Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 15:06 3 089 49

Христо Иванов: Г-н Рашидов за нас не може да бъде консенсусна личност

  • христо иванов-
  • вежди рашидов-
  • председател-
  • парламент

Поведението на четирите формации, застанали зад Рашидов, започна да показват сила, това личи през процедурата, заяви съпредседателят на ДБ

Христо Иванов: Г-н Рашидов за нас не може да бъде консенсусна личност - 1
Снимка: БГНЕС

Ние предлагахме формула за консенсус, а не консенсусна личност. Г-н Рашидов от наша гледна точка не може да бъде консенсусна личност. Той има доста богата и известна биография. Това заяви съпредседателят на обединението „Демократична България” Христо Иванов след избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Той изрази учудването си, че исканата от „Продължаваме промяната” почивка не беше дадена. „Аз не знам за какво са я искали, но никога не е било необходимо една парламентарна група да обосновава за какво я иска. Той просто показва как кристализира политическо мнозинство. Тръгна да се оформя мнозинство с политически елементи”, заяви той.

По думите му още от вчера БСП са дали индикации, че ще подкрепят председател на принципа на старшинството. Поведението на четирите формации, застанали зад Рашидов, започна да показват сила, това личи през процедурата, което има голямо политическо значение, посочи Иванов.

"Имаме различия с БСП, които са много по-големи от днешното гласуване", коментира още той.

"Подозирам, че при тази 4-партийна конфигурация, е възможно да потръгнат нещата - евроатлантическо или националноотговорно", прогнозира Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    46 18 Отговор
    Махайте се тогава от НС, и по добре си ходете в краварника

    Коментиран от #5

  • 2 Даа

    33 4 Отговор
    Ама за другарката Нинова - може.
  • 3 12340

    25 14 Отговор
    да бяхте поканили Арестович и Зеленски
    за служебни,
    дистанционни
    ротацонни
    преЦедатели!?
  • 4 Стара чанта

    32 10 Отговор
    Пълшокът си търси СИРЕНЦЕТО-ооо !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 За нито

    25 25 Отговор
    един такъв компрометиран Мултак (главен) и банков далаверажия , бияч на полицаи , шофиращ пиян и и...... НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ !
  • 7 Токсик

    36 18 Отговор
    Не трябва по никакъв начин неофашистите и соросоидите от ПП и ДБ да се допускат до ръководни постове във властта, ако искаме България да оцелее.

    Коментиран от #16

  • 8 Деций

    32 6 Отговор
    Ами, като гласувахте въздържал се за Вигенин, така ще е!Започвам да съжалявам ,че гласувах за Вас.Абстрахирайки се от това ,че е от БСП,той беше най добрата кандидатура.Умерен,с опит,плюс това бяхте коалиция.Ако продължите в този дух,може пак да останете вън от парламента.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Закривайте

    22 3 Отговор
    к о чинката и кой от къде е!
  • 12 Анонимен

    23 3 Отговор
    Ице, имах фланелка на бсп, герб с надпис вежди... И реших отивайки към градината, видях две млади момчета раздаваха, взеха си от дпс и роми и аз. Само като видяха промяната Демек ПП само дето не ме набиха. И това не е лъжа. Цяло лято на бсп и герб обърнати, но реших да се спусна с пп фланелка, пак ще я нося, но обърната. От малките неща ице, стават големи. Лично ние все ни е кой ще ни управлява, който и да е на власт ние няма моето семейство да сме добре. Навсякъде сте ице деца на ДС, БКП, едни и същи се въртите от 1944 до днес.
  • 13 Вън от политиката

    29 10 Отговор
    Мазника Бойкикев и Кики Т-Тъпото да се ръждясват нанякъде . Дол-на смр-ад
  • 14 Я Я Я Я ДА

    18 13 Отговор
    РАДЕВ Е НЕКАДЪРНИК - ДОЛО РАДЕВ И НИНОВА - ВЕДНАГА ЗАТВОР - ЗА ЛЪЖАТА .................
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Теле

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хихи":

    Кравеферма
    та ми е хамериканска, с вречнен газ, и гориво от резерва на байдън
  • 18 Анонимен

    13 3 Отговор
    От 2 години радев си оправя родата. Няма място за сърдене. Майка му на 82 е взела книжка за любител шофьор на 81 и уж радев й купил кола, от село славяново се ядосват от другата махала селяните. Всеки да се спасява, кой както може. Всичко е резерве за Тяхните си хора, БКП ДС
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нека ви кажа

    27 8 Отговор
    Не мога да понасям сура.а на този Христо Иванов - толкова продажен предател и така ламти да стане главен прокурор! Дали си е виждал физиономията в огледалото - прилича на индивид от сем гризачи. Но нагъл, нагъл, пазари се на всяка стъпка, а всъщност претендира че е наследник на демократите - така се е кръстил човека пазарлък.

    Коментиран от #34

  • 21 Анонимен

    21 9 Отговор
    Втората жена на Вежди е лекар и се казва Снежа, или е българка, или е от българомохамеданите И какво от това. Ти като си българин, на колко души си помогнал. На 0нулаасс. А вежди е помагал на всички партии и народ обикновен. На покойният си брат Ружди, на жена му вдовицата и децата им и го казват турците казълбаши. Останал е Сирак на 9 г без майка. Примирие. Той няма да е вечно ПНС.

    Коментиран от #45

  • 22 Ботисов е държавен предател

    10 12 Отговор
    Толкова е прозрачен Борисов, че чак е скучен.
    Как така ДПС и Възраждане бяха приемливи аркадаши за да свалят евроатлантиците от ПП и ДБ, пък сега не е някак неудобно с ДПС, Възржадане и Янев? Пък тези, които свалихме, сега са първи "съюзници"?
    Как така Слави Трифонов е лошия, пък свалихте Петков именно с него и ИТН друго не правеха освен да громят ПП?
    Точно отговорникът за войната в Украйна Борисов ще гради правителство на евроатлантическа основа за да помага на Украйна? Все пак и демагогията трябва да има някакъв предел, нали? Къде беше евроатлантика Пленвелиев да вкара малко разум у Борисов когато се договориха с Решетников и Бабаков да предадат интересите на България?
    Къде бяха всичките тези ГЕРБ юнаци, когато България загуби близо милион души по време на тяхното управление?
    И как точно ще пребори инфлацията, като приеме финансовата част от ПП? След като родната ни инфлация, която е двойна на европейската има съществен компонент пленените институции и корупцията, чийто жив паметник е именно Борисов?
    И как точно ще прави съдебна реформа, без да махне Гешев?
    Сега да се подготви за следното - ПП и ДБ да ги забрави. Мисля също, че и БСП ще трябва да забрави след днешните интервенции.
    И няма как да избяга от отговорност след като има гласовете за да направи правителство. И да не се прави на "дръж ми шапката", по отношение на гласовете на Възраждане, след те са изцяло негов проект, който Борисов през Кралев контролира отвсякъде. Нали с тях координир
  • 23 Като каже Козяк

    5 16 Отговор
    Не на Рашидов, ами на Сюлейман Великолепни ще правите метани. Както винаги алчната и амбициозна Корнела предаде Калимерата, ненапразно сновеше с едни папчици до Козяк. По мои прогнози БСП не трюбваше да мине 4%, как ги мина е Тайната на Века. ДПС и ГЕРБ са най-НАТО-ските и предателски партии, им заповядаТ Козяк да кихнат и те се изпускат колективно в Панталонките от престараване. Всичко е евтин театър, ГЕРБ ни предадоха за Македония, ДПС и БСП също, ДБ. Сега ще изпапкат 30 милиарда от План Възстановяване, а народът го чака повишена вноска ЕС, високи цени вода, ток, парно, и инфлация. Еврото трябва да приемат, и ако каже Козяк да обявим война на Русия. БВ с другаря Софиянски, как беше, България е НАТО, и НАТО е България. Всички там са за отнемане на Българско гражданство, имущество, сметки и да ходят Немили Недраги без Род и Родина по света.Всички АнТибългарски, вредящи на народа Решения се взеха през Годините от ДБ, СДС, ГЕРБ, ПП, БСП и ДПС.
  • 24 ГОРСКИ

    17 0 Отговор
    Вие всичките сте чеда на комунизма и на държавна сигурност каквото и да лъжете народа си !!!!!!!
  • 25 Анонимен

    18 8 Отговор
    Вежди е минал през много тежки моменти. Не сме от никоя партия, но от малък го познаваме. Живееха на квартира в Центъра на Хасково, фо банбука или Старата ДСК на горния етаж. Чисти, спретнати, имаха акордеон, а кадрие никой нямаше часовник, по ония години, спретнати с черни къси панталони и бели ризи. Много чиста жена беше покойната му майка Кадрие, но животът й бе прекъснат при адска катастрофа. Бъдете добри хора. Мисля, че избора е правилен.

    Коментиран от #36, #40

  • 26 ХА ХА ХА

    15 5 Отговор
    АБЕ РИСТЬО КОЯ Е ТАЯ ВАША ГЛЕДНА ТОЧКА ......ТАЯ ДЕТО Я ГЛЕДА МАДЖО И ПРОКОПА ЛИ???? ТИ ИЗОБЩО ИМАШ ЛИ ТАКАВА ДА СИ Я ГЛЕДАШ ? ВИЖТЕ ГО ТОЯ КАК ВЪРТИ ОЧИ .....СЪЩИНСКИ ИНДИЕЦ !
  • 27 Анонимен

    10 2 Отговор
    Чиновник всеки може, но скулптор, това ни казваха децата ни, когато си бяха в бг.
  • 28 Ехааааа

    19 3 Отговор
    Христо лошо е да другаруваш със другари - ЛЪЖЦИ и ИЗМАМНИЦИ ! Защото ставаш такъв ! А ти се хвана на хорото със тях !
  • 29 Никой

    8 8 Отговор
    С БСП и БВ евроатлантическо ,националотговорно. ГЕРБ И ДПС крадците на новия век. Алабализми за простолюдието.
  • 30 44444

    19 6 Отговор
    А ти ли си Ристе дето се гушна с БСП за 8 месеца?
  • 31 Простото Киро

    20 8 Отговор
    Искрено се надявам недоразумението ДБ да остане извън Парламента при следващите избори, а ПП да е около 4%..
  • 32 Вас да ви няма

    9 3 Отговор
    Е най-добре
  • 33 Христо Иванов

    8 4 Отговор
    А така ми се искаше да изберем Зеленски за председател, а Байдън за премиер:(
  • 34 И аз така

    16 4 Отговор

    До коментар #20 от "нека ви кажа":

    Не познавам по-отвратителен човек, долен е, изписано на лицето му
  • 35 Комунист

    10 5 Отговор
    Че теб,кой те пита дали е приемлива или не!?
  • 36 Прав си

    9 10 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Турчин от Мултигруп за председател на Българския парламент...какво повече може да искаме

    Коментиран от #38

  • 37 Вежди Рашидов

    11 7 Отговор
    Биеше полицай и му счупи носа докато беше общински съветник защото полицая бил длъжен да му осигури паркоместо.Срам и позор да изберете мутра макар и стара за председател на НС.
  • 38 6543

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Прав си":

    Ами почти същото е и да сложиш най корумпираното алкохолизирано червено ченге от татово време за шеф на МВР и после на КП КОНПИ.
  • 39 Ники

    11 4 Отговор
    ТОЯ ГРОЗНИК И ПРЕДАТЕЛ ПОДЛОГА НА БОБОКОВИ КОЙ НЕНОРМАЛНИЦИ ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НЕЗНАМ ЗАТУЙ ДЪРЖАВАТА Е НА ТОВА НИВО НА ДЪНОТО

    Коментиран от #41

  • 40 Срам!!!

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    Председател на Народното събранше не се става от съжаление. Председателят трябва да има опит, да е добре образован, с чисто минало, а не някой който се е прегръщал с мафиоти или е счупил носа на полицай заради забележка. Това е срам и пжзор за страната ни.
  • 41 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ники":

    Оффф той пък Веждата щото е голям красавец.
  • 42 Мнение

    6 8 Отговор
    Рашидката е пълна Пародия като Председател, голяма гавра с народа. Толкова ли нямаме по-достойни личности. Мисля че Минчев и Вигенин бяха най-добрите кандидатури!!!
  • 43 защо

    7 1 Отговор
    Христо Иванов: Единствената консенсусна личност е тази, която виждам в огледалото! Ама не съм съвсем сигурен.
  • 44 Бибитко

    0 0 Отговор
    Как бе,Христо,Веждито може да бъде консенсусен,ама на чашка!
  • 45 Бибитко

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Който помага,не се хвали,Веждито е доказан комплексар. Има много благородни и великодушни хора,които не се напиват и налитат на бой,те трябва ли да са вечни депутати или шефове на парламента и то волята на един човек?!
  • 46 Я па тоА

    2 0 Отговор
    Ами ти с Прокопиев ,Божков и Маджо
  • 47 ....

    0 0 Отговор
    Абе глу пак стига с тези интриги, с малко депутати искаш да командва все.
  • 48 Асоциален Примитив

    0 0 Отговор
    ХИ и ДБ не могат да определят кой е консенсусна фигура,защото депутатите им са много малко респективно избирателите,които са гласували за тях.Всяка жаба да си знае гьола.
  • 49 Ти ли

    0 0 Отговор
    си хубавия който нямаш 1ден трудов стаж бе ПЛЪХ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове