Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 14:49 1 601 28

Любомир Стефанов: ПП изглеждат като сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле

  • любомир стефанов-
  • продължаваме промяната-
  • сърдити деца-
  • захарно петле

За насипното състояние, в което са българските политици, не малка заслуга има и президентът. В момента се опитва да поправя грешките си, но е малко „след дъжд качулка”, каза политологът 

Любомир Стефанов: ПП изглеждат като сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле - 1
Снимка: БГНЕС

По-скоро страната отива към нови избори, защото политиците не са си научили уроците. Това коментира в предаването „Твоят ден” политологът Любомир Стефанов.

„Политиката без диалог е изключена. Политиката от древни времена се разбира като начин на преговори в общността за избиране на такъв, който да облагодетелства всички. Когато партизанстваш и радикализираш гражданите на войнстващи племена или агитки, не можеш да очакваш обратен резултат. Колкото и пъти да ходим на избори и да се държим по този начин, резултатът ще бъде този”, заяви Стефанов.
Според него „Продължаваме промяната” изглеждат „като сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле”. А ГЕРБ от своят страна се опитват да демонстрират държавнически подход, зад който прозират ясни намерения – да не се отстъпва лидерството.

Стефанов обаче припомни какво се е случило с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт в такава ситуация.

„Всички останали имат не 1 на ум, а 21 на ум”, коментира политологът.

„Лидерите са тези, които поемат отговорност да съградят това, което съсипваха последните години. Да бъдат така добри и да поемат отговорност за безобразното си поведение, което ни доведе дотук”, каза Стефанов.

Той припомни, че досега третият мандат винаги се дава на третата политическа сила, която след тези избори е ДПС.

„ДБ има шанс да направи нещо, но това е свързано с намирането на четвърти, защото трима очевидно не стават. Това ще е много сложно ходене по бръснача”, коментира експертът.

Той коментира и президента.

„За насипното състояние, в което са българските политици не малка заслуга има и президентът. В момента се опитва да поправя грешките си, но е малко „след дъжд качулка”, каза Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самозван

    35 7 Отговор
    политолог ръси тъпни и глуповати сравнения срещу пари !
  • 2 Просто Кирчо

    19 16 Отговор
    Всяко негово исказване с това започва:
    " Само искам да ви кажа.."
    " Само искам да ви кажа.."
    " Само искам да ви кажа.."
  • 3 Личи си

    32 6 Отговор
    многооо отдалече, КОЙ захранва тези политолози. Трябва да ги изметем от студията, както и от останалите медии. Токсични са като вождовете си Борисов, Доган, Пеевски и т.н.
  • 4 Бамбука

    29 14 Отговор
    И този измисления, явно не е чувал за корупцията и борбата на свободните граждани срещу нея. ПП имат принципни различия с крадците от Герб и ДПС.
  • 5 един

    28 4 Отговор
    И тоз е ял от кюфтаци на аванта,личи си!
  • 6 а ти ми приличаш

    25 6 Отговор
    на поредното поръчково герберско плямпало
  • 7 ти пък

    15 2 Отговор
    ТИ ПРИЛИЧАШ НАПЕНДЕЛ КОЙТО ВИСИ НЕЛЕПО ОТ ТАВАНА
  • 8 Мръснишки подмятания и манипулации

    17 5 Отговор
    Брутални атаки срещу 53 депутати на ПП.Психотерор, за ги изкарат виновници затова, че мафията е решила, че и в Парламента им и пречка да крадат.Запомнихме ги и всички като този без съвест и морал, които още от днес ще ни тероризират в БНТ, БТВ и НОВА, без да дадат трибуна на почтени и правдиви анализатори.Това показва едно, че никой освен Кирил и Асен не могат да управляват.Що не се заемат с Копейкин ами с ПП.Ами щото Копейкин е от коалицията им.няма да могат да го крият дълго.И тогава да ги попитаме възрожденци за това ли дадоха гласа си.
  • 9 ПП в затвора!

    11 10 Отговор
    Какви деца? Много даже са отговорни, за каквото са направили!
  • 10 Същи манталитет

    6 15 Отговор
    Аз разглеждам ПП като онези които поставиха бомба на Света Неделя.
  • 11 на ред е прокуратурата

    4 13 Отговор
    КП и АВ имат да отговарят за едни 100 милиона комисионни. Источника е ЦРУ. Просто Киро няма да може да си въти далаверите и в Канада, а за Василев не зная как ще се разплати с ортаците. Явно не е толкова умен.

    Коментиран от #14, #17, #24

  • 12 на прав път са ПП

    17 6 Отговор
    Защо сърдити ,бе козльо.?Какво да правят ?Да подкрепят тези, които ги свалиха и ги изкараха крадливи.!Ми, те за 7 месеца решиха проблема с Македония,увеличиха пенсиите,диверсифицираха газта,изкараха на показ далаверите на Капитан Андреево, изгониха внедрени руски агенти.И това само за 7 месеца в условия на ужасна конфронтационна среда създадена от Герб/Дпс..Те си имат мнозинство,Герб/Дпс/Възраждане /Възхода-Радев/.Влезнат ли в играта на Герб са дотам..А те имат бъдеще и не бива да го пропиляват.
  • 13 Светлина

    13 2 Отговор
    Този анализатор е пишман. Не зная откъде се пръкна, но от него не съм чула една умна дума. Лагореята не значи, че си умен. Даже напротив, прост и нахален. Прави са Промяната и ДБ.
  • 14 лъжеш

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "на ред е прокуратурата":

    Това е дезинформация с тъп български привкус.
  • 15 НЯКОЙ

    9 3 Отговор
    Значи става въпрос за "захарно петле"? Представете си г-н Стефанов, че някой нахлува в дома ви, прави там каквото прави - насилва, краде имущество и пари, после полицията го прибира, прокуратурата го пуска, жената и децата плачат, съдът го оправдава, няма виновни, май вие сте виновен и т.н. и т.н. И после ви призовават да си стиснете ръцете с престъпника и да му се извините, че сте го злепоставили! Как ще се почувствате г-н Стефанов? На такова прилича вашето изявление, както и на много други, които си мислят че са най-големите разбирачи в България! Горката България, горкият ни народ, какво още???
  • 16 Много правилно

    10 2 Отговор
    постъпват ПП.Ха да видим сега Борисов.Ще намали ли цените на сметките,цените на продуктите...както казваше и се биеше в гърдите.
  • 17 Дрън, дрън ... съветски чугун

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "на ред е прокуратурата":

    Източника е недялко от пик...
  • 18 Стефанов, Диалог с кой, с Крадците от

    8 3 Отговор
    ГЕРБ и Борисов!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българските избиратели

    3 4 Отговор
    Ние българските избиратели гласувахме за една или друга партия за да имат депутати за българският Парламент!
    Гласувахме и за това избраните депутати влезли в Парламента да работят в ЕКИП в интерес на българските граждани!
    Всяка една партия не искаща да работи в екип с останалите представени партии в българският Парламент на предизвикани следващи извънредни парламентарни избори ще получи жесток отговор от нас българските избиратели. Тези партии ще заминат в небитието под 4% при ИТН!
    Ние искаме всичките 240 депутата да работят под девиза изписан на фасадата на Парламента:
    „СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА“!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Минева

    4 2 Отговор
    Стига сте се занимавали с ПП, ГЕРБ да си носи отговорността.

    Коментиран от #25

  • 23 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    4 0 Отговор
    Стефанов, ти наистина ли мислиш, че предложението на ГЕРБ за контактна група- Плевнелиев и Паси е правилно,
    Политически издържано и т.н. Тези двамата не са " никой" в ръководството им и естествено да не им се обръща внимание. Обидно е , да ти предлагат някакви си, вместо ръководство ....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Избирателите БГ

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Минева":

    Отговорността е на всички депутати!
    Ние ги изпратихме там да работят в екип и да съставят правителство!Да работят заедно в интерес на българските избиратели.
    Това не е вече наш проблем,а на всички вас!
    Ако не си свършите работата за която сме ви изпратили в Парламента отговора ни ще бъде твърд-тоягата и под 15% гласуване!
    Не го ли разбрахте най после?!
  • 26 Гербаджийски тролове

    2 2 Отговор
    Пари няма да видите, Любомире.
  • 27 Цуца

    1 1 Отговор
    Демагог политолог! Взеха се за разбирачи. Бля, бля, бля.....
  • 28 Рускофилопил

    0 0 Отговор
    На едни са им го изтръгнали от крадливите наркомански ръчички, а на други са им го извадили, от отзад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол