Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 11:55 3 735 19

Любомир Аламанов: Добър Борисов, добродушен Борисов, всеопрощаващ Борисов

  • борисов-
  • политически лидер

Конграчулейшънс, братиньо, и всичко е забравено? Кой взел - взел, кой бит - бит, кой е... е банална фраза?, пише във фейсбук експертът по комуникации

Добър Борисов, добродушен Борисов, всеопрощаващ Борисов...

Всички трябвало да загърбят егото си, всички да направят отстъпки, всички да се обединят с независими експерти около политики, да направят правителство, па да плеснат с ръце и да се прегърнат и с песни да хвръкнат в небесата...

- Той, Борисов това, давал висока оценка на преговорите между някакви партии.

- Той, Борисов това, поздравявал президента за много време, което отпуснал на партиите.

- Той, Борисов това, тълкува думите на народа, говори от негово име като Пръв Народен Говорител.

Той казва колко време ще трае правителство... Той казва какво ще прави парламента... Той разрешава благосклонно на Слънцето да изгрее пак над земята... Той...

Само не разбрах какво стана с някои дребни мънички нещица...

Какво стана с откраднатите ни 12 години от живота?

Какво стана с раздадените милиарди?

Какво стана с липсата на реформи?

Какво стана с разсипаните институции?

Какво стана с превзетите медии?

Какво стана с Пътната карта?

Какво стана с Потока?

Какво стана с хилядите лъжи?

Какво стана с разсипаните животи?

Какво стана с превзетите бизнеси?

Какво стана с изгонените инвеститори?

Какво стана с превзетите бизнес организации?

Какво стана с опростачената социална сфера?

Какво стана с огромната вълна фалшиви новини, толерирани и подкрепяни от политическата върхушка?

Какво стана с корупцията, пуснала корени толкова дълбоко във всяка сфера, че направо не се издържа вече?

Такива едни дребни нещица... Какво стана с всичко това?

Конграчулейшънс, братиньо, и всичко е забравено? Кой взел - взел, кой бит - бит, кой е... е банална фраза? Явно няма да има наказания. Явно няма да има разследвания. Явно няма да има даже и извинение.

Да се връщаме и да се гушкаме пак с насилника, от когото едвам избягахме, това ли остана само?

Полубогът, Спасителят, Самодържецът даже не отиде на преговори, но призовава всички да смирят егото си.

На мен ми се повръща, не знам за вас...

Спокойна вечер!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поп Богомил

    54 7 Отговор
    Такъв като Тиквата навсякъде другаде в най-добрия случай, би бил закоравел затворник, само тука на територията си го слагат премиер! Сега пак чака да е такъв.
  • 2 "Набеден"???

    24 2 Отговор
    "Или криминално проявен"!!!За него разказва един престъпник.

  • 3 Фактъ

    50 6 Отговор
    Перфектен коментар .
  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    33 3 Отговор
    Хипопотамът също изглежда добродушен, ноооо....
  • 5 Някой знае ли защо

    44 4 Отговор
    Бибитко се постави на първо място в 2 листи, а когато го избраха отказа да е депутат. И се изплю върху избора на народа. И сега 5 пъти дневно реве че народа избрал Герб да управлява. Ами както той се отказа от депутатстването, така и Герб да се откажат от мераците за власт.
  • 6 Срам

    52 4 Отговор
    И на мен господин Аламанов ми се повръща от мутрата и че толкова са късопаметни всички ..
    Всико умря в тази страна ,убиха и енергията от протестите ..На говедото мръсното не разбирам как така му се размина съда и затвора ...не разбирам бе ..не го приемам за нормално
  • 7 Чудя се

    10 45 Отговор
    Питам аз и отговор не искам.Щом по време на управлението на ГЕРБ толкова се е крадяло,как така стандартът на живот на хората беше по-добър,освен това се строеше.Освен това ,Борисовумееше да говори и с Путин и с Ердоган,нищо не говореше английски. Резултат--нулева миграция.Уважаваха го и в Европа.Сега тези уж суперобразовани,ама работа не вършат.Само разговори,анализи,преценки,мислене,чудене,пак анализи и обещания на килограм.

    Коментиран от #10

  • 8 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    38 3 Отговор
    Буци се прави на хрисим, за да прикотка някои от партиите да му се хванат на въдицата и да има с какво да се оправдава и да се крие зад тях. Буцито в момента е вълк в овча кожа. Всички, които са се допрели до него е последвало заличаването им.
  • 9 един

    45 2 Отговор
    Борисов е връх на наглостта!
  • 10 Абе чипиран!

    32 3 Отговор

    До коментар #7 от "Чудя се":

    Ти освен че не можеш да мислиш,не можеш и да се чудиш.За какъв стандарт говориш,след като 2.5 милиона от 6,5 милиона Българи са под необходимия минимум необходим за живот или да го наречеме така, както са го наричали старите хора-бедност.Един град с големината на Пловдив-Дортмунд,има два пъти по силна икономика от Българската.Какви строежи какви 5 лева.Всичко ,което се е построило последните 32 години е построенно с негодни материали и се е скапало,още преди да бъде пуснато в употреба,защото продажни политици и техните подгласни в икономиката са крали като за световно.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Чудя се

    4 21 Отговор

    До коментар #10 от "Абе чипиран!":

    Значи,когато имаш различно мнение ,излиза,че си чипиран.Да,да,ама не.Първо съм доста живяла и съм свидетел --магистрала Европа -тези не могат да я довършат;Северна дъга,метро в София,пречиствателни станции,саниране,до всеки блок детска площадка и т.н и т.н.Новите управляващи дойдоха със заявка,че могат по-добре.Получиха шанс.Икакво направиха?! Нищо и половина.Обещаното не е като направеното.Пък и около мен няма бедстващите хора,защото яко бачкат.Държавата е длъжна само на болните.Пък и да ти кажа за Германия,Франция и др --когато ние сме ходили с цървули,те са имали колонии.Сега ,едва ли някой германец мисли,че някой за нещо му е длъжен,а той за никого нищо да не прави.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 До чипирания

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Виж!Всеки има право на мнение ,но когато иска да изложи гледна точка.трябва да прибави факти.Защо те наричам чипиран,ами много просто.Всеки с неадекватно мислене(не става дума за различно,подплатено с факти),а за манипулирано или манипулативно,за мен е или много тъъъп,или чипиран..Вече в една западноевропейска страна,доказаха че с ваксините,се вкарват наночастици от тежки метали,които хакват генома и променят човешкия ген,след което този човек,може да се командва дигитално.Всички политици,които са допуснали тази ваксинация са дадени на прокуратурата.Друг е въпроса,дали ще се получи нещо от това,защото всички психопати с малки изключения от Брюксел са съпричасни към масовото ваксиниране.Крие се още,че смъртноста при ваксинираните е с 16% по висока от тези,които не са.Но да не се отклонявам от темата.Ще тикажа един случай в моята история.Купих си директно от пристанището в Хамбург от собственика на контейнер със зелено колумбийско кафе.1кг струваше 50 марки.Направи изключение,тъй като не продава на дребно.Когато го попитах,защо 1кг зелено струва 50 марки а 1 кг готово на зърна в супера,струва 8 марки.Отговорът беше,че в кафето което купувам от супера от 10зърна,само две са истински,а останалите са преработени с извлечен кофеин и са само за миризма и грамаж.Да построиш и изградиш нещо,което не става за едномесечна експлоатаия,се нарича масово ограбване на парите за материалите.И понеже говориш за цървули.То си научи историярта.Когаро България беше единствен
  • 13 До чипирания-продължение

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Когато България,е била единствената държава,която е могла да се противопостави на римската империя,тези на които се кланяш и са били колонизатори са били диваци,живеещи в горите,като основното им ястие са били катерички и плъхове.
  • 14 Българите и Траките

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Сме единствените народи с древни корени, които винаги са се борили срещу робството и подтисничеството. Т.н. западни демокрации до една са имали не само колонии, но и роби до края на ХIХ век. И ние сме ходили със цървули, не защото сме били прости, а заради турското робство. Робство дошло с благословията на запада. Ние сме люлката на Европейската цивилизация! Неолитните ни цивилизации са люлка на световните. Оттам тръгват египетската и шумерската. Далеч не е само Варненския некропол.
  • 15 ПРИПОМНЯНЕ

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Абе чипиран!":

    Данни за управлението на България 2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!

    Коментиран от #18

  • 16 Софиянка

    12 0 Отговор
    Прекрасно написано, но важно е повече хора да го прочетат и запомнят. Когато дойдат избори да го препрочетат .
  • 17 Сашо

    10 1 Отговор
    И на мен отдавна ми се повръща!
  • 18 Такаааа...!

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Ти тези данни от досиетата" Х" ли ги взе, защото има и други! 12годишен геноцид над пенсионери и инвалиди, откраднати бизнеси , като наказание, че отказват да плащат на бащицата за протекции, некачествени магистрали от което следва на ремонта, ремонт и така си върви години , ама за да се откраднат още милиони, най-бедната държава в ЕС , некачествено здравеопазване никакви реални реформи, те и лекарите превърнаха в търговци и т. н. и т. н.Мога да пиша до утре за " постиженията" на ГЕРБ ,ама какъв е смисъла , народа е прост и с къса памет, за това пак си ги върнаха на власт ,за жалост!
  • 19 Затвор

    2 0 Отговор
    За чекмеджан и мазниците и мижитурките около него
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове