Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 23:30 2 348 10

Важните новини във ФАКТИ на 12.10.2022 г.

  • бойко борисов-
  • румен йончев-
  • владислав панев-
  • радослав рибарски-
  • радомир чолаков-
  • милен велчев-
  • делян добрев-
  • надежда йорданова-
  • кирил добрев-
  • вежди рашидов-
  • иван демерджиев-
  • корнелия нинова-
  • турски поток-
  • кримски мост-
  • атанас пеканов-
  • гълъб донев-
  • митрофанова-
  • полицаи-
  • увеличение-
  • ваксини-
  • димитър стоянов

Тези хора - Путин и компания, продължават да си играят с живота, здравето и поминъка на цели региони и държави в нашия регион, допълни лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 12.10.2022 г. - 1
Снимка: Фейсбук

Борисов отсече: Няма да влезем на заседание в НС, ако г-жа Митрофанова дойде (ВИДЕО)

Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ: При тези варварски удари по граждански обекти в Украйна считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за диалог и разбирателство, но сега при тази агресия, тези норми, които и ние сме спазвали в миналото, са несъвместими.

Румен Йончев: Позорно е НС да бъде откривано с дебат "за" или "против" Митрофанова

Политическа пушилка. Така в интервю за "Още от деня" Румен Йончев от "Български възход" определи казуса около присъствието на руския посланик Митрофанова на първото пленарно заседание на 48-ия парламент.

Владислав Панев: Още февруари, когато се гласуваше бюджета, предупреждавах, че може да се стигне до инфлация

Русия е страна-агресор. Не съм сигурен дали посланик Митрофанова трябва да изпълнява тази функция, камо ли да присъства на откриването на новия парламент. Ще внесем такова искане. Ако не бъдем чути, в краен случай няма да присъстваме в Народното събрание (НС). Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" (ДБ) в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Рибарски, ПП: Не възнамеряваме да се обединяваме с ДБ, за да вземем първия мандат. Това измества вота на хората

Не водим неформални разговори с другите партии за съставяне на кабинет. Националният съвет излезе с ясно решение, че подобни преговори няма да се водят на този етап. Надяваме се ГЕРБ като първа политическа сила да успее да се справи с отговорността, която ѝ е възложил избирателят. Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NovaNews Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната”.

Радомир Чолаков. Господ вече четири пъти ни казва: „Вземете да се разберете". Няма да има прошка, ако продължаваме така

В тази ситуация, трябва да се търсят най-добрите професионалисти. Председателят на Народното събрание (НС) няма право да говори, той само води заседанията. Аз имам мнение по различни въпроси. Росен Желязков има по-голям административен опит от мен и ще е по-добър председател. Аз ще гласувам за него. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ в предаването „Денят на живо“ по NovaNews.

Милен Велчев: Сега е най-удобният момент да се качим на кораба, наречен Еврозона

Най-добрият вариант е да имаме управляваща коалиция, която да приеме нов бюджет адаптиран към политиките, които да следва. Ако не бъде съставена управляваща коалиция ще чуем гласове, че служебното правителство трябва да внесе бюджет и парламента да го приеме. Това ще бъде една от най-големите грешки. Това заяви финансистът Милен Велчев в предаването "Лице в лице по bTV.

Делян Добрев: "Промяната" искат да ме сплашат със службите, но аз защитавам обществения интерес

Това е опит от "Промяната" да бъда сплашен със службите, защото съм изнасял класифицирана информация. Тази информация не е класифицирана. Г-н Сабрутев една година е бил депутат и не знае законите. Аз не изнасям класифицирана информация, защото най-малкото "Булгаргаз" нямат такова деловодство. Аз попадам в частта от закона, според която изнасям информация, с която мога да защитя обществения интерес, защото този интерес е нарушен. Г-н Сабрутев да седне и да прочете закона.

Йорданова: Поведението на ГЕРБ по темата "Митрофанова" е много тревожно. Да кажат къде точно стоят

На вчерашната среща в парламента беше представен списък с предложения кои официални лица да бъдат поканени на тържественото заседание на 48-ото Народно събрание, в който фигурираше г-жа Митрофанова като посланик на Руската федерация в България. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Надежда Йорданова от "Демократична България" (ДБ), бивш министър на правосъдието.

Кирил Добрев срещу Нинова: Решенията на съда се изпълняват

За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП.

Рашидов: Ако не поканим Митрофанова, това е обявяване на война

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, коментира пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Демерджиев: Съдържанието, вложено в пътното платно на "Тракия", не отговаря на обявеното

Съдържанието, вложено в пътното платно на АМ "Тракия", не отговаря на обявеното и е със "съмнително качество". Това съобщиха на съвместен брифинг служебният министър на МВР Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, които дадоха яснота докъде са стигнали проверките на ремонтите по АМ "Хемус" и АМ "Тракия".

Нинова, Гуцанов и Великова не се явиха на разпит в прокуратурата по жалбата на Кирил Добрев

Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура, предаде репортер на БГНЕС.

Стефан Гамизов: Списък на построилите ”Турски поток” руснаци и беларуси, за които ни лъжеха, че са саудитци

Както винаги съм казвал, сред нас българите има една ужасяваща прослойка хора, които владеят държавата и я грабят основно с руската диктатура заедно. Грабят ни през газ, горива, електроенергия, после създават фирми да перат откраднатите пари и да крадат еврофондове. България е Мордор на посткомунистическите и руски кражби.

Вежди Рашидов: Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност, бездарие и наивност

Няма да се завръщам в Министерството на културата. Имам работа в ателието си. Това заяви пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той ще е най-възрастният народен представител в новия парламент.

"Прекалено далеч отидохме в разделението и омразата. България е на всички, независимо от нашите убеждения, затова трябват мъдрост и смирение. Да говориш за корупция без доказателства е слабост в политиката. Няма прокажени партии, няма доказана корупция в ГЕРБ. Станахме свидетели на нещо много грозно - коалиционни партньори се наричат мутри и корумпирани. Има личностна фиксация към Иван Гешев тип "стани да седна". Не можаха да го свалят, защото беззаконието не е политика. Той ги победи със законите", заяви той.

Според него липсва реформа в съдебната власт, за да има правосъдие и правда. "Промяната на системата е революция, другото е да си подхвърляме яйчица. Така че да сведат глави - иначе ще има мантра - бездарието не е порок, но е свинщина. Управлението на кабинета "Петков" ни направи врагове на Русия. Много сме мънички да им се "дръвчим". Можем да имаме позиция, без да го правим. Ако има нови избори, не е добре за България. Липсата на разум ще направи бели, а омразата поражда омраза и няма да има край", смята Рашидов.

По думите му предните управляващи не са направили нищо.

"Смених отоплението си от газ на климатици и това ми струва кофа с пари", каза той.

"Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност, бездарие и наивност. Борисов никога не ме е отпращал от ГЕРБ. Загубихме Пловдив, искахме да си го върнем и реших да помогна", разкри Рашидов.

ГДБОП иззе документи от Свободна зона - Русе във връзка с взрива на Кримския мост

Служители на ГДБОП и Агенция "Митници" са иззели документи и видеозаписи от Свободна зона - Русе в издирване на товара, посочен от Кремъл като взрив, предназначен за Кримския мост, съобщи БНР.

Атанас Пеканов: Инфлацията в страната ни към момента е 17%

Атанас Пеканов, служебен вицепремиер по управление на европейските средства, разкри подробности за Експертния съвет по икономика. Той заяви пред БНТ, че е редно България да се възползва от хората, които са включени в него.

Гълъб Донев: Части от "Капитан Андреево" ще придобият статут на обекти от Националната сигурност

До края на мандата ни предстои да се вземе решение части от граничния пункт "Капитан Андреево" да придобият статут на стратегически обект от значение за Националната сигурност. Това съобщи премиерът Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Целта е ясно да върнем качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейския съюз. Няма да допуснем българската граница, която е вътрешна граница на Европейския съюз, да се използва за вътрешно-политическа употреба", категоричен бе той.

Премиерът бе категоричен, че мястото на България е в Шенгенското пространство.

Евгений Кънев: Митрофанова е символ, че България е завладяна

Скандалът с присъствието на Митрофанова в първия парламентарен ден има много аспекти.

Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев отчита повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана употребили алкохол и под въздействието на наркотици. По-думите му контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал.

Експерт за увеличението на пенсиите: Най-бедните са най-ощетени

Около един милион пенсионери не са получили никакво увеличение на пенсиите си. Това обясни пред NOVANEWS икономистът Мика Зайкова.

„Ежегодно правителството вдига минималната пенсия. Главно хората, които имат минимални пенсии, са ощетени. Правителството додава на хората, които имат пълен трудов стаж”, каза още Зайкова.

Пенсиите на много хора са под 467 лв. Линията на бедност в държавата е 413 лв.

„Най-бедните са най-ощетени. В същото време, това са хората с най-малък принос. Учителите например, които са се пенсионирали преди 2007 г., получават нищожни пенсии - около 180-200-230 лв.”, уточни икономистът.

Тези обаче, които са се пенсионирали през 2021 г., са получавали по-големи заплати и съответно получават по-високи пенсии.

190 000 ваксини срещу сезонен грип са доставени у нас

190 000 ваксини срещу сезонен грип са доставени у нас и до края на седмицата ще бъдат разпределени към личните лекари.

Димитър Стоянов ще участва в среща на министрите на отбраната на НАТО

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще вземе участие в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО, която ще се проведе на 12 и 13 октомври 2022 г. в Брюксел, Белгия.

Форумът ще очертае стратегията и изпълнението на решенията, свързани с възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, взети на срещата на върха в Мадрид през юни 2022 г.

Министрите на отбраната ще обсъдят ключови въпроси от дневния ред на НАТО, свързани с рисковете в контекста на войната в Украйна и последиците за сигурността на страните-членки.

По време на срещата ще се проведе работна вечеря с министъра на отбраната на Украйна. Ще се проведе заседание, на което ще бъдат разгледани мисиите и операциите на Алианса, с участието на върховния представител на ЕС по външните работи и политика за сигурност Жозеп Борел.

На 14 октомври, след приключване на форума, ще се проведе среща на министрите на отбраната от формата „Букурещ-9“ (B-9), с участието на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат Румен Ралчев

    5 0 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дааа

    2 5 Отговор
    Браво.
  • 4 Сатана Z

    16 1 Отговор
    Баце започва да изглежда на снилмките в главата като тиква за Хелуин.Кръгла и голяма тиква пълна със семки.за чоплене .Както казват неговите избиратели от Филиповци и Факултета- Шаро баро, гоги нанай“
  • 5 НЯКОЙ

    10 0 Отговор
    Виждали ли сте кучешка муцуна, когато животното моли за нещо - е така изглежда Бойко Борисов на снимката горе. Само че не забравяйте, че ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВЪТ - НЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Р Чолаков, кой е тоя Господ, където ви

    5 0 Отговор
    говори вече 4 пъти!! Искате власт на всяка цена!! Крадохте, лъгахте 12 год, Народа не иска повече да Управлявате, доказахте се като Крадци и Некадърници!! До тука власт за Хиени ГЕРБ и Сикаджията Борисов!!
  • 8 тиквунчо и

    1 0 Отговор
    смрадливка
  • 9 Фурнаджийската лопата

    2 0 Отговор
    Писаното се помни! А е част от писаното е от много отдавна. С 67 депутата, къде бе холан. Изход – Митрофанова! Били живи видели, само да се проведат и тези избори. Дали "двугърбата фурнаджийска лопата" – Бойко Борисов няма да измисли "салто мортале" за оправдание след пореден провал и на предстоящите избори. Този обсебен от магистрали. Друга обсебена от саниране. Кое е общото. Огромният гювеч, който дори пеликанските им ГЕРБ-ерски човки едва поемат. Както някъде някой от вас се изцепил - 1500 лева средна заплата, а най-малката пенсия (не я казват). По мое мнение за Бойко Борисов има само инкасиране (броене) на загубените избори, а доживелите примерно 3 (три) поколения ще имат възможност да видят ГЕРБ-ерите колко са бил незначителени, дребни, злобни, завистливи, жалъки и крадливи!. Е, стигнаха дънотто.
  • 10 Хасковски каунь

    0 0 Отговор
    Фърля къчове .
    Дано Козяк вземат предвид новото му превъплащение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол