Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 11:40 2 425 31

Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево": Замирисва ми на чистка в авиацията

  • командир-
  • авиобаза граф игнатиево-
  • чистка-
  • авиацията

Нали сме НАТО, ние трябва да пазим. България има изтребителна авиация с традиции, подчерта генерал Николай Русев

Командирът на авиобаза "Граф Игнатиево": Замирисва ми на чистка в авиацията - 1
Снимка: bTV

„Правим всичко възможно да изкараме дежурството на МиГ-29 до 2023 година. Ние носим дежурство и ще го правим до последния си ден. Загубим ли веднъж способности, възстановяването е трудно“. Това заяви в „Тази събота“ ген. Николай Русев, командир на авиобаза „Граф Игнатиево“.

„Не говорим за „Грипен“. Говорим за заместващ изтребител. Нямаме отговор за изтребител F-16 втора ръка от САЩ и Израел. Нямаме време да чакаме. Затова са запитани Франция, Италия и Швеция. Отзоваха се Швеция и Франция“, добави той.

Според него може да се лети на всеки друг европейски изтребител и допълни, че в момента са необходими заместващи изтребители.

„Много страни експлоатират около нас по няколко типа изтребители – в Гърция са четири типа. Белгия, Дания и Нидерландия поддържат авиация и дежурство. Ние сме на фронтовата линия, а се опитваме да кажем, че не трябва да носим дежурство – някой да го прави вместо нас. Нали сме НАТО, ние трябва да пазим. България има изтребителна авиация с традиции, ние сме длъжни да ги продължим. Ако някой иска да понесе политическата отговорност, да го направи“, категоричен е командирът на "Граф Игнатиево" и уточни, че всеки изтребител е съвместим с F-16.
„Замирисва ми на чистка в авиацията. Всички, които са обслужвали руската техника, да бъдат освободени, за да останат тези, които ще експлоатират F-16. Това е непристойно поведение. Те могат да продължават с усилията, ние ще ги гледаме отгоре – това е несериозно. Всички могат да се справят с американската техника“, подчерта Русев.
В авиобаза „Граф Игнатиево“ се експлоатира три вида техника, допълни Людмил Вълков, зам.-командир по Авиационна техника и въоръжение в авиобазата.

„В момента ресурсът, с който разполагаме е ограничен. Инструментите, с които можем да го управляваме, са ограничени. Ако договор за ремонт на двигателите на МиГ-29 се случат, това ще помогне се дежурството през 2023 година, но не и за след това. Не се знае и Полша докога ще помага за поддръжката на самолетите“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    26 22 Отговор
    Генерале, докато има такива, като недоразумението в президентството, ще има и проблеми в армията. Недоразумението седя дълго време в управлението на ВВС и заедно с политиците носи отговорност за състоянието им. Но за да понесеш собствената вина, а не да я прехвърляш изцяло на другите е нужна чест!
  • 2 Факт

    23 32 Отговор
    Цялото ръководство на ВВС е корумпирано от руснаците от много години.Ако всички не се разкарат бързо ВВС просто няма да има.Не че сега има де.
  • 3 ТаУмВзе

    22 8 Отговор
    Язди са тия Чертежи от 16 век и тва е!
  • 4 Истина

    17 33 Отговор
    Този е сол...ашак на Радев във ВВС саботьор и руски агент.Там повечето са такива.Или чистка или го закривайте .
  • 5 горски

    35 5 Отговор
    Докато политиците се бъркат на военните,армия няма да има.А политиците ни са едни умни,образовани,патриотични,некоруумпирани.......направо прелест...

    Коментиран от #30

  • 6 Бгг

    20 15 Отговор
    Тоя ми ти генерал мишок трябаше да каже : Ф16 беше грешка, за това сега търсим заместващи самолети.
  • 7 ОСТАВКА З КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    15 20 Отговор
    СПЕШНО ЗАКРИВАНЕ НА КОМУНИ$ТИЧ€$КОТО ВВ$-€ООД!

    ОСТАВКА З КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    78г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!

    Коментиран от #8

  • 8 Бгг

    23 11 Отговор

    До коментар #7 от "ОСТАВКА З КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    Какъв комунизъм те гони тебе бе ??? Сега е капитализъм . Много назад във времето си.

    Коментиран от #9, #31

  • 9 Не бе

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бгг":

    Човек когато няма аргументи се чуди какви простотии да напише за да угоди на господаря си.

    Коментиран от #25

  • 10 Гражданите на БГ

    13 16 Отговор
    През тази псевдодемокрация вие нарязахте за скраб около 500 самолета с надеждата,че ще ви се доставят нови по съвременни самолета.Първите самолети Ф-16 блок 70 ще дойдат в началото на 25 година.Така,че до тогава ще си карате наличните самолети от които имате достатъчна за да патрулирате.Умишлено говорите глупости.
    До 25 година не чакайте други самолети!Ако не искате да летите стойте си на земята?!
    Това е положението.Партньорите от НАТО ще поемат дежурствата до 25 година.
    Навършилите пенсионна възраст да се пенсионират!Те са ни излишен разход!
  • 11 яко петата колона

    9 10 Отговор
    Този ли. Е предателя дето се е въртял около испанските аероплани за да докладва на путлер.
  • 12 БеГемот

    16 5 Отговор
    Досега щяхме да имаме десет грипена за същите пари и по малки разходи за експлоатация ...сега имаме осем чертежа на уж по добър самолет който никой още никъде не е виждал да лети...и някой смята ли че дори с една ескадрила ф 22 можем да участваме във военни действия...грипените бяха идеални за нашите нужди за Еър полисинг...

    Коментиран от #14

  • 13 На ви МВР

    3 1 Отговор
    МВР прикриват Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му, зад гърба им имат над 20 убийства и над 100 изнасилвания! Това е Перник!Подобни случаи има в Бобов дол, Пловдив, София, Варна, Русе...
  • 14 оня

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "БеГемот":

    Колега, пропускаш, че някой е взел едни комисионни:)) Явно за грипените не е имало:))
  • 15 Рафаил

    7 4 Отговор
    Сети се Мара да се побара. Г-н Генерал ,както и другите подобни около вас. Поне от 10 години знаете кога изтича ресурса на обичания от вас МИГ-29. С имитация на дейност се усвояваха едни пари в авиацията и сега изведнъж пилотите остават без самолети. Кой е виновен? Само не Народа. Сменяха се всяка година служебните коли. Европейските пари се разпределяха за къщи за гости ,скъпо саниране и какви ли не още дейности с големи комисионни. Началника на Военно-въздушните сили си мълчеше , както и министъра на отбраната. И сега...самолетите свършиха. Явно има несъответствие на позициите и структурата в авиацията. Естествено че трябва нещо да се промени за да тръгнат нещата.Това на Запад не се нарича "чистка" а мениджмънт.
  • 16 Боруна Лом

    2 1 Отговор
    ИМАШ ТРАДИЦИИ ОТ СОЦА С МНОГО САМОЛЕТИ,А СЕГА ГОЛА ТРАДИЦИЯ БЕЗ САМОЛЕТ
  • 17 Кой е чистачът?

    0 2 Отговор
    Всички, които не са близали с удоволствие срамните части на нАТО, ще бъдат "почистени" от срамните въшки по веждите им.

    Е, винаги има и по-лошо - съдбата на майор, посмъртно подполковник Терзиев.

    Всяко зло - за добро!

    нАТО е зла прокоба за поробената от евроатлантиците България.
  • 18 ристю

    0 1 Отговор
    Полша ще помага за поддръжката на самолетите,докато Вл.Вл. не й скръцне със зъби.
  • 19 Цепкало

    0 0 Отговор
    Замирисва ми на автомобилни газове,а не на самолетно-реактивни.
  • 20 летец пилот

    0 2 Отговор
    Трудно ще ни е,но ще се справим със ситуацията. Имаме опит,не сме вчерашни.
  • 21 Ф16

    7 1 Отговор
    Пишман натовски генерале,искрено се надявам да си прав,Чистка и то тотална трябва,всички предателски русофилистични корумпета вън от БА.78 години ви хрантутим и си затваряме очите за кражбите и предателствата ви,стига толкова.
  • 22 москвичаджиите

    4 1 Отговор
    ривът щото не могат да усвоят нищо друго 😃
  • 23 Уволнявка

    3 2 Отговор
    Всичко руско е за скраб Даже и за паради не стават
  • 24 На хоризонта

    0 1 Отговор
    пак интриганта САЩ! България стана много зависима от този интригант! Политически проекти ПП и ДБ, олигарха иво прокопиев, кръга капитал и камара медии, журналисти, политолози и анализатори на хранилки на НПО-та от САЩ! Време е народа да прогледне, а да не се държи като стадо овтде и да се освободи от тази напаст вредна за българия!
  • 25 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не бе":

    ШТИРЛИЦ(р.р.)-нато БКП Г€Йралът МИ Е ПИШМАН градски И БИВШ ПИШМАН "го$подар" ("командир" на ВВ$-€ООД),МНОГО ДОБРЕ го ПОЗНАВАМ,И митко $€кр€тарката -$луж€бния мии$тър на ОтБРАНАТА ПОЗНАВАМ И ГНИЛОТО РОДИН$КО-КОМУНИ$ТИЧ€$КО ВВ$-€ООД СЪЩО!

    ЛОГИЧНИЯТ ИЗХОДЪТ Е ОСТАВКА ЗА ФАЛШИВИЯТ Г€Йрой р.р. ,ЗА митко-$М$а И УВО ЗА ВВ$-€ООД!
  • 26 Бацо прецедател

    1 0 Отговор
    Амереканците мо казаха на Пембен да се извърши чиска на савецките одпадъци у армиата, иначе ф16 че ги гледаме и занапред у йотуп! Белгийскиа пилот от еърполисинга са го подпитали дали нема да стане савецки агент на граф Игнатиево!
  • 27 Шофьор

    2 0 Отговор
    Генерала шеф в Графа, женка му от големците в СЕМ... България само хора, които хал-хабер си нямат как се меси хляба "управляват" и ни занимават с възвишени "ценности"!
  • 28 Чистка

    2 0 Отговор
    То целия Съветски съюз се разпадна този иска още да им кара фърчилата и да командва
  • 29 Ще се оправим

    1 0 Отговор
    Наистина трябва чистка за тръгнат нещата. Не може бюджета за ВВС да отива само за заплати, придобивки, заплати+пенсии, екскурзии, комисионни от съмнителни сделки и всякакви разхищения така е от 30 г. Със сигурност е имало пари за обновяване на техниката но са заминали по незнайни джобове. Сега излиза един генерал и ще ни плаши че чужди самолети ще ни пазят небето. Най добре е армията да инвестира в противовъздушни системи, а не да си харчат парите за няколко самолета, за които и на децата е ясно, че нищо не могат да ни помогнат в един конфликт. Израелски ПВО системи последен клас това ни трябва, а не хвърчила които се разбиват всяка година по един-два. Но при самолетите комисиона е голям затова се натискат и т.н.
  • 30 Триморски

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "горски":

    Въздухарите не са армията.

    Обърни внимание, че сухопътните сили са гръбнакът на армията, а танкове, колкото и да нямаме, все пак са били дадени на наркомана Зеленски, според австрийски информационен източник.

    От както дойде демонокрацията само въздухари и мокри за началници на отбраната!

    А всъщност ВВС и ВМС имат помощни функции за опазване на териториалната цялост на Р. България.

    А заплахата за териториалната цялост на Р. България е единствено от натовска Турция, а в перспектива, като евентуална възможност - и от анти-българската държавица РСМ, населена с анти-българи от българско потекло.
    (Украйна също не беше никаква заплаха за Русия, докато нАТО не я преформатира в анти-Русия.)
  • 31 Иван4о

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бгг":

    Комунист - вари го, печи го - такъв остава. РР, ББ и мнозина други.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол