Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 08:56 812 10

Янаки Стоилов: Ако и днес нещата не се получат, то човек се пита дали въобще могат да станат

  • янаки стоилов-
  • избор-
  • председател-
  • нс

В Конституцията не е заложен предел, но в живота времето винаги върви напред и свършва за нещо. Така че от тази гледна точка Конституцията не слага пределен ден, но това продължаване на спора само доказва неспособността на парламента да върши каквото и да е

Янаки Стоилов: Ако и днес нещата не се получат, то човек се пита дали въобще могат да станат - 1

Безпрецедентно е трети пореден ден парламентът да се занимава с избор на председател. Смятам, че днешният ден е критичен, тъй като това е краят на първата седмица на това Народно събрание. Това коментира пред Нова тв проф. Янаки Стоилов.

Ако и днес нещата не се получат, то човек се пита дали въобще могат да станат, както се казва в една поговорка. Затова очаквам днес с по-голяма отговорност депутатите да намерят изход от ситуацията, посочи той.

В Конституцията не е заложен предел, но в живота времето винаги върви напред и свършва за нещо. Така че от тази гледна точка Конституцията не слага пределен ден, но това продължаване на спора само доказва неспособността на парламента да върши каквото и да е. То не случайно в Конституцията е записано, че на първото си заседание в НС депутатите избират председател и негови заместници. А ние виждаме как това първо заседание продължава вече трети ден, посочи той.

През Средновековието е имало такива случаи, когато при избора на папа са минавали месеци, а има и случай, когато са минали и повече от две години, но ние все пак се намираме в по-динамично време и парламентарния председател няма такива правомощия, които да предопределят дейността на парламента, обясни професорът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейката

    5 4 Отговор
    Възраждане какво прави в тоя парламент освен да викат “Аз!” И да се опитват да налагат диктат с 20 депутата над целия народ?! Нещо конструктивни да са направили? Да са предложили?

    Да слагат таксиджията за шеф на парламента, той поне пт всичко разбира!

    Коментиран от #3

  • 2 Бамбука

    4 1 Отговор
    Мда, няма вече такива кандидати като Цецка, ТКП и депутатите се ошашавиха. Кого да изберат ? Най-достойния или най-корумпирания ? Везните клонят към крадците, щото там е мнозинството, но ПП и Сие се опъват. Каква депутатска драма.
  • 3 Крокодил

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Копейката":

    По интересно е ПП какво правят в Парламента, освен да слугуват на зад океанските си господари, прокарвайки техните интереси!!!

    Коментиран от #6

  • 4 нннн

    6 0 Отговор
    Това НС само входове ли има? Научете депутатите къде са изходите и да вървим на избори. Тази конфигурация от партии не става. А, и другия път да се броят разписките от ,,мЪдурките", за да няма шашми.
  • 5 сирене

    3 1 Отговор
    ако някой си мисли, че тоя цирк не е по сценарий на Козяк...
  • 6 Копейката

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Крокодил":

    Не напротив, най-интересното е какво точно правят Възраждане? Нещо да са предложили? С нещо да са допринесли? Да са помогнали с нещо за народа? Искат само диктатура да наложат с подкрепа на нищожна част от населението! Не може с такава мизерна подкрепа да искаш да налагаш волята си над ЦЕЛИЯ народ! Диткатоеи и фашисти!

    Коментиран от #10

  • 7 Един конституционен съдия, който

    0 1 Отговор
    е забравил, че вече не е депутат. А тоя кой га предложи за съдия !?
  • 8 сирене

    0 1 Отговор
    Този човек сравни избора на Папата с Българския парламент ли?? в моята България, това е забрана да те дават по телевизията поне 3 години.
  • 9 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    Проблемът се корени в калпавата конституция, активен участник в съставянето на която беше и този от снимката. Ако имаше ясно определени правила за такива случаи, то Парламента вече щеше да работи.
  • 10 Крокодил

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Копейката":

    Възраждане на са управлявали държавата за разлика от ПП, нещо бъркаш партиите или Опорките на ФАЩ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове