21 Октомври, 2022 09:25 1 425 15

Петър Петров: Доверието на гражданите към парламента е сринато

  • петър петров-
  • парламент-
  • правителство

Според него, ако парламентът заработи, вероятно това ще е за около 2 месеца

Петър Петров: Доверието на гражданите към парламента е сринато - 1

Доверието на гражданите към парламента е изключително сринато. Това видно и от ниската избирателна активност. Това каза в студиото на „Здравей, България” Петър Петров от „Възраждане”.

„Трябва да променим това, включително като изберем председател, който да направи всичко възможно да възстанови пряката връзка между парламента и обществото. Трябва да издигнем кандидатура, на която всички парламентарни групи да гласуват доверие”, каза той.

На въпрос защо „Възраждане” са сменили кандидата за председател на парламента, Петров заяви следното:

„На първо място виждаме динамиката в тези два дни. Искаме да предложим не толкова ярка политическа фигура и не е част от ръководството на партията. Фигура, която би могла да обедини повече парламентарни групи. До момента има внесени 24 законопроекта, трябва да ги разгледаме. Може да издигнем и друга кандидатура. „Възраждане” никога няма да излезе от зала”.

Според него, ако парламентът заработи, вероятно това ще е за около 2 месеца.

„За този период може да се сформират постоянни комисии, които да излязат с доклади на съответните законопроекти, включително и проектобюджета. Не искаме да саботираме парите на държавата. Все пак сме избрани от 250 000 души, за да свършим нещо в това НС. Когато отидем на избори около 15 март, тогава да можем да увеличим своя резултат и да вървим към самостоятелно управление”, заключи депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    19 2 Отговор
    Няма никакво доверие, а само презрение и ненавист.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 иди ми дойди ми

    18 2 Отговор
    Доверието на гражданите към вас в парламента вече не само е сринато,а е и изринато.
  • 4 реформа

    19 1 Отговор
    Не към Парламента! Доверието към политическата система е сринато! Избираме партии, а не депутати! Депутатите ги избират корумпираните партийни елити! Които от 30 години са едни и същи! Партията, която е събрала най-много гласове, става управляваща! Ако ще да е с 1% от общия брой имащи право на глас! След като поеме управлението, Партията започва да назначава свои "калинки" навсякъде! Най-често без конкурси или с нагласени за техния човек! Това трябва да се ЗАБРАНИ със специален закон! Заради подобни назначения, нито една администрация в държавата не работи нормално! А корупцията се е превърнала в "привилегия" за управляващите!
  • 5 зеленчук

    5 0 Отговор
    Внесете един питон в парламента и си го носете на врата.
  • 6 Цончо Ганчо

    5 13 Отговор
    Възраждне какво прави в тоя парлемт освен да се опитва да налага диктатура на нищожна част от населението върху ЦЕЛИЯ НАРОД? С какво право искат власт и мандати, бе? Нещо да са предложили? Нещо да са направили? Не може с 20 депутата да се налагаш над ЦЕЛИЯ НАРОД, бе!

    Коментиран от #9

  • 7 Вярно е

    11 2 Отговор
    Сринато е доверието към цялата партийна система.Но в Конституцията като основен закон пише,че Б-я е парламентарна и я управляват партиите чрез избори.Така е в цял свят,но дори в обетованта уж демокрация в САЩ,нагласят с измама техен кандидат като Байдън.Или не го знаеха,че има деменция?Затова е редно да има и такава партия като Възраждане в нашия парламент.Колкото и да ги плюят,те ще вървят нагоре защото ни омръзна да слушаме евроатлантиците ни.Само един гол възторг от техните евроценности на наш гръб.Не става и този народ ще ги подкрепя.Иначе следва казаното от Рашидов влизане с тояги там.
  • 8 един

    7 0 Отговор
    Гражданите подреждат парламента,да се сърдят първо на себе си,кого и защо го избират!Едни искат да продължават да бъркат в кацата с мед и да ползват държавните привилегии,а другите да пълнят кацата с мед,като за тях няма платени осигуровки от държавата,няма кой да ги замести като се разболеят,няма по 3-4 почивни дни национални празници и т.н.!Търтеите в тая държава трябва да намалеят,нужни са но далеч по-малко!Да се включат в едно с пчелите-работнички и да носят приходи в бюджета,инак няма да стане!
  • 9 Колко ника имаш?

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Цончо Ганчо":

    Едно и също против Възраждане,вече омръзна.Измисли нещо друго или обичай си Боко.
  • 10 За протокола

    5 3 Отговор
    Този Парламент трябва да се разпусне и да се свика Велико Народно Събрание, където да се промени Конституцията и да се променят някои ключови закони, които сегашните не искат да променят.
  • 11 и коя е кандидатурата

    1 1 Отговор
    Пак ли ще гласувате с ГЕРБ и ДПС?
  • 12 Гост

    4 0 Отговор
    Какво доверие бе!!! Шайка крадливи продажници и слуги на мутри си оправят личните авоари с крадени милиарди
  • 13 българин

    1 3 Отговор
    И към парламента, но най-вече към путинците в политиката и властта, ако и да се наричат "евроатлантици", мина времето, когато хората се радваха на по-малкото зло, днес злото е голямо и се крие навсякъде в политиката и властта, започвайки от гълъбарника на пРеZидента и свършвайки с мултака, шиши, данчо ментата и останалите "немили-недраги" мижитурки нагласени в НС.
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Мда, мъчение си е да гледаш подобни физиономии, които казват очевадни и известни неща.
  • 15 1221

    1 0 Отговор
    И кой е виновен за това? Социологическите проучвания показваха, че хората не искат нови избори. Избирателите не са ви Refresh бутон, с който да си уреждате проблемите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове