Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 14:49 2 221 44

Биков към ПП: Бихме ви с вашите машини

  • тома биков-
  • продължаваме промяната-
  • машини

Призовавам ви да подходите сериозно, а не с някакъв ентусиазъм и детинска наивност да се втурнете да правите глупости, каквито сте правили често, обърна се към ПП депутатът от ГЕРБ

Биков към ПП: Бихме ви с вашите машини - 1
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ-СДС призоваха "Продължаваме Промяната" (ПП) за дебат с актуални аргументи по промените в Изборния кодекс (ИК), свързани с връщането на смесеното гласуване. От името на парламентарната група Тома Биков заяви, че позицията им по въпроса няма да се промени, въпреки обвиненията на ПП за неща, които дори не са се случили. Вие вече сте решили, че изборите са фалшифицирани, когато те дори не са започнали, коментира Биков. Как така решавате това и качвате доверие в изборния процес, казвайки го, попита той. Депутатът отбеляза, че рекордно ниските избирателни активности са станали факт именно след въвеждането на машинното гласуване, съобщават от БТА.

Преди това председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров, също в декларация, обяви, че са внесли промени в ИК, които да гарантират правото на глас и да върнат доверието на гражданите в изборните резултати. Според тях машинното гласуване задължително трябва да се запази в секциите с повече от 300 избиратели, както е и сега. От ПП категорично отхвърлят всички текстове в кодекса в полза на смесеното гласуване. Машинният вот е този, който гарантира честни избори, заяви Гюров.

Част от промените, които предлагате, са неадекватни и ще създадат хаос, коментира Тома Биков от парламентарната трибуна. Пак са ви хрумнали по някое време, записали сте ги под формата на закон и сега искате пак цялата държава да тръгне след вас, не си спомням случай, когато цялата държава да е тръгнала след вас, и да не се е блъснала някъде, посочи депутатът. Защото сте показали, че когато нещо ви хрумне, сте готови да го осъществите веднага, без да му мислите, пък после другите да му мислят, продължи той. Призовавам ви да подходите сериозно, а не с някакъв ентусиазъм и детинска наивност да се втурнете да правите глупости, каквито сте правили често, обърна се към ПП представителят на ГЕРБ-СДС.

Биков отбеляза, че ИК е един от основните закони на държавата, които определят изцяло характера и формата на политическото представителство. "Когато си загубил, не означава, че някой друг е купил изборите, може да се окаже, че си направил достатъчно много грешки, за да стигнеш до ниския резултат", отбеляза Биков. И обясни, че в ГЕРБ вече две години си задават въпроса къде са сбъркали, защо са загубили гласове в някоя секция.

Доверието в изборния процес е основополагащо за всяка демокрация, то е основополагащо за доверието след това и в институциите, подчерта политикът. И добави, че е факт, че доверието в българския изборен процес по принцип е ниско.

Ако вие нямате доверие на вашите членове на избирателни комисии и твърдите, че ще участват във фалшификации, означава, че сте много зле с хората, с вашите хора, които са отишли в СИК, за да пазят вота, посочи Тома Биков. Ние нямаме такъв проблем, защото имаме компетентни хора, които участват в изборния процес, впрочем над 100 хил. български граждани участват в изборния процес и с бюлетини, и с машини, изтъкна депутатът.

По думите му в една демократична система човек може да каже какво мисли, без да се налага да бъде обвиняван във фалшификация. Защото в това обвинявате тези, които ще изразят волята си по един или друг начин, ние не извършваме престъпление, само изразяваме волята си, подчерта Биков. Успяхме да ви победим с вашите машини, с Изборния кодекс на Мая Манолова, която го писа за една нощ на коляно, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    36 18 Отговор
    ОПГ герПдпс съсипаха БЪЛГАРИЯ !!!

    Коментиран от #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пипи

    14 11 Отговор
    Бил си ме с вкусовия орган по кивитата!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сара

    32 13 Отговор
    И този прихвана речника на бб - бихме ви на народна топка. Малко пазарувахме преди това.
  • 6 машини

    34 11 Отговор
    Щом герб печели с машините на Кирчо, защо искат да ги махат? :))))

    Коментиран от #41

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мнооого

    35 17 Отговор
    злобно , фалшиво , подло и лъжливо същество ! Изля сума ти и помия в Парламента , упражнявайки се като "оратор" ! Сельо незначим , взел се за нещо си , а то цяло нищо !
  • 10 Страх и памперс

    31 17 Отговор
    Герберски Б.ок.лук.
  • 11 комодор унуфри

    23 16 Отговор
    марш да се криеш под п.олата на банкянскио тул.уп бе, земи си забърши уст.енцата че имаш шлюпка от домата дето боко тикв.ата го изяде вчера. и иди у банкя тиквата да ти прод.уха отхо.дния канал.ма.зен прот.ивен серГ.ЕЙ.
  • 12 Жасмин от Столипиново

    16 14 Отговор
    Те копчитата дет ги натисках са на ПП ама 100лв беха от Гроб
  • 13 БИХМЕ ГИ, И ПАК ЩЕ

    18 26 Отговор
    ГИ БИЕМ КАТО МАЧЕТА У ДИРЕК. НАРКОЗАВИСИМИЯ И ДЖЕНДЪРА ОТ ПП СА ВРЕДНИ ЗА ДЕЦАТА НИ.
  • 14 Тома

    26 11 Отговор
    И като сте първи биче как ще направите правителство.Виж с хартията готова напечатана веднага вземахте властта.Питайте цъфтан носител на десетина часовника подарък от тиквата
  • 15 УРА,,УРА

    19 10 Отговор
    Ми, като сте ги били с „техните машини”, какво само хленчите и се молите да ви подкрепи, който и да е. Дръжте се като „ победители”.Нали сте еркек, правете кабинет,ама ви е страх от собствената ви некадърност.Едно е ясно. Ще ви гледаме сеира.Лошото е,че сеира ще е много кратък.
  • 16 Коментар

    12 5 Отговор
    Поправка!
    Евроатлантическата пасмина бихте бъдещето на българския народ, и то за пореден път!!!

    Но така ще е, докато има мързеливи да гласуват и такива дето го правят срещу заплащане!

    Събуждай се народе!
    Време разделно настава!
  • 17 един

    12 5 Отговор
    Бихме ви,след като ни приведоха парите за непостроените пътища,на предните избори не можахме щото нямахме пари!
  • 18 Народът

    12 4 Отговор
    И ние ще ви бием, не само с машини, ами с каквото ни падне и не само вас, ами всички ония 240 продажници
  • 19 бсфн

    7 2 Отговор
    Карикатуристчето еврейско е по добър лизач от писателят на ШАЙКАТА изкара повече мандати
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 8 Отговор
    БИХМЕ ВИ ВЪПРЕКИ ....... "МАДУРО"ВСКИТЕ МАШИНИ ....... ВЪПРЕКИ "ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН" ....... КЪДЕТО ВИЕ СЕ ....... ИЗДЪНИХТЕ .......ФАКТ !
  • 21 гост

    10 4 Отговор
    Тъпанар!
  • 22 Ами

    4 2 Отговор
    я идете в близката градинка и се разберете "като мъже"( ама дали сте такива!?).
  • 23 Хартиена мафия

    11 7 Отговор
    С това исказване злобното човеше Биков признава че машините са сигурен начин за гласуване и легитимират тяхната безпроблемна работа и отхвърлят всички досега изказани съмнения и мнения за възможни манипулации през машините. И от другата страна си искат хартиените бюлетини, с които да си извършват манипулациите. Ами нали спечелихте? За какво са ви хартиени бюлетини. Спечелете ги през март отново, машинно. Или просто Рашков го нямаше и подчинените феодали на ГЕРБ си правеха каквото искат?

    Коментиран от #27

  • 24 Ицо

    8 4 Отговор
    Който му е сложил фамилията на тоя трябва много добре да го е познавал
  • 25 Вижте го

    10 5 Отговор
    Това е човекът, който говореше за далаверите на ГЕРБ. И този човек днес няй-яростно ги защитава. Повече няма да добавям.
  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 4 Отговор
    БИХМЕ ВИ ВЪПРЕКИ ....... "МАДУРО"ВСКИТЕ МАШИНИ ....... ВЪПРЕКИ "ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН" ....... КЪДЕТО ВИЕ СЕ ....... ИЗДЪНИХТЕ .......ФАКТ ! ..... ЕДНА "ТАЙНА" ЗНАЯТ ЛИ Я 1000 ЧОВЕКА ...... ВЕЧЕ НЕ Е ТАЙНА ...... ТАКА И С "ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН" ....... ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ НАПРАВИ ........ "ГРЕШКА" ...... КАКТО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ....... СТАНА "ГРЕШКА" С ........ ЧИСЛАТА В ТОТО ...... ЕДНИ И СЪЩИ В ...... ДВЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ТЕГЛЕНИЯ ....... ФАКТ !
  • 27 Хартиена мафия

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хартиена мафия":

    То това твърдение има и друга страна. Щом избора ви е легален и не се дължи на "пипнат" софтуеър, значи хората ще ви изберат и с хартиената бюлетина. Отделно , който е за вас, го призовете да гласува с машина. Лесно е и ще отпадне съмнението, че което и копче да натиснеш, все за ПП гласуваш.

    Коментиран от #30

  • 28 БСП в канала

    6 10 Отговор
    Аз ще гласувам с хартия, нямам никаква вяра на Кокорчо, а щом той иска нещо и то силно, значи е опорочено като него. Не на машините!
  • 29 Ха-ха!

    6 6 Отговор
    Машинният вот е този, с който се манипулират изборите така, както е удобно на Херо Мусака!
  • 30 1122

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Хартиена мафия":

    Съмнението ще отпадне като се броят разпечатките! Останалите мазалаци с протоколите ни ги спестете!

    Коментиран от #32

  • 31 Ха-ха! Чрез манипурирания машинен вот

    5 4 Отговор
    Херо Мусака подмени ГЕРБ с ПП, за да накаже първите за полезния за Европа и България "Балкански поток", и за да ги превъзпита! Боко Банкянски доказа, че е яко превъзпитан, но харвардските измамници не са съгласни и още по-яко се инатят!
  • 32 Ха-ха!

    5 8 Отговор

    До коментар #30 от "1122":

    "Разпечатките" са ниожни и нищо не доказват. Това е поредна заблуда за българските овци. Впрочем, в Европа двукраките овци са само в България. Навсякъде европейците гласуват с хартиени бюлетини!
  • 33 Д Иванова

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДДРОнег":

    Ти,...добре ли си?
  • 34 Феърплей

    7 6 Отговор
    Много долно човече е тоя крадлив и корумпиран гьонсурат Биков. Връзвам го на синджира и 1 седмица вода няма да му дам. Унищожиха народа тия скапани боклуци.
  • 35 хайде няма нужда да се пънеш толкова

    5 5 Отговор
    Като сте били , защо ревете на умряло, с това "Биене" нямате мнозинство,
    не може и правителство да излъчите.Пак ще влачите чували.
  • 36 Яяяяя

    4 4 Отговор
    Тоя е за лудницата! Подивял бик - само за панделата, че да се кротне малко!
  • 37 Аферим

    3 4 Отговор
    "Смесено гласуване", това ще бъде български принос в световното избирателно
    право. Такава простотия не е виждана никъде, или бъркам. Пак ще се прочуем,
    освен с киселото мляко де.
  • 38 Ча,, ча,, ча

    4 3 Отговор
    Тази форма на избори който иска със машини кото иска със хартия аз мисля че е най демократичен. Щом тези юнаци и харвардски пуцаджии държат за мадурските таралясници и се хвърлят да ги защитават като Матросов на амбразурата трябва да ти светне че нещо не е във ред. Тъка мислим ние хората от страната а кво мислят жълтопаветните софийски гъзета не ни интерисува,,,,, много са малко,,,,
  • 39 Анонимен

    1 3 Отговор
    За сведение на Кирчо. Провинцията Кире са на бкпдпсгерб. Вярвайте ни млади хора. Живи и здрави да сте. Радвайте се на живота. Оставете герб да си удвоява хотелите. Няма да ревем, че караянчева бойко й пуснал
  • 40 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Гледам днес и не мога да повярвам на очите си. Едно младо родопчанче с две деца, започнал работа в една фирма на 20,днес е на 40,а изглежда състарен. Който се е родил роб и роб ще си замине от тоя свят и история бг в понеделник го казаха. Има ли от дс бкп без работа. Няма, е и. Да си гласуват, с кой с какво иска. Много хора от работешите празното квадратче. Насила не става. Който е видял хубаво ще си гласува за герб, а те бкп са много. Същото е и с дпс. Герб и дпс са като свински черва, най вече българите ит бкпгерб. Пп се харесваха от запада, българите, преди тях бяха за итн, а сега не се знае, ако се яви нова партия.. Виж бб кво казва за ПП. Лоши неща. Асен да се жени, той поне.., а ударените и прокудените, робите да му мислят без сенейства. Вдичко в България започна от далечната 1984 и края не му се вижда. Къде е средата. Отсъства ДБ. Гледате малцинствата, каза го напусналата ви, но тя не иска да работи и много можем да пишем, не плаща ремонти на майстора амет и аз ние ли следва да й плащаме и затова хората са отвратени от всички. Вървим по примера на Турция. Това го казват български турци за хаоса в българия и хаоса в туркие. Бъдете здрави.
  • 41 .......

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "машини":

    Ясно е защо.Всички имат съмнения в тези машинки.Имаше странни резултати на последното гласуване.
    Реално всеки може да ни хакне и да ни превземе някоя страна да ни зароби.Трябва им само един IT с достъп до машинките и 1-2 пионки,които да знаят български език.В други страни тези машинки са забранени със закон.Ние ли да сме глупавите да ги ползваме?
  • 42 ШАЙКА

    2 2 Отговор
    Пак шъ купим циганити... хахахахаааааа
  • 43 Гого

    2 2 Отговор
    Ами тогава защо ги махате? Нали всичко ви е ОК? Или не е все пак- очаквахте повече след цялата си кална операция? Толкоз лъжи, толкоз кал, толкоз мръсотии и не можахте да вземете сами властта.
  • 44 кой за каквото си мисли

    0 0 Отговор
    ГЕРБ знае че правото е на тяхна страна и затова не се страхува да бие ПП и на следващите и на по-следващите избори ако още съществуват. ПП знаят че без фалшификации не могат да спечелят избори и затова са се хванали като удавник за сламка за машинките. Естествено и Радев има от какво да се притеснява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол