Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 19:35 2 490 66

Георг Георгиев: Асен Василев е пастор на покаянието, бюджетът е в абсолютен апокалипсис

  • георг георгиев-
  • асен василев-
  • пастор-
  • покаяние-
  • бюджет

"Това, което се случи днес, беше превес на здравия разум, за да може този парламент да пристъпи към основната си функция - от една страна законодателната си дейност, от друга - евентуално да излъчи кабинет", коментира депутатът от ГЕРБ

Георг Георгиев: Асен Василев е пастор на покаянието, бюджетът е в абсолютен апокалипсис   - 1
Снимка: БНТ

Макар дългогодишната парламентарна практика да е най-голямата група да излъчи председател, ние отстъпихме от нашата номинация. Това, което се случи впоследствие, смятам, че се връща към тона на смирение и разум, който ГЕРБ наложи още от началото на това НС. Това заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

В деня, в който се разбра, че ГЕРБ е първа политическа сила, декларирахме най-различни варианти, чрез които да изведем държавата от кризите, заяви той.

"Бюджетът се намира в абсолютен апокалипсис, лихвите по кредитите, енергийната криза, икономическата криза, инфлацията и цените - всичко това е на нашата врата. Ако някой смята, като политическа партия 12 години носила отговорност за управлението на държавата, някой смята, че ние искаме да избегнем управление, то не познава генезиса на това, което сме правили през всичкото това време".

Парламентът беше блокиран 3 календарни дни, защото колегите, които се обявиха за конструктивна опозиция, се оказаха най-големите деструктори, смята Георгиев.

На въпрос образувало ли се е ново мнозинство за кабинет между четирите партии, избрали председател на НС, Георгиев каза, че двете нямат връзка помежду си:

"Това, което се случи днес, беше превес на здравия разум, за да може този парламент да пристъпи към основната си функция - от една страна законодателната си дейност, от друга - евентуално да излъчи кабинет.

Той коментира изказването на Асен Василев от парламентарната трибуна, с което призова ГЕРБ да признаят грешките си.

"Слушах този пастор на покаянието Асен Василев - в крайна сметка, ако той смята, че състоянието в което той е оставил държавата заедно със своя бивш премиер Кирил Петков и такова, което изисква покаяние от наша страна, ми се струва лицемерно".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор
    НАРОДЪТ ни ЩЕ тегли ХОМОТА
    СРАМ
  • 2 Следва: Избор на Ердоган за

    28 11 Отговор
    български султан. Българската мафия вече може да си прави каквото иска. Най-вероятно е да станем част от руската педереция !
  • 3 Оффф ,

    59 3 Отговор
    Боювият кумец , и за нищо не ставащ , и той да се отчете !

    Коментиран от #8

  • 4 не повдигайте темата

    48 3 Отговор
    Никой не може да се мери с вас! След няколко покаяния и "прошки", доведохте държавата до безпрецедентни протести. Отдавна казах, че имате нужда от "Оскар" за цялостно творчество!

    Коментиран от #59

  • 5 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Нали точно тва е целта бре гугутка!
  • 6 Да бе да

    48 6 Отговор
    "Слушах този пастор на покаянието Асен Василев - в крайна сметка, ако той смята, че състоянието в което той е оставил държавата заедно със своя бивш премиер Кирил Петков и такова, което изисква покаяние от наша страна, ми се струва лицемерно"

    Гербераст говори за лицемерие😁
    Ко да праи , боко му е режисиран топките!

    Свалихте правителство , казахте че ги разбирате нещата, и сега ви е виновна опозицията 😃

    Ама управлявате бе, управлявате ! Вие крадци , не дадохте и ден на новото правителство избрано от народа , сега хленчите за помирение 😂
    Нищо де , боко лидера ще ви помогне! Свърши ли мачлето ? Или ще трябва да почакаме за дузпа 😘
  • 7 Факт

    40 8 Отговор
    "Бюджетът е в абсолютен апокалипсис"? Ами как няма да е в апокалипсис, като от 2 месеца и половина го управлява Служебното правителство на Румен Радев. От 2 месеца и половина Асен Василев не е на власт и не е финансов министър!!! Служебното правителство набързо изтегли заем, който е с голяма лихва и не ни беше нужен!!!

    Коментиран от #13, #14

  • 8 митко 3333

    7 36 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф ,":

    абе те защото пп стават за нещо ,не че харесвам гербаджий ама тези направо видяха сметката на всичко за 8 месеца ,преди имаше един месия който даде 800 дена ама тези за 240 пълна разруха .не може да теглиш заеми зада вдигаш песия и да се чукаш в гърдите .верно че пенсионерите едвам едвам се оправят с тяхните бюджети и лекарства и какво ли не ама
  • 9 чип ен дейл

    11 2 Отговор
    какво булчинско парти спретнахме на булката му - яка палавница
  • 10 2,5 мес. А. Василев не е финан. министър

    23 5 Отговор
    От 2 месеца и половина Асен Василев не е на власт и не е финансов министър!!! Служебното правителство набързо изтегли заем, който е с голяма лихва и не ни беше нужен!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Биби

    36 1 Отговор
    За да стане този депутат,са принудили двама преди него да се откажат
  • 12 Бегай

    23 2 Отговор
    Не си дораснАл още от младежите, да се буташ в отбора на ГЕРБ - мъже мафиоти.
  • 13 митко 3333

    5 21 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    хайде няма нужда да е пак той а ,че имахме преди един като кокорчо за 800 дни та и тези същите ама за 8 месеца леш всичко до което се докоснаха да кажа не симпатизирам на герб ама тези са топ иди,,,,,,,и

    Коментиран от #21

  • 14 Профукаха

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    всичко оставено и борчове направиха , все някакви червени издънки , пет лева сами не изкарали със сладост да ги изядат , винаги на държавната ясла !

    Коментиран от #16

  • 15 Срам!!!

    34 1 Отговор
    Този е един лалажия на празни приказки, лъжи и интриги. Слушах го днес по БНТ, много невъзпитан, говори едновременно с водещата, за да я надвика и да не задава горещи въпроси. Върти, сучи, лъже, пълна пародия.

    Коментиран от #61

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 митко 3333

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "2,5 мес. А. Василев не е финан. министър":

    хаха тролке ами като не дават на по ниска лихва на каква ?и хайде няма нужда да се правят на финансисти кокорчо и компания,разбирам че трроловете сте умни и млади и няма да се къпите и ще ходите с сиренето по вас и на студено 5866
  • 18 зъб

    21 1 Отговор
    Лъскай на бате Боко чипика и стой на сянка...елементарен си..
  • 19 ВСИЧКИ сте Едно КОТИЛО !

    7 0 Отговор
    И лечичението ви е чрез Партия " Ш М А Й З Е Р " !

    Коментиран от #26

  • 20 Вижте нещата стават много зле

    7 3 Отговор
    Но в никакъв случай, не бива да вярвате на който и да е политик. Те са там за да лъжат. Ако стане война, българските евреи, помаците, турците и циганите на Нинова, ще гласуват българите да отидат на бойното поле в Украйна. Ако това стане, трябва да има резервен план за спасение. Молете се да не дойде война.
  • 21 Мафията вън!

    21 5 Отговор

    До коментар #13 от "митко 3333":

    А по времето на Тиквата бяхме най-бедни, най-корумпирани и най-изостанали от всички държави от ЕС. Защо не оставихте ПП поне 4 години? Защото ви наритаха мафиотския кошер на Капитан Андреево. Зако не ни пускат нидерландците в Шенген? Защото мафията по времето на ГЕРБ 12 години беше инсталирана да се разпорежда на границата ни необезпокоявана и да смучи милиони, да "проверява" товарите!

    Коментиран от #31

  • 22 Накратко..

    3 1 Отговор
    Баджета бише украден..😂🤣😅
  • 23 Млад

    15 1 Отговор
    Герберски идиот,на който към му е кюлчев ,какво да очакваш от корумпиран слуги на тиквата.
  • 24 Со КРОТЦЕ и со БЛАГО - за народа нама

    3 0 Отговор
    Да му стане ДРАГО , ако ще и всяка неделя ИЗБОРИ да се ПРОВЕДЕ ! НЯМА да стане без " ШМАЙЗЕР " !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 То шмайзер

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "ВСИЧКИ сте Едно КОТИЛО !":

    И ак47 било едно и също 😂🤣😅
  • 27 2,5 мес. А. Василев не е финан. министър

    6 5 Отговор
    От 2 месеца и половина Асен Василев не е на власт и не е финансов министър!!! Служебното правителство набързо изтегли заем, който е с голяма лихва и не ни беше нужен!!!

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хубава - Лоша , но НАРОДНА ВЛАСТ !

    4 3 Отговор
    Защото народа на Половина се ПОМИНА !
  • 30 Оффф

    10 2 Отговор
    Оффф няма оправия тази държава. Мутрите пак се върнаха на власт с помощта на БСП.
  • 31 митко 3333

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Мафията вън!":

    Стига с това капитан адреево бе трол ,я кажи за лошите храни който европа ни продава ,за немци нутела е една ЗА Българи боклук какво ще кажеш?я кажи за храната в веригите магазини немски няма да споменаме че ще махнат коментара ,я кажи как европа ни накара да си избием животните и да ядем уж свинско и телешко от тях .ти за една граница и едни зеленчуци се хващаш браво бе .я кажи за скъпия руски газ от американски посредници платен от кокорч1о и компания
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да бе да

    3 2 Отговор
    Е герп , спечели 😂
    Къде е бензина за лев и 20йсе ! Къде е боко , щото вече май е бялата лястовица ! Чува ли сме за нея , но я няма в народното събрание !
    Къде лидера , да ни води? Бокооооо , къде си лидер такъв 😁🤩
  • 34 Млад

    11 1 Отговор
    Герберски идиот,на който кум му е кюлчев ,какво да очакваш от корумпиран слуги на тиквата.
  • 35 Деций

    12 1 Отговор
    Първо,опозицията не е длъжна да бъде конструктивна.Второ 12 години ви видяхме как управлявате,и присвоявате всичко до което се докопате ГЕРБ и ДПС.Вие сте туморите върху снагата на държавата!Водача Ви е срам за България,неук простак и арогантен лъжец и крадец,попаднал в тежки зависимости от всички възможни външни и вътрешни фактори.Вие сте в основата на проблемите,и като такива не може да бъдете част от решението!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 българин

    13 2 Отговор
    Аферим, ГЕРБ! Избрахте турчин и мултак за председател на парламента! Признахте си на КОЙ служите.

    Коментиран от #46

  • 38 ГеорГ

    6 3 Отговор
    Свършиха ли се българските имена, та опряхме до чужди? "Българийо, Българийо????". СиТуацията е неспасяема, да обявяват война на Турция или Русия и да се свършва с мъките. Минахме етапа на Комедиите. Единствено Ушко пред НС заслужаваше да е в Парламента.

    Коментиран от #41, #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Свършиха ли се парапетите

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "ГеорГ":

    За да внасяме от чужбина ?
  • 42 Естет

    4 1 Отговор
    Според Македонски антрополози Гошо Цветанов е типичен представител на Българския етнос.Нисък,,обрасъл с косми кривокрак Татарин.

    Коментиран от #55

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 66 никolaos

    9 1 Отговор
    По добре слушай него отколкото вашият продажен лидер който играе футбол
  • 45 В цялата история на България

    14 3 Отговор
    По-зловредни партии от герб и дпс не е имало, няма, няма да има и е невъзможно да има
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ИСТИНАТА

    10 1 Отговор
    при Асен пари имаше, приходите в бюджета бяха в пъти повече, хазната беше на Плюс, дойдоха на фатмака некадърниците и почнаха тегленето на кредити, изхарчиха всичко незнайно как и къде, герб са същите некадърници, мутрнски марионетки !!!!
  • 49 А1А1А1

    10 2 Отговор
    Георг Георгиев – акъла му е колкото на пиле, даже е спорно, дали не е по малък!
  • 50 Пипи Чорапчето

    3 1 Отговор
    Абе... пастори, покаяния, дрън-дрън.
    КАжи му да оди да целуне пръстена , като теб, и всичко в живота му ще се нареди - като твоя;))
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хорхе

    6 1 Отговор
    Туй бузестото ни става, що гу бутат толко грубо с лизгаро по жопата!? Още ми е пред очите и спомените като зам външен министър с рипсеното пуловерче и окъсялите крачоли на костюма от абитуриентския му бал. Много по- подготвени младежи от туй- Алгафари- джуниър, например.

    Коментиран от #54

  • 53 Кой ни натрапи тези случайници от ПП?

    5 10 Отговор
    Никога вече ПП. Хаосът който ни донесоха трябва още дълго време, за да го поправим.
  • 54 Никога вече некадърниците от ПП.

    5 9 Отговор

    До коментар #52 от "Хорхе":

    ПП са абсолютни ненормалници, личи по езика който употребяват. Няколко тариката от кабинета, останалите са пълна скръб.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бибитко

    10 2 Отговор
    Крадецът призовава за смирение и разум! Тиквата от Банкя вече е възторг,че препирането му започна с благословията на Корнелия Нинова. Сега Борисов с гордост може да каже,както рече за Десктоп Каназирева от Пловдив дето уж щеше да го вкарва в затвора,а после той я направи областен управител: "Тя си е от нашите!".
  • 58 Тая що така го мразеше

    3 2 Отговор
    Оле, тая журналистка с какви злобни плюнки задаваше въпроси, ядосваше се и прекъсваше грозно. Това момче много спокойно и точно говореше.
  • 59 Банда измамници са

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "не повдигайте темата":

    А кики и кокорчо до просешка тояга.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Пуснете си да го гледате

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Срам!!!":

    Не си гледал. Тая журналистка се пенеше, чак се стреснахме, що така пита с омраза, а момчето спокойно, кротко й обясняваше. Може да си го пуснете пак. Толкова злобна журналистка скоро не бяхме слушали.
  • 62 Простотия до шия

    4 1 Отговор
    Две бузи без музи, ама на кого му дреме - важно е далаверата да върви!!!
  • 63 Вирус

    1 4 Отговор
    Тоя асан василев да си спомни какво каза за бедните и да не се кокори много
  • 64 Реалист

    7 0 Отговор
    Този палячо който целуна ръка на Борисов и той го направи зам. министър се изказва много некомпетентно
  • 65 Алооо

    6 0 Отговор
    Я ми кажи, построи ли си вече твоя палат, че не знам. Много модерно Джендърско име имаш....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол