Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 17:30 6 049 22

Брюксел излиза с нова оценка за готовността ни да влезем в Шенген

  • шенген-
  • европейска комисия-
  • брюксел

Решаващото гласуване е в началото на декември, трябва ни пълно единодушие

Европейската комисия съобщи, че утре еврокомисарите ще одобрят на седмичното си заседание нова оценка на мерките, предприети от България, Румъния и Хърватия, за да изпълнят правилата за Шенген.

По думите на говорител на ЕК оценката ще препотвърди готовността на трите държави да се присъединят към Шенген изцяло. Предвижда се оценката да бъде представена от еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

България, Румъния и Хърватия вече получиха положителното становище на ЕК да се присъединят към Шенген. Европейският парламент подкрепи тази оценка и настоя трите държави да се присъединят към европейското пространство без гранични проверки от догодина, а решението да бъде прието до края на тази година.

Очаква се въпросът да бъде поставен на гласуване в Съвета на ЕС в началото на декември, като за приемането на положително решение е необходимо единодушие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шенген

    44 5 Отговор
    няма да има !
  • 2 Путинофил

    7 18 Отговор
    Ние знаем, че ЕС не са в час!
    В територията си влизат руски шпиони без проблем!
  • 3 честен ционист

    18 6 Отговор
    Взимайте курниците от Нидерландия на кредит, иначе Шенген през крив макарон.
  • 4 Мале

    39 16 Отговор
    Къв Шенген, кви 5 лева, евросъюза си отива, ние пак коня след каруцата караме.

    Коментиран от #9

  • 5 Хр.Ботьов

    25 0 Отговор
    "И лъжат те дор до гробът,само със надежди голи"..
  • 6 Рускините го измислиха!

    12 7 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова жена се урежда с море, пляж, кафешачки и ресторанчики.
  • 7 Котка ученият

    6 17 Отговор
    Нищо няма да навреди на европейското единство повече от премиерата на "Евгений Онегин" в Софийската опера. Ако българското общество иска да получи Шенген, трябва да забрани Чайковски.
  • 8 Шопо

    21 10 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 9 Преминаващ оттук

    25 12 Отговор

    До коментар #4 от "Мале":

    Евросъюза е в такъв колапс ние сме се запътили нататък. Няма нито една държава която е станала по-богата влизайки в еврозоната. Има си други европейски държави които членуват в клуба на богатите, но те са си били богати от преди. Нашата пършива страна кой я бръсне за слива за да я направи по богата.

    Коментиран от #15, #22

  • 10 Някоя си

    12 4 Отговор
    Споко ...нема ни пуснат 😉🤣🤣🤣
  • 11 Айдее

    2 1 Отговор
    ШЕНГЕНЯЯ
  • 12 АУУУУУ

    8 5 Отговор
    РЮТЕ ,спасявай ни ,80 %от българите нещат "Ченген" пускай ветото.
  • 13 Котка ученият

    1 5 Отговор
    Брюксел е възмутен, че в следващите седмици няма билети за премиерата на операта "Евгений Онегин". Всички са продадени. Къде ви е европейското единство, господа?
  • 14 Перо

    8 6 Отговор
    Как ще ни пуснат в Шенген,когато 1100 нелегални престъпници,свободно прескачат границата и отиват във Нидерландия и Швеция! Отстрелват гранични полицаи като яребици с ловни пушки и мачкат като с танк колите на КАТ. Правят се обири на инкасо автомобили,посред бял ден на оживено място. Овластени престъпници стават посредници в междудържавни договори. Правят се инхаус процедури и се крадат стотици милиони лв.за строителство на негодни магистрали и пътища и т.н. Какъв Шенген,какви 5 лв.?

    Коментиран от #16, #21

  • 15 за да има богати другаде трябват бедни

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Преминаващ оттук":

    Че кой е казал че ще станем по богати и от къв зор точно пък ние ... Казаха че ще станем по послушни и щели да ни научат да оцеляваме !
  • 16 Атанасов пигмея

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    И аз не вярвам но е редно защото питай хората които се занимават с транспорт какво им е . А иначе си мисля ,че все някой страна ще изиграе ролята на лошото ченге и пак ще сме зад борда .
  • 17 АЛООУ!

    7 4 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НЯМА! ИМА СЪЮЗ НА КРАДЦИТЕ В ЕВРОПА! СТАРТИРА ОТ ЕРАТА МЕРКЕЛ. А ТАЗИ Л. А ..Й. НЕ .Н НАДМИНА И БОКО КРАДЕЦОВ БОРИСОВ! ЗАКРИВАЙ! И В ЗАНДАНА!
  • 18 Да ви го

    3 1 Отговор
    На шенгена

    Коментиран от #19

  • 19 да ти го

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Да ви го":

    на лапни шарана, това е най-важно за децата и внуците ни зад граница, и за путинците е добре, децата им не са при путин, а в гнилия запад и Шенген е важен за тях, а не мобилизация при военнопрестъпниците.
  • 20 ха ха

    3 4 Отговор
    предпочитам гранична проверка , за сметка на по ниски цени на електроенергия , удвоени цени от въвеждане на еврото и безскруполния рекет от служители по евро директиви , 15 минути чакане за сметка на 70 % увеличение на разходите
  • 21 свободен да избира

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Те Престъпниците на Президента дойдоха на власт защото не ни приеха в Шенген и руските емисари оставиха българите зад граница че това е вследствие на ГЕРБ. Но сега стана ясно че не ГЕРБ, а Русия и техните подлоги в България не искат да пуснат България в свободния свят.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове