Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 08:25 1 827 12

Подготвят ли задкулисно нова тесла срещу топлофикациите и търговците на ток?

  • кремен георгиев-
  • топлофикации-
  • пари-
  • горива

Топлофикациите в момента са на ръба и няма да могат да заплащат горивото, алармира Кремен Георгиев

Подготвят ли задкулисно нова тесла срещу топлофикациите и търговците на ток? - 1

"Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари. Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска директива. В нея ясно и точно е казано от какви производства да се наложи допълнителен данък. В отделен член газовите централи са изключени", заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества инж. Кремен Георгиев в предаването "Денят ON AIR".

"Обаче това не пречи на авторите на този закон, който все още се обсъжда. Там пише, че всички, които нещо печелят, трябва да плащат. Там задкулисно са вкарани топлофикациите. Няма как да не се забележи от хората, които четат тези неща", каза още гостът на Ганиела Ангелова по въпроса с проектозакон за допълнителни мерки срещу високите цени в енергетиката.

По думите му това е предната тесла срещу топлофикационните дружества. В същото време започва сезонът, в който разходите за газ са повече.

"На всеки човек му трябва температура, която осигурява комфорт. Това не е 15 градуса, а минимум 20. За да се осигури тази температура трябва енергия, която трябва да се произведе, за което трябва да се изхарчат горива", подчерта Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества попита какво правят в този проектозакон търговците на ток и топлофикациите.

"Може би трябва да се радвам, че този парламент няма да заработи, защото няма да има кой да приеме този закон, ако той се внесе. По този проектозакон продължава да се работи усилено. Комуникираме, но засега нищо не са ни отговорили. Топлофикациите в момента са на ръба и няма да могат да заплащат горивото. Това вече означава истински фалит", коментира още Георгиев.

За финал той потвърди, че газът за зимата е осигурен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръцко

    31 0 Отговор
    На алчния монополист му вземеш процентче - и той почва да вие до болка. На народа му вземат свободата, хляба, здравето, живота - а той мълчи... Ей туй не мога го разбра :((
  • 2 црррр

    22 0 Отговор
    Новият шок с цените на тока ще са за обикновенните хора,които ще стоят на тъмно и студено. Очилатият дъртьо от КЕВРексплоатация на бедните до това ще ни доведе.
  • 3 сирене

    12 0 Отговор
    Тоя чичак не живее ли в Европа? яаа, един минимален корпоративен данък за всички едри риби, не видяхте ли какво става в противен случай (Лиз Тръс)...
  • 4 емигрант

    18 0 Отговор
    Българинът сам си е виновен за съществуването на такива наглеци като този мухльо ! Топлофикация е социалистическо зло оставено да съществува умишлено за да подтиска свободата и демокрацията в бившата социалистическа България ! Защо на Запад няма топлофикации ? Спрете си парното бе, има толкова видове съвременни уреди за отопление и топла вода, станете домакинствата независими и самостоятелни, станете свободни поне за "топлото" и "топлата вода" и този наглец няма да ви дразни от медии и да ви прави на маймуни !
  • 5 Да питам факти

    15 0 Отговор
    Топлофикация целия ми съзнателен живот ме млати с теслата в главата и аз съм длъжен да търпя. Защо сега е тоя рев за топлофикация?
  • 6 анонимен

    10 0 Отговор
    Топлофикациите били на ръба и пред фалит ??? Дай Боже, кога ще се сбъдне тази мечта ? Топлофикациите са средство за рекет и забогатяване на "пиявици", Топлото е пример как се краде на който никой не обръща внимание, цените растат непрекъснато, плащат дори и такива които не ползват "топло", но плащат "пътят на тръбите" и пак се говори за "фалит", основната вълшебна думичка която РЕКЕТИРА и народ и държава ! България не е държава, а един боклук на един континент !
  • 7 При Вальо Топлото Топлофикация София

    7 2 Отговор
    беше на Печалба??? Той бил си купувал скъпо сирене и в Служебния апартамент имало Джакузи!! Апартамента нее бил в сградата на Топлофикация!! Той бил Крал!!!??? Топлофикация на печалба?? Сега Топлофикация София с над 2 000 000 000 Загуба и никой Нее Крал?? Върнете Валентин Димитров отново за Шеф на Топлофикация!!! Крадците са в Последните 15 год!!
  • 8 Топлофикация София щее Приватизира

    3 0 Отговор
    Срефчо Усмивката, за това е тоя Зор Янев да влиза в каквото и дае Правителство!!
  • 9 анонимен

    8 2 Отговор
    Някой смятал ли си е парите които плаща на Топлофикация каква сума са и ако ги вложи в други уреди за отопление и топла вода колко ще спести "днес" и в бъдеще от разходите по тях ? Е аз сметнах, послушах аритметиката и днес съм доволен и не ме интересува топлофикация на какви цени работи, гледам си електромера той не ме мами.
  • 10 Нашия АЕЦ ток ток

    9 0 Отговор
    Освен с газа топлофикация българите ще ги тресне и новата тесла за ТОКА а нашия направен от родителитени и руснаците АЕЦ Козлодуй който се
    наместват американските и френски колонизатори да превземат първо чрез руското гориво после 😎 и ?????? Нали същите франсета ни затвориха реакторите сега чийй го търсят в АЕЦ Козлодуй??? Хора не разрешавайте на никой да се намесва в единствения ни БЪЛГАРСКИ НАШ АЕЦ Козлодуй ПЛАТЕН ОТ НАРОДА ЗА ДЕЦАТА и ВНУЦИТЕНИ ДА БЪДЕ ПОД УПРАВЛЕНИЕ НА ЧУЖДИ ГРАБИТЕЛИ! Нашия ТОК трябва да бъде ефтин за ВСЕКИ БЪЛГАРИН ВНАШАТА БЪЛГАРИЯ !!
  • 11 Бонев

    8 0 Отговор
    Доживях топлофикациите да се оплакват от тесла. Аз какво да кажа като всеки месец ми удряте теслата.
  • 12 ОБЕКТИВНИЯ

    2 0 Отговор
    СМЯХ! НЕ МОЖЕ ТОПЛОФИКАЦИЯТА С НАЙ МНОГО АБОНАТИ ДА Е НА ЗАГУБА!
    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТЕЦОВЕТЕ ПРАВЯТ ТОК А ТОПЛОТО Е ВТОРИЧЕН ПРОДУКТ. ТОКА СЕ ПРОДАВА НА ВИСОКИ ЦЕНИ А НАС НИ СКУБЯТ ЗА ВТОРИЧНИЯ ПРОДУКТ (ТОПЛОТО)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове