Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 21:47 1 667 30

Атанас Атанасов за МВР: Ако трябва да се търси реформа, трябва да се реже до кокал

  • атанас атанасов-
  • мвр-
  • реформа-
  • кокал-
  • рязане

Смяната на началниците на РПУ в София е палиативна мярка, смята той

Атанас Атанасов за МВР: Ако трябва да се търси реформа, трябва да се реже до кокал - 1
Снимка: БГНЕС

Смяната на началниците на районните управления на МВР в София е палиативна мярка, коментира пред журналисти в парламента Атанас Атанасов от „Демократична България“. Според него, ако служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е искал радикална промяна в борбата с наркотрафика, е трябвало да посегне на много по-високо ниво:

"Полицейският чадър над наркотрафика и наркоразпространението в България е стара болест. Г-н министъра Демерджиев, ако иска радикална промяна в борбата с наркотрафика, трябва да посегне много по-нависоко. Информация вътре в службите на МВР има достатъчна. Защото в отделни звена помежду си служителите знаят кой с кого контактува и с кого работи от организираната престъпност.

Самият министър Демерджиев каза, че тези хора, които ги сменя като началници, не ги освобождава от системата на МВР, а само ги премества, защото те не са положили достатъчно усилия. Именно затова казвам, че това е палиативна мярка. Ако трябва да се търси реформа, трябва да се реже до кокал.", каза Атанасов, цитиран от БНР.

Атанас Атанасов отбеляза и друг проблем, свързан с кадровата политика и липсата на кариерно израстване във вътрешното министерство:

"Системата е задръстена на най-горното ниво от т.нар. "работещи пенсионери"- те са едно голямо количество от хора, които получават пенсия и заплати и нямат кой знае какъв стремеж за резултати. Това задръства долните нива и лишава от мотивация младите служители на МВР, които имат качества, но не виждат перспектива за себе си".

На въпрос как си обяснява факта, че освободените от Иван Демерджиев началници на районни управления са били назначени от вътрешния министър в кабинета "Петков" Бойко Рашков, Атанасов отказа да коментира кадровата политика на бившия вътрешен министър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казало

    16 6 Отговор
    ченгето фашист, ти лично какво си направил ?

    Коментиран от #10

  • 2 Сатана Z

    15 9 Отговор
    Рано или късно в България ще има лустрация на хората участвали в антибългарски партии ДБ,ДСБ, и тн,не само в МВР.
  • 3 Баце

    21 4 Отговор
    То и ти трябваше да висиш на някой клон заедно с Гаргамел, на който беше прислуга, ама все още всяваш смущения в ефира.
  • 4 видях го

    17 1 Отговор
    Този много го мразя, но за това е прав. В Грузия за една вечер смениха от министър,до последната чистачка, и сега има ред там
  • 5 Реплика

    15 2 Отговор
    Този и подобните му разбират смяната на вашите хора с наши, като реформа. Инак съм сигурен, че могат да режат до кокал и така да разбият ведомството, че то, поне за 10 години, да изпълнява само церемониални функции.
  • 6 Софиянец

    11 1 Отговор
    Лустрация по фамилна линия, Костов не го направи - време е
  • 7 Име

    14 0 Отговор
    "работещи пенсионери". - трябва да се разкарат. Път на здрави, млади и корави мъже.

    Коментиран от #12

  • 8 123

    14 2 Отговор
    Моля да бъда извинен,Генерала е напълно прав.Кажете ми как да бъде мотивиран млад служител,като системата е пълна с пенсионери и на заплата А?Къде са 1200лева и 2600 за една и съща длъжност.Писах го и преди време ,ама всичко е глас в пустиня.Лека нощ заспали люде.
  • 9 пак провал

    14 2 Отговор
    Венецианската комисия НЕ одобри законопроекта на Надежда Йорданова за разследване на главния прокурор, противоречал на Конституцията...........Некадърния Христо и Надка,,,,,,толкова могат.....
  • 10 Подкрепете МВР

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Казало":

    Освобождаване на целия наличен състав и презназначаването само на онеззи лица, които знаят за какво са в МВР за една нощ. Само за една нощ. Примери има.
  • 11 така е

    10 1 Отговор
    Лустрацията трябва да започне с разградския прокурор
  • 12 Коментар до #7

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    здрави и млади да, но не корави
  • 13 солкиу

    10 4 Отговор
    Гейрал Шрек, какво ако бре? Трябва да се реже задължително и кокала дори. Ама не само в МВР а и в армията. Некадърниците от ГЕПИ създадоха пенсионирани милиционери и пенсионирани военнослужещи. Получават и пенсия и заплата едновременно. А познай дали работят нещо или чакат следващия месец и да си вземат колкото могат повече. Всички пенсионери вън от МВР и армията, това е само началото.
  • 14 прав си

    12 0 Отговор
    Това значи да започнем от теб.
    Отстъпи мястото си на някой нов, по-диалогичен човек.
  • 15 КУКУКУ

    8 0 Отговор
    Гледаме ви мутрите в последните 20 години и освен това говорите едно и също. Как не си намерихте някаква читава работа , я портиери, доставчици нещо в чистотата.... смо слезте от държавната хранилка.
  • 16 така е

    5 0 Отговор
    жебок!Първо да се почва от теб! Анатомия са 7клас урок -дисекция...
  • 17 Георги

    4 1 Отговор
    По логиката на г-н Атанасов би следвало и в Парламента да се "реже до кокал" и такива като него изобщо да не припарват до законодателна, изпълнителна или съдебна власт. Бивш шеф на НСС с номенклатурно-агентурно минало и злоба на лицето изписана. И доста други има като него там, но изказвам впечатление за него, тъй като се подразних на факта, че обича да поставя хората под общ знаменател и винаги крайно напада или конкретна личност, или цели структури. Много паралели могат да се направят между НС и МВР - едни и същи лица много години, закостенялост в мисленето, реформи само на думи, бягане от отговорност в ключови за хората моменти и други. Съпоставяйки доходите на един народен представител с тези на учители, лекари, полицаи, артисти в театъра - май само на депутатите им се вдига автоматично заплатата няколко пъти в годината. В последно време и не знаят за какво я получават. Освен да се стремят да се надприказват - друго не правят. Щеше да е смешно ако не беше толкова жалко. Жалко за вас, дами и господа народни представители, защото не мислите за хората и не излизате извън аурата на собствения си стремеж към власт, прикрит под мотото "с мисъл за народа", а всъщност май се получава "ще помислим за вас, но ще се погрижим за нас". Щом не успяхте председател да изберете три дни и врякахте като малки деца, къде сте тръгнали изобщо. Не заслужавате доверието на хората, с които през няколко месеца се подигравате!

    Коментиран от #20

  • 18 Чичо Наско вие сте един предател

    4 1 Отговор
    Една марионетка държана на къс повод от краварите, едно долно и лъжливо същество което е абонирано за място при мисирките! Чичо Наско фронта в Украйна те очаква пътя за там, може и с цялото си семейство да отидеш, пък ако забравиш да се върнеш няма да тъжим за теб предателя!
  • 19 ТОКМАКОВ

    9 0 Отговор
    Очаквам указ за закриване на МВР и създаване на ново министерство. Без пенсионери и милиционери и техните деца - цял живот на държавна хранилка.
  • 20 един

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Георги":

    Георги,голяма злоба имаш към Атанасов,и по-всичко изглежда че си от страната на комунистите!Атанасов е доказано, че не е агент на ДС, нито е бил член на БКП,ако имаш доказателства показвай и доказвай!Имате архиви и информация и те са най-лесно достъпни за вас бившите комунисти и ченгета, така че ако има някакви факти, че Атанасов е бил член на БКП и агент на ДС,досега 1000 пъти щяхте да ги извадите на показ/както впрочем намерихте компрометиращи снимки за приятелката на арх.Борислав Игнатов/!И по-кротко с тоз ферман който си написал!Не съм вчерашен и ви знам подлите номера на вас комунистите!Ограбихте държавата за 32години/и 45 преди това/и все някой друг е виновен!Служите на интересите на Кремъл и им подарявате милиарди,било за Турски Поток,било за реактори,било че държите чадър над Лукойл,било че продадохте на безценица на руснаците БТК и Булгартабак и т.н.Обясни ми къде е вината тук на Атанасов?Или Атанасов държи КПП Капитан Андреево,или той изтегли милиарди от ББР,да не би негова да е вината за фалита на КТБ и разграбените 4млрд.лв??Защо не пишеш за Пеевски и другите санкционирани по Магнитски,за ония 38 политици и магистрати които имат сметки в Швейцария,защо се крият имената им?Май нещо не ти е удобно да пишеш за истинските грабители на България!

    Коментиран от #27

  • 21 ТОПЧИЕВ

    4 1 Отговор
    И Гнома и Бойкикев са празнодумци и авантаджии. Менти без един ден трудов стаж. Интересно от какво се издържат. С какви пари са пълни джобовете и сметките им.

    Коментиран от #22

  • 22 един

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "ТОПЧИЕВ":

    Само вие комунистите сте "най-кадърните и най-честните" в тая държава!Личи си,българите са най-бедни и нещастни в целия ЕС,изгонихте 2млн.българи зад граница/и бежанците дори не искат да живеят в България/, и все в други търсите вината!Откъде печелили Иванов и Атанасов,еми не строят къщи в Барселона за милиони €,не строят сараи на държавни имоти,не си купуват ТЕЦ-ове за една заплата,не притежават хотели в Бояна,нямат банкови сметки в Швейцария и ОАЕ!Още ще питаш ли откъде се издържат,или си имунизиран против срам!
  • 23 До "Един"

    1 0 Отговор
    Прав си за нещата, които си написал. Не съм комунист, не симпатизирам на никоя партия. БКП изнесоха в чужбина над 80 милиона долара членски внос, който хората са плащали с години. Ако бях тръгнал да пиша за реактори, Пеевски и т.н щеше съвсем ферман да стане. За Атанасов обаче, който само плюе наляво и надясно, мнението ми е такова и не го налагам на никого, включително и на теб, всеки има право да изрази своето мнение. Атанас Атанасов е син на Петър Атанасов. Бащата е бил сътрудник на ОУ на МВР-Русе-ДС – управление II. Преведено на обикновен език, бащата на Атанасов е бил успешен сътрудник на Областното управление на Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност (ДС) в Русе. Ти би ли станал шеф на НСС през 90те години ако нямаш нищо общо с ДС? Нека не се заблуждаваме. Всички са едни и същи, толкова години нищо не се генерално промени за хората. Пеевски е това, което е пак благодарение на ДС и "капиталистическото и крило" Мултигруп. Няма случайни хора в политиката така или иначе. Не съм имал за цел да хуля един, за да хваля друг.

    Коментиран от #26

  • 24 Мандиго

    2 0 Отговор
    Абе друго си е на пенсия и заплата 3 500 общо вече 7 годинки за всеки ще има но след 55г жалкото е че ще е взимат само 5г до 60г е макса и вън от системата а друго си е да се пенсионира на 45 г и да стоиш до 60г.Еми късметлииии
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 един

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "До "Един"":

    Не зная колко са верни твърденията ви,но за мен не е важно какъв е бил бащата на Атанасов,а какви идеи и принципи изповядва той сега,и не само с думи,а и с дела!Факт е,че Атанасов не могат да го уличат в колаборация с комунистите,факт е,че не е замесен в т.н. "приватизация"/а вероятно е могъл според вашите сведения/,факт е,че не е уличен в корупция и кражби и пр!Допускам,че баща му е бил сутрудник на МВР,а защо не допускате че има изключения и не винаги децата тръгват по-пътя на родителите си/а и всеки може да претърпи някаква промяна във възгледите си/!Така,че не всички са маскари!
  • 27 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "един":

    Няма друг факт за съпричастност към БКП освен този,че е бил назначен за прокурор преди 10.11.1989 г.!А тогава назначаваха само верни и проверени хора!Човек с роднини "врагове на народа" дори и не можеше да си помисли за работа в МВР,Прокуратура или съд!Така,че този е проверен и верен!Ако беше толкова голям анти комунист защо не предложи "ЗАКОН ЗА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ"?

    Коментиран от #29

  • 28 Георги

    0 0 Отговор
    Нямам за цел да нападам лично нито Атанасов, нито някой друг, просто ние като народ си тъпчем все на едно място и това е тъжно. Винаги има изключения, но все някой обобщава как някъде трябва да се реже до кокал, а народните представители все са си 240 и говорят така, все едно живеят в друг свят. Като е все за рязане някъде, било то МВР (където безспорно трябват дълбоки промени) или другаде, да си орежат малко и заплатите и повече да работят, а по-малко да приказват.

    Коментиран от #30

  • 29 един

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "безпартиен":

    Ако си чел внимателно програмата на ДБ,декомунизацията/лустрация/ беше един от важните им приоритети на предпоследните избори,със започването на войната тая точка от програмата претърпя изменение,и е наречена "депутинизация"!Не помня всички подробности на тази промяна,но запомних че едно от нещата е,освобождаването на България от енергийната зависимост на Русия,преминаването на Лукойл под държавен надзор,очистване на МВР и службите от хора агенти на Русия и т.н.!Това да не би да не е лустрация!Като се спрат корупционните пари и канали за влияние и декомунизацията ще е приключила!Идейни комунисти вече няма,парите и властта обединява комунистите!
  • 30 един

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Георги":

    Много дълга тема е,защо тъпчем на едно място!Ще кажа и аз накратко, за това как аз виждам нещата!Главна причина за нашето несбъднато развитие,се корени най-вече в Русия и нейните помагачи у нас!Делението на народа ни започва още от Освобождението от Османско иго,та до днес!Особено силно това става след 44-та год.,когато започва властта и привилегиите на комунистите!Да изреждам ли как деца на комунисти бяха приемани за студенти,как борците против фашизма и капитализма вземаха по-високи пенсии,как партийните другари имаха повече власт от директорите на предприятия а не носиха никаква отговорност за това,как по-заповед от Кремъл,България отказва предложение за план "Маршал",как насилствено предадохме Македония на Сърбия,как на два пъти предадохме на Москва златния си резерв/събиран с труда на милиони българи/,как само ние българите/пак по заповед на Москва/национализирахме земята на селяните,лишихме ги от потомствен поминък,с което сложихме началото на обезлюдяването на селата и началото на моралния упадък на българите като общество.Хората започнаха масово да се заселват в градовете,и там далеч от погледите на родители и близки, започнаха кражби,изневери,алкохолизъм,лъжи и т.н.!Ще завърша,много от тия недъзи на отделните хора се предават по-наследство,а хората са тия които формират една нация и държава,т.е. каквито са хората такава е и държавата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол