22 Ноември, 2022 17:35 1 631 15

Николай Радулов: МВР има нужда от категорична промяна до средно ниво

  • гранична полиция-
  • мвр

Сегашният шеф на "Гранична полиция" е юрист, а за този пост "се изисква тактик, специалист по охрана на границата", смята експертът

"Отново възниква въпросът за правилното управление на силите и средствата на МВР - в общ аспект, но и в частност в "Гранична полиция". Замисляме се за качественото управление на "Гранична полиция", защото подготовката и преподготовката на служителите и увеличаването на броя на граничните полицаи може би са в ход, но все още не са изпълнени така, че да дават резултат. Колко време ще продължи този период на допълнителна адаптация и вкарване в дейност на новите около 1600 гранични полицаи? Виждаме, че потокът от мигранти се увеличава и това е световна тенденция". Това каза пред БНР експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов.

По думите му сегашният шеф на "Гранична полиция" е юрист, а за този пост "се изисква тактик, специалист по охрана на границата":

"Сега виждаме, че главният секретар на МВР и неговият заместник подават оставки, а този, който отговаря за неприкосновеността на границата, е в попаднал в сянка и за него няма санкции, няма дори бележка, той дори не се коментира".

Оставките показват, че и на високите нива в МВР има отговорни хора, каза още проф. Николай Радулов, но подчерта:

"Управленският състав на МВР има нужда от много категорична промяна до средно ниво, тъй като е очевидно, че този състав не може компетентно да управлява министерството".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    Да научат основно правило:Не заставай на пътя на бус с мигранти.

    Коментиран от #11

  • 2 Направо

    9 0 Отговор
    до основи !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 байгън с колелото

    14 2 Отговор
    Сикаджииските гербераси политизираха МВР и си назначават татуирани,брадясали и тъ-- калинки,мисирки и тулупи по на 150кг.
  • 5 ПСР

    8 0 Отговор
    А то щото"ниското"ниво,това,което виждаме ежедневно на улицата,е цъфнало,та вързало....
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    РЕОРГАНИЗАЦИЯ
  • 7 обектив широкоъгълен

    5 4 Отговор
    То проблемите да само защото все сменяме до средно ниво и не става по добре ,а по зле.Очевидно настъпваме мотиката няколко пъти.Този няма какво да се слуша той реално не е работил нищо .Не е бил полицай а държавна сигурност не е бил шев на териториална структура като областна дирекция районно или дори участък.Не е ръководил непосредствено дори 20 души .Само Лала от телевизора.Трябва да се променя само там където има проблем ако това го решава.Някъде нещата ще се решат просто с насочване на повече хора или техника.От 2 години няма никакви автомобили.По телевизията се виждат патрулки на които модела не се произвежда от 2008 година, а те са от преди това 15-20години. Има много проблеми а най големият е в мисленето на политиците.До сега съкращавахме полицаи .Вече трябва да се назначават допълнително и то там където ги съкратиха.
  • 8 Бивш синдик

    8 2 Отговор
    Това Мега-министерство МВР "гълтащо" по близо 2 000 000 000 лева всяка година от джоба
    на българския данъкоплатец, "плаче" за РЕФОРМИ в последните 20 години. Защото то е претъпкано
    с некадърници с дебели "връзки" , взимащи над 2 000 лева заплати. Макар че тези гащници в министерството са прекалено много, за оредялото ни население на страната.
    Защото наличния му състав наближава числото от 67 000 души.
    Унгария която е с по-голямо население от нас / 9 000 000 000 души/ в органите
    им на МВР, имат едва . . . 28 000 човека !

    Коментиран от #14

  • 9 Евала

    1 5 Отговор
    4 батальона граничари..че кой пази там досега бре? Стрелбите в Сирия започнаха преди 10 години..тоз бойкуту занули държавата
  • 10 Перо

    4 0 Отговор
    Гл.секретар извърши първото нарушение на закона още с назначаването на неговия роднина за настоящ шеф на КАТ. Фрапантно нарушение за конфликт на интереси. Същият е прескачал много степени за да може да бъде предложен от бившия полицай,масон и престъпник,бивш съветник на Радев и сегашен негов кадровик,който наводни държавната администрация с пловдивчани! Никога не се говори за главния виновник за абдикирането от служебни задължения и пълна некомпетентност за охрана на зелена граница, породили смъртни случаи на полицаи и стотици хиляди преминали престъпници през държавната граница, шефкста на гранична полиция! Реално ния нямаме граница с Турция и не само,че няма оставка,но на същата не е отправена и забележка за абсолютната некадърност и вина!
  • 11 Перо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тук полицаите не знаят какво е заградителни мерки и технически средства за принудително спиране на МПС! Карат стотици километри след нарушителя и чакат някъде да спре!
  • 12 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Правилно ! Но от горе надолу, до средното ниво , а не от долу нагоре !!! Мнозина от ръководителите в МВР са обикновени чиновници - заплатаджии, които отдавна трябва да са в "заслужена" почивка !!!
  • 13 Шофьор

    1 0 Отговор
    До средно казваш? Само? Елементарен ежедневен пример: Колко трябва да си прост, че да спреш камион в аварийната на магистралата (принудително нарушение от контролния орган, създаващо груба предпоставка за ПТП) или да "обозначиш" такъв, или аварирал, като спреш с пуснати буркани ПРЕД него?! И това е всекидневно!!! Колеги, що ги оставяте без последствие, когато Ви спират по магистрала?! Закривай, закривай, закривай...
  • 14 Ясноооо...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бивш синдик":

    Явно вече и Унгария е колкото Китай - 9 000 000 000 души? Не разбирам защо се напъваш да ръсиш мозък, след като не си в час?
  • 15 ууу

    1 0 Отговор
    ТЕА МЕЛЕЦИОНЕРИ , ОТ МАЙОР НАГОРЕ СА ЗА ЗАТВОРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове