Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 07:42 1 100 34

Стефан Янев: България се нуждае от правителство

  • стефан янев-
  • правителство-
  • парламент

От "Български възход" ще изпратят представители на разговор с контактната група, но кога ще се случи това, зависи от съдбата на парламента, стана ясно още от думите му

Стефан Янев: България се нуждае от правителство - 1

Не се учим от грешките си и от грешките на другите. Във вчерашния ден се случиха две неща - получиха се зачатъците на диалог и се роди идеята, че трябва да бъдем по-умерени в говоренето. Ако съхраним този дух и надграждаме, надявам се, че ще имаме и решение. Нещата не са безнадеждни, докато не се види, че е невъзможно това да се случи. С тези думи лидерът на "Български възход" Стефан Янев коментира в предаването "Денят ON AIR" все по-заплетения казус с избора на председател на парламента.

Той припомни, че още в края на вчерашния ден е предложил след диалог партиите да излязат с една кандидатура, която да бъде гласувана. До момента предложението на Янев не е срещнало разбиране.

"Може да се окаже, че е работещо решение. Действителността е такава, каквато я виждат всички български граждани. Правя това, което мога и което предоставят възможностите на пленарната зала. Дал съм обещание, че влизам в парламента да предлагам решения. Това и правя. Вчера парламентарната ни група гласува с "Въздържал се", защото процедурата и липсата на диалог между партиите беше като продължение на предизборното говорене", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефан Янев парламентът трябва да се конституира и да направи възможно мнозинство, което може да излъчи правителство.

"Всички се опитват да предвидят това ли е конструкцията, която ще даде утрешното мнозинство. Едно е, ако съумеем да разделим този разговор една стъпка след друга. Ако не съумеем, трябва да се търси пакетното решение. Още вчера имаше идея да напуснем залата и да не участваме в процедурите и гласуването. Отказваме да участваме в дебати и няма да участваме в гласуването, ако няма съгласие, че един кандидат може да бъде избран", каза още лидерът на "Български възход".

Според него в случая не става дума за инат или сценарий, а по-скоро за свързване с конструкция за бъдещо коалиционно мнозинство.

Янев отказа да назове имена, но застава зад думите си, че 10-15 души поляризират пространството.

"Бил съм на позиции, на които съм имал достъп до квалифицирана информация в големи обеми. Тези имена съм виждал и в медиите, разнасят се обвинения за тях. Тяхното оплюване и обругаване означава, че се трови цялата атмосфера в нашето говорене. Предлагам да изберем трима магистрати, които да направят одит на медийни публикации и класифицирана информация за тези хора. След 6 месеца или една година да се произнесат. Цялото ни общество е заложник на това говорене, тровим се взаимно", обясни той.

"България се нуждае от правителство. Не е толкова важно прилагателното, което ще му сложим отпред. Има важни въпроси, които вълнуват българските граждани. Изборът на председател на НС е символика откъде тръгваме, дали можем да намерим съгласие да решим проблема и да търсим другите решения", изтъкна лидерът на "Български възход".

ОТ "Български възход" ще изпратят представители на разговор с контактната група, но кога ще се случи това, зависи от съдбата на парламента, стана ясно още от думите му. Самият Янев няма да присъства на тези разговори. А от партията му имат план и стратегия, ако получат от президента Радев третия мандат за съставяне на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    48 6 Отговор
    Продажник! Излъга изберателите си! Подметка!
  • 2 Христо Божилов

    46 5 Отговор
    Абе клоун. Та този парламент, не може да избере дори чистачка, че трябва 121 да са единодушни, ти пък правителство чакаш. Не виждаш ли че от едната страна са крадците на Тиквата, а от другата страна наглеците на харвардските измамници

    Коментиран от #4, #21

  • 3 Абе

    36 1 Отговор
    И аз се нуждая от пари, ама нямам.
  • 4 Така е

    21 7 Отговор

    До коментар #2 от "Христо Божилов":

    Много точно казано.
  • 5 Разговор

    28 1 Отговор
    с грабливата Пастирка лъжкинята и с покровителя на позорната крадла , осъдена в Полша ? Е неее !
  • 6 Г-н Генерал

    34 2 Отговор
    Предлагаш правителство което да си затвори очите пред 12-годишния терор на полицейската мафия? Не, по-добре без правителство, докато не умре и последния симпатизант на ГЕРБ!

    Коментиран от #9

  • 7 Макс

    34 4 Отговор
    При следващи избори Янев изпада от парламента . БВ са парламентарно представени , но нереално попаднали в НС, резултата им е много съмнителен. Както и да подскача Янев нищо не зависи от него.
  • 8 нико

    5 27 Отговор
    Появи се БЪЛГАРИН който говори смислено и веднага започна плюенето по него . Не СМЕ народ НАИСТИНА .

    Коментиран от #29

  • 9 Учо

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Г-н Генерал":

    Явно не си разбрал . Той точно това предлага , да се разрови миналото от група юристи , и се разкрият картоиграчите които разиграват държавата вече толкова години .

    Коментиран от #16

  • 10 Гандалф

    3 16 Отговор
    Не знам на вас..ама на мен ми писна да влизаме от избори в избори...хората които искат нови избори, са обикновенно избиратели които живеят в чужбина, не успели политици...които искат да се закачат на държавната хранилка...и през месец да правим избори...картинката ще е същата...гласувалите ще намаляват с всеки един изминал избор...
  • 11 Бамбука

    23 1 Отговор
    "Смислено" гласува с въздържал се на всички предложения. Те това е решението му.
  • 12 ИВАН

    20 3 Отговор
    Toя българин, говори смислено ама само за евроатлантизъм, аре у лево, бягай да работиш, а не акъли да даваш
  • 13 Мнение

    17 5 Отговор
    Имаше работещо правителство ГЕРБ го свалиха, те внесоха вот на недоверие, сега цялата отговорност е тяхна, да се оправят. Ако не могат на следващите избори отиват при Слави. И така докато се изредят всичките, това е демокрацията. Няма да свърши света ако няма правителство. Конституцията е предвидила и такъв вариант - служебно правителство, докато се намери политическа сила която да оправи нещата.
  • 14 Ми не ,

    27 5 Отговор
    не се нуждаем от правителство. Така няма да обявите война на Русия Няма да обявите мобилизация. Няма да въоръжавате воюваща страна. А дефицита 12 милиарда и без кабинет, си го има. И без кабинет ще теглите 16 милиарда нов дълг с високи лихви. И без кабинет ни е забранено да купуваме собствената си евтина електроенергия от Козлодуй 61 лева мегават, а ни продавате скъпата от частни ВЕИ-та за 240 лева. И без кабинет цената на газ няма да поевтинее до нивата от 2019 г. За какво сте ни? 240 хрантутника в НС, с 3 средни заплати, бонуси, субсидии около 20 000 лева месечно си докарвате. Пък и няма да гледаме коруМпираната физиономия на Софиянски. От вас полза никаква, каквото ви наредят ЕС и НАТО, слушкате и изпълнявате, за какво сте ни?
  • 15 Пипи Чорапчето

    13 1 Отговор
    Мъ да, нуждае се;)
    И докато вие там се пинкате и карате като улични котки на селски дувар, народа даже го нареди правителството:
    Председател на НС - Бездомното куче;
    Премиер - котарака Лари от Даунинг стрийт, ще го заемем от англичаните, щото има опит - 4-ти "мандат" кара там, все ще изкара и един на жълтите павета;)
  • 16 Учо вместо

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Учо":

    група юристи да разследва 50 години смрадливите гербери,по добре група десантчици да ги арестува и на стадиона! ГЕРБ нямаха задръжки спямо нас!
  • 17 Мнение

    16 0 Отговор
     Янев казва:" ...10-15 души поляризират пространството...Тези имена съм виждал и в медиите, разнасят се обвинения за тях." Всичко това е така, заради неефективната прокуратура, която с години води дела и уж не може да повдигне обвинения срещу тях, все уж нямала доказателства и всичко си остава да виси така с години. Хората са възмутени, че няма справедливост и никой ве носи отговорност за злоупотребите с власт.
  • 18 Чекмеджан ефенди

    17 0 Отговор
    Твоата паритя защо гласува на всичко ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ ? А?
  • 19 Истината

    19 0 Отговор
    Янев и парртията му Български възход гласуват "въздържал" се", което означава все едно, че не гласуват. Никого не подкрепят, все едно, че нямат мнение или не искат конфликт с никого. Възраждане пък на инат държат само на своята кандидатура и чакат нови избори с надежда да им се повиши вота.
  • 20 4567у9876

    15 2 Отговор
    В този момент България може да кара със служебно правителство.А най-добре президента да разпуска всичко и вся и да вкарва военно положение и да си управлява той!!!

    Коментиран от #23

  • 21 6нтщ5ж

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Христо Божилов":

    Аз пред шайката на Тиквата предпочитам харвардците.
  • 22 Ддд

    9 3 Отговор
    Тоя генерал ако знаете колко много обича къдравата Сю от БКП-ГЕРБ , нямате си и представа
  • 23 Съгласен

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "4567у9876":

    Съм за военно положение НО нямаме армия . Турция така се оправи .
  • 24 Мамул

    18 0 Отговор
    Правителствата на България не решават проблемите, те ги създават! Без правителство няма да се приемат закони които са в ущърб на нацията и държавата. Когато интересите на народа са различни от интересите на колонизатора е по-добре без марионетно правителство.
  • 25 Но без

    17 0 Отговор
    продажници като тебе
  • 26 Така

    19 0 Отговор
    Янев, Янев и ти нямаш топки...с това сватосване с крадеца Софиянски съвсем ми падна в очите.Жалко за харизмата, която имаше и хората за момент ти повярваха...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Верно е, че се нуждаем от

    17 1 Отговор
    правителство, но БЪЛГАРСКО, не слугинско. А в тебе не се вижда българското.
  • 29 Слушай

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "нико":

    Сега има акция за безплатни прегледи
  • 30 Копейката

    6 10 Отговор
    Възраждане какво прави в тоя парламент? Нещо да са предложили? Нещо полезно да са направили? СМО викат “Аз! Аз! Аз!” И искат да наложат диктат със своите 20 депутата над целия народ!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Васил

    10 0 Отговор
    Правителство да ама не с такива мутри като Български възход при това положение по добре да нямаме.
  • 33 И този Янев ни излъга

    6 0 Отговор
    Беше казал,че Крим е руски и го харесаха,защото Крим не е на Запада и особено на САЩ,нали!Може при Екатерина да са го завлядали руснаците,но до днес си е техен.После дойде един от НАТО и Янев каза,че България е НАТО и НАТО е България.Човек,който си мени мнението през няколко дни,е продажник и няма как да му имаме доверие.
  • 34 политика

    5 0 Отговор
    Г-н Янев, вие сте стожер на статуквото! България се нуждае от спешни политически реформи, а не от какво да е правителство, което ще продължи линията на корупцията и грабежа! И корупцията не се бори с гръмки лозунги като на ПП, а с реални действия, каквито у нас липсват!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове