Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 15:26 2 054 36

Атанасов: През юни Борисов обслужи интересите на Кремъл, сега предлага анти-Путин коалиция

  • атанас атанасов-
  • кремъл-
  • владимир путин

ГЕРБ свали проатлантическото правителство на Петков и даде властта в ръцете на удобния за Русия Радев, написа още Атанасов

Атанасов: През юни Борисов обслужи интересите на Кремъл, сега предлага анти-Путин коалиция  - 1
Снимка: БГНЕС

"На 22 юни 2022 г. проатлантическото правителство на Кирил Петков бе свалено с вот на недоверие, внесен от ГЕРБ, след координация с ДПС, ИТН и „Възраждане”. По този начин Борисов, в съучастие със силите на петата колона, в разгара на войната обслужи геополитическия интерес на Путин за дестабилизация на югоизточния фланг на НАТО и даде властта в ръцете на удобния за Кремъл Радев. След всичко това днес лидерът на ГЕРБ лицемерно предлага коалиция анти-Путин, през която търси и лична корупционна амнистия". Това написа във Facebook съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия", завършва коментара си съпредседателят на ДБ.

Той припомня и свой пост от 10 юни, в който пише: "В момента в България се провежда остра операция на руските специални служби с цел да бъде съборена властта в републиката. Активирани са всички категории секретни сътрудници (резиденти, агенти за влияние, спящи клетки и т.н.), вербувани на идейно-политическа основа, различни видове зависимости, материална или друга заинтересованост.

Отделните клетки на агентурната мрежа на Кремъл са разположени във всички сфери на обществено-политическия и икономическия живот на страната. Те изповядват различни, а в определени случаи и противоположни идейно-политически, икономически, религиозни и други убеждения, но служат на общата цел, поставена от Центъра - промяна на външно-политическата принадлежност на България, посредством сваляне на властта и опит за инсталиране на зависимо марионетно правителство.

Това би обслужило стратегическия интерес на Кремъл за пробив на евроатлантическата общност, която застана зад Украйна и активно я подпомага. С оглед ефективно противодействие на тази критична заплаха за националната ни сигурност на първо място трябва да бъдат осветени клетките, връзките и начина на действие на този механизъм. Ясно е, че държавните институции, наследени от Борисовата държава, не са способни да се справят с тази заплаха. Нужна е мобилизация на общността от хора, които искрено изповядват евроатлантическите ценности на западната демокрация, за публичен отпор", пише Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    47 13 Отговор
    Бойко Борисов е подлога на силните.Важното е да му пада келепир .И поддръжниците му са същите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хихихи..

    33 21 Отговор
    Папуняк грозен мазен.А ти какъв беше до 10 ноември бре,плужек комунистически?
  • 5 Халиф Въшлив

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍":

    Алоо, нашите метат по-мазни гюбеци и от на туркините, ама не забравяй, че и казачока го умеем.
  • 6 гост

    22 19 Отговор
    американски дупедавци!!!Добре платени от световната "демокрация"!!!Боклуци!!7958

    Коментиран от #25

  • 7 както е изгодно

    24 15 Отговор
    Важното е да се хареса на "началниците горе". - както самият той се изразяваше. А и на онези, отвъд океана. Иначе, няма да го харесат отново за управлението....
  • 8 Теле

    17 10 Отговор
    Я у сибир бе
  • 9 Помнещ

    17 14 Отговор
    То и ти си играеше на чичо доктор със Соколов,ма сега като го няма,с кой си играеш с Асан Василев Спецов ли или с аз съм Наско?
  • 10 бягай бе

    20 16 Отговор
    опулен жабок....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Aлфа Bълкът

    19 8 Отговор
    Борисов винаги е обслужвал интересите на Германия, затова спряхме южен поток и направихме турски.
    За да може германските предприятия в Турция да произвеждат с по-евтина енергия и да продават скъпо в ЕС. Германия имаше преди короната 7000 предприятия в Турция. След като мине време и погледнеш отстрани е лесно да направиш заключение, но на момента обикновеният човек е афектиран от заливащата го пропаганда.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ветринар

    13 10 Отговор
    Всички пекинези имат този проблем с очичките,горкото или е болен от Рашковоза,също опасна болест.
  • 15 Кочо

    25 9 Отговор
    Дори ортодоксалните путинисти признават, че генерал Атанасов в случая е абсалютно прав! Тиквича има стар навик да се докарва според аудиторията и наклона на вятъра! В Чикаго нарече пенсионерите, дромите и мюсюлманите лош матреал, а тук каза, че ги обича поотделно на всички!
  • 16 Пачо

    9 13 Отговор
    Кое е проатлантическо правителство това с участието на БСП ,която подкрепя Русия ли.Аман от комунистически подлоги ДС агенти.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 SDEЧЕВ

    13 7 Отговор
    ДБ НЕ СА ЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕНП ,КАКТО И СДС? КАКВО ПРАВЯТ ДБ В КОАЛИЦИЯ С ВЕЧНИЯ ВРАГ НА СИНИТЕ БСП.
  • 19 Най лошото е ГЕРБ

    15 12 Отговор
    Гласувам всеки път за друга партия(различна) само да не е това чудо и пак са те. Честито да и е на България и на българите явно това си заслужаваме
  • 20 Емо

    23 7 Отговор
    Едва ли може да се намерят по-големи гнусари и противяги от Пасито и Плюнкалиев.
  • 21 ЛЕЧКОВ

    17 18 Отговор
    ДОКОГА ЩЕ ЗАЧИТАТЕ ДБ ЗА ХОРА ТЕ СА ПРОСТО КОЗЯШКА ПРИСЛУГА КОЯТО ВСЯВА РАЗДОР В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #22, #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да бе

    16 4 Отговор
    От пребоядисани бесепари мнение
  • 24 Лина

    15 10 Отговор
    На следващите избори ще последвате славчовите убавци с 3%.
  • 25 а на кой

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    да си дават д-то? На кремъл ли. Те много некъпани и смрадливи бе. То на тях и душата им смърди на мърша.
  • 26 Каза

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЛЕЧКОВ":

    руския слугинаж.
  • 27 М3 голд

    7 9 Отговор
    Ей, много си компетентен, г-н Атанасов! Ама демонстрираш, че си вътре в нещата. ДАНС не ги разбират, нямат информация, а при тебе бол... Знаеш им и клетките и връзките и проявите на руските служби. А бе много клетки, много нещо. 89% от българския народ са руски клетки. И Ко прайм? И как се консолидира евроатлантическа солидарност? Ами с пари! С много пари. Ааа, за това иде реч, той като компетентен да сяда на масата и който трябва да я затрупа с каквото трябва. Атанасов, бившата партийна номенклатура, когото задкулисието издърпа в София и го направи шеф на контраразузнаването от раз. И генерал. И който си играе играта и до сега.
  • 28 Българка

    10 9 Отговор
    Борисов и върхушката на ГЕРБ и ДПС искат да се наредят на държавната трапеза с очакване на поредните грабежи от милиардите от ЕС, но задкулисно! В момента имитират желание за създаване на кабинет, а това е определено желание да прехвърлят отговорността/ горещоя картоф от болната на здравата глава. Сега коалицията (скрита) ГЕРБ- ДПС- Възраждане, която свали редовния кабинет на К.Петков има мнозинство. Ами да се официализира и управлява. Продължаваме да чакаме ПАДАНЕ НА ГОРИВАТА С 1 ЛЕВ, КОЕТО БОРИСОВ ОБЕЩА ОФИЦИАЛНО ПРЕДИЗБОРНО, АКО ГЕРБСА ПЪРВИ
  • 29 ДБ ОБИЧАНИ ОТ МАШИНИТЕ

    8 9 Отговор
    ДБ ОБСЛУЖИХА ПУТИН, КРЕМЪЛ И ТЕХНИЯ РАДЕВ, СЪЮЗИХА СЕ С БСП И ЗА МАЛКО ДА ИМ ВЪРЖАТ ЧЕРВЕНИ ВРЪЗКИ И ДА ПОЛОЖАТ ЦВЕТЯ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ДОГОДИНА СА ПОКАНЕНИ ЛИЧНО ОТ НИНОВА НА БУЗЛУДЖА ЗАЕДНО ДА ПРАЗНУВАТ, СТИГА ДА ГИ ИМА!
  • 30 ники

    11 6 Отговор
    Още един слънчоглед, минал през няколко партии, цветове....Но, пък компетентен, тц, тц
  • 31 Абе, гномчо

    6 9 Отговор
    Говори за себе си, кои интереси обслужвате, на олигархията от задната седалка на бобоков, Борисов може да го сравниш с Орбан, а вие с бойкикев обслужвате криминалите-олигарси, затова спец съда и Гешев са ви в устата от сутрин до вечер
  • 32 Кое проатлантическо

    6 7 Отговор
    Правителство е свалено, бе, с бсп ли правителството, гнусари сте и както костов ХОРАТА и ДЪРЖАВАТА НЕ ви ИНТЕРЕСУВАТ
  • 33 Путинофил

    8 4 Отговор
    Путинофилите в територията гласуваха за Тиквоний Велики!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вожда

    1 0 Отговор
    на ОПГ ГЕРБ,сътрудника на ДОГАН -Бойко Методиев Кюлчев да управлява,нали беше най-опитното това банкянско говедо,какво стана?Пак ни плашеше с чакалите си преди.Айде мужик сикаджийски да те видим?Защо те е страх ,бе?Кога бензина ще е 2лв.?Лъжец и мошеник ,казвай?
  • 36 бягай бе

    0 0 Отговор
    опънат мъник....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове