Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 15:25 2 201 11

Назначават пенсионер в търговската ни мисия в Германия

  • пламен бакалов-
  • търговска мисия-
  • германия

Бившето ни туристическо аташе Пламен Бакалов не получил акредитация 11 години

Назначават пенсионер в търговската ни мисия в Германия - 1

Българският бизнес, които работи в Германия или с немски партньори е настръхнал от възможността в търговската ни мисия в европейската страна да бъде назначен пенсионерът Пламен Бакалов.

Според представители на бизнеса, Бакалов през последните 11 години не е бил отзоваван от страната и е останал на поста непрекъснато в разрез с правилата на дипломатическите ни мисии зад граница, съобщава travelbulgarianews.bg.

Той е доказал на поста си туристическо аташе в Германия, че не се вълнува от проблемите на бизнеса, не е организирал събития и срещи и е бил в пъти по-малко полезен за целия период на дейността си от назначения само преди няколко месеца Тихомир Патарински. Голяма част от туристическия бизнес дори не е чувала за съществуването на Бакалов заради липсата на му на активност. В интернет не могат да се открият и снимки от нито едно събитие, в което той да е участвал докато е бил туристическо аташе 11 години в Германия.

По-скандално дори от възрастта на бъдещия дипломатически служител е фактът, че за 11-те години на поста туристическо аташе в Германия Бакалов не е имал акредитация в Германия като дипломат поради възражения от страната-домакин.

Причина за отказа да дадат дипломатически статут на Бакалов били негови проблеми с правосъдната система. Затова и буди недоумение фактът, че в момента се правят опити той да бъде командирован като търговски представител на страната ни във Франкфурт от Министерство на икономиката, след като от туристическото министерство категорично са отказали Бакалов да продължи да е посланик на туризма ни зад граница.

Според представители на бизнеса, пожелали анонимност, натискът за назначението на Бакалов идвал от президентството.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    6 1 Отговор
    Българският бизнес, коЙто работи в Германия....
  • 2 шам фъстък

    18 0 Отговор
    Този пенсионер сигурно е дебел връзкар и е от НАШ ТЕ ХОРА.
  • 3 гост

    8 3 Отговор
    герберска работа, имат си хора, плаща им се, а те нищо не правят. ако погледнат заплати, разходи, всичко се плаща, а резултатност нулева. това е управлението на герберите, има разходи, а нищо не достига до хората.
  • 4 Какъв

    8 2 Отговор
    На чекмеджан роднина или полицай
  • 5 Потомствен

    17 1 Отговор
    комунист и ДС кадър , наяждане нямат !
  • 6 Преди 11Радев нее бил Президент,

    7 2 Отговор
    Питай те Борисов, негов човек е!! Този Бакалов е някое Ченге или като Златанов в Испания!! Борисов знае кой е назначил този Бакалов!?

    Коментиран от #8

  • 7 За размисъл

    5 2 Отговор
    Позор!
    Има много свестни дипломати, но такива като тоя петнят името им. Само не мога да разбера - назначен по времетона Първанов, останал при Плевнелиев, а сега и при Радев. Да не говорим за броя на външните министри.
    "По-скандално дори от възрастта на бъдещия дипломатически служител е фактът, че за 11-те години на поста туристическо аташе в Германия Бакалов не е имал акредитация в Германия като дипломат поради възражения от страната-домакин. Причина за отказа да дадат дипломатически статут на Бакалов били негови проблеми с правосъдната система."
  • 8 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Преди 11Радев нее бил Президент,":

    Значи казваш, че външният министър на РБ в служебното на Десовия правителство е от ГЕРБ? Румен Грипенов Решетников не е знаел, че е такъв? Явно си привърженик на конспиративните теории!
  • 9 Мдаа

    5 1 Отговор
    Поредния ДС кадър !
  • 10 С много

    4 1 Отговор
    омазана биография е другарина от ДС , срамно е изобщо да ходи във Франкфурт !
  • 11 Перо

    1 0 Отговор
    И какво общо имат функциите на президенството с тези на министерствата! Търговските аташета,секретари,съветници и пълномощни министри не се съгласуват и назначават от президентството. Изключение е само Посланика,но и той се предлага от МС. Президенството е нищо повече от един гумен печат за назначение на посланици! Нека от министерството на икономиката или туризма да обявят корумпето от президенството,да го питат медиите,като какъв се намесва в кадровата дейност на въпросното министерство!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове