Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 07:25 1 455 33

Очакват се резултатите от проверката на ЕС за готовността ни за Шенген

  • проверка-
  • ес-
  • шенген

Докладът ще бъде обсъден в Брюксел през следващата седмица

Очакват се резултатите от проверката на ЕС за готовността ни за Шенген - 1

Поредна важна стъпка по пътя на страната ни към Шенген. Днес се очаква да станат ясни резултатите от проверката на експертната мисия, която по-рано този месец по покана на София и Букурещ инспектира външните граници на двете страни. Докладът ще бъде обсъден в Брюксел през следващата седмица.

А окончателното решение, трябва да бъде взето единодушно в Съвета на Европейския съюз. Във вторник Европарламентът излезе с резолюция за незабавното приемане на двете страни в Шенген. Единствената страна, която се съпротивлява на този етап, е Нидерландия. Последният сигнал за това дойде в четвъртък, когато парламентът в Амстердам излезе с резолюция срещу приемането на България и Румъния в Шенген.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нас шенгена не ни вълнува

    7 12 Отговор
    Искаме да нема виза за саш и да емигрираме завинаги там и да работим за 10 15 бона долари и пенсия 4 бона долари като тиражий
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Непрекъснато се лае за единомислие,

    22 2 Отговор
    но там, където то съществува, означава няма никакво мислене. Шенгенът ще бъде надгробният камък за България. Затова така истерично ни тикат в тази помийна яма. А националните предатели угодливо помагат и гъгниво описват "раят" който ни очаква в транжорната.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    21 5 Отговор
    Никакъв Шенген. Референдум! Да защитим българският лев - едно от последните ни останали късчета суверенитет.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Ии стига с тва беге

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Непрекъснато се лае за единомислие,":

    Ние искаме да живеем добре и да имаме пари явно в и с бегето тва не става така че всичко друго което ше ниросигури нещо повече от безкраен лизинг прасе ракия и 20 годишна таратайка е добре дошло

    Коментиран от #12

  • 7 И кво има зат тоа лев😂😂😂

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Прасе ракия и измами😂😂😂

    Коментиран от #9, #23

  • 8 Гост

    15 4 Отговор
    Днес се отказваме от валутата си, утре от какво? От азбуката си ли?

    Коментиран от #14

  • 9 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "И кво има зат тоа лев😂😂😂":

    Каквото има е българско. А зад еврото няма нищо българско, само чуждо. Трябва да спрем да ни асимилират. Ако беше българин щеше да разбереш.

    Коментиран от #28

  • 10 Жена

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Правиш ли разлика между Шенген и Евро зоната?

    Коментиран от #13

  • 11 Аман

    11 2 Отговор
    от тая €врозона и тоя Шенген !
  • 12 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ии стига с тва беге":

    Ето го още един, готов да продаде поредното парче от българската идентичност, че да имал повече пари
  • 13 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Жена":

    Каква разлика има между вратата и входа?

    Коментиран от #16

  • 14 Жена

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Става въпрос за Шенген, а не за Евро зоната. И аз съм против еврозоната, а за Шенген са прави Нидерландия. Българската граница от към Турция е в плачевно състояние и мигрантите си влизат в България откъдето си искат. Какъв Шенген?

    Коментиран от #18

  • 15 Гост

    7 0 Отговор
    В България политиците не управляват според народната воля, а диктуват на народа каква да му е волята
  • 16 Жена

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Шенген ти е границата/най-елементарното/, стоките. А ти ми говориш за Евро. Това е Евро зоната, където евентуално искат да приемем Еврото. Има огромна разлика.

    Коментиран от #24

  • 17 Някой

    9 2 Отговор
    Дори и да сме готови, все ще се намери някой - я Холандия, я Франция, която да бъде против. Без мотиви и без обосновака.
    Не виждам голям келепир от това да сме в Шенгенската зона. Повечето хора не ги интересува, щото не пътуват въобще. Другите, дето все още пътуват до ЕС, и сега го правят без проблем. Е, изглежда малко жалко като гледаш по европейските летища на какви гейтове пращат хората за България и Румъния, докато гордите чернокожи и араби никой и с пръст не ги бара, ама се преживява.
  • 18 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Жена":

    По принцип си права. Ама, помниш ли преди няколко години едни талази от "мигранти" как пресякоха куп граници на държави от Шенгенското споразумение? И никой не направи опит да ги спре. Ние що да ги спираме по пътя им за щастие в ЕС. Важното е да не остават тук. Да ходят при майка им Меркел, или леля Урусла.
    Европейците, за нещастие, са безкрайно затъпели същества. Не виждат проблема предварително, а чак когато ги шляпне по врата. Това важи и за мигрантската криза, и за ковид кризата, а сега и за енергийната криза, към която вървяха със широко затворени очи.

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 19 Жена

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Прав си. Но аз исках само да му разясня разликата между Шенген и Евро зоната. Човека се беше нещо объркал😉.
  • 20 Жена

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Като застанат отново момчетата с едини АК 47 в ръцете на границата, те тогава никой няма да мине.

    Коментиран от #30

  • 21 хубу

    10 1 Отговор
    Добре, Нидерландия като си гласуваха вчера в парламента да не подкрепят Румъния и България за Шенген, за какви резултати от проверки говорите?
  • 22 Да и за пРосия важи

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Чак когато агресора нападна Украйна видяха проблема!
    Съгласен съм,че по-рано трябваше да спрем руските талибани. А мигрантите идват в Европа защото тука е живота. Никой не бяха за БелотоРус и пРосия. Те такова проблеми нямат 😂
  • 23 Зад лева стои

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "И кво има зат тоа лев😂😂😂":

    независимостта на България. Без него окончателно губим суверенитет. А прасето, виното, ракията и туршията, съв сем не са лоши. Какво лошо и обидно намираш в това?

    Коментиран от #29, #31

  • 24 Да, ама не

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Жена":

    Затова измислиха за емигрантите да остават там, където първо са регистрирани. При нашето географско положение това добре ли е? И какво спечелихме от набутването ни в тая кочина? Едно, единствено, че можеш да пътуваш из евросъюза без бюрократичното вадене на виза. Всичко друго е на загуба. Унищожихме си всичко под техен диктат, превърнахме се пазар за стоките им. Натътриха се "концесионери" и "стратегически инвеститори", които скубят безогледно, без милост, не плащат данъците си тука и изнасят печалбите си зад граница. За нас какво остава? От трите пръста средният

    Коментиран от #26

  • 25 генчо

    3 0 Отговор
    къв шенген на капитан андреево в началото на европа е кошера на корупцията
  • 26 генчо

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Да, ама не":

    унищожихте всичко щото маскве се срина1989 и повлече цялата концентрирана натам българска икономика ако тогава българия си беше направила труда да се обвърже икономически със запада някой от заводите нямаше да фалират, ама маскве на даваше нали и живков се мяска по устните с брежнв в периода , сега не плачи че запада ти е закрил заводите
  • 27 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Концесиите и стратегическите инвеститори са тук, защото има добри / разбирайте - мързеливи и алчни / комисионери - нашенци !! Ако има въобще и изобщо у нас някакъв контрол ще бъде погледнато поне за една концесия КОЙ е подписал и какво е неговото благосъстояние , докато Вашите гащи са продънени и захарта Ви струва вече 3 лв. за кГ.. Че само вчера цената на пакетче краве масло в нашия магазин скочи с 17.24 %, след като преди десетина дена бе вече "подскочила" с 20.83%!!!
    И си задайте въпроса: Защо нашите чорбаджии толкова се натискат за Шенген / за ЕВРО-то/ ?? А че окончателно ще натикат народа в калта, – не помислят ! Целта е: превъртането на откраднатите пари и пръскането им по различни европейски банки !! И .......куче влачи - диря няма .......
  • 28 Няма чуждо няма бг

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Има потребно или непотребно...ти ка живееш в кочината бг като всичко квото пипаш и ползваш не е бг?
  • 29 Ми аз мога да живея и в нигерия

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Зад лева стои":

    Що ми е бегето 😂😂😂😂кво е по хубавото на бегето
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Къва независимост те гони бе😂😂😂

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Зад лева стои":

    Вика лева пазел независимост на бегето😂😂😂😂😂
  • 32 УРКО

    2 1 Отговор
    НИДЕРЛАМНДИЯ КАЗА НЕ НЕ ИСКАМЕ АБОРИГЕНИ

    Коментиран от #33

  • 33 Валери

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "УРКО":

    И ние не искаме наркомани и джендери в Европа ама ги търпим ....щото нашите политици и евродупедяти нямат яйца да им скръцнат със зъби и да ги поставят на място
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове