НИНОВА

    6 2 Отговор
    Да я подавам ли......

    Коментиран от #26

  • 16 няма да се учудя, ако този път не се

    11 0 Отговор
    съберем и с ГЕРБ", коментира членът на Националния съвет на левицата ............... за каква левица говори тоя мошеник ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОЦ - ко

    13 3 Отговор
    Заради синчето, партия предаде,
    КРАДЕ,.. КРАДЕ,.. КРАДЕ ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Перо

    15 0 Отговор
    Единственото нещо,което интересува партията на червената буржоазия е само уреждане на отрочетата и близките от номенклатурата на синекурни длъжности с дебели заплати! Всичко друго за социални мерки,необходимост от правителство,войната, ЕС и др.уйдурми е популизъм и маскировка! Уж БСП беше против Истанбулската конвенция,а станаха ортаци с джендърите, уж БСП имаше червени линии за преговорите с РСМ,а най-лицемерно предадоха националните интереси! Те направиха еднакъв процентов данък за клошара и за държавните милионери /олигарси/. Обявиха се против износа на оръжие за Украйна, а изнасят огромни количества,чрез посредници,без да се интересуват от сертификатите за краен получател,ощетявайки държавните предприятия! Източиха Кинтекс с измислени и не работещи комисионни договори с офшорни фирми! БСП е Най-лицемерната партия,която на следващите избори няма да прескочи изборната бариера!
  • 21 БОЦ - ко

    11 0 Отговор
    Синя, посинела,
    ДРУГАРКАТА Курнела,
    Отново ще се оправдава,
    Власт лесно се не сдава ...
  • 22 Перо

    5 1 Отговор
    За влизане във властта,БСП ще стане ортак и с дявола! Сигурен съм, че ще търси партньорство с ГЕРБ,ДПС,ПП и ДБ, в “името на националните интереси,социалните програми,геополитическата обстановка” и други лъжливи уйдурми за маскировка!
  • 23 Перо

    6 3 Отговор
    Татяна Дончева беше права като каза,че К. Нинова ще е последната, която ще напусне невъзможната коалиция,като ще си вземе и стола от МС! Вече ще види власт, само през крив макарон!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДОКО

    3 1 Отговор
    ако бсп се събере с мафиотската партия герб означава че партията бсп изчезва..така както изчезнаха нфсб на валери /разбирай далавери симеончев/ и атака на болен сидеров ..бсп не си слагайте въжето на шията..
  • 26 Не не не!

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "НИНОВА":

    Седи още малко че бсп още мърда.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Алоу банкянски

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "ОТ БАНКЯ":

    Хубоо си лежиш, но не лъжи, ние помним как Бриго Аспарухов те назначи. А това, че си против Корни, не значи против БСП(БКП).
  • 29 мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ОТ БАНКЯ":

    А ти отдавна си там...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стефан

    5 0 Отговор
    Паргов, и ти и онези дървени философи Добрев, Паскалев и онзи руски консул Гергов можете само да злорадствате, не помниш ли колко депутати остави Станишев след като бяхте първа политическа сила, ами онова рекламно лице на северозапада Миков, всички начело с зелените чорапи, Възраждане, тези маргинали на Стефан Янев че и пикаещия от АБВ Румен Петков са прибрали, всички крадат от електората на БСП, а не някакви измислени идеологии от разни шамани, и накрая ВСЕКИ МОЖЕ ДА КРИТИКУВА, но НИКОЙ от вас не ПРЕДЛАГА РЕШЕНИЯ, БСП не моята партия, НО КОГАТО ИМА ЗА КАКВО трябва да им се признае, и пенсиите вдигнаха, и детските градини направиха безплатни, и бизнеса подкрепиха за високите цени на тока и газа, и доста военна продукция изнесоха така че и ти и резидента и всичките тръбачи сте ПОСРЕДСТВЕНИ хора.

    Коментиран от #34

  • 32 Перо

    3 3 Отговор
    БСП в коалиционното правителство,изгониха 70 руски служители на руското посолство и прекратиха едностранно договора с Газпром,в най-напрегнатия момент за пълнене на газохранилището в Чирен /за разлика от другите страни от ЕС/. Гласуваха в Парламента против проверката на ценообразуването на горивата,въпреки че БГ получи разрешение от ЕС за 2 г., да внася евтин петрол от Русия,цените останаха международни, от скъп сорт Брент! Най-лицемерната партия,готова на всичко за участие във властта и облагодетелстване на близките!
  • 33 Питам се

    3 0 Отговор
    дали хората от БСП, които чакат да заместят Нинова и отдават ВСИЧКИ неуспехи на партията на нея е дали защото така им е удобно да говорят, или защото си вярват, че ще бъде МНОГО по-добре при тях отколкото при Нинова. Само проследете имената: Кирил Добрев (границата на Македония), Паргов или маргов, Георги Гергов (свинаря от соц времена), лечева - съпругата на мутра и т.н. - кой от тях виждате като обединител и стратег на БСП? За Станишев да не говорим. Чакам да го въздигнат няколкото негови поддържници и после да се смея. Видяхме "уменията" на Станишев, който издъни БСП в началото на този век и боко го удряше по медиите на всяка крачка, че той е жената в семейството. А боко разбира от тези неща - мис гащи в Барсилона, кмета в Симитли, мата хари и т.н.
  • 34 от БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Стефан":

    имат амнезия и не помнят удобно, че при Миков депутатите от БСП бяха 39 души, а при Нинова при следващи избори станаха ОСЕМДЕСЕТ.
    Толкова нападат Ннинова, та със злорадство чакам как ще се издънят ОЩЕ ПОВЕЧЕ ламтящите за мястото й. Какви ли причини ще намерят тогава?

    Коментиран от #35

  • 35 добавка

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "от БСП":

    И малкият брой депутати при Миков бяха при много по-голям брой гласували.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол