Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 08:14 4 017 57

Проф. Стоянович: Нинова да отговори защо унищожи партията

  • проф. петър стоянович-
  • корнелия нинова-
  • бсп

"Промянаджиите" трябва да обяснят на мен, като избирател, защо техните две партии не се коалираха предварително

Проф. Стоянович: Нинова да отговори защо унищожи партията - 1

"Ние сме много притеснени и учудени за пореден път от някои неща, но нито положението е толкова страшно, нито това е прецедент в българската и европейската история. Основните партии трябва да си дадат отговори на ключови за тях въпроси. Иска ми се да чуя от ГЕРБ едно обяснение на въпроса защо те не прозрат, че имат историческия шанс от една все по-затваряща се партия да направят една народна партия, която да излезе извън техния коловоз. "Промянаджиите" трябва да обяснят на мен, като избирател, защо техните две партии не се коалираха предварително", каза историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович в студиото на "Денят ON AIR".

От Стефан Янев пък иска да чуе как от очакваните 10-12% - той едва е прекрачи бариерата.

"Председателят на БСП трябва да отговори защо за пореден път няма да се подават оставки, след като тя направи историческо нещо - тя успя да унищожи бившата комунистическа партия по най-елегантния начин. За да бъде спечелен средностатистическия човек, който е склонен към положителна промяна, трябва да му се обясни защо за пореден път това нещо не може да стане. Винаги може да има правителство, стига да има смисъл. В историята и в политиката трябва да може да чакаш", допълни проф. Стоянович в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ние сме на прага на по-голямо военно стълкновение, което ще извади нещата извън рамките на Източна Европа: "Слава Богу, ние сме част от НАТО и ЕС."

"Ние като избиратели се справихме относително добре, защото "Възраждане" има само толкова гласове. Можеше да има много повече и живеех с уплахата за това нещо. Ние най-накрая трябва да разберем, че сме на страната на цивилизацията, ние не сме част от Съветския съюз и няма повече да бъдем. И който продължава да бъде на друга страна - трябва да понесе отговорност пред държавната власт. В България е имало хора, които са писали писмо до руския цар да дойде и да окупира страната ни. Техните имена все още са по българските улици и площади", настоя историкът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селския кмет

    27 3 Отговор
    Властта е опият, другарки и другари...
  • 2 Госあ

    53 22 Отговор
    Цивилизацията си има име - Китай и Русия. Що за цивилизация са англосаксонците ? За краварите е ясно, но нека напомня, че в Англия ренесанс не е имало. Що за цивилизация е това. Ренесанса е най малкото нещо, между другото, ще ми пробутват робовладелци и убийци ловяли хора като диви животни !

    Коментиран от #9, #41, #45

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хихи

    15 4 Отговор
    За Пари или за много пари
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мъкаааа

    25 4 Отговор
    От Импексовица какво друго да искаш,освен да е съсипала партията?
  • 8 Госあ

    19 12 Отговор
    психарите от дясно искат да се върнат съм старата си практика, М ? Да не забравят само за народния съд.

    Коментиран от #37

  • 9 Русия и цивилизация?

    19 33 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Смях, много смях...

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    40 8 Отговор

    До коментар #9 от "Русия и цивилизация?":

    Разходи се в Петербург и го сравни с лондон.

    Коментиран от #48

  • 11 Мисията успешна

    35 5 Отговор
    Нинова е от СДС т. е. проект на СибАй Ей и краварската "демокрация" и беше успешно инфилтриран агент, чиято цел бе точно да унищожи БСП и политиката й, така че какво има да отговаря?

    Коментиран от #13

  • 12 Човек

    13 12 Отговор
    Нинова няма нищо общо с ниския резултат на БСП. Още преди 20 години, когато самият аз бях само на 20, казах, че БСП е обречена и бааавно и постепенно ще затихва, просто защото твърдият им електорат е от възрастни хора и те просто си отиват от този свят. Коронавирусът леко форсира този процес и Нинова имаше лошия късмет да е лидер по това време. Който и друг да беше на нейно място, резултатът щеше да е същия. БСП ще продължават бавно да губят проценти и накрая ще изчезнат от политическата сцена.
  • 13 Госあ

    17 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мисията успешна":

    Не само, че беше от сдс, а беше дясната ръка на мавъра ! БСП трябва да бъде обезкървена от нова левица. Не знам какво чакат Радев и Зарков.

    Коментиран от #24

  • 14 Точно Вие

    17 4 Отговор
    ли трябва да се интересувате!?Защото при изгонване на 70 дипломати веднага не напусна!Гласуваш за Нинова,получаваш Петков!?
  • 15 БСП за България и Радев

    8 4 Отговор
    Не се излагай бе. Другарката Нинова ни направи първа политическа сила вече няколко парламента. Миналия ръководихме държавата с мандата на Канадеца и вечната патерица ДБ. Сега при третия мандат вече ще сме официално водещи
  • 16 Перо

    26 1 Отговор
    “Професорът”,който е окупирал с брат си всички национални ТВ,не разбра ли,че тук е мафиотска,политическа система! Къде в чужбина за една партия и за коалиция от 20 партии,изборната бариера за влизане в парламента е една и съща 4%! Защо се изплащат държавни субсидии за партии,които не са в парламента? Много тарикати на това живеят и имат отличен стандарт! Падат им пари от небето,без да си мръднат пръста!
  • 17 СЗО

    10 1 Отговор
    Няма да получим отговори на тези въпроси, по една ппроста причина- защото тези политици не са там, за да се грижат за България, а за себе си.
  • 18 ...

    6 5 Отговор
    този е от хората, които трябва да отговорят кой и защо съсипа СДС.
  • 19 12340

    5 6 Отговор
    тоЪ да не е иван гешовИЧ,
    та иска отговори
    толкоз императивно ?
  • 20 Сусо

    4 6 Отговор
    Ега ти алчниците! Нинова е най-добрата, просто и завиждате!
  • 21 Защо защо

    7 1 Отговор
    В бсп текат естествени демографски процеси..от една страна от друга вече не са единствен монополист на българо-съветската дружба..ако искат да оцелеят по-добре да се превърнат в европейска лява партия и да скъсат с миналото
  • 22 БСП най крадливата партия

    15 3 Отговор
    Защо била унищожела партията? ЗАЩО УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ. КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ОРЪЖИЯТА, В КОЙ ДЖОБ ОТИДОХА МИЛИАРДИТЕ ОТ 600 ТОНА БОЕПРИПАСИ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ОЛИОТО КОЕТО ПРОДАДАХА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ЗЪРНОТО ОТ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ГАЗТА КОЯТО ПРОДАДОХА НА РУМЪНИЯ, КЪДЕ СА 9 МЛДА ОТ БЮДЖЕТА. ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ И ЗА ОЩЕ МНОГО ТАКИВА ВЪПРОСИ. НО ЗАЩО И НАРОДА МЪЛЧИ.

    Коментиран от #25

  • 23 Перо

    18 3 Отговор
    К.Нинова прави обратното на това,което говори: казва,че БСП е против Истанбулската конвенция,а участва в джендърска коалиция, чертае червени линии по македонския въпрос,а лицемерно предаде националните интереси,прескачайки тези линии, когато беше извоювана от ЕС дву-годишна отсрочка за вноса на евтин уралски петрол с високо съдържание на сяра, цените на горивата станаха международни,на база нефт,сорт Брент и депутатите от БСП гласуваха против проверка на ценообразуването! В състава на правителството БСП носи солидарна вина,за прекратяването на договора с Газпром,в критичен момент за допълването на газохранилището е Чирен за зимата. Също и изгонването на 70 служители на руското посолство, а официалните приказки са за добри отношения. Плоският данък,приет от БСП,прави процентния данък на клошара и държавния БГ милионер /олигарх/ еднакъв! Обявиха,че не изнасяме оръжие за Украйна, а правим износ с разрешение на Нинова,чрез посредници. С измислен и неработещ договор се източва ДТП Кинтекс към офшорни фирми по разпореждане,отново на Нинова. Има безброй негативи и тази лицемерна партия на червената буржоазия,която се интересува само от уреждането на отрочетата, /на номенклатурата/, на добра позиция с дебели заплати, няма да прескочи изборната бариера!
  • 24 Алоу

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Радев не е ли надпартиен?
  • 25 Цър цър

    1 6 Отговор

    До коментар #22 от "БСП най крадливата партия":

    600 тона боеприпаси са нищо като станат 60 000 тона тогава пищете предатели
  • 26 Хахаха....

    13 9 Отговор
    Що за простотии говори тоя човек? Ние сме били на страната на цивилизацията, а не на Русия. Коя цивилизаация? Криворазбраната ли?
    Тия хора защо не погледнат колко развити страни и градове има в Азия? Москва, Сингапур, Токио, Пекин и още и още. Даже в Северна Корея има такова строителство, каквото ние в панелните блокове не сме виждали.
    Тръгнали сме като най-бедна, мръсна и рушаща се държава да говорим колко цивилизовани сме пред невиждани по красота и качество страни и градове. Да обсъждаме хора с традиции, възпитание и култура, а ние самите сме пред разпад и не зачитаме нищо свято.
    А Нинова си я знаем. Тя власт лесно не пуска и оставки не подава. Преди година излъга БСП че подава оставка и после хитрата лисица измисли начин при гласуването, че да остане. Явно членовете на партията изпитват голям страх от нея, за да не я сменят.

    Коментиран от #28, #33

  • 27 Глупака

    11 1 Отговор
    Защо се заблуждавате ,че има партии и идеи.Българина гледа келепира,а в политиката той е най-голям-получаваш без да работиш.СДС се смесиха със слугинажа на бай Тошо -ГЕРБ.ДБ се съюзиха с БСП.Четете Алеко Константинов!
    .
  • 28 Развит азиатски колхозник

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха....":

    Москва е във Европа другар..а със другите нямате нищо общо
  • 29 Стоянович кой си ти, че някой да ти дава

    7 6 Отговор
    Обяснение!! Такива, като теб с Кухи титли са Хиляди в България и каква полза от титлите ви и от вас? Никаква!! Празнодумци, Ластикари и Локумджии!!

    Коментиран от #31

  • 30 Много точно казано

    8 9 Отговор
    Ние най-накрая трябва да разберем, че сме на страната на цивилизацията, ние не сме част от Съветския съюз и няма повече да бъдем. И който продължава да бъде на друга страна - трябва да понесе отговорност пред държавната власт. В България е имало хора, които са писали писмо до руския цар да дойде и да окупира страната ни. Техните имена все още са по българските улици и площади",
  • 31 А ни кой си

    6 5 Отговор

    До коментар #29 от "Стоянович кой си ти, че някой да ти дава":

    Анонимнико. Кой те знае теб. Какво си допринесъл за обществото и страната. Неудачник
  • 32 М3 голд

    8 4 Отговор
    За съжаление проф. Стоянович е прав. За всичко изложено за партиите. По стар Сталински обичай, ликвидирай опозицията и си разигравай коня. Това става с левицата. Ако не изхвърлят Нинова, БСП ще изчезне. Всъщност тя ще се бори да остане. Това като че ли са опорните точки на Козяк.
    БСП се поддържаше от тези, които реализираха социализма в България: безплатно качествено обучение и здравеопазване, изградена лека и тежка промишленост, електрификация, асфалтирани пътища, интензивно жилищно строителство, респектираща армия, социални придобивки, ограничена престъпност. Сега всичко това е комерсиализирано, до голяма степен ликвидирано, в безизходица българчетата отиват да си търсят късмета в чужбина. ЕС и НАТО отвориха едни врати, затвориха други. Страната ни се движи по течението и зависи кой управлява в САЩ и изпълнява всичко поискано. 30 години след обявяване на европейските ценности, останаха: свободно движение на хора на запад от завесата, свободно движение на капитали, особено към частните офшорни сметки, многополовите паради, колосалните кражби на държавни средства, физическа и икономическа престъпност. Време е да се сложи край. Коя коалиция ще тръгне в правилната посока? Като че ли ще си останем със служебен кабинет.
  • 33 Какво чакай

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха....":

    Отивай да видиш цивилизацията за която мечтаеш. Бързо ще забравиш какво е почивен ден и писане свободно на мнения по форумите

    Коментиран от #38

  • 34 Мнение

    5 8 Отговор
    Нинова не е унищожила партията, а има отцепници и саботьори вътре, които я унищожават.
  • 35 Изританите от БСП отново се активираха

    3 10 Отговор
    Срещу Нинова! На Бойко му трябва БСП за Патерица или за Златен пръст, но с Нинова не се Получава, за това е това Организирано Плюене и реване срещу нея!! На ГЕРБ му трябват Патерици! Бившите му всички са на Бунището!!
  • 36 Искрен

    2 3 Отговор
    Господине "Демократ".
    Какво правиме.
    Вие вербуван ли сте.Или върви по наследство.
  • 37 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Психарите от ляво да се радват, че нямаше народен съд за тях!
  • 38 И защо?

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "Какво чакай":

    Цивилизацията ни е една, хората по цялото земно кълбо. Дори в Южна Африка градове има градове-мечта. Айде малко да се замислим. Сами се определяме като по-развита цивилизация, а не сме. София тъне в боклуци - мръсна и разхвърляна. В провинцията изоставени села, срутени къщи, бедност и мизерия. Здравеопазване и образование - мизерни, законите ни защитават корумпираните и богатите.
    Нооо...видите ли сме били развита цивилизация. Доста промити мозъци има то медиите. Само който е обикалял по света знае, колко сме изостанали, ама се перчим че сме повече от другите.
  • 39 Колкото

    4 1 Отговор
    Теменужката отговори за картата ! Еднакво властни , дебели и фалшиви кратуни ! Егоистки , не умеещи да работят в екип !
  • 40 ами да кажа

    2 0 Отговор
    от страни погледнато Нинова се е хванала за едноличната си власт и дори и да има добри намерения доста пъти прави много поразии отколкото смислени само и само решенията да са нейни и от нея да зависи всичко което се отразява на партията коалиционни партньори избиратели и народ
  • 41 хохохо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Абе сладур като тръгвала цивилизацията от Русия, защо два века си внасяха от Европа придворни дами,виконти и благородници че да се очовечат малко тия "цивилизовани" руснаци бе?Ами то все още има руснаци със немски,австрийски и френски фамилии.
  • 42 А НАРОДА СЕ ПИТА?

    2 1 Отговор
    ЗАЩО ОЩЕ ВИ ТЪРПИМ , НЯМА ДА Е ЗА ДЪЛГО.
  • 43 Аз съм ссср

    1 2 Отговор
    Да напишем писмо на Путин да ни освободят пак.
  • 44 Тома

    4 2 Отговор
    Първо да каже агент гоце глъвътъ петков свинаря гергов и сие които са червената мафия и са за затвора тогава е ред на нинова
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ха ха

    1 2 Отговор
    Ти за кого гласува, бе, чиче? Лидерите дават отговори само на членове и симпатизанти.
  • 47 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 1 Отговор
    Г-н Стоянович, аз ще ви обясня защо, ако ПП и ДБ се бяха коалирали въобще нямаше да гласувам. Не понасям политически мумии като Йордан Цонев, Борисов, Дончев, Нинова ... Същото важи и за политическите мумии Атанас Атансов, Мартин Димитров, Радан Кънев ... да тези тримата са направили някои добри неща в изминалите 15-20 години. Но не направиха най-важното да спечелят власта, парията/иите им вече 20 години не могат да прескочат 10%, а понякога дори не прескачаха и 4%. Това говори за "ПОЛИТИЧЕСКИ НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ", говори за ПОЛИТИЧЕСКА НЕКАДЪРНОСТ, говори за непознаване проблемите и нуждите на мнозинството български избиратели. ДБ и най-вече лидерите й са коалиция, която вече 5-6 години не може да идентифицира нуждте и желанията на мнозинството от НАРОДА/българските избиратели като мен/. Имам предвид въвеждане на МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР НА 33% ДО 50% ОТ ДЕПУТАТИТЕ, НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ, ВЪВЕЖДАНЕ ДАНЪК ЛУКС, НАМАЛЯВАНЕ НА ДДС за 0СНОВНИ ХРАНИ и нелуксозна МИНЕРАЛНА ВОДА, ПЕНСИОННА РЕФОРМА ТАКА ЩОТО РАЛИКАТА МЕЖДУ МИНИМАЛНА И МАКСИМАЛНА ПЕНСИЯ ДА Е ДО 3 ПЪТИ, А НЕ НАД 6 ПЪТИ ЙАТО СЕГА.. За това най-виновни са Радан Кънев, Атанас Атанасов и "икономиста" университетски преподавател Георги Ганев. Докато тези некадърни политически мумии не отстъпят нааад и не дадат път на по-млади, по-образовани "демократи" с съвременни политически виждания, а не с политически възгледи от началото на 20 век каквито са възгледите на георги Ганев и колегите му "дем

    Коментиран от #51

  • 48 Адолф

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    А ти земи и прочети малко кой е проектирал Санкт Петербург.Да не си мислиш че е някой цивилизован руснак. Не, не е! Проектирал го е швейцарският архитект Доменико Терезини.Що ли викат швейцарски архитект при наличието на хиляди цивилизовани руски архитекти?

    Коментиран от #49

  • 49 Си ган

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Адолф":

    Остави човека, има да прави рубли днес..
  • 50 Йордан

    3 1 Отговор
    Тоя крадец и мушеник не мисля че трябва да коментира Нинова. Тоя е най-корумпиран от всички. Петър Стоянович е един от националните предатели на България.
  • 51 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    ... а не с политически възгледи от началото на 20 век каквито са възгледите на георги Ганев и колегите му "демократи". В 21 век е нужно поне малко социалдемократическо мислене, дотогава няма да гласувам за "демократи". "Демократите" имат нужда от "подмладяване" на състава, това важи и за този проф. Петър Стоянович и за политическата им платформа, докато не го направят ще продължават да се борят за прескачне на 4% бариера и таванът им ще продължава да е 7%-8%.

    Проф. Стоянович, ако се бяха явили заедно моят глас щеше да е "изгунюбен" за "промяната", защото аз щях да отида при негласуващите вместо при коалиция с участието на противните ми алчни капиталисти ДБ..Аз съм човек с европейски социладемократияески въззгледи, Никога не съм гласувал и няма да за БСП, защото не е моята партия, защото БСП са партия на червени алчни капиталисти. БСП са КОНСЕРВАТИВНА партия, която вече 30 лъже избителите все по-несупешно, че е социалостическа партия.

    Разбрахте ли господин Стоянович?

    Българските избиратели са 5-6 млн. и огромната част от тях има нужди, за които Атанас Атанасов, Радан Кънев, Георги Гнев и самият вие дори не знаете. Тези тримата политици са толкова некадърни и необразовани, че вече 15 години правят едни и същи грешки и искат да получат друг резултат/да спечелят мнозинство и да управляват/. Господа НЕКАДЪРНИ политици от "демократичния сектор", за да управлявате и за да реформирате съдебната система ви трябват над 50%, дори над 52%-54%. Това м

    Коментиран от #52

  • 52 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    ... Господа НЕКАДЪРНИ политици от "демократичния сектор", за да управлявате и за да реформирате съдебната система ви трябват над 50%, дори над 52%-54%. Това може да стане само като се опитате да разбрете какви са нуждите на тези 52%-54% от избирателите. "Демократи" докато сте се вторачили само в интересите на 200 000 средна градска класа и пренебрегвате обикновените хора, сте обречени да сте МИКРОПАРТИЯ с 5%-8% представителство. МИКРОПАРТИЯ, която най-много да се докопа до няколко министерски кресла в някакви неустойчиви широки франкенщайнски коалиции еднодневки, като тази на ПП+БСП+ИТН+ДБ.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Лешояд

    1 1 Отговор
    по ген си е този измисленяк
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Павел пенев

    2 1 Отговор
    От кога Евроатлантическите травестити считат себе си за специални гласоподаватели на които се дължи индивидуален отчет?
  • 57 КВа цивилизация с тия бе

    1 1 Отговор
    Авеее...,Стоянивич..., как си на страната на цивилизацията като 2 от проатлантическите ти партии са образец на системна,дългогодишна корупция? А мислиш ли,че наследникът на СДС - ДБ,не носи белезите на тотално корумпираният СДС? КВа цивилизация,кви 5 лева с тия корумпета беее?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове