Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 11:07 1 954 24

Политолог: Възможността третият мандат да роди правителство е нищожна колкото и предните две

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • герб-
  • продължаваме промяната

Ако ПП ни доведат до нови избори, това ще е политическата им смърт, прогнозира Цветанка Андреева

Политолог: Възможността третият мандат да роди правителство е нищожна колкото и предните две - 1
Снимка: БГНЕС

Избирателната активност означава фалит на политическата система. Хората нямат желание да участват в тази игра. Българите са разочаровани от ПП, не материализира очакванията на хората. Вероятно Борисов ще бъде кандидат-премиер. Ръстът на "Възраждане" се обяснява с различната гледна точка на конфликта в Украйна и стремеж за неутралитет. Възможността третият мандат да роди правителство е нищожна колкото и предните две. Това каза политологът Слави Василев за "Твоят ден".

По думите му Костадинов няма да влезе в договорка с другите партии, защото вероятността да не се състави правителство е голяма, а така "Възраждане" ще бележи ръст. "Вероятността да се състави правителство с мандат на ГЕРБ е много малка. Наследството на ПП е катастрофално. Любопитно ми е какво ще направят с втория мандат, може би веднага ще го върнат. Вероятно президентът няма да даде третия мандат на ДПС", посочи той.

Според политолога Цветанка Андреева не може да се говори за победа при ниската избирателна активност. "Основната опозиционна партия печели изборите, бившите управляващи минават в опозиция. Има силно евроатлантическо присъствие. "Възраждане" не можа да получи легитимност да оспори принадлежността ни към западните структури. Може да се създаде стратегическо мнозинство или ситуативна сглобка", сподели тя. И допълни, че Костадинов е оспорил ориентацията и идентичността на обществото.

"Трупа се протестен вот в негласуващите, които ще образуват политически взрив, но той няма да отиде при "Възраждане". Ако ПП ни доведат до нови избори, като се превърнат в причината да не се състави ново правителство, това ще е политическата им смърт", прогнозира тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПП ДБ

    14 11 Отговор
    Хора на Прокопиев
  • 2 ТаУмВзе

    8 21 Отговор
    Защо не дават мандат на Копейката, той нали е първата политическа сила?
    Референдума за излизане от ЕС и НАТО беше тва и той взе МНОГО МИЛИЯРДИ гласове и всичките за него и против ЕС и НАТО. Защо не му давате мандат, бе?!
  • 3 ТаУмВзе

    23 4 Отговор
    Съответно, за чии са ни крадливи сборища уж партийки. И половин милиард потрошен за уж изборчета? Директно да се гласува, кое посолство да врътка територията и тва е. Видя се, че държава Няма! Няма и да има.

    Коментиран от #6

  • 4 егати

    12 9 Отговор
    Да се роди правителство!!!.По скоро онзи пухкавия ще роди но не от Шпецов защото той забегна в Дубай.
  • 5 Служебния кабинет

    15 14 Отговор
    Върши повече работа от партиите. Докараха ефтина газ и решиха този голям проблем.

    Коментиран от #8

  • 6 Народа

    5 20 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    ми 10% гласувха за митрофанова - 90% за козяк. Мисля, зе народа ясно каза, че иска НАТО, САЩ и ЕС.
    НАРОДА ГЛАСУВА! СУВЕРЕНЕ ИЗБРА ЗАПАД!

    Коментиран от #11, #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Цветанка Андреева! На Герберска

    22 2 Отговор
    Хранилка!? ГЕРБ плаща, Мисирки и Лози Маниполират на поразия!!
  • 10 Херовима Мустафова

    4 14 Отговор
    Правителство на националното зари...спасение ще има и то ще е в състава ГЕРБ, ПП и ДБ с подкрепата на БСП и генералнатовчетата.
  • 11 Народът

    27 0 Отговор

    До коментар #6 от "Народа":

    70% не ви искат нито американското, нито руското посолство!
  • 12 Да се коалираш с ГЕРБ е Прокоба!!

    22 4 Отговор
    На Бунището отидоха бившите патерици и златни пръсти на ГЕРБ!! Дано имаме скоро Правосъдие в Държавата, защото са за съд!!

    Коментиран от #13

  • 13 ПОДМЯНАТА ХАРВАРДСКА ЛЪЖЛИВА

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "Да се коалираш с ГЕРБ е Прокоба!!":

    БЕЗПЛАТНИ СА МЕЧТИТЕ ТИ! ТИ ДА СИ ВИДЯЛ ОСЪДЕН ДО СЕГА???? КАКТО В РУМЪНИЯ??? НЯМА. ХАЙДЕ ОТГОВОРИ ЗАЩО Е ТАКА! ЩЕ ИМА ЛИ ПРОМЯНА? ПОДМЯНА ИМА НО ПРОМЯНА НЕ!

    Коментиран от #15

  • 14 Големи

    20 1 Отговор
    тъпни е произвела тая госпожа Цура !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Темидец

    4 3 Отговор
    Момчетата от НСО са уморени да пазят двете лица от снимката,нека охраната се поеме от ГДИН.
  • 17 НЯКОЙ

    14 2 Отговор
    Цветанка Андреева да си скъса дипломата и да си смени професията, не става!
  • 18 Анджело

    4 5 Отговор
    Ще има нови избори. Сега факторът е Възраждане. Те са новото ИТН или ПП. Те ще искат мнозинство. Подмамени от скока в изборните резултати в тяхна полза ще направят възможни нови избори за вземане на пълно мнозинство
  • 19 ТРЕНД

    4 3 Отговор
    Стефан Янев е готов на коалиция с ГЕРБ и ДПС за експертен кабинет. Илхан Андай: Ердоган вижда Даниел Митов като премиер, а Карадайъ – вицепремиер. ГЕРБ ДПС БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, 67 ПЛЮС 40 ПЛЮС 12 Е 119 и няколко купени депутата от ПП и ДБ. ЧЕСТИТО НОВО ПРАВИТЕЛСТВО! Георги Ганев вече е купен. и шаламанов... Атанасов и Христо ще позволят на ДБ-дупетатите си да гласуват по съвест за подкрепа на дпс-герб-янев. Кирил Петков: Задължително е ГЕРБ да сформира правителство.
  • 20 Анонимен

    0 2 Отговор
    Копейкините хора, завършили в Германия, безпартийни, от заможни семейства си иска мама на завършилата безработна, завърнали се в България живковото време и те гласуваха родената 1964 и 1993 за копейкин Коцето. Оправяйте България. БОЙКО Е СПЕЦ ЧЕНГЕ. И е вярно, че на следващите избори ПП ще си замине като ИТН. Всички гласуваха за герб, защото работят и не желаят ПРОМЯНА, нищо, че родителите им бяха изгонени млади от работа 1998/1999 от др. Костов, същото продължи при Царя, а децата им не им даваха тройната абвдпс и продължи с ГЕРБ и днес отвън чакат родителите им, за да се върнат и да оправят обърканата държава, много примитивни млади и всякакви с връзки се намърдаха на топли места. Оправяйте се. Бе извършен ГЕНОЦИД спрямо младите преди 20 години и днес всички християни са стари ергени. Безпаричието води до ялова държава на християните, а именно вие 33 години ударихте Тях. Лично мнение.
  • 21 От народа

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Народа":

    Каква европейска ориентация бе приятелю. При този ръст на възраждане май ориентацията завива ама рязко към Русия. На следващите избори, а те ще са скоро тогава ще видим окончателно накъде върви стадото. Дано не е на изток
  • 22 то се вижда и без оптически прибори

    1 1 Отговор
    Всички живеем в една държава и ако ние не си я оправим няма кой друг. Проблема е че Бандата на Румен не цели оправянето на държавата, а разрушаването и. Всички усилия на Радев въпреки привидната разпра с Харвардците са насочени към разрушаването на институциите на България. Той мечтае Русия да победи и да ни освободи за трети път. Този път от Запада.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове