Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 13:30 1 871 36

Димитър Манолов заплаши със стачки и поиска преговори с Радев

  • синдикати-
  • димитър манолов-
  • стачки

Синдикатите искат актуализация на бюджета, за да се повиши минималната работна заплата

Решението за удължаването на действието на бюджета е лошо, защото редица дейности остават недофинансирани. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който откри международна конференция със синдикатите от Западните Балкани, съобщи БНР.

Минималната работна заплата може да се увеличи с акт на правителството, но това няма как да се финансира без актуализация на бюджета, каза синдикалистът и прогнозира, че профсъюзите няма да се ограничат до насроченото протестно шествие за 11 ноември и ще последват протестни стачки.

"От протестни стачки зависи как ще протече разговора ако такъв въобще ще има, с кого ще го водим, това също е голям проблем, защото се вижда политически стремеж към рушене на държавността. Ако няма правителство, ни очаква служебно правителство с ограничени правомощия. Ще преговаряме с който ни е отсреща. Ще преговаряме с президента, очевидно", заяви Манолов.

Той обясни, че затова синдикатите са поискали среща с президента Радев, но провеждането ѝ се бави заради провеждащите се политически консултации.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тоя мошеник

    26 1 Отговор
    Пак трови населението по платена поръчка.
  • 3 От къде

    26 2 Отговор
    да ти вземат парите , бе , кой да ги изработи ! Псевдо дейност на хрантутник на държавна ясла , че и подкупен от грабливи работодатели !
  • 4 Иван

    26 1 Отговор
    Ха, Ха, и тоя смешник се изказа!
    Кога за последен път си правил стачка някъде?

    Коментиран от #12

  • 5 Стачката

    24 1 Отговор
    Лежяща ли е ? И ще лапаш пари от зайчарника.
  • 6 Гост

    11 3 Отговор
    Митко, стачкувайте пред политическите централи, които не искат да правят редовно Правителство. Служебното е да проведе изборите и до тук. Не го търси за друго. Така е по Конституция.
  • 7 шири

    6 13 Отговор
    И аз искам да правя стачки,но не мога,щото съм пенсионер. Исках Просто Киро и Кокорчо да ми дадат повече проценти за увеличение на пенсията ми,но не биде. Дадоха ми смешна сума. Иначе много обещаваха. Пенсия и стачка е = на канадска торта и ниска цена.

    Коментиран от #15

  • 8 БЕЗ КОМЕНТАР

    8 9 Отговор
    РАДЕФ БЕЗ ЗАПЛАТА
  • 9 Каква

    18 1 Отговор
    "благородна" физиономия на алкохолик....
  • 10 въпросче

    5 3 Отговор
    Било по Конституция. А по Констипация как е?

    Коментиран от #23

  • 11 западното малцинство е пред замръзване

    6 1 Отговор
    Хегемона е на колене
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🐻🐻🐻🐻🐻
  • 12 Бонев

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Как да правят стачки срещу хората които им дадоха имоти за ползване и сега живеят от наеми. Синдикатите може да са всякакви но не са глупави.
  • 13 Митьо линейката! Бивш шофьор на линейка

    10 2 Отговор
    От Пирогов!!! Крадеше бонове за Бензин и носеше в СДС!! За тогава има оправдание, за добра Кауза беше!! Но се продаде на Борисов и ГЕРБ!! БОРИСОВ ИСКА ДА ГО АКТИВИРА ОТНОВО, ЗА ТОВА ПОЛЗВАТ ПОДКРЕПА и Манолов! ДА СЪЗДАВА, ХАУС ПО КОМАНДА!! Марионетки на ГЕРБ!! Слугинаж на Борисов!!
  • 14 ИВАНКА

    14 0 Отговор
    Къде беше по времето на Бойко?!! Бяхте се скрили в миши дупки! Защо тогава не стачкувахте?!! Колко ти плащат?!!
  • 15 Пенсионер

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "шири":

    Колега, радвай се, че "Кирчо и Кокорчо", макар и малко нещо са ти дали. Другите Партии 31 години и това не дадоха. Само лозунги и празни обещания. ПП поне даде нещо. Дълбок поклон пред човещината на тия млади държавници.

    Коментиран от #17

  • 16 Манолов чака ПП, ДБ и БСП

    3 0 Отговор
    да вкарат държавата в дългов и инфлационен капан и чак сега се активира, като плаши с протести, а кой ще плаща и ще пълни бюджета? Слугата си намери господарите!
  • 17 друг

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пенсионер":

    пенсията ми вдигнаха от 400 на 450 лв, а всичко в магазина, хляб, мляко, сирене, салам, кашкавал, олио е двойно със 100% увеличение! Т.е. направиха ме двойно по-беден. Така че оди у лево и не се обаждай!

    Коментиран от #19

  • 18 Радев

    1 0 Отговор
    всичко е наред момчета, нали и аз съм пенсионер! Добре че турих тия момчета от Харвард че да ви направят богат и вас! Иначе ви разбирам напълно, тежки времена са, знаете ли как карам с 3400 лв. пенсия? Ами трудно!
  • 19 Пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "друг":

    Пенсията ПП добре са ти я увеличили. Ръцете на 2-мата държавници Петков и Василев, трябва да им много целуваш. Неблагодарник си. Другите Партии и това не ти дадоха, ама мълчиш. За инфлацията не са виновни ПП. Други са виновни.

    Коментиран от #22

  • 20 Манолов не се прави на ударен

    1 0 Отговор
    от самолет ти се вижда членската карта на ПП от задният джоб!
  • 21 177

    2 2 Отговор
    Докато бяха ПП на власт имаше пари за всичко. И за пенсии и за заплати. Сега при ГЕРБ и служебното пправителство пак започнаха да мрънкат и да обясняват как не може, как няма, как не става и как мизерията ще продължи. Разбирай, че пак се подготвя крадене до дупка.

    Коментиран от #24

  • 22 друг

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсионер":

    аз кво ти казах бе момче да си мълчиш, че ще играе тоягата? Ти ле ще ми кажеш, кой кво ми е дал? На тебе да не ти плащат "израелците", дето правят ПР-а на мошенниците от ПП!

    Коментиран от #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 икономист

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "177":

    Докато бяха на власт ПП за 6 месеца изхарчиха по непредназначение 10 милиарда, гласувани в бюджета за инвестиции, два тунела, три магистрали и 3 моста на Дунава. За това са на излишък, щото вдигнатите пенсии са плащани само един месец, досега, а догодина ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ 12 МЕСЕЦА ПОДРЕД! Можеш ли да смяташ? Дори и да не изхарчи правителството и 1 лв за инвестиции, пак ще вътре с 5 милиарда, само от пенсиите!
  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор
    Ако жена му не му пуска , пак ли ще стачкува пред Президентството❓❓❓
  • 26 177

    1 2 Отговор
    до 24 икономист
    Ти си икономист, колкото е икономист и оня гений Делян Добрев или оня дето е направил повече от 30бюджета и всичките мизерни. Това сте гербаджииски икономисти, юристи и всякакви други. Той можел да смята... От тези ваши сметки сме твърдо на последно място по жизнен стандарт и продължаваме да изоставаме. Всички сте калинки и от вас нищо не става. Освен да крадете и да лъжете друго на можете.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 млад пенсионер, военен, генерал

    3 0 Отговор
    За вас не знам пичове, а и не ми пука, аз съм твърдо за Киро и Асен! На 55 годинки, преди пенсията ми беше 1400 лв, а сега тия момчета ми я увеличиха на 3500 лв., жената работи в ГЩ на Отбраната, знаете ли как едва се справяме в семейството, ужас! Готов съм да се жертвам и за това се надявам младите от Харвард да ми увеличат още малко пенсията, поне на 5 000 бона, ако ще да вдигнат данъците със 100%. Ако не искат да ги вдигнат съм съгласен да се жертвам, по 20 милиарда на година да се взима държавен дълг, аз така и така няма да плащам нищо, стига пенсията да ми е все така "ниска". Имаме млади и умни млади хора в България, които ще успеят да се справят с всички проблеми, нали за това ходиха да учат в чужбина?
  • 28 А при вас бъка от икономисти и юристи

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "177":

    През последната година и половина, няма нито едно нещо направено по закон и няма, нито едно нещо направено със сметка, а всичко е незаконно и на юруш! ПП са проблем, наистина, но но най-големият проблем сте вие неграмотната жълтопаветна тълпа, вече тълпичка, които им давате власт.
  • 29 То в ПП никой не знае ни математика, ни

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "177":

    с елементарната алгебра се оправят! Миналата година, докато напълно незаконно уволняваше борда на ББР, Киро Простото излъга в ефир че нямал избор, и не спазил закона, защото щели да бъдат извършени огромни претъпления, и той бил спрял 850 кредита, всеки по над 50 милиона лева всеки! Ха-ха-ха-ха-ха! Това и типичен пример за неграмотност и невежество, дори 4-то класник ще му каже че не може да смята. тОВА ПРАВИ БЛИЗО 42-43 МИЛИАРДА ЛЕВА, А ТАЯ БАНКА ОБЩИЯТ ИМ КАПИТАЛ, 90% ОТ КОЙТО ВЕЧЕ БЕШЕ ДАДЕН ЗА КРЕДИТИ, БЕШЕ 5 МИЛИАРДА! Ха-ха-ха-ха! Никой от ПП не го опроверга или поправи, което означава че или никой от тях не може да смята или всичките са лъжци.
  • 30 пра пра дядо ви

    0 0 Отговор
    вържи попа да ти е мирно селото

    нахрани председателя на синдикатите за да управляваш дълго
  • 31 питам

    0 0 Отговор
    нали ще вдигнете още пенсиите?

    Коментиран от #33

  • 32 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "друг":

    Тоягата е за теб, защото си ТЕЛК-ажия, а това го премълчаваш. И 50 лева са ти много. Ръцете на всички от ПП трябва да им целуваш.
  • 33 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "питам":

    Вдигането на пенсиите от тук нататък забравете. Каквото вдигна ПП, това беше. От тук нататък нищо. Апропо, никоя Партия, или държавник не говори за Коледната добавка за Пенсионерите? Мълчат като комунист на разпит. Що мълчат...а?
  • 34 Гост

    0 2 Отговор
    И повишението от къде ?! Пак на гърба на данакоплатците.Трябва работеща държава и ще се случат нещата,а не да съсипват държавата партиите и да вдигаш ...какво вдигаш като реално се покачва данъка и всеки накрая има по-малко пари в джоба.Регулирайте инфлацията.1 Л прясно мляко вече е 4 лв. Кофичка к.мляко е 1.80лв. Това не е нормално.

    Коментиран от #35

  • 35 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ти лично, как виждаш регулирането на инфлацията? Наясно ли си с този казус? Работата е в това, че не е въпросът само да се държат лозунги, а опира до конкретни действия и дела! Да чуем, какви конкретни предложения имаш по казуса.
  • 36 Коко

    1 0 Отговор
    Как за толкова години ,не се яви някои министър, да каже че за него най важно са да увеличава доходите на хората .
    Много време се загуби ,че при тия цени минималната заплата трябваше да е 1000 лв .
    Минимална пенсия 600 лв
    Повишение на майчинството и парите за безработица веднага .
    Това не се ли направи веднага ,значи всичко е ясно ,и никой не си върши работата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове