Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 07:22 1 638 25

Атанас Зафиров: Никой не е казал, че трябва да влизаме в Еврозоната от 1 януари 2024 г

  • атанас зафиров-
  • влизане-
  • еврозона-
  • 1 януари 2024

От БСП продължаваме да твърдим, че трябва да въведем еврото тогава, когато имаме готовност и когато е ясно, че такъв ход няма да удари по българската икономика и джоба на българските граждани, каза още той

Атанас Зафиров: Никой не е казал, че трябва да влизаме в Еврозоната от 1 януари 2024 г - 1
Снимка: БГНЕС

Ние сме за бюджета с по-висок бюджетен дефицит, който би позволил държавата да изпълни социалните си функции, както и да продължи подкрепата за българския бизнес и икономика.

Това заяви в студиото на PrimeTime зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Зафиров.

По думите на депутата от левицата е недопустимо Министерството на финансите да не внася проектобюджет за 2023 г.

"Изслушването на финансовия министър беше по искане на БСП и ние с изненада научаваме, че финансовото министерство няма да внася бюджет, въпреки че са разработени три варианта, последния от които е най-неприемлив – да продължи действието на стария бюджет, който не отговаря на условията в момента с оглед на инфлацията и което означава, че част от социалните плащания няма да могат да бъдат индексирани по никакъв начин", коментира Зафиров.
Той уточни, че след внасянето на проектобюджет от МФ е възможно в парламента да бъдат направени корекции, като БСП ще вземе активно участие.

„Ние държим всички наши предложения, най-вече в социалната област, да намерят място и в новия бюджет на страната“, подчерта депутатът.

"Няма нищо страшно и драматично в тези дефицити. Колегите направиха един анализ на дефицитите в икономиките на ЕС и почти никоя от тях не отговаря на изискването за 3%. Никой не е казал, че трябва да влизаме в Еврозоната от 1 януари 2024 г", каза още той.
Зафиров коментира още, че от БСП инициират изслушване на ръководството на БНБ във връзка с доклад с оценката на готовността на България за присъединяване към Еврозоната.

От БСП продължаваме да твърдим, че трябва да въведем еврото тогава, когато имаме готовност и когато е ясно, че такъв ход няма да удари по българската икономика и джоба на българските граждани.

Според депутата от левицата най-общата дефиниция на енергийна бедност човек, който когато си плати битовите разходи за енергоносителите, изпада под официалната линия на бедност.

„Трябва ясна дефиниция и съответно гражданите, които попадат в тази категория, да получат съответните компенсации“, добави Зафиров.

"Вежди Рашидов едва ли е най-добрият възможен председател на Народното събрание, но беше единственият възможен", допълни депутатът.
По думите на Зафиров безспорно най-добрият кандидат за поста председател на Народното събрание е бил Кристиан Вигенин.

„Подходихме отговорно и държавнически. Категорично г-н Рашидов го избираме не в качеството му на народен представител на ГЕРБ, а като най-възрастен“, добави той.

Депутатът от левицата посочи, че БСП поддържа смесен модел на гласуване – с хартиена бюлетина и машини.

Зафиров отбеляза още, че ако от БСП получат покана от „Продължаваме промяната“ за участие в бъдещ кабинет, ще се отзоват и ще продължат да защитават своите идейни и политически позиции.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    21 3 Отговор
    Казали са ви едни хора, и са ви казали и кога. Народа не е казал, ама никой не го е питал.

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Няма такава държава

    10 5 Отговор
    Атанас Зафиров: Никой не е казал, че трябва да влизаме в Еврозоната от 1 януари 2024 а да ве кон боб яде ли... Бойко къде ни тласкаше след това ПроКиро... Василев осъзнават че евро е по добре да са им сметките ... Ореваха света а никой не е казвал.. вие слушате ли се взаимно ...
  • 4 Супер

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "хаберих":

    Поредната далавера за циганите. Ама всеки народ си заслужава управниците
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пак

    7 2 Отговор
    се каним да изтеглим късата клечка.
  • 7 БСП КОШМАРЪТ...ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО

    10 17 Отговор
    Тва ше е нов шамар по русофилските амбиции на другарите......
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ШАЙКА

    15 3 Отговор
    Хората са бедни всички едвам оцеляват КАТАТРОФА СМЕ ЦИГАНИ КРАЖБИ ПРОСТОТИЯ ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА А младите изчезват от тук няма бъдеще....
  • 10 Гост

    10 3 Отговор
    Референдум....
  • 11 Крадеца М Велчев отново Реве за Еврото

    9 2 Отговор
    КРАДЕЦО Велчев, Българина не желае да, влизаме в Еврозоната, само вие крадците с Милионите и милиардите по Овшорките натискате!! Не на Еврото Крадецо!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Е,стига

    5 1 Отговор
    Хубави и сладки думи за това,че няма да влизаме в еврозоната,че не сме готови за еврото по никакъв начин.Да не даваме оръжия на украинците и добри социални политики.Но добрите им намерения се обезсилват от това да са заедно с ПП на Кириловци.От няколко дни се вида новината как Кирил и Асен са създали голям хаос на Капитан Андреево,как камиони тирове от ЕС и от Турция обратно стояли с дни,не стигали проверяващи лаборатории,дори гърците ни взели едната санитарен контрол.И пак се натискат за власт.
  • 14 Токсик

    8 3 Отговор
    Неофашистите от запада много бързат да не ни изпуснат....евро, Шенген....сега ако не бяхме членове на ЕС и НАТО щяха да ни приемат за три дни без да си затваряме ядрените реактори. Приемането на еврото означава само едно - загуба и на последния ни останал суверенитет! След това може да закриваме държавата и да приемем латиницата, за да сме сигурни, че България повече няма да има.
  • 15 Атанас Зафиров!! Никакво Евро, Народа

    9 4 Отговор
    Е достатъчно беден, за да го направите още по Беден!!! Никакво Евро, Предатели и Българомразци!! Не на Еврото!! Крадците със милионите и милиарди в Овшорките, на тях им Трябва Еврото!! Обикновения Българин няма такива, сметки!! Никакво Евро!!

    Коментиран от #20

  • 16 Еврокомунист

    7 1 Отговор
    Аре барем един РЕФЕРЕНДУМ за еврото, а? Или референдумът не е нещо демократично и евроатлантическо?
  • 17 Учо

    2 0 Отговор
    И гладния на СИТИЯ не вярва . Как да му повярваш като го виждаш .
  • 18 По-добре

    2 1 Отговор
    да не влизаме в Еврозоната.
  • 19 БСП КОШМАРЪТ...ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО

    2 1 Отговор
    Другари...бегом в русия....
  • 20 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ...КАПИТАЛИСТИ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Атанас Зафиров!! Никакво Евро, Народа":

    Аааааа, не така...как ще си изперем нашите милиарди....
  • 21 гражданин

    1 1 Отговор
    повечето хора не ви искат нито еврото,нито еврозоната.
    НЕ ИСКАМЕ!ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА!!!!
  • 22 свинчуга от бесепе

    3 0 Отговор
    големите лъжци винаги сте и големи крадци
  • 23 НЕ ВИ СЕ ЩЕ

    1 0 Отговор
    КРАДЕНЕТО ЩЕ ВИ СЕКНЕ.

    Коментиран от #24

  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "НЕ ВИ СЕ ЩЕ":

    С въвеждането на Евро в България на "братушките” тук ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на международните МАФИОТИ-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкървили съвсем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол