Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 09:56 2 386 11

59-годишен варненец е с опасност за живота след падане в изкоп на ВиК

  • варненец-
  • опасност за живота-
  • падане-
  • изкоп-
  • вик

От ВиК заявиха пред БНТ, че е отстранявана сериозна авария и било практика, след като е отстранена аварията, няколко дни да се изчака и да не се покрива изкопът с чакъл, за да се проследи дали няма да има други течове

59-годишен варненец е с опасност за живота след падане в изкоп на ВиК - 1
Снимка: БНТ

Още един случай на падане поради липса на обезопасяване. 59-годишен варненец е пострадал тежко след падане във ВиК изкоп.

Мъжът е настанен в Многопрофилната болница "Света Анна" в морския град. Той е с парализирани крайници, животът му все още е в опасност, потвърди пред БНТ дъщерята на пострадалия.

След случая мястото е засипано с пясък и чакъл и ровът е запълнен.

"Има парализа и на четирите крайника, докторите не могат да обещаят пълно възстановяване", заяви в "Денят започва" една от дъщерите на пострадалия.

От ВиК заявиха пред БНТ, че е отстранявана сериозна авария и било практика, след като е отстранена аварията, няколко дни да се изчака и да не се покрива изкопът с чакъл, за да се проследи дали няма да има други течове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    13 0 Отговор
    Бива ли такава мърлящина.. Човека ако оживее остава инвалид, а някой по офисите си бърка в носа. Нали това им е работата на плъховете зад бюрата, да ръководството-ДА ИЗИСКВА!
  • 2 емигрант

    12 0 Отговор
    Мале, мале какво обезопасяване на обект опасен за минувачи ? Тази фирма ако е тук с такова обезопасяване, ще бъде най-строго санкционирана от органите по безопастност, а вероятно и осъдена ! Елате да видите как тук пазят живота на хората с какви съоръжения се обезопасяват дори и една изкъртена плочка от тротоара, а нощно време при големи изкопи освен огради има и жълта мигаща светлина ! Нама да се оправите, съзнание - 0, отговорност - 0, "лапачка" - 10 по десетобалната ! Изходът на България е обещаната от СДС - ЛУСТРАЦИЯ !
  • 3 Коментар

    15 0 Отговор
    Голяма част от държавната администрация си е за съд!
    Престъпно неглижиране и никаква отговорност, относно действия и бездействия!!!

    След над 10 годишно управление от тикви, а после около година от канадски агенти, България е най-зле от много години насам!!!
    Корупцията и мафията си придобиха държавата!
    А народът ни дори не желае да гласува на изборите???!!!

    Народе, ако не се събудиш, не те чака нищо добро!!!
  • 4 Хитлер

    17 0 Отговор
    Какво смешно и несериозно оправдание на ВИК - няколко дни да се изчакало ? Ами чакайте бе и един месец чакайте, но ОБЕЗОПАСЕТЕ МЕСТОТО ТАКА, ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ В ИЗКОПИТЕ ВИ ! ПРЕСТЪПНИЦИ - СЪД И ЗАТВОР !
  • 5 Франко (испански)

    4 2 Отговор
    Ама това Варна ли е ? Тротоарът до езерото на което ходя за риба е хиляда пъти по добър от това което се вижда на фотото ! Варна значи е това, третият по големина град в комунистическа България ? А бил комунизмът много социална "религия", вижда се как "социално" си избива хората, не само и с война ?
  • 6 Шефьор

    12 0 Отговор
    Знаете ли, едно време, като дете имах възможността да живея известно време в Западна Европа. Това което тук, във Варна, в София или някое село се прави при В и К аварии е недопустимо. Когато се копаеше канал за кабели, тръбопроводи и т.н. докато се работеше всичко беше оградено със специална ограда. В 16,30ч. всички изкопи се покриваха с дъски и се прикрепяха със сух асфалт, на други места изкопа се покриваше с метални плочи, осветяваше се и се сигнализираше с мигаща в жълто сигнализация. Така беше до следващата сутрин, когато дъските се махаха, асфалта се събираше във варели, металните плочи се вдигаха и се почваше работа. Всичко се правеше, така, че да няма възможност по никакъв начин да паднеш в изкопа.Самият ремонт се правеше за два, три дена и то на участъци по 500 до 1000м.. с хора и техника. Е, тука още сме далеч, далеч от това и така ще бъде, защото без пари нищо не става, нито качествени ремонти, нито се привличат хора, нито се осигурява безопастта по време на работа и след приключването и. Мъка, но е жива истина. Чисто и просто трябва да има стандарт, методика, регламент как се почва, как се консервира СМР, как се обезопасяват и най-важното кой плаща и кой е отговорен.

    Коментиран от #11

  • 7 Българино

    2 4 Отговор
    Отваряй си блеските по пътя не върви и спи
  • 8 България Бангладеш Бурунди

    6 0 Отговор
    Съдете ВиК за милиони.Какви се тези измислени ленти? На изкоп никъде по света не се слага лента. Изкопа трябва да се огради и да има и светлинни сигнали. Ганьо сложил някаква лента и се бие вече в гърдите Булгар,Булгар. Най малкото дете може да падне
  • 9 Варна - Херсон

    3 0 Отговор
    След В и К и потоп
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Русофоб Антисемит

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шефьор":

    Знаеш ли че и в момента ме намираш някъде по западна Европа. 24 ч е максимума на ремонта. Най често е 2-3часа...Е точно там е проблема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове