Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 18:39 1 933 62

Росица Кирова, ГЕРБ: Ще предложим кабинет, дори и ако контактната група се провали

  • росица кирова-
  • герб-
  • контактна група-
  • кабинет

Според Кирова страната ни  трябва да има четиригодишен стабилен хоризонт на управление. И допълни, че бюджетът през 2022 показва какво е състоянието на държавата – това е бюджет на парче, взет в състояние на нестабилност

Росица Кирова, ГЕРБ: Ще предложим кабинет, дори и ако контактната група се провали  - 1
Снимка: bTV

Нужни са ни изтребители, но не втора ръка. Имаме 8 поръчани самолети F-16и трябва да помислим да окомплектоваме със същите своето въоръжение. Мислите ли, че България може да се защити с 16 изтребители ако започне война? Трябва да помислим как може да бъде решен този проблем с дипломация и заявена позиция. Това каза Росица Кирова от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Русия е агресор и ние трябва да имаме позиция, така че да помогнем на Украйна да излезе от тази война. Приносът на България по отношение на дипломатическото решение на такъв проблем може да го има само при стабилно правителство, каза още тя.

Кирова коментира и обявената от президента Радев дата за свикване на 48-то Народно събрание.

Президентът постъпва по начин, по който е преценил и има доста доза разум. Дава възможност на партиите да изяснят позициите си. Ще направим всичко възможно да съставим правителство. Ние много категорично заявихме позиция, че имаме намерение да направим правителство с първия мандат. Затова и направихме предложение как да бъдат обединени партиите в парламента - обединение около националните приоритети, важни за българския народ. Когато установим общата допирна точка за по-голяма част от присъстващите в Народното събрание можем да започнем да водим разговори за управление. Част от кризите са резултат от изключително некомпетентно управление. Преговорите се водят с уважение. Когато искаш да имаш резултат трябва да уважаваш тези срещу теб, посочи още Кирова, цитирана от novini.bg.

Тя отбеляза, че към момента все още не са започнали преговорите за съставяне на правителство. И добави, че от ГЕРБ са посочили ясни и конкретни теми, които ще помогнат на България да излезе от кризите.
Дните преди началото на Народното събрание дават възможност за заявяване на някакви позиции. Не мисля, че който и да е политик трябва да отхвърли възможности, които биха помогнали на държавата да намери изход от ситуациите, в които се намира. Изход от ситуацията трябва да потърсим заедно. Имаме ясна програма с ясни приоритети и се опитваме да убедим партиите със силата на думите, допълни още представителката на ГЕРБ.

Според нея страната ни трябва да има четиригодишен стабилен хоризонт на управление. И допълни, че бюджетът през 2022 показва какво е състоянието на държавата – това е бюджет на парче, взет в състояние на нестабилност.

„Продължаваме промяната и коалиционните им партньори сами направиха така че да не управляват. Изключвам вътрешните неразбирателства. Направиха компромис на идеологическа основа. Ние бихме направили всякакви компромиси, но не и на идеологическа основа. Затова Бойко Борисов се обърна първо към евроатлантическите партии. Цената на компромисите трябва да направим заедно. Хората трябва да повярват че политиците могат да решат проблемите на страната, не своите собствени. Кое е по-важно да просъществува един или друг политически проект или да се измъкнем страната от кризите, в които се намираме, смята още Кирова.

По думите и корупция не се бори с лозунги и добри пожелание, а с работа и предложения за реформи.

ГЕРБ ще предложи варианти за съставяне на правителство. Отговорно ще подходим по време на преговорите и консултациите, защото имаме ясна програма как да излезем от кризата. Ако не успеем да съставим кабинет след консултациите, ГЕРБ ще предложи кабинет, с който да търси подкрепа от всеки един. Желанието и волята да го гласуват ще бъде представена в Народното събрание, уточни Кирова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    62 1 Отговор
    що ли прочитам нещо от сорта на ..
    кокала нема изпуснем!!!
    ще пробваме пак и пак ...

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаха

    38 0 Отговор
    Нивата сака оране.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПКП 2

    36 2 Отговор
    Да, за кокала е там ...
  • 8 ГОРСКИ

    37 2 Отговор
    Какви самолети във тая криза вие нормални ли сте!!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Даньо

    16 7 Отговор
    В България почти всичко в политиката изглежда дилетант с изключение на Радев ( не съм гласувал за него) който ми се издига в очите . България трябва да търси други самолети освен първите 8 Ф16 защото те може да не дойдат и през 2025 защото все повече забавянето изглежда като съмнение в надеждността на България като партньор в НАТО... Щом сме я докара ли до там ( каквато и да е причината) ще си носим последствията, но играта ни вече трябва да е друга . Грипен е вариант ( защото американците може да се разбързат с ефките) , Еврофайтърите също ( но те са по скъпи и от Ф16) ,най добрия вариант е Ф16 втора ръка. Понеже за продажба втора ръка дори от трета страна ще се иска одобрения от САЩ то ще стане ясно причината за забавяне... Ако е това е което си мисля ( и Радев вероятно мисли) то трябва да се спасяваме самостоятелно ( ако трябва с корейски самолети) защото е напълно вероятно да влезем в голямата дундърма без пукнат самолет...

    Коментиран от #19, #50

  • 12 Стрелецът

    26 8 Отговор
    Правителство с Герб никой освен ДПС не иска да прави.
    А относно войната в Украйна: не разбраха ли най-накрая всички политици, че не трябва по никакъв начин да участваме в тая война и да вземаме страна в нея?
    Надявам се, че бате Гойко ще прояви разум и ще стопира тези безумни идеи!

    Коментиран от #23, #54

  • 13 Бамбука

    37 2 Отговор
    Ето това е приказка от политически зряла жена. Това самолети, то икономика, това кой кого свалил, с една дума пенкелер от раз. Само не каза нито дума за Програмата - как ще свалят цените дето обещаха, но това да и е проблема на България след 12 годишното им управление.
  • 14 Гай Турий

    36 2 Отговор
    Война с кого, ма, умницо?! Ние при соца с огромна армия разчитахме да се противопоставяме на Турция 48 часа. А сега с два батальона фусти и един полк тулупи, и срещу македонската армия не може да излезем. Думата война, особено срещу Русия, изобщо не трябва да фигурира в главите ви, болни лейки.
  • 15 чико

    38 1 Отговор
    ТАЯ креслива кокошка и от изтребители разбирала . А М А Н
  • 16 мазна трътка

    28 0 Отговор
    мисиркова.....
  • 17 Чест

    25 0 Отговор
    Каква чест за България съдружничката на международен наркобос да предлага правителство.То и другата герберка Каназирева каза от трибуната на Парламента "Не питайте мафията".,Накъде върви България и докога ще се търпи това безобразие .
  • 18 Тая обича

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "ъъъ":

    Да яде ,ама без кокал да е.
  • 19 Бай Митко

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    Колега адмирации за коментара!
    Не ти ли прави впечатление, че разбирачите по военните въпроси от сорта за самолети и подводници са все кикимори като тази, като Ленчето дето открадна кремчето, хубавата не дотам Надка и една сурия мисирки. Тия дето никой ги не брои за сливи много искат да угодят на господарите си, щото вече за нищо друго не стават. Не се усещат колко смешни и отвратителни са. Продажно племе.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Рядко

    26 0 Отговор
    Противна
  • 22 Чест

    20 1 Отговор
    Корекция на думата питайте,- "не пипайте мафията", каза Каназирева.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    24 0 Отговор
    Ще краднете ли много от прииждащите евраци?!!

    Коментиран от #27

  • 25 Христина

    1 21 Отговор
    Ще успеете да съставите правителство на България. Бог с Вами!
  • 26 емигрант

    21 1 Отговор
    Тук не са отразени много важни глупости които изрече тази манипулаторка Кирова ! Защо професионалните политици от ГЕРБ търсят подкрепа от ЛЮБИТЕЛИ в политиката като ПП ? Защо свалиха правителството като некомпетентно и любителско, а сега го търсят за подкрепа ? Знаещите и можещите се нуждаят от помоща на некадърните, къде по света има такива коалиции ?
  • 27 Бинго

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Уф, първо джобове, чекмеджета и шкафчета и ако остане за следващото лапане.
  • 28 Р Кирова?? И тая, мистрия почна да

    23 0 Отговор
    Говори да Копуваме още истребители F16 Като получим тези, които сме платили, тогава конкурс за нови!! Днес си взех пенсията 30год стаж 434 лв Пенсия!! Кирова как мислиш, че ще преживеят зимата 1,5 милиона пенсионери с такива пенсии!! Как ще си платят отопление, храна, лекарства?? Никак, ще Умират!! Проклети да сте алчни и продажни политици!! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!

    Коментиран от #35

  • 29 Тахумба

    16 0 Отговор
    Ако тази Кирова не е голяма бяла птица, здраве му кажете.
  • 30 Да бе да

    15 0 Отговор
    "Президентът постъпва по начин, по който е преценил и има доста доза разум. "

    Хора които строят изречения като това , искат да ни управляват😘

    И гребероидите, вие сте тези които намериха партийки да свалят кабинета !
    В България дори и най , ама най простите знаят поговорката : Чупи -Купи !
    Не търсете тези които свалихте за да ви перат бельото 😁 малко нагличко е🤩
  • 31 Още една с рошава диплома

    19 0 Отговор
    Росеее! Твоите познания за въоръжение и война се свеждат до обучението ти по военно дело в училище, когато си се дупила със затворени очи на полигона и си питала дали вече може да се натисне спусъка. Върви в кухнята при тенджерите и не се прави на военен стратег!
  • 32 Ххх

    11 0 Отговор
    БКП-ГЕРБ ТРЪТКА Е ТАЗИ
  • 33 Гоше

    11 0 Отговор
    Ей тая кога стана калайджия, кога и почерня г...

    Коментиран от #37

  • 34 Цуца

    16 0 Отговор
    Щом я видях тая на екрана, смених канала!!!

    Коментиран от #36

  • 35 НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ! ПРОКЛЕТИ ДА СА!!

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "Р Кирова?? И тая, мистрия почна да":

    Това ни беше грешката: Не обесихме 🎃 на стадион "Васил Левски" публично, пред целия свят! Ако го бяхме направили, никой вече нямаше да посмее да краде и граби пенсионерите. Всъщност това справедливо деяние трябваше да започне с черния Драгалевски циганин - щях е да избегнем и Симо Честния и Боко🎃!
  • 36 Не я слушах.

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Цуца":

    Ама полови час яко пссувах
  • 37 Тя си е

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гоше":

    Стара калайджийка
  • 38 на кой му пука

    11 0 Отговор
    Провалихте се още на вота на недоверие.
  • 39 Сусо

    8 0 Отговор
    Явно девойчето разбира и от самолети! Бре!
  • 40 ежко

    7 0 Отговор
    Контактната ви група се е провалила в момента в който стана ясно кой е в нейният състав,ама това беше целта,нали?Те ПП не са много гнусливи, ама май и на тях им преля чашата:)
  • 41 Христина

    0 7 Отговор
    Ще има правителство на България. Нека ве е яд. Нашта маса поздравява вашата маса с песента. - Платете ни сметката!....хихихи..
  • 42 Роси

    7 0 Отговор
    Къде ти са розовите хапчета? Намери и ги пий.
  • 43 Христина

    3 1 Отговор
    Някои пишат, за други пишат, а трети направо ги отписват.
  • 44 Павел пенев

    11 0 Отговор
    С тази контактна група, контакт няма да има. Роско и Соломончо са демократични отрепки.
  • 45 Колев

    13 0 Отговор
    Гледам Борисов по новините обграден със свещеници да обяснява с кой ще прави правителство. Явно в него ще участва и Светия синод.
  • 46 Лукреция

    9 0 Отговор
    Роска видинска от ИТН е новата солистка на ГЕРП.
    Дали са почивка на дуловската юристка на русенския психодиспансер.
  • 47 Другарке

    8 0 Отговор
    Хващай някоя карабина и на фронта.

    Коментиран от #51

  • 48 Хасковски каунь

    1 2 Отговор
    Хубама и мазна пица - Росица
  • 49 ето ги първите кандидати

    6 0 Отговор
    С кого ще воюва тази п...а непоръбена ? Нека каже с кого ще воюва и да потегля . АЗ за изгубена кауза и разединен народ не воювам .
  • 50 кюмюря от Драгалевци

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    Бай Даньо всичко стана ясно но не стана ясно с кой ще воюваш и остави това ами и кого смяташ да победиш е още по интересното . Поразсъждавай "тъй на глас" още малко за да разберем кого ще трябва да "трепим" че на мен лично не ми е ясно . Като "набележиш" жертвата кажи и колко още човека ти трябват за да съставиш едно отделение . С здраве бай Даньо !

    Коментиран от #53

  • 51 УСА боклук

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Другарке":

    Моята е свободна и смазана. Трябва само да е изправя.
  • 52 Минева

    6 0 Отговор
    Тая като се повози в джипката с ББ стана върла гербаджийка, кряскаше истерично при Ризова като Делян в Панорама
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Браво мисирката!
  • 58 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Мисирката трии и 11 и се огледай да видиш каква морониада си оставила ... връхта на политическия анализ!
  • 59 Казуар

    6 1 Отговор
    Врътката Кирова беше при Чалгаря, след това пристана на Борисов и сега дава съвети.
  • 60 Браво, Ризова!

    5 3 Отговор
    Тази Росица Кирова беше толкова арогантно нагла и креслива, че цялото й поведение издаваше някакъв страх и нападение, извъртане и бягане от горещите въпроси.
  • 61 ммм

    2 0 Отговор
    леле до съде стигнаха гербавите крадци та тази калинка да им определя бъдещето но тя като нищо ще отлети пак на някъде росо росо не се напъвай толкова знаем те каква си само и само да си на показ а иначе си нищ,,,,,во
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол