5 Октомври, 2022 21:13 17 155 75

Цветан Василев: До 30 ноември ще се разбере истината за КТБ, предстоят изненади

  • цветан василев-
  • 30 ноември-
  • ктб-
  • истина-
  • изненади

Желанието на Бойко Борисов да се върне на бял кон не само няма да се случи, а вероятно дори ще катастрофира, коментира банкерът

Цветан Василев: До 30 ноември ще се разбере истината за КТБ, предстоят изненади - 1
Снимка: Евроком

Гласовете за ГЕРБ са от тези, които са зависими от ГЕРБ. Неговото желание да се върне на бял кон едва ли ще се случи, защото това, което му се предлага е с ДПС и с готовия на всичко Стефан Янев, както и вероятно с "Възраждане", с които той не би посмял да влиза официално в коалиция. А той владее идеално задкулисните схеми, употребил е РЗС и други партии. Това каза бившият шеф на КТБ Цветан Василев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Видно е, че Борисов и неговата партия ГЕРБ са останали в сериозна изолация – както вътрешна, така и външна. Видни са и неистовите му усилия да убеди по един или друг начин, а той умее, да влязат в коалиция тези, с които най-много му се желае, а именно „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Тези, които всъщност събори и целеше да се върне на тяхното място. Очевидно българският народ си е направил изводите и не позволява на Борисов да му се даде това доверие, което самият той очаква. Така или иначе гласовете за ГЕРБ за от онези, които зависят от ГЕРБ и най-вече огромната инфраструктура от корупционни методи, свързани най-вече са общините, които от години се владеят от ГЕРБ“, отбеляза той.

„Така че желанието на Бойко Борисов да се върне на бял кон не само няма да се случи, а вероятно дори ще катастрофира. Защото досега това, което му се предлага, е коалиция с ДПС, с готовия очевидно на всичко Стефан Янев и „Възраждане“, с които обаче той по някакъв начин не би посмял да влиза в някаква официална коалиция. Що се отнася до задкулисни методи, Борисов ги владее перфектно. Не виждам особен повод за оптимизъм при тази пирова победа на ГЕРБ“, добави Василев.

„По отношение на казуса с КТБ свежият повей идва отвън. Най-напред решението на Европейския съд за правата на човека, колкото и да се подценява в България, на практика е страшна присъда. На практика Съдът в Страсбург директно назовава България като неправова държава, в която сакралните права на справедлив съдебен процес и на собственост са нарушени“, коментира още банкерът.

„Моят оптимизъм идва оттам, че ние сме събрали много сериозен екип от външни и вътрешни адвокати, които в момента работят по стратегията от искове срещу държавата. Естествено, ще има и изненади. Подготвени и решени сме да покажем на държавата, че след като тя нарушава основни принципи на правото, тя ще бъде осъдена и ще плаща“, закани се той, но отказа да коментира точно за какви изненади говори.

„Съвсем скоро ще се разбере. 30 ноември е датата, когато изтича срокът, в който да влезе в сила решението на ЕСПЧ. Тогава ще се разбере дали говоря сериозно, или по-скоро емоционално“, добави Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаем

    131 16 Отговор
    кои те унищожиха но да го чуем и от теб.

    Коментиран от #6

  • 2 Ялчин

    209 33 Отговор
    Толупа и Шиши обраха КТБ, народа плати масрафа. Със съдействието на Гешев.

    Коментиран от #8

  • 3 Вълк единак

    173 25 Отговор
    Бойко айде бе чакаме горивото 2лв. олиото 2лв, а и пенсиите да не забравиш да ги вдигнеш с50%.

    Коментиран от #12, #64

  • 4 надежда

    99 25 Отговор
    В теб ни е надеждата мазниците да си получат заслуженото.
  • 5 Импийчмънт

    56 160 Отговор
    Дубай даде много пари за да излезе юмрука и да вкара страната в блатото. И ти и ония бобовите и още олигарси мечтаете да няма прокуратура и да се изнижете. Ние хората мрем от глад. Следващият път всички ще гласуваме за Бойко, колкото и да го плюете. Няма да можете да лъжете с машините. Ще излезем всички.

    Коментиран от #15, #19, #67

  • 6 Тоя е пълен комплексар

    55 67 Отговор

    До коментар #1 от "Знаем":

    Че то я беше алчен, трябваше да е в затвора, а не да го съжалявате.
  • 7 Голям праз

    53 7 Отговор
    През 1997 - на имаше много КТБ -та.
  • 8 Дубай

    41 22 Отговор

    До коментар #2 от "Ялчин":

    Колко жалки и елементарни приказки. Не е вярно, тия олигарси са алчни
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кир Ливанчо

    59 33 Отговор
    Аферата с КТБ е много по-голяма от Василев и няма общо с Шиши, Бойко и всички, които се споменават в коментарите и статиите. Дори и да не знаеш, може да се досетиш като видиш обатоятелствата и последствията.

    Коментиран от #17, #57

  • 11 Гошката

    36 22 Отговор
    Не си интересен вече,30.11 коя година ?
  • 12 Аут ще сте

    46 39 Отговор

    До коментар #3 от "Вълк единак":

    Трябва да направи правителство. Кики и кокорчо не пишете в злобата си. Жалки сте, следващия път радев няма да ви даде бройки с машините.
  • 13 Абе

    53 38 Отговор
    Мусткат крадецо, не ти ли свършиха "спестяванията" или може да си поживуркаш още доста годинки "в изгнание" щото в Белград по-евтинджос от София?

    Коментиран от #30

  • 14 Онуфри

    32 34 Отговор
    Как например завися от ГЕРБ след като не са на власт и няма какво да предложат????

    Коментиран от #29

  • 15 Защото са червени

    40 29 Отговор

    До коментар #5 от "Импийчмънт":

    Истината е, че Василев и Божков изпраха огромни количества чужди пари и това срути и двамата, а те пивлякоха много хора със себе си.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кхмм кхмм

    27 9 Отговор

    До коментар #10 от "Кир Ливанчо":

    Един "Южен поток" ми дойде на ум като словосъчетание.

    Коментиран от #23

  • 18 Не вярвайте на този

    43 25 Отговор
    Не му вярвайте на Цветан, точно той и Пеевски окрадаха КТБ, ама Доган накрая взе целият пай и за това сега този реве, ако не участваше в схемата и ме беше позволил това да стане сега банката щеше да просперира, ама алчноста на Цветан му изяде главата....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Токмакти Джун

    38 26 Отговор
    Абе гербаджии днес зареждам на ОМВито и на касата ми казват че бензина не е 1,20 и кралицата е умряла Кво става ?????
  • 21 Гремлин

    38 66 Отговор
    Какво му е виновен Бойко на тоя крадец Цветан Василев? Точно Цветан Василев заедно с Пеевски и Божков източиха КТБ, в случая Бойко Борисов няма вина
  • 22 Симитлишкия кмет

    56 22 Отговор
    Всички знаем че Боко и Шиши се откупиха с парите на КТБ от руснаците иначи отдавна да са ги изяли червеите
  • 23 Кир Ливанчо

    39 15 Отговор

    До коментар #17 от "Кхмм кхмм":

    Именно, именно и още едни югославски пари. Защо мустакатият се скри в Београд? За да го пазят тези, чиито чари изпра. И да им е под око да не пропее.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Големанови

    16 14 Отговор
    Те само с далавери се замогнаха комунистите от номенклатурата на бкпдс. Нищо против тях, но казват, давай да не си правим мръсно. Купува земя от общината и след някой месец, година я продава от 4 хиляди на 70 хиляди, именно затова работните ппелипки сме неудобни на тях. Те си знаят кои са. Мишки простовати. Мързела ще ги убие. Окрадоха я тая България и с торбички по магазините. Що да се трудят след пенсия и преди пенсия. Човешкото око е ненаситно. Прост човек съм, но ги разбирам нещата и по време на избори сложили фланелки с лика на герб вежди българин таксито. Всички комунисти са с герб др с бсп и третите с дпс. 33 г едни и същи сте. Задръстени от селата българи християни. Дайте инфо за Русия или ЕС. Всичко друго е излишно. Троловете на Възраждане... За Русия. Признат грях е половина грях, Коце. Кирил ни води към европейските държави. Кой с кого е, а не празни думи от платените ви тролове малолетнихахаха
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    8 16 Отговор
    Може да няма бойко вина, но нали бяха неговите баби с дпс, ходеха при имама да искат гласове за герб. И това не са измислици, бе се обградил с хора безпарипни бедни и плюещи по покойният вече Петър... Удариха внуци на кметове преди 1944,това са изстрадали хора от режима на живков, бойко не го познаваме, но ни се обадиха отвън и се интересуваха, кой е спечелил, герб, значи бойко, поне са научили името му на запад. Побъркахте вселената с тия последователни едно след друго избори. Не е лошо да се запише България в книгата на ГИНЕС. Бъдете Здрави И Бог Да Ви Пази на Запад.
  • 28 ????

    20 2 Отговор
    Всичко започна от Далечната 1984 и до днес. Къде са правата ни. Защо удариха именно невинните българи
  • 29 епъ

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Онуфри":

    В общината ще те изчегъртат...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лека вечер

    28 20 Отговор
    ГЕРБ са Терористична Организация, удрят всички с СРС техника и Сателитно Следене, Електронно Следене, работят в симбиоза с Пернишки мафиоти и МВР, Гешев им слугува като японска гейша!
  • 32 Да бе да

    24 9 Отговор
    За съжаление и този и черепа , прецениха че котлона е горещ когато се опариха на него !

    Аз познавам един от двамата , и не съм видял лошо от него!
    Но тук иде реч за тотално оливане!
    Боко е аватар ! ( нито е толко умен , нито е бил някой през 80те, и 90те)

    Василев, ти беше партньор с пеевски , създадохте партия ( барекоф .. смех) , но ти се възползва от дпс политически, когато беше изгодно , разплака се , когато ти казаха цената ! Не си за съжаление , понякога губиш в картите !

    Черепа е друга бира , той никога не е бил политически ангажаран , просто щото е от партията на парите😁 те нямат цвят!
    Струва ми се , че се е разбрал с боко , защото мълчи оглушително напоследък !
    Знам че не е мутра ( и ако е бил в тяхна компания е било без желание, просто странен чешит ) и бих се радвал успял , но ако си вземе колекцията и сметната палата дано да ги дари на България като музей !
    След определено ниво парите се само стока, историята на народа ти е кауза!
  • 33 КИРОН ТРИВОЛТА

    27 13 Отговор
    Горкия Цветанчо,изкара се и жертва накрая!!! Сигурно ще каже и че нее знаел какво става с парите от банката,и че не е взел и лев!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Гошо

    23 16 Отговор
    И защо трябва да слушаме брътвежите на един провалил се банкер комунист? Някой задава ли си въпроса от какво живее в Сърбия толкова години? Естествено плаща си сметките с откраднатото от банката. Нищо чудно да си плаща и интервютата при Кулезич.
  • 37 Истината е че

    31 24 Отговор
    КТБ я фалираха Борисов, Пеевски, Цветелина и Гешев. Откраднаха 45 млрд пари на вложителите и обвиниха Мустака и Черепа.
  • 38 Тома

    9 2 Отговор
    А дано дойде урагана от атлантика че да гледаме сеир
  • 39 Щирлиц

    7 10 Отговор
    Ясно,развалили са калимерата с Бойко.
  • 40 Айде

    20 12 Отговор
    Стига лъга бе ей ! На Божков не му мина номерът, та рече сега да опиташ ти !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Още има очи да говори

    22 11 Отговор
    Крадеца
  • 43 Аха

    15 5 Отговор
    Това ли е следващият план ?
  • 44 Гарантирано

    15 16 Отговор
    буци почна да гори като манастирска свещ , заплел са в лъжи и кражби яко и се е оплел до дупка щот е много умен . Не само , че няма да управлява ами ще лежи в затвора .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 млн

    12 10 Отговор
    Няма да ги жалим нито мустака нито черепа, ни ако може потъвайки да потопят и тиквун, ще е сценарий мечта.

    Ако всичко за ктб излезе наяве гешев ще бъде осъден доживот
  • 47 Айде

    16 6 Отговор
    Още един мишок изпълзя от дупката си
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 не си актуален

    14 3 Отговор
    Айде нЕма нужда. Задръж си разкритията за 2050 кат се пенсионирам.
    Да ги беше дал кога бе времето. Вече играта свърши. Не си актуален вече
  • 51 Абе

    16 4 Отговор
    Мошеннико, иска ти се да е така както ти си го наредил, ама няма как да стане, защото това което си плямпате с кулезич, няма нищо общо с истината. И аз, както и много други хора които сме гласували за партия герб, нито сме лични познати, нито сме се виждали лично с хора от ръководството, още по малко пък сме ползвали някакви облаги, но виждаме ежедневно това което направиха те и това което сториха пп. Колкото до това, кой кого е свалил от власт, да не си мислиш лъжецо, че сме забравили как инсценирахте и платихте протестите срещу правителството на герб и с напълно незаконен държавен преврат, ги свалихте, оплюхте и се опитахте да ги унищожите, но в живота всичко се връща, включително и на теб и на онази злобна сврака със сръбското име кулезич.
  • 52 Тарикат

    16 2 Отговор
    Селска чест от Маскани.
  • 53 скорпи

    18 3 Отговор
    Василев като не си виновен защо отмъкна милиардите на хората и се скри в миша дупка?!!! Човек когато усеща неприятности първо връща парите и след това бяга !!!
  • 54 анонимен

    21 5 Отговор
    И не се жалвай, защото ти построи тази пирамидална схема и беше много горд.Историята познава и за други преди теб!Бъди МЪЖ!Не
    мижитурка!!!
  • 55 Цялата истина

    18 5 Отговор
    Цветане, като си толкова невинен, защо не обясниш на хората защо в продължение на една година даваше лихва по депозитите 8,5%, а всички останали нормални банки даваха по 2% лихва. Това е принципът на пирамидата за набиране на огромни средства, 6 месеца преди фалита имаше протести и хората скандираха обратно броене до разпадане на пирамидата. Само този факт показва че си знаел какво се готви на КТБ, а именно фалит. И когато те оставиха на сухо започна да ревеш. Виновен си и то много. А сега ще съдиш държавата обикновения гражданин да ти плаща безобразията. Значи си и много нагъл.

    Коментиран от #59

  • 56 абе,

    15 6 Отговор
    Мустакатия и Черепа ако бяха невинни нямаше единия да се крие в Белград а другия в Дубай и да дуднат глупотии отдалече.Арогантни крадци като всички други БАСТА.
  • 57 Дедо Пене

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Кир Ливанчо":

    Нямаш информация, а пишеш! Банката, респективно парите на руската ВТБ бяха ограбени от Шиши, Бойко и компания със съдействието на Гешев, Искренов и Цвинокио, затова Бойко подари турски поток на Путин, а битият Пеевски продаде всичко, за да върне парите-Ирена Кръстева се моли на Посланика да не убиват сина и.
  • 58 Вера

    11 5 Отговор
    Този човек никакъв срам няма, как смее изобщо да се показва пред хората, че и претенции да има?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хан Аспарух

    10 6 Отговор
    Да припомня на някой другари с къса памет че ограбването на банка Ктб се случи при правителството на Бсп и Дпс, начело с Дс и руснаци. А Цветан Василев вместо да дава акъл от Сърбия да върне откраднатите 2, 3 милиарда лева на държавната хазна и си излежи присъдата в България. Коя партия ще се ангажира в борбата с олигархията, която е свързана с руските служби и техния бизнес. В България има две основни опасности олигархията която е от средите на Бкп, Бсп и Дс и Русия. Когато се справим с тях ще настъпи за българите просперитет и висок стандарт на живота.
  • 61 мвр

    5 12 Отговор
    Народа знае,че Борисов,Бареков, Пеевски и компания затриха КТБ в затвора им е мястото
  • 62 Димитър

    13 7 Отговор
    Грабежа на банка Ктб бе извършен при правителството на Бсп, Дс и Дпс с премиер Орешарски. Това активно мероприятие на другарите бе извършено от кадрите на Дс и Бкп с активното участие на Пеевски, А. Доган и техните екипи (обръчи). А банкера Цветан Василев е голям крадец откраднал 3,4 милиарда лева активи от държавата и освен, че трябва да върне откраднато то Василев трябва да лежи в затвора дълги години, заедно с дубайския наглец и олигарх В. Божков черепа. Все кадри от средите на Бкп =Дс =Бсп са българската олигархия. Братя Бобокови са олигарсите които са внесли в България над 17 хиляди тона отпадъци и боклуци, станали най големите екологични убийци на природата и хората. При Борисов и Гешев олигарсите бяха арестанти с повдигнати обвинения, а сега благодарение на президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип се возят в коли с дипломатически номера. Някой трябва да се пребори с Олигархията в България, която е свързана със руските служби и техния бизнес.

    Коментиран от #68

  • 63 Обективен

    8 2 Отговор
    Ей, плъх! Ако те добарам, ще мечтаеш да не си се раждал!
  • 64 Свиленски

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вълк единак":

    Нещо бъркаш БОЙКО с КОРНЕЛИЯ НИНОВА ! ХОДИ НА ПОЗИТАНО 20 ДА ТЪРСИШ ОЛИО ЗА 2лв. бензин за 50ст. и ПЕНСИЯ 1500лв. като си бил КИБИК цял живот!
  • 65 Шердан Българов

    11 6 Отговор
    ЦВЕТАНЕ времето ти у Белград свършва от Москва ти спират кранчето така че БАЙ СТАВРИ ТЕ ЧАКА В ЦЕНТАЛНАТА АКАДЕМИЯ !
  • 66 гост

    7 2 Отговор
    В сериозна изолация са маяма и иматакаванапаст. Никой не ги харесва.
  • 67 Ехаааа

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Импийчмънт":

    Кои всички? Тези които ни крадат е ясно, че ще гласувате за боса и мафиота! Но не всички - другите чакаме да влезете в затвора! А това рано или късбо ще се случи! Успех с раето!
  • 68 Някой

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "Димитър":

    Единственно Зеленски ще уреди въпроса като прати орките в сибир
  • 69 Димо

    8 2 Отговор
    Василев се появява през няколко месеца и обявява, че ще разкрие истината за кТБ и после пак се покрива, току виж някой се подлъгал, че не той завлече 1/3 от България чрез схеми и лъжи
  • 70 Сух

    8 2 Отговор
    На тоз папагал когато му се даваше да яде от баницата хич не се дърпашр, но сега видиш ли съди държавата(тоест нас бедните българи), а не който е виновен. Сега ще иска да смучи пари от и без това нямащи те, които пак даваха от джоба си да им изплаща милиардите. Трепането му е малко на тоз и всички, които окрадаха банката..

    Коментиран от #74

  • 71 Имам чувството че

    7 2 Отговор
    Медиите работят против България,дай им да рекламират само изманици като тоя Цветан Вадилев и Васил Божков.Кирил Петков и оная лява китка Василев,Спецов и куп други изманици от които се хранят телевизии и медии.На никой не му пука за народа.Тия последните и една пейка дори не са сглобили,само крадене и крадене,обаче народа им се кефи,страшен мазохизъм
  • 72 Любов Шейсе

    4 1 Отговор
    Кой Кирил те води към европейските държави, градски? Кой Кирил? Щото един Кирил, дето гробът му е в Рим, отдавна ни е завел там! Е такива неграмотни смотаняци й разгониха фамилията на европейска България! Викат му Стокхолмски синдром, кога жадуваш мухльо да те лъже и докато те лъже и да те ограби! Дребни нещица, Големанови!
  • 73 каквото и някои от вас да говорят

    3 1 Отговор
    напосоки за Цветан Василев, да си припомнят, че той беше избиран няколко години за БАНКЕР на ГОДИНАТА. И не аз го избирах. Всички го уважаваха, а държавниците си играеха играта с него. Когато Василев се опъна на Пеевски (всеобщия любимец на мутрите и мекеретата), му се случи случка.

    За разлика от вас, не се произнасям толкова решително колко е виновен Василев. Само ви напомням, че идва време, когато ПАК НИЕ, с нашите пари ще плащаме обезщетение и на него, и на Черепа - приятелят на боко, когото онзи гледаше с любов и подхващаше за лакътя.!
  • 74 мокър

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Сух":

    Не можеш някого да вкараш в играта и в един момент да се обърнеш срещу него не защото правото е на твоя страна, а защото силата (властта) е на твоя страна.

    Бавно, но ще дойде правото. Тогава няма да имаме каскет, мутра дебела и слагачите им.
  • 75 гроб = дпс

    2 0 Отговор
    Да да точно така , и ще има скоро пандиз палас за буци турчина и прислугата му .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол