Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 17:02 2 125 48

Махленски спор в парламента за въглищните централи

  • герб-
  • продължаваме промяната-
  • въглищни централи

"Продължаваме промяната" и ГЕРБ с взаимни обвинения, отнемане на микрофони и подмятания

Кирил Петков от „Продължаваме промяната” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в парламента. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване. В спора се намесиха бившият енергиен министър Теменужка Петкова и бившият финансов министър Асен Василев, съобщи Нова телевизия.

Първо, на брифинг в сградата на парламента, от ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което поставя под риск енергийната сигурност на страната ни от една страна, а от друга – обрича над 100 хиляди души да останат без работа.

Минути по-късно Кирил Петков започна изказването си от трибунката пред медиите в парламента, казвайки, че днес страната ни е сред първите 10 страни, която има усвояване на плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

Намаляването на въглеродните емисии не започва от плана за възстановяване, а от техните ангажименти, каза още Петков, когато бе прекъснат от Жечо Станков. Петков го попита кой е поел ангажимента България да намали въглеродните емисии?

Последва говорене един през друг. Кирил Петков отне микрофона на Станков, който си намери друг. Петков го покани на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво очакват гражданите – като саниране, безплатна топла вода, електрическа енергия. На това Петков отвърна: „Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 млрд. за турската тръба…”

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. "Счупихме всички корупционни практики и от това много ви боли", каза Василев към ГЕРБ.

При опита на Кирил Петков отново да се качи на трибунката и да даде изявлението си, Станков от ГЕРБ заяви: "Пълна лъжа. В плана пише, че 83% от централите трябва да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български граждани искат това. Хората плащат по-високи сметки, благодарение на вашата политика в енергетиката". Кирил Петков отговори, че ПП никога няма да подкрепят ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Теменужка Петкова му отвърна: "Вие пък имате парапети".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 8 Отговор
    Почти са се награбили като гледам.

    Коментиран от #28

  • 2 Винкело

    39 26 Отговор
    И що да е "махленски"? Тия ПП трябва да бъдат избесени до ниво втора секретарка на трети зам. министър.
  • 3 Потресаващо!

    37 28 Отговор
    Герберските крадци оглозгаха България. За дванадесет години, гербавите крадци станаха милионери, досущ като главатяря им Борисов. Казват че той е милиардер, дори.

    Коментиран от #38

  • 4 Тоя

    29 12 Отговор
    Жечо с вапцаната коса и той лъже - маже , само власт и пари да има !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тракия

    28 14 Отговор
    Отровните американски Тец-ове ? ! Заради които българите са първи по белодробни заболявания ❗Със скъп ток , цената на който се компенсира само с ниската цена на АЕЦ Козлодуй ❗Синджир марка от мафиозки фирми около Тецовете ❗Закривайте ги ❗

    Коментиран от #8

  • 7 Б.Делчева

    16 6 Отговор
    Като останете и без газ от първи октомври, ще ви видя!!!
  • 8 ДА да

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тракия":

    Ама тези същите тиквеници, не искаха АЕЦ БЕЛЕНЕ
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 5 Отговор
    ХРИСТО КОВАЧКИ
    РИСК ИНЖИНЕРИНГ
    ТИМ забогатяха от
    ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНРАЛИ
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 13 Отговор
    ПП герб са мутро бандитска организирана престъпна ГРУПА
  • 11 Спора не е махленски

    15 23 Отговор
    Просто БКП ГЕРБ полудяха че ПП им разби схемите на кражби ограбване и корупционни практики чрез които ограбваха оскотелия беден народ и ни правеха от бедни по бедни . Сега СИК са бясни и виждате как като шпиц команди обикалят на всякъде и прекъсват чужди пресконференции само да не се чуе гласа на истината. Най активни в това са ченгето от ДС МАНОЛ ВЕЛЕВ милиционера ,тая дебелата трътка и тетка Теменужка , из-рода биков ,ку-вата Атанасова и най вече еврейчето болшевил известен сред гей средите като Гошо гъ-за

    Коментиран от #20

  • 12 Цапардосният със снежна топка

    26 14 Отговор
    Тоя лешпер Кирил Петков, за мен е истински убиец на Българи.
  • 13 Макробиолог

    27 3 Отговор
    Хиени се ръфат около остатъците от трупът на бълг енергетика и икономика...каква е интригата?
  • 14 Лелее

    27 4 Отговор
    Продължават да ни Прецакват!Опитват какво ли не.То не беше Джемкорп,то не беше скъп газ,то не беше трицифрена инфлация.Само договор за закриване на държавата не са сключили с някого.Ама не ,защото не опитват.Жална ни майка.Само украинците в Украйна са по-зле от нас,защото са във война.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Професор

    26 1 Отговор
    11 хиляди на месец получава един депутат. Основната заплата е 5 хиляди но след участия в комисии си изкарват по 11 хиляди. Проста сметка показва, че тези 240 хрантутници в парламента ни излизат на 2 милиона и 600 хиляди лева на месец или 31 милиона лева на година. Във всяка фирма когато работата намалее следват съкращения на персонала. България беше над 8 милиона, почти 9 милиона преди години. Благодарение на управляващите вече сме под 6 милиона. Не разбирам защо тези същества там все още са 240? Когато станем 2 милиона пак ли ще бъдат 240? Какъв е смисъла? И какво стана с новата сграда на Парламента? Хвърлиха се токова пари и пак са в старата сграда. Тогава защо се похарчиха толкова пари?
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 7 Отговор
    ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ в БГ гиУПРАВЛЯВА БИЗНЕСМЕНЪТ ХРИСТО КОВАЧКИ които има и ПАРТИЯ ЛИДЕР
    ХРИСТО КОВАЧКИ държи с компромати много МИНИСТРИ ПОЛИТИЦИ БИЗНЕСМЕНИ на непокорни праща мутрите си ЦЕНТРАЛАТА му е в ГРАД ВАРНА

    Коментиран от #23

  • 18 Бонев

    29 1 Отговор
    От целият цирк разбрах едно. Може да закрием всичко в България, важното е Едни хора да усвоят едни средства. И като ги усвоят след това какво?
  • 19 Бай-Ганьо!

    15 2 Отговор
    И едните и другите са маскари...!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чудя се

    22 10 Отговор
    Дали от ПП разбират какъв апокалипсис започна след тяхното управление и се правят на неразбрали,или си вярват,че са почтени и всичко е наред.
  • 22 искам да ме мобилизират

    15 0 Отговор
    Ще влезна с пълно бойно снаражение по средата на подобен "важен" за народа дебат и ще им помогна с всичките си аргументи барабар с резервните.
  • 23 Много си зле!

    18 3 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само част от ел.централите на въглища са на Ковачки...-в Гълъбово,Димитровград и Бобов-дол!Ел централата във Варна е на Доган ..!
    ,,АЕS" и ,,Контур-Глобъл са американски!А ,,ТЕЦ-МИ-2" е държавна!Чети бе човек и не се изказвай неподготвен...!

    Коментиран от #31

  • 24 Каква полза?

    20 6 Отговор
    Какви корупционни схеми са разбили ПП ?!Спряха всички строежи на пътища,за да "гонят Михаля", т.е тръгнаха по следите на едни 60 милиона лева.Резултат--нищо не направиха,освен да ОСКЪПЯТ МНОГОКРАТНО строителството на същите пътища,защото материали,труд,всичко поскъпна."Къде е Киро--на кирия"
  • 25 оня

    8 3 Отговор
    "Трибунката" да тА так.овам в журнaлиста герберски:))
  • 26 Един

    9 3 Отговор
    Палячото е същия тулуп като Мутрата!
  • 27 ганю

    14 2 Отговор
    Правите един нов АЕЦ 6-8 енергоблока и почвате да затваряте въглищата
    1 блок - една централа
    2 блок -2ра централа
    и т.н
    Браво на Бай Ви Тошо
    нищо не сте направили за 33 г баламурници

    Коментиран от #34

  • 28 Потресаващо

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Сарите крадци срещу новите крадци..
    Ще патим още...
  • 29 Ама,наистина ли

    14 1 Отговор
    Наистина ли Кирил Петков вярва,че някой от ГЕРБ има намерение да ги подкрепи.Просто му гледат сеира .Те нямат обединяване,точно като олиото и водата нямат смесване.Невъзможно е.Хайде да спрат да се напъват и да свършат нещо полезно.
  • 30 ганю

    9 1 Отговор
    Всички централи и енергийната система са държавни както и водите
    родни Български
    айде къш лапачи доячи и селски тарикати

    Коментиран от #40

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Много си зле!":

    ДА бе ДА просто се поставят поставени ЛИЦА ХРИСТО КОВАЧКИ колко изкара от БАКЪР тои изкупува и продава на вторични това е от мен ЧОВЕКО

    Коментиран от #39

  • 32 ганю

    22 1 Отговор
    Тъпата Кунева може да я тикнете едни 50 г поне в затвора дето съсипа АЕЦ Козлодуй

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Копипасте

    15 1 Отговор

    До коментар #32 от "ганю":

    Костов и "царя" също там за същото!
  • 34 Бонев

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "ганю":

    Не си прав. За 33години имаме доста успехи. Например имаме 2опаковани атомни реактори, също така имаме и чертежи на 8 плюс 8 ф16ки.
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #32 от "ганю":

    КУНЕВА изпълни КАКВОТО и НАРЕДИХА от ЕС за да затворят нашите 1234 ЯДРЕНИ БЛОКОВЕ на АЕЦ КОЗЛОДУЙ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Можеше и да посегне болния нервак

    12 2 Отговор
    Колко е "махаленски" скандала ще се види след 3-4 години, когато България от износител на ток, ще се превърне във вносител.И то защото позволихме и продължаваме да позволяваме на Киро и Асен-остапбендеровците да затриват икономиката, да отнемат силата на страната ни и да пълнят ненаситните си гуши! Явно целта е това-отиваме или към губерния на Рассия, или ще ни разпарчетосат съседите, каквито са им тайните отявлени мераци....А вие вЕрвайте на киртака, уверено ви води към пропастта😂
  • 38 Е затова сме на дъното

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Потресаващо!":

    Кой ти каза бе, една жена на пазаря или битивито и нова😂😂😂
  • 39 А бре ,,ЧОВЕКО"...!

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много ми е интересно как Ковачки ще сложи подставени лица в...Американските ТЕЦ...?!
    И то да въртят съвместно с него продажба на вторични-,,БАКЪР"...?!
    Голям си..,,БАКЪР"...да знаеш...!
  • 40 Да де,именно...!

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "ганю":

    Но го кажи на наглите американци,станали собственици на бившата ни държавна ,,ТЕЦ-МИ-3"...!Същата им бе харизана от Иван Костов,чрез абсолютно АнтиБългарски договор...!
  • 41 Колко е жалко

    8 4 Отговор
    лъжливото недоразумение кирил петков!
  • 42 симо

    8 7 Отговор
    Няма ли кой да тразбие тъпата мутра на Кирил Петков.Той освен да лъже друго не знае.А и да краде
  • 43 Дедо

    2 7 Отговор
    Че кво като 100 хил.останат без работа? Ква драма е това. Аз съм съкращаван поне три пъти от работа. Ми записвам се на борса и търся нова работа .
  • 44 Архивар

    5 3 Отговор
    Ангажимента за ограничаване на емисиите от ТЕЦ е поет от герберастите.
  • 45 Виктор Черноземски

    3 4 Отговор
    Егати поведението на Герб това ли е първа политическа сила да се натрясва на пресконференцията на опозицията. Той вождът им се жалваше че журналистите не ги питали на Кире и Асен неговите въпроси явно Темеменужка и другия простак ги е преквалифицирал в журналисти. Боже пази България от комунисти мутрокомунисти и бившата държавна сигурност или модерно наречената хартиена коалиция
  • 46 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    1 4 Отговор
    Бойко иска да ни санира жилищата безплатно а тези лоши обратни хора му пречат. Спасете Бойко само той може. Всички ще сме със санирани жилища както при Бай тошово време държавата се грижи за добрите хора. Първо разбира се ще сме ние 680 000 активни бойци гласоподаватели за бащицата после са всички останали
  • 47 Гост

    5 3 Отговор
    Така така искахте промяна сега не се оплаквайте. Промяната ще дойде и ще ви изпразни джобовете...и още им вярвайте на тези двамката и шайката около тях.
  • 48 gдфъч

    3 0 Отговор
    Много трол много нещо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове