Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 21:22 2 444 24

Районната прокуратура няма да образува производство срещу кмета на Симитли

  • симитли-
  • иван демерджиев-
  • апостол апостолов

Не е необходимо да бъда използван като бухалка между МВР и Прокуратурата, заяви Апостол Апостолов

Във връзка с изказването на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред медиите по – рано днес, в което той заяви, че кметът на Община Симитли Апостол Апостолов е извършвал агитация в изборния ден, от Районна прокуратура – Благоевград съобщиха следното:

На 02.10.2022 г. в Районна прокуратура-Благоевград е докладван сигнал от политическа партия „Продължаваме промяната“. В сигнала се излагат твърдения, че кметът на община Симитли Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов са изисквали на висок тон обяснения от членове на секционна комисия, касаещи реда и условията за допускане на лица с придружители. В сигнала не се съдържат твърдения за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, а се съдържат твърдения за евентуално нарушение на изборните правила.

С оглед изясняване на обективната истина и твърденията в сигнала е извършена проверка от прокурор от Районна прокуратура-Благоевград по реда на чл.145 ал.1 т.2 от ЗСВ.

В хода на проверката са снети обяснения от 12 лица, за които има данни, че са присъствали на обстоятелствата, изложени в сигнала, а именно - кмета на община Симитли Апостол Апостолов и от сина му Стефан Апостолов, членовете на СИК и полицейски служител, охраняващ района на съответната СИК.

При извършване на проверката се установява, че изложеното в сигнала драстично се разминава с обективната действителност.

При снемане на обяснения от подателя на сигнала, същият сочи, че Апостол Апостолов и неговият син Стефан Апостолов са посетили секционна избирателна комисия, като започнал разговор на висок глас с членове на СИК кои лица да бъдат допускани с придружител.

Видно от обясненията им, Апостол Апостолов и неговият син Стефан Апостолов отричат да са повишавали тон под каквато и да е форма, като останалите членове на СИК потвърждават твърденията им и заявяват, че в тяхно присъствие не е извършено нещо нередно, не са извършени каквито и да било провокативни действия или натиск под каквато и да е форма.

С оглед липсата на достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер, след извършване на личната проверка, от наблюдаващия прокурор е постановен отказ да се образува досъдебно производство.

Следва да се отбележи, че за нарушения на изборните правила следва да се сезира съответната СИК, а прокуратурата се сезира при данни за извършени престъпления от общ характер.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов от своя страна добави, че съобщеното от Районна прокуратура – Благоевград изчерпва темата. „До всички медии: Нямам какво повече да допълня. Само ще кажа, че не е необходимо да бъда използван като бухалка между МВР и Прокуратурата“, категоричен бе Апостол Апостолов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    38 2 Отговор
    Тоя не беше ли дето обираше краставиците?

    Коментиран от #4, #12, #14

  • 2 Бацо

    45 2 Отговор
    На него му е разрешено, ние сме двойка
  • 3 111

    40 1 Отговор
    Див селянин!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12340

    33 2 Отговор
    тоЪ има физика да ашладисва Тлъстия!
    Я,кви вени е отпрал !
  • 6 Гост

    38 1 Отговор
    Ауууу каква изненада! Не мога да повярвам...
  • 7 Кълвете ли

    6 19 Отговор
    Като я повтаряте тази глупост, гледали ли сте кой я е казал, какъв е бил, и в какво състояние. Случайно или не, е починал преди 2 години в болницата. От масивен инфаркт, след планова операция на носа.
  • 8 Страх и памперс

    23 1 Отговор
    Е как свои хора са.
  • 9 Чики -Рики

    41 1 Отговор
    Нищо ново! Докато не бъде,,ликвидиран,, и последния ,,гербаджия,, , все ще е така!
  • 10 Перо

    42 1 Отговор
    Прокуратура от ГЕРБ,кмет от ГЕРБ,кандидат-депутата,отроче на кмета и кандидат от ГЕРБ и какво друго да се очаква? Знаят се и взаимоотношенията на кмета с тиквата!

    Коментиран от #16

  • 11 Мдаааа

    23 0 Отговор
    В предна статия Делян Добрев казва,че няма корупция.И с такива "честни" прокурори как да има,а?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сск

    11 3 Отговор
    Браво на прокурватурата!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тома

    10 1 Отговор
    Не закачайте кмета на Симитли.Той за мен е икона за това което стори на бойчето
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    13 0 Отговор
    Прокуратурата и тя да не е корумпирана, като онези полицаи при последните две жестоки катастрофи? Превзетата България. После се чудите защо младите хора бягат, като няваме правосъдие. Още малко и ще останат само гербери в България, които да си крадат на воля, да си прикриват престъплетията, да си гласуват сами и да си лапат европейските средства.
  • 18 Възмутен

    19 0 Отговор
    ГЕРБ са превзели държавата. Няма ли отърване от тоя октопод ГЕРБ?
  • 19 "Дневникът е подправен"

    13 0 Отговор
    "Дневникът е подправен" дали значи, че машините са пипани от ГЕРБ?
  • 20 Змей БГ

    6 1 Отговор
    Кметът на Симитли:
    Аз лидера на първата политическа сила го уважавам яко, че вас ли....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 леле мале

    5 0 Отговор
    тоя ли го любеше Боко с 200? а синчето не може да чете ама герберски депутат няколко парламента - професионалисти
  • 23 Дон Чико

    3 0 Отговор
    Е, как каскетурата, ще посегне на един от най-верните хора на Боко тиквата?
    А че малките градове са отдавна васални владения на мутрите- всеки го знае.
  • 24 Тито

    0 0 Отговор
    Крадец и лъжец.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове