Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 17:04 1 805 62

Бойко Борисов представи законодателната програма на ГЕРБ

  • герб-
  • закони-
  • инициатива

Пакет от мерки за бюджета, отбраната и енергетиката

Бойко Борисов представи законодателната програма на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите за отбрана и енергетиката, са подготвили от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Няколко проекта на решения и законопроекти, свързани с бюджета, разходите за отбрана и енергетиката са подготвили от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кирил Ананиев обяви предложенията на партията в сферата на бюджета и Плана за възстановяване и устойчивост. Делян Добрев говори за седем мерки, свързани с енергетиката. ГЕРБ имат и план за модернизация на армията, който още в началото на следващата седмица ще бъде внесен в Народното събрание, уточни БТА.

Това се мерки, насочени изцяло към хората, към потребителите и към преодоляване на кризата, обобщи лидерът на ГЕРБ. Трябва да гарантираме на хората, че ще овладеем инфлацията, ще покрием дефицита и да посрещнем зимата, каза още Борисов. По думите му това са темите, по които партиите в парламента трябва да търсят единство. Той даде задача на съпартийците си да направят контактна група и с президента Румен Радев по отношение на проектобюджета за догодина.

Докато се губеше време с избора на председател на парламента, министерството на финансите даде заявка за проектобюджет, министерството на отбраната също заяви своите предложения, каза Борисов и даде думата на бившия финансов министър Кирил Ананиев, когото представи като "най-добрия бюджетар“ на държавата.

Докато избирахме три дни председател, държавата фалира. Министерството на финансите представи проектобюджет с бюджетен дефицит от 6,6% от брутния вътрешен продукт (БВП), което представлява 11,6 млрд. лева, обяви Ананиев. По думите му така се влошава дефицитът от миналата година с 5,3 млрд. лева. Предлагат също да се тегли и нов дълг от 16 млрд. лв. Кои финансови институции имат доверие на българската държава, за да финансират този дефицит и при каква доходност, попита Кирил Ананиев. Според него това ще се отрази негативно върху нашето желание на 1 януари 2024 година да станем редовен член на еврозоната. В законопроекта не са предвидени нито увеличение на минималната работна заплата, нито увеличение на заплатите в публичния сектор. Всичко това е в резултат на управлението на публичните финанси от Асен Василев, който според мен е най-слабият финансов министър в последните години, допълни депутатът от ГЕРБ.

Томислав Дончев говори за спешното приключване на редакциите по Плана за възстановяване и устойчивост. По думите му трябва да използваме адекватно европейското финансиране от над 50 млрд. лв., но "нещата са в тотален застой". По тази причина ние внасяме проект за решение в Народното събрание, с което задължаваме служебното правителство да внесе в най-кратки срокове всички закони, необходими за изпълнение на етапните цели по Плана за възстановяване и устойчивост, обяви Дончев. Ще настояваме и служебното правителство да представи анализ от риска за загуба на средства и мерки как това да бъде преодоляно. Това, което зависи от нас, ние сме готови да го сторим, заяви той и добави, че ГЕРБ са отворени за разговори с всички парламентарни групи.

В понеделник ще внесем мерки, които няма да струват нито лев на държавния бюджет, но ще задвижат икономиката на страната, заяви от своя страна Делян Добрев. Първата мярка е за компенсации на бизнеса, свързани с цената на тока. Предлагаме тази компенсация да продължи и през следващата година, каза бившият министър на икономиката и енергетиката. Второто ни предложение е забрана за либерализация на тока за бита до 1 януари 2026 година. От ГЕРБ настояват също Министерският съвет да въведе мито и да изземе свръхпечалбата на доставчиците на горива, което да доведе до един лев намаление на цената на горивата на литър. От партията ще предложат и проект на решение, който да възложи на Министерския съвет да избере дългосрочен доставчик на неруски газ. Следващото им предложение е за лицензиране от Агенцията за ядрено регулиране на неруско ядрено гориво.

В сферата на отбраната ГЕРБ-СДС ще настояват за завършване на процедурата по добиване на осем изтребители F16. Плащанията по този договор за следващите четири години са малки, а следващите договори ще са на разсрочено плащане, заяви депутатът Христо Гаджев. Другата спешна задача пред парламента, според ГЕРБ, е приемане на проект за модернизация на българската армия. Проект на решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна също ще бъде внесен в парламента още следващата седмица.

За последните две години упражнения, държавата е в застой, българите получиха дълг, дефицит и огромни сметки за ток и други хранителни продукти. Изборите минаха, но е много вероятно да се задават нови. Искам да направите контактна група и с президента Радев, обърна се Борисов към парламентарната си група. Ако се вкара наново популистки бюджет, ще стане пожар, който ще гасим с бензин. Колегите да не се чувстват толкова обидени, че са загубили изборите, а това, което са сътворили в бюджетните комисии, да седнат и да го поправят заедно с нас. Но повтарям – тези разговори за числата трябва да се проведат и с президента, и със служебния премиер. Все още Европа ни желае в еврозоната, но ние трябва да им демонстрираме, че ще овладеем инфлацията и дефицита.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен

    43 5 Отговор
    „Държа Бойко за токите, докато има ГЕРБ, аз ще съм №1 защото съм наясно с всички далавери”, изфукала се след няколко водки пред своята врачка бившата журналистка, която сама си измисли прякора Шехерезеда заради обвиненията на Васил Божков, че била посредник между него и хунтата при даването на 60 млн. подкупи за последните 3 години"

    Коментиран от #52

  • 2 Магия

    70 6 Отговор
    Мерките са ясни... Чекмеджетата да се напълнят, после и чувалите, а пък за останалите да се греят с хартиени бюлетини и мечти за добър живот
  • 3 Mутра - рецидивист

    67 7 Отговор
    Баце кове законите в България.Това е някакъв фарс
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кочо

    58 6 Отговор
    Уж се оттегля, а все ни го показват!?!? Ония мишки от ПГ нищо не могат да предприемат без да разреши, след това се чудят защо никой не ги брои за живи и обвиняват Кокорча, че искал да ги унижи! Абе, вие сами сте се унижили, като сте станали прислуга на този главоч!
  • 6 Нали

    49 6 Отговор
    Имаш уж опит мутро управлявай с твойте вечни авери в далаверите опг герб.друугия път да говориш от цсз ,където ти е мястото.
  • 7 ГОРСКИ

    55 6 Отговор
    Буда народа те уволни няма за какво да се пъчиш повече!!!!!!
  • 8 Емо

    47 4 Отговор
    Български възход се опитват да бъдат обединители, но нямат идея с кого и защо. Единственият им стимул е да се задържат на политическата сцена. На следващите избори ще гледат отстрани като Славчу.
  • 9 Пловдив

    44 5 Отговор
    Защо ли не му вярвам, на този тъпак?!
  • 10 Законодателна програма на ГЕРБ

    40 4 Отговор
    1.точка-Буци при бай Ставри !
  • 11 Макс

    44 5 Отговор
    Борисов, Ананиев , Добрев , Атанасова и т. н. нелицеприятни особи са се втурнали да ни облъчват колко са хубави . Ама ние не ги искаме , те не разбират , че не искаме нищо от тях , нито идеи , нито усмивки , нито какъвто и да е фалш. Не искаме ГЕРБ !

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    29 2 Отговор
    Ако е писал за себе си затвор, че я прочета таз програма
  • 13 ГОРСКИ

    41 4 Отговор
    Вие направихте закони за да не могат да ви вкарат във затвора,както гледаме 30 години няма осъден политик!!!!!!
  • 14 ИСТИНА Е

    41 4 Отговор
    Тази пасмина трябва да е в затвора до живот
  • 15 Не се

    24 2 Отговор
    трае ! Човек да драйфа , че да не спира !
  • 16 Милен

    29 2 Отговор

    До коментар #11 от "Макс":

    Е ти пък сега, нужно си е доста талант да събереш толкова антипатични личности на едно място😉 бих добавил към тези които си изброил още: Дончев, къдравата Сю, веждичката и още знайни и незнайни герои на партията със звучното наименование "ГЕРБ" 😂

    Коментиран от #22

  • 17 Лост

    20 2 Отговор
    За тях мерките, за нас теглилките.
  • 18 Престъпници

    20 2 Отговор
    да говорят и се месят за закони , каналджии и бюджет е свръх перверзно !
  • 19 пак този

    13 12 Отговор
    Някой прочете ли мерките или само си бърборите глупости.

    Коментиран от #20, #57

  • 20 Милен

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "пак този":

    Че къде са тези мерки? Щото у статията ги нема.
  • 21 Истината

    25 2 Отговор
    Ето какво предстои в парламента!
    Мутр@т@ ще нарежда на личните си депутати от зайчарника в Банкя
    какво да правят и какви закони да приемат!
    Боже Пази Народа на България!
  • 22 Макс

    21 1 Отговор

    До коментар #16 от "Милен":

    Да, де , затова има и т. н. . Много са , толкова много , че чак не ми се вярва . Уви , Родината ни е зарината от боклуци .Аз остарях в чужбина , бих се радвал децата ми да участвуват в активния и позитивен живот в България . Човек като остарява става сантиментален , какъвто поне аз никога не съм бил . Сега ме боли повече за България , отколкото когато живеех там беден и нещастен . Желая здраве и късмет на всички сънародници , независимо къде се намират .
  • 23 волкис

    20 2 Отговор
    Простия пожарникар пак се подиграва на българите. за 12г по 3 кожи смъкна от гърба на народа, когато бяха добри години вместо да дръпне държавата напред, този лъжец си напълни чекмеджетата, а държавата я прати на дъното. Сега като чу че ще има пари от Европа пак иска да пълни. Ще дадат българските оръжия на фашистите, а ще тегли пак заем на наш гръб да купи от краварите, за да си затворят очите за кражбите му. Да са ви здрави гърбините че в бедност ще си работите за да има за този прост некадърник.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха

    13 2 Отговор
    верно е че мерките ще бъдат насочени към хората , ще им прероват хладилниците за да откраднат още нещо ако случайно е останало , гарантирано е от бандитската държава
  • 26 Шкафче Пачка (продължениенаКомбайнаВърш

    9 2 Отговор
    И група от Централния Софийски затвор е внесла "Законодателна програма за управление на затвора". Лидерът на тази група, който не е постъпил още в затвора представи тази програма на брифинг пред чуждестранните аташетата в РБ. Предстоят светли мигове пред целокупния български народ.
  • 27 Румен

    9 1 Отговор
    Затворник 1
  • 28 Еййй, голям политик

    17 2 Отговор
    и голям законодател беее!
    Цял Чърчил, Мандела и Ганди в едно.
    Да им го дадем на британците, че нещо са го закъсали напоследък за министър-председател.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 сокуътх

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Еййй, голям политик":

    Тоя нашия ще им открадне острова бре, и ще каже че е дрон. Те наистина заслужават голямо наказание, така че може би си прав да им го дадем докато изчезнат от картите на света. Един или два мандата им трябват.
  • 31 Спедитор

    16 4 Отговор
    Две препятствия блокират пътя за развитие на България - туловищата на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които са взели за заложници не само своите партии, но и целия политически живот.
  • 32 Чекмеджан ефенди

    11 3 Отговор
    Тия от ГЕРБ що не са в затвора ?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пълно е с мутри

    12 1 Отговор
    ХахХАхаАХа, тази мутра трябва да лежи не една, НЯКОЛКО ДОЖИВОТНИ. Ще предлага програма. Мафията се обедини около Мултака и се върнаха. Протести до дупка. ПП да излезнат от парламента, иначе са и те в уговорката. Да излизат, ако не са с мафията и да се започва на ново. Протести, протести, протести. Този път на мафия няма и с добро да бъдат оставени да се покрият. Ще бъдат преследвани. Пропуснаха си шанса.
  • 35 Бибитко

    13 3 Отговор
    Докато този нагъл човечец Борисов се прави на шампион, България няма да излезе от корупцията и задкулисния модел на управление. "Боркинята" срещу него Корнелия Нинова на практика го легитимира,след като сама предложи Веждан Рашид за председател на парламента. Не давайте повече трибуна на тази женица да говори как иска да разгради модела "Борисов"!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 тре44

    11 2 Отговор
    Тоя ще замрази доходите на работещи и пенсионери. За години напред.
    Ще налива милиарди в бездънните гуши на бизнеса, който част от тези пари ще ги връща в шкафчетата на ББ.
    Жална ни майка!
  • 38 Васил

    9 2 Отговор
    Герб и програма не думай???? Тяхната програма е пълнене на чекмеджета.
  • 39 Плевнелиев

    6 2 Отговор
    Цирк, клоуна е от герб и публиката е от герб
  • 40 Айде

    6 1 Отговор
    Какъв е тоя!? И депутат не е! Мачът свърши!
  • 41 Марш в затвора!

    5 1 Отговор
    Тул”п.
  • 42 Буци простия

    5 1 Отговор
    Неска неам мач и че се праим на луд
  • 43 тома

    6 1 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости
  • 44 Хитлер

    6 1 Отговор
    За тези шмекери от ОПГ-ГЕРБ трябва да запаля пещите, те и в затвора няма да се вразумят ! Такива твърди глави отвън и празни отвътре не вършат никъде никаква работа, затова не са нужни на никое общество и най-доброто за тях и обществото е пещ или газова камера !
  • 45 Хитлер,Франко,Пиночет

    7 3 Отговор
    Какво става с горивата не Тиква, ще падат ли, нищо не казваш, мълчиш като таранка, а как "зееше" преди да събориш правилното правителство ? Такива измамници като вас само по стълбовете трябва да висите, ти най-отпред след теб онзи измамник финансов Ананиев и така нататък !

    Коментиран от #47

  • 46 ПРИСТЪПНИК - ЗАКОНОДАТЕЛ

    3 1 Отговор
    ................................................................
  • 47 КОЕ ПРАВИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ?

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "Хитлер,Франко,Пиночет":

    НА МОШЕНИЦИТЕ ОТ ПП ЛИ БЕ ?

    Коментиран от #49, #50

  • 48 Политиците

    3 0 Отговор
    Ни са световни шампиони, по това, да създават проблеми и след това , да ги “ решават “!
  • 49 анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "КОЕ ПРАВИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ?":

    Много е възможно да бъдеш извинен за присъщата ти простотия за която ти е намекнал Тиквата преди 1-2 години, защото ти не си виновен за това, генът ти е такъв !
  • 50 Хитлер,Франко,Пиночет

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "КОЕ ПРАВИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО ?":

    Виж какво ти е напомнил N 43 Тома !
  • 51 Призив!

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов да не се крие като Слави Трифонов от лидерски срещи!!! Да отиде като Мъж!!!
  • 52 Въпрос?

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Росен":

    Министърът на Служебното правителство днес каза, че МВР разследва политици на високо ниво за злоупотреби с власт! Дали става въпрос за Борисов? Дали и неговият арест няма да се окаже законен?
  • 53 Смях в залата!

    7 0 Отговор
    Неукият пожарникар ще учи Харвардските възпитаници на икономика и държавен бюджет!!!
  • 54 Хахаха

    7 1 Отговор
    Неуката мутра ще учи Харвардските възпитаници на международни отношения и английски език.
  • 55 Факт

    6 1 Отговор
    Боко отиде пак да рита селско мачле, вместо да прегонаря за коалиция. Боко счупи държавата като събори последното редовно правителство, а сега се крие жузен като мишок.
  • 56 Факт

    5 1 Отговор
    Боко отиде пак да рита селско мачле, вместо да преговаря за коалиция. Боко счупи държавата като събори последното редовно правителство, а сега се крие гузен като мишок.
  • 57 Туйн Пийкс

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "пак този":

    Мерките си ги знаеме,затягане на коланите за народа и яко кражба на мафията във всички направления.Нищо ново гарантирано от ГРОБ...
  • 58 Изчезвай

    2 1 Отговор
    Заедно с престъпниците-полицаи !
  • 59 Проблемът е от машинките

    0 2 Отговор
    Безконтролни са, даже разписките не броят, дали равнят на протокола от машината
  • 60 Тоя

    3 1 Отговор
    си въобразява,че ще управлява още 12 години.Мечтите са безплатни.
  • 61 Кой те

    2 0 Отговор
    Желае тебе в Европа бандит ,крадец и лъжец
    Хайде в цсз.
  • 62 Българин

    1 0 Отговор
    Пълни лъжи и демагогии от тиквата и герп всичко това го казват само да вземат парите от плана за възстановяване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове