Last news in Fakti

16 Юли, 2013 11:29 32 974 30

Петима младежи загинаха в катастрофа край Елин Пелин (обновена)

  • елин пелин-
  • младежи-
  • загинаха
Петима младежи загинаха в катастрофа край Елин Пелин (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Петима младежи загинаха при тежък пътен инцидент тази сутрин на пътя в района на Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът на катастрофирал лек автомобил BMW е подаден  около 6.45 часа тази сутрин от шофьор на преминаваща кола. На мястото веднага са изпратени полицейски патрули, медицински екип и спасители от районната служба за пожарна безопасност  и защита на населението. Медиците са установили смъртта на пътувалите в леката кола.
Установено е, че младежите са потеглили с автомобила от паркинга на стадиона в Елин Пелин около половин час след полунощ с намерението да тестват мощността на автомобила. Управлявал е собственикът на колата.

Предстои изясняване на обстоятелствата, довели до тежката пътна злополука.  Назначени са експертизи. Загиналите са момиче на около 16 години и четири момчета на възраст от 18 до 21 години.

По първоначална информация, водачът се опитал да избегне удар с куче, след което колата се блъснала в бетонен скат встрани от пътя, съобщи Нова телевизия. На шосето не е имало друго превозно средство.

Младежите били в по-голяма компания на стадиона в Елин Пелин, когато някой предложил да тестират мощността на автомобила. Возилото било специално тунинговано, за да може да развива по-висока скорост. Според приятелите им, младежите не били пили алкохол, но предстоят експертизи. Директорът на РПУ - Елин Пелин, Мариета Иванова, потвърди, че и петте жертви са от града и са загинали на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Цонев

    2 1 Отговор
    пак младежи с BMW ужас младите хора в България или бягат в чужбина или се самоубиват по пътищата няма такава Държава

    Коментиран от #2

  • 2 Ивайло Каназирски

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Цонев":

    Така е докато обществото му се набива в главата (БМВ е най-бързата и сигурна кола) така ще става. Тя е просто кола, нищо впечатляващо и с нищо не се различава от другите освен с агресивен вид .
  • 3 калайката

    0 1 Отговор
    А защо е тази снимка ?
  • 4 Bobi

    1 0 Отговор
    Жалко за децата . Голяма трагедия е това .
  • 5 brake point

    1 6 Отговор
    Интересно какво общо има Рено Сценик от снимката с катастрофа с БМВ?
    Колкото до това,че поредна група надъхани наивници живели с легендата,че БМВ било не знам си каква кола е разбила трагично илюзиите си трябва да служи за пример на останалите,които ден и нощ тормозят с баварските си щайги хората по пътищата.

    Коментиран от #8, #29, #30

  • 6 Stoil Dobrenov

    1 3 Отговор
    Каква е връзката на снимката с текста,авторе?!...
    Най-напред-жалко за нелепата смърт на млади хора!
    Съболезнования на близките и роднините!.....
    После-ако бяха карали с РАЗУМНА-за нашите т.н.пътища-
    скорост,каквото и непредвидено да се случи на пътя,
    последиците щяха да са коренно различни!
    Знам как ще ме репликирате-кой у нас,особено с БМВ и млад,
    кара с 70-80 км??!!!
    И сам си отговарям-точно затова,че почти никой у нас не
    шофира със скорост,която да му позволи да реагира правилно
    и адекватно НА ВСИЧКО ПО ПЪТЯ,точно затова и всяка сутрин
    около 07:20 ч научаваме за ЕЖЕДНЕВНИЯТ КРЪВЕН ДАНЪК,за
    който заплащаме с най-ценното си!
    ВСЕКИ,почти без изключение,БОЖИ ДЕН..........
    Извинявам се,ако на някого прозвучи цинично,но-когато
    жертвата е причинителя,си помисляме:Слава БОГУ,че не са
    пострадали другите невинни участници в движението,нали??!!....
    И да се замислим сутрин,сядайки зад волана-искам ли да се
    завърна ЖИВ И ЗДРАВ у дома,или ще играя и днес на
    руска ролетка на пътя....
    Да,зная-каквото и как и да го кажем-утре сутрин пак ще слушаме
    познатото,потръпващи от ужаса и безумието по родните
    пътища......
    Сами си го правим най-често,което е и най-жалкото.....
  • 7 ivaylo mihaylov

    1 1 Отговор
    След като манталитета на хората е,че с 20лв се разминават и могат да си карат както си искат,то няма какво друго да се очаква. Стравински пиян уби хора и рани тежко други и какво стана с него - радва се на живота свободен. Няма прилагане на законите, няма респектиране на правилата за движение. Следователно ни остава сами да се пазим и да възпитаваме околните и децата ни да се пазят и да карат толерантно и разумно. Под нас имам предвид хора,на които им пука за живота,спират на пешеходни пътеки и не карат бързо, дори и да могат.
    При ниско интелигентни родители, незаитересовани от детето, а горди от факта,че са купили БМВ на сина си и той е местен гъзар, сега са си заминали и други 4 деца, които задължително трябва да тежат на съвестта на родителите. Като не са мислили на времето, сега поне с това да им е заета главата. Мир за децата!

    Коментиран от #12

  • 8 Борислав Борисов

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "brake point":

    ти май на си сядал в БМВ

    Коментиран от #15

  • 9 Борислав Борисов

    1 1 Отговор
    Жалко за момчетата и момичето, ама така става като им се дават мощни коли.....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kaloqn Braykov

    1 1 Отговор
    както се вижда от снимката няма отворен и аербег което ме кара да мисля че са били и без колани
  • 12 ook92

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ivaylo mihaylov":

    Предполагам за Максим Стависки говориш ?

    Коментиран от #13

  • 13 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ook92":

    За Максим Стависки беше примера. Стравински в случая е печатно недоразумение, но пък велик композитор.
  • 14 Maurice

    2 1 Отговор
    Пак поредните кухи глави, търсещи под вола теле!! Пак правителството виновно, мощните коли, родителите и т.н. и т.н.... На нас вечно друг ни е виновен, за това сме на това положение! Нима една маломощна кола няма да развие 140-150км/ч, които са напълно достатъчни за размазване като от снимката?? Нима баща му го е учил да кара с колкото може по-голяма скорост?? Нима дупките по пътищата да са от тази сутрин и да не знаем за тях?? Друг е въпроса, че родителите не трябва да купуват коли на децата си. Когато започнат да работят и да си изкарват пари, тогава и кола да си купят. Иска ми се да кажа мир на праха им, но полза никаква. Освен това има безброй народни поговорки, които описват случката. Когато разбера, че някой е загинал защото е карал пиян, аз се радвам. Честно!! Не виновен само шофьора, а другите също, защото не са взели отношение за бързото му каране. Друг е въпроса с неработещата ни съдебна система, която трябва да отнема доживотно книжките на каращи пияни, ниско прелитащи и прочие. Сега да оставим родителите на загиналите да се замислят защо са възпитали децата си като чалгари и ги изпращат от този свят като такива!!
  • 15 Ognyan Petrov

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Борислав Борисов":

    Изключително неуместен от твоя страна коментар. Също така адски наивен. Аз шофирам BMW 5 series E39. Кола като всички останали. Разликата е, че двигателя е мощен, адски пъргав и шумоизолацията е много добра. А като поведение на пътя, управление и сигурност с нищо не се отличава от останалите.
    Колкото за децата - да почиват в мир.
  • 16 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Смяташ ли ,че при тази скорост възглавниците ще им помогнат?За пореден път един т.па...р погубва собствения си живот и живота на 4ри невинни жертви.Но тук според мен и родителите са виновни защото не са възпитавали достатъчно детето си когато е било време.А сега вече е късно.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Пламен Пепелов

    1 1 Отговор
    хм, някои хора май са се возели без коланче, ето го резултата(ако колата е била напълно изправна в това отношение), дясната страна на колата не е засегната, а предната дясна седалка е "леко" потрошена и Узад май е имало някой и пак без коланче :(, който квото ще да приказва, но можеше да е друга ситуацията, примерно не 5, а 2-ама загинали
  • 18 PIRANHA

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Иван":

    Погубил да, но дали баш са невинни?!?!? Все пак щом са се качили да тестват колата значи всички са искали да видят резултата от скоростта на колата нали ? И ако бяха толкова невинни щяха поне колани да сложат! Лошо е ама това е времето назад не се връща и няма какво да се направи ние можем сега да говорим "Можеше така да направи иначе да направи шофъора" ама СВИРЕНО !!!
  • 19 Пламен Пепелов

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Иван":

    16, ако са биле с каиши щяхме да разберем
  • 20 pacoran

    1 1 Отговор
    Кво го мислите и разсъждавате като вече се е случило и нищо неможе да се направи само родителя на келеша ще съжаляват че са му купили такава кола
  • 21 Easy ryder

    1 1 Отговор
    Туинговано дърто БМВ,регистрация "след околовръстното" и петима келеши изпитатели.Уникална комбинация.
    Всеки път като минавам край Елин Пелин виждам по някой такъв изпитател.Е от време на време се случва и да срещат някоя стена , по лошо е когато убиват другите по пътя.
    Така че видите ли БМВ имайте едно на ум хората които си купуват марката се държат много безотговорно на пътя и често нямат пари дори за гуми защото важното е да караш БМВ и да си изсипеш парите за туниг и простотии.

    Коментиран от #22, #27

  • 22 iiiiiii!!!!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Easy ryder":

    Само не знам какво общо има регистрацията.И ако не е след околовръстното шофиорите са много добри ли?
  • 23 Бхд БхД

    0 3 Отговор
    Жал ме е за тези дето коментират глупости и съдят без да знаят какво се е случило.От къде знаете дали са келешчета изпитатели или малоумници абе хора може да се е случило нещо което е предизвикало катастрофата.н.п в нашата мила родина дупки бол и следователно окачването да е бил в окаяно състояние и + това като ти излезе куче или друго животно с бързата реакция много лесно може да се погуби управлението над колата и гледката да е подобна.Няма значение дали са превишили максималната с 30-40км/ч 80% от вас са го правили.Жалко е за децата лека им пръст и бог да е на помощ при родителите.
  • 24 Stoico Stoicev

    1 1 Отговор
    Ако наистина са искали да тестват автомобила , пишлегари на по 18 години си е малаумна работа .
  • 25 طلا شکوه

    0 2 Отговор
    i pak s bmw triabva da gi sprat tezi koli za balgaria
  • 26 طلا شکوه

    0 2 Отговор
    bmw i mercedes ne sa za balgarskite patishta
  • 27 طلا شکوه

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Easy ryder":

    prav si no te sa kalpavi koli te sa sas zadno zadvijvane
  • 28 петър петров

    0 0 Отговор
    смърт за кучкарите и бездомните кучета. да се уатанови кой кътка и храни бездомни кучета. тия дето хранят бездомни кучета защото обичали животните, ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ ВКЪЩИ КАТО ТОЛКО ГИ ОБИЧАТ.
  • 29 петър петров

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "brake point":

    какво рено сценик бе хейтърче . това е е46, от пръв поглед познах само по седалките и по лайсната срещу пасажесрското място, въпреки че колата е много размазана. а че си злобен е отделен въпрос. злобни хора се навъдиха в тая държава
  • 30 петър петров

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "brake point":

    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2151712

    ето ясно се вижда че не е никаква рено сценик, как го измисли това рено сценик незнам, но си много заблуден и злобен индивид. срам че и позор че съществуват такива хора и то да ишат по такава тема ткива безумия със злобата си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове