3 Октомври, 2022 20:35 1 388 29

Социолог: ГЕРБ трябва да се опитат да реализират управление

  • социолог-
  • герб-
  • павел вълчев

По думите му първото и най-важно, което предстои, е политиците да започнат разговори помежду си

Социолог: ГЕРБ трябва да се опитат да реализират управление - 1
Кадър бТВ

„Трябва да се потърси различен нестандартен подход извън червените линии, за да се намери решение на политическата криза. Очакването за това е към ГЕРБ. Те трябва да се нагърбят със задачата да се опитат максимално искрено и с политическа фантазия, и воля да успеят да реализират управление.“ Това каза в „Лице в лице“ по бТВ анализаторът от „Алфа Рисърч“ Павел Вълчев.

Социологът каза, че не би избързал с оценките за това дали ще има правителство, или не, тъй като до момента коментар на изборните резултати е направен само от част от политическите лидери.

По думите му първото и най-важно, което предстои, е политиците да започнат разговори помежду си.

Според Вълчев е важно да не се избързва и президентът да остави политиците да преценят дали имат общи цели. Социологът посочи още, че политическата класа трябва да положи усилия, тъй като се срива доверието към нея, а криза на управлението „не е национално отговорна позиция“.

„Политическата система се срива и самоунищожава, ако продължаваме да правим избори“, категоричен бе анализаторът.

Станчев направи съпоставка и с трите вота, провели се през изминалата година.

„На третите избори силите бяха сходни, но нещо се промени в дефиницията на БСП. Тя се възприемаше като партия на статуквото, но на третите избори тя се предефинира в партия на промяната. Тогава стана възможно това управление. Очакването за това сега е към ГЕРБ, в тях е топката“, каза още Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мустафа

    3 15 Отговор
    Коалиция ПП , ГЕРБ и ДБ.

    Коментиран от #7

  • 2 Гарабет

    6 13 Отговор
    Пак ще паднем под кирчококорчово иго накрая. Няма бягане.
  • 3 криза

    5 9 Отговор
    На кой му пука за политическата криза, хората ги интересува икономическата, а тя ще се задълбочи с помощта на ГЕРБ, ПП и останалите.

    Коментиран от #5

  • 4 КАКЪВ ГЕРБ

    16 5 Отговор
    КОЙТО СЕ Е СЪЮЗИЛ С ГЕРБ Е В КАНАЛА...КОЛКО ГОДИНИ ВИ ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ...

    Коментиран от #10

  • 5 Последния Софиянец

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "криза":

    Икономическата криза е заради простотиите които извършиха бившите управляващи.
  • 6 Никой не иска ГЕРБ

    14 3 Отговор
    Спечелили изборите за народа значи купили изборите.

    Коментиран от #12

  • 7 Караманска

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Херо Мустафа":

    ГЕРБ, ДПС и Български Възход. Херо бегай зад океана !
  • 8 дпс и герб

    15 2 Отговор
    герб е най-уродливия проект на дс статуквото в България през последните 32г.и е време да отива в затвора,или на бунището на историята!
  • 9 Разкрити сте

    2 5 Отговор
    Схемата вероятно е: ГЕРБ не реализират, реализира ПП, с премиер Кокор, ДБ и почистените от ГЕРБ и ДПС за разкош. Всичко е точно, връзва се с всички анализаторни изявления и нагласени резултати от изборите.
  • 10 ГЕРБ

    3 13 Отговор

    До коментар #4 от "КАКЪВ ГЕРБ":

    И какво стана без ГЕРБ .ГОРИВО 3,50 ,КАШКАВАЛ 30 ЛВ ТОК И ГАЗ НА АБСУРДНИ ЦЕНИ инфлация 18% .Айде мерси .
  • 11 бечев

    3 5 Отговор
    ГЕРБ в управление,но без Борисов,най честният ,опитният и със най много международни връзки. Абе всичко най най!

    Коментиран от #13

  • 12 ГЕРБ

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Никой не иска ГЕРБ":

    Не познаеам никой около мен който да не ги иска нещо си в голяма грешка но щом това те успокоява ХА ХА ХА

    Коментиран от #22

  • 13 Караманска

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "бечев":

    Бойко да отива на курс при Дубравка Шуица да го научи как Хърватия, която влезе 6 години след България ни изпревари. Че и евровалута ще си имат от 01.01.2023.
  • 14 Идва

    5 3 Отговор
    Коалицията Герб и Дпс, в явен и естествен съюз.
  • 15 Герги

    0 8 Отговор
    Бойко с мушенници коалиция няма да направи.
  • 16 не съм социолог

    5 0 Отговор
    Аз съм просто един обикновен човек, който винаги гласува, който не е аполитичен, и който има надежда да види разум в избраните депутати. Как може, да се храниш от парите народни, да ползваш права, привилегии, а да не искаш да говориш и да се коалираш с други партии. Това да не е концерт по желание. Разцепиха народа, от всяка тяхна дума струи омраза, и най- ужасното, че казват, "какво от това, че ще има нови избори". Я, почакайте, моля. Тези пари да не са от личният ви джоб ? Десетки милиони лева изтичат в канала, заради вашето его. Сплотявайте се и ако не успеете да се сработите, трябва да работите на минимална заплата. И повече да не ви виждаме в листите. Трябват нови, комутативни, диалогични хора, които ще работят всеотдайно за народа си.
  • 17 Павел Вълчев?? Ти Идиот ли си??

    6 2 Отговор
    12 години видяхме Мафията ГЕРБ начело със Сикаджията Борисов, видяхме как окрадоха народ и Държава!! Ти искаш, тези престъпници отново да Управляват??
  • 18 Мдаааа

    1 1 Отговор
    бащицата Боко ще спасява пак българетата.
  • 19 Забравете ГЕРБ

    3 2 Отговор
    ГЕРБ е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ от милиционери и нищо друго-управление чрез заплахи и терор !

    Коментиран от #21

  • 20 Пешо

    3 0 Отговор
    Тогава за какво бутнаха предишното правителство ако не искат да управляват сега? За да управлява Радев ли? Договорена им е подкрепата от ДПС, Янев е готов да участва в заверата, имат богат опит с набавяне на златни пръстчета. Айде, нали само те са компетентните.
  • 21 хехехе

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Забравете ГЕРБ":

    да ми дойдат със заплахи и терор то кво за гумене остана - нищо така че има решения крайни но решения има - тва е нека пробват и без това нема нищо за губене
  • 22 хехехе

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ":

    значи си от заблудените
  • 23 баба Яга

    4 0 Отговор
    Абе ний им знаем целите, кражби и лъжи 30г. Трябва да се смени този модел тотално, президентска или най-добре да се направи прагът 15-20% за влизане в парламента, какво е това сулю и пулю тръгнали да правят бизнес от политиката. А сега е позволено ако имаш 2500 души членска маса да си регистрираш партия ...ако се съберем ловджий, рибари и билкари ще наберем 300 000 члена отма, .. ще го отнесът като куцо пиле домат, ни пилоти ни пожарникари ще останат.

    Коментиран от #25

  • 24 и баба знае като

    2 0 Отговор
    този социолог - и тако, и вако и ако.....И той дава акъл на боко...не знаеш би, че на това ниво всеки сам си прецЕня?!!!
    Как имат очи да говорят?
  • 25 бабо яго

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "баба Яга":

    Не плаши гаргите. Много станахте анонимните заплашващи. И НИЩО НЕ ПРАВИТЕ по същество. И какво - пилоти и пожарникари. Бок е професионален лъжец и крадец, заслужила мутра и комунист с тапия.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 баба Яга

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "бабо яго":

    Не плашим бабиното, само казваме...а и де видя плашене, май сам се уплаши без да си плашен.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПРЕМЕНИЛ се е ИЛИЯ

    1 0 Отговор
    Но ПАК в тия !
  • 29 За що

    1 0 Отговор
    Не като войводите под 0,9%
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове