Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 06:18 1 138 17

Депутатите обсъждат еврото и изслушват трима министри тази седмица

  • парламент-
  • програма-
  • комисии

Народното събрание предстои да избере своите постоянни комисии

Депутатите обсъждат еврото и изслушват трима министри тази седмица - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание предстои да избере своите постоянни комисии, както и да изслуша трима от служебните министри. Това ще стане по време на заседанията тази седмица в парламента, предаде БГНЕС.

В седмичната програма на парламента е включено задължаване на Министерския съвет в срок от седем дни, да внесе в Народното събрание всички законопроекти, необходими за изпълнение на междинните етапни цели по Националния план за възстановяване и устойчивост, във връзка с подаване към Европейската комисия на искане за второ плащане към 31 декември 2022 г.

Предстои и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. Цени, контрагенти, тръжни процедури. Управителят на Управителния съвет на Българска народна банка също ще бъде изслушан от депутатите във връзка с готовността на България за членство в Еврозоната.

Като точка първа в четвъртък депутатите ще обсъдят проект на решение във връзка с приемането на еврото у нас. В четвъртък предстои и изслушване на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за мерките, които МВР разработва и внедрява за превенция и преустановяване на нарушенията на Закона за движение по пътищата, причинени от водачи на МПС, употребили алкохол и наркотични вещества.

В петък отново ще бъде изслушан Иван Демерджиев, този път за дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет във връзка с наводнените села в Пловдивска област през месец септември тази година. Предстои и изслушване на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев във връзка с прокламираното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство. Парламентарният контрол също ще бъде в петък.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов Евроатлантик

    29 2 Отговор
    €врото-на гол тумбак, чифте пищови !

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Делю Хайдутин

    38 6 Отговор
    Искаме референдум за българският лев!

    Коментиран от #7

  • 3 Пешо

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нов Евроатлантик":

    Е това ли е най-важното. Еврото да се приеме.... стига с тоя слугинаж.
  • 4 плюс минус

    31 3 Отговор
    Ако управляващите решат да въведат еврото,
    то ние ще обеднеем още повече.

    Коментиран от #6

  • 5 Кафява медия

    19 1 Отговор
    Нищо да не обсъждат тия нелегитимни измамници а да се махат
  • 6 мммда

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    Малко повече от двойно още при самата обмяна през първата година.
    Все пак да не забравяме факта, че държавите на запад вече приели еврото са пред фалит.
    Щом Германия реве от 6-7 години, че няма кинти. В момента с глупавата си политика може да се каже, че са на едно ниво с италианците дори може и да са по-зле, както са тръгнали големите фирми да затварят една след друга.

    Силната валута винаги е голям проблем.
  • 7 Айде почвай!

    2 14 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Събирай подписите.Тези от израждане се бяха опитали да събират,ама бързо се ометоха,,щяха да ги бият

    Коментиран от #9, #11

  • 8 хаберих

    5 1 Отговор
    "За последните над 22 години България има дълг в размер на 30 милиарда лв., след управлението на ПП този дълг ще стане 75 милиарда лв. през 2025 г.", каза Александър Иванов от ГЕРБ преди извънредното заседание за бюджета в Народното събрание.

    "Дебатът днес е изключително важен, защото около 7% бюджетен дефицит следващите години означава, че България трябва да тегли дългове, наследени от ПП и предходното управление, с по 16 милиарда лв. на година. Българските граждани и държава ще трябва да плащат огромни лихви в размери на може би 2,7 милиарда лв.", допълни още той.
  • 9 Няма такава държава

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Айде почвай!":

    Да се откажеш от собствената валута е национално предателство... Ходи да копаш за едно доларче на седмица ... И аз не искам евро държава без собствена валута е васална на другите... Ще сме кукла на конци... Вие май не разбирате че ЕС е точно четвъртия райх германците контролираха всичко ... Виж им лидера няква Урсула .. а за какво заплатите не са еднакви в целия съюз като валутата ще е еднаква ама ние сме овце блеемм и се чудим какво става ..

    Коментиран от #16

  • 10 Кво има да се обсъжда?

    1 5 Отговор
    Копейката е решил проблема.Обръщс всичко в евро.Яде лютеница за 26 лева.
  • 11 Няма такава държава

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Айде почвай!":

    И стига с това Възраждане.. прави са ... Ако ще си говорим в прав текст как мислиш че ПП Бойко дойдоха на власт 12 години ЕС виждаше какво става в България... И нищо... Та корупцията в ЕС е по големия от България... Ние сме касичка просто ... ПП и при тях кихат изпълнява заповедите.. колко милиарда пак задълбаха.. ама Възраждане като им каже нещо което е неприятно веднага про руски Еми истината боли понякога... ЕС ако си гледаше мониторинга над България ся заплата трябваше да е 1500 лв минимална но Бойко кихаше на Меркел и другите лидери и ПП продължава по неговата схема
  • 12 Български Депотати!! Какво Евро обсъждат

    11 1 Отговор
    Не разбрахте ли, че Народа не желае да влизаме в Еврозоната!! Всички ли сте Предатели това НС!! За това ли ви избрахме?? Бъдете Проклети!!!
  • 13 Как

    1 2 Отговор
    Как ще свършат работа като не искат.Сега започват като предишните ялови Парламенти- вместо да приемат закони ще изслушват министри.Ама този филм, организиран от мафията, сме го гледали 3 пъти,този е четвърти.Нали бързо трябваше да бъде свалено редовното правителство безпричинно, за да има бързо избори и бързо да се сформира мафиотско правителство и Парламент, ама бързата работа е срам за майстора.Тук става въпрос обаче за съдбата на народа и държавата и тези негодници трябва да я решават.Ужас!
  • 14 Алена ви каза

    2 1 Отговор
    Че сте големи лъжци и само ще се карате.И без нея го знаехме,че няма да ни приемат и в Шенген,та толкова настоявате за това евро.Ако стане,няма да ви дреме за народа,че ще купува хляба вместо 2 лв.за 2евро,т.е.4лв.Но вие депутатите едва ли го проумявате как ще се отрази на населението.Защото сте застраховани с големи заплати в това НС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПРИПОМНЯНЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Няма такава държава":

    Добре, айде сега да обясниш как, без да пита за разрешение, ЧЕРНА ГОРА ВЪВЕДЕ ЕВРОТО през 2002 година за национална валута и тази мини-държавичка още не е фалирала вече 20 (двадесет) години???
  • 17 Какво Евро ще обсъждате "Уважаеми"

    2 1 Отговор
    Депотати Идиоти!? Още по Беден ще стане Народа!! Трябва да угоди те на тези с многото милиони и милиардите в Овшорките!? Вие сте престъпници!! Проклети да сте!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове