Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 21:59 1 503 36

Ивайло Мирчев: Само тази година Лукойл ни дължи 180 млн. евро корпоративен данък

  • лукойл-
  • дължим данък-
  • руска намеса

Българската държава трябва да постави рафинерията под специален надзор, по примера на Германия, казва депутатът от ДБ

С действията си служебният кабинет показва ясно как България продължава да е завладяна държава… държавата на Лукойл. Остава усещането, че няма независими институции, които следват закона и европейската политика, а такива готови да задоволят всяка руска прищявка. Лукойл не е отстъпил пред българското правителство като е обещал да плаща данъци. Лукойл се връща към старата схема, в която не плащаше никакви данъци, но за сметка на това настоява сега България да наруши европейските санкции и спокойно да продава на европейския пазар на цени, с които да унищожи конкуренцията. В регламента, чл. 18 ясно е написано, че е забранен износа към трети страни на петролни продукти от руски нефт. Това написа във фейсбук Ивайло Мирчев.

Той смята, че целта на изключението, което ЕС направи за България бе продукцията на бургаската рафинерия да се продава само на българския пазар. Това трябва да доведе и до сериозен спад на цените.

"Само тази година, Лукойл дължи на държавата поне € 180 млн. корпоративен данък. Това са консервативните изчисления. А кои точно институции ще гарантират плащането на данъци догодина? Може би НАП и митниците, които се страхуват да отидат на инспекция в Росенец? Или Росен Христов ще накара представителя на България в рафинерията да защити националния интерес? Не, всичко ще се върне по старому, а цената на горивата ще остане с ⅓ по-висока, отколкото би била, ако горивата на Лукойл се продават на реалната си стойност. А имаме и горчив опит вече как руските компании начело с Газпром си спазват обещанията и търговските споразумения през 2022 г.", пише още депутатът от "Демократична България"

В Демократична България от месеци работим върху законодателни промени, с които българската държава ще постави рафинерията под специален надзор, по примера на Германия. Предложенията си ще внесем в парламента съвсем скоро, посочи той.

Рафинерията в Бургас е обект на националната сигурност на България, а Русия я заплашва с всички свои действия. Контролът върху нея ще попречи на Лукойл да ни рекетира, че ще затвори ако не му позволим да изнася, а цените по бензиностанциите ще паднат значително. Ще е нужна подкрепа в парламента и правителство неподвластно на руските интереси, завършва Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 11 Отговор
    За 12 години Бойко Борисов е ощетил държавата от Лукойл с 9 млрд и е взел 2 млрд подкуп от Лукойл.А вие се чудите как да си платите сметките и заемите.
  • 2 Делю Хайдутин

    21 10 Отговор
    Браво на служебното правителство!Не се поблазни от големите подкупи и накара Лукойл да плаща стотици милиони.
  • 3 РЕАЛИСТ

    25 6 Отговор
    При социализма с тази тъпа глава , това на снимката най-много тракторист да бе станало. Сега такива тъпчовци депутати от ГЕРБ станаха, щото и Бойко толкова умен и никой шеф не иска конкуренция около себе си.

    Коментиран от #23

  • 4 Али и баба

    23 3 Отговор
    Тия ЛБГТ -а пак са се надрусали.Точно тая партия продаде рафинерията на руснаците...а сега тъмно синьо десните искат да национализират по ленински.

    Коментиран от #36

  • 5 Ванчо от Драгалевци

    18 2 Отговор
    Аз съм само цвят лилав, люляк съм, люляк съм...
  • 6 ИЯО

    18 3 Отговор
    Почнаха да смятат и данъците в ЕВРО.
  • 7 Стефан

    23 3 Отговор
    Тези от ДБ като надушят парите и направо озверяват!

    Коментиран от #35

  • 8 Путинофил

    12 2 Отговор
    Отвличат ви вниманието с Лукойл да не мислите за МОЧА и Альоша!
  • 9 Ееей прости хора!

    20 6 Отговор
    На челото на това комунде не могат да се разминат две мравки, седнал да прави сметка Ротшилд, колко данъци ще му плати! Абе аланколу , информирай се първо, кой стои зад Лукойл !

    Коментиран от #15

  • 10 Ццццц

    17 3 Отговор
    Тоя дето замеси детето за пропаганда и ПП дете с плакат предните дни ще ни дават акъл;ужасно и гнусно е.
  • 11 Мани Германия

    9 14 Отговор
    Кога ще стигнем румънците? Те просто изгониха лукойл! Ние нямаме топурдаци за това!
  • 12 Есхач

    12 4 Отговор
    Този как ги смята от въздуха. Нали според него не се знае какво става на Росенец. Заради такива плямпала българите мразят "политиците". Последните са в кавички тъй като според мен "такова животно нема" в България както е казал шопа.
  • 13 Тоя от снимката

    19 5 Отговор
    и за свинар не става. Най-много можеш да му дадеш да чисти нужници и да мете входовете на панелките.
  • 14 Токмакти Джун

    14 6 Отговор
    Иво Мирчев Сорос Прокопи Костов Бобоков и тн КОЙ ПРОДАДЕ НЕФТОХИМ НА ЛУКОЙЛ ??? КОЙ МИРЧЕВ ВЛЕЗЕ В КНИГАТА НА ГИНЕС КАТО ОБЯВИ РАФИНЕРИЯ ЗА ГУБЕЩА КОЙ ???? Това Дай България не е партия това е секта както Герб е ОПГ разлика между двете няма ....
  • 15 Ало умния

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ееей прости хора!":

    прочети това : https://fakti.bg/bulgaria/732815-situaciata-za-lukoil-neftohim-da-rabotish-ili-ne
  • 16 баба ти от Пловдив

    4 5 Отговор
    ооооо, те дължаха милиарди на България в 1990 год и не платиха нищо на България! питайте къде са архивите на България от 1878 год до 1994 год!!!!не повтаряй , неучил западни езици! то само с 1 ооо 2 ооо2 ооо1 няма ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ !за неучили нищо!!!!
  • 17 ЛиБеРаст

    12 3 Отговор
    Ми той Лукойл е на братовчедите на спонсора ти Сорос.
  • 18 Сух

    17 3 Отговор
    Човекът е с ниско чело..
  • 19 ами така

    12 3 Отговор
    Абе Мирчев , кажи кво стана .Нидерландия кога ще ни праща самолетите
  • 20 Дори

    10 6 Отговор
    Лукойл да ни дава без пари горивото този пак ще плюва. Ще каже, че така Русия иска да ни отклони от ценностите на свободния свят, евроатлантизма и т.н.
  • 21 Национализацията

    6 6 Отговор
    не е хубаво нещо, но тези наглеци от Лукойл си плачат за нея!
  • 22 ежко

    9 2 Отговор
    Абе Минчев, абе Умньо!Лукойл обещал да плаща данъци!?!Дал честна пионерска,а?Схемата по която не плаща данъци е напълно законна и приета счетоводна практика в ЕС!И Либхер я ползва,затова плаща по 5 лева данък на произведен хладилник,а не 50 например и никой "копче" не може да му каже!Нима досега нямаше ревизии на Лукойл ,които установиха,че всичко е ОК?Рафинерията не дължи нищо,на никого!Вашият прародител Костов я хариза за едни 250 милиона на руснаците.Ходете при него в Драгалевци да му търсите сметка!Ако толкова сте си плюли в сурата за европейските санкции,затворета рафинерията и си постройте друга!Ама с ваши пари,ако може.От гранове!

    Коментиран от #31

  • 23 По правописа се познават ..

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Имаш ли завършен 5-ти клас ?

    Коментиран от #28

  • 24 Ако не си плаща Лукойл

    4 6 Отговор
    Аз ще ги купя!!!
    100, 200 милиона?!?! За колкото са го купили при Костов - толкова им плащам и да си заминават за Сибир 💪
    С 10 милярда годишна печалба, все ще се оправя някак си 🤣
    Лъжливи и крадливи ватници🤣

    Коментиран от #26

  • 25 А питам

    9 2 Отговор
    По тя логика какво правиме с Дънди Прешъс Металс?
  • 26 Стига бе

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ако не си плаща Лукойл":

    Не знам за ватниците, но американските акционери са доста повече от тях в Лукойл Нефтохим, която е частна компания.
  • 27 Мнение

    6 1 Отговор
    От Демонична България усилено работят по въпроса да останем без петрол и да си играйкаме на "Семейство Флинсроун".Гаранция ще докладват всички политически неудобни на който трябва;).
    Като ни направят бензина по 10 лв заради техния слугинаж тези къде после ще се денат от народната "любов"?
  • 28 РЕАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "По правописа се познават ..":

    Бойко, много добре знаеш, какво съм завършил. Тъпей си там в Банкя некадърнико.
  • 29 Иво МОЧА

    3 1 Отговор
    пак ли се е отдал на любимото си напоследък занимание да разпространява фейкове като онова за безплатни холандски изтребители?
  • 30 сирене

    3 1 Отговор
    Не се спря да лъже Мирчев... Ако няма закон, който да ограничава регистрирането на фирма И в други държави, предоставяйки им възможност да изберат къде да си плашат данъците, няма как да твърди истинно подобни неща. Този виден представител на Дебела България, като член на законодателен орган, нима си мислите че не знае, че данък се плаща в една страна, а не в 3! Аман от некадърници, пфу!
  • 31 сирене

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "ежко":

    Евала за аргументирания, подплатен със закони коментар.
  • 32 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    1 2 Отговор
    "Само тази година, Лукойл дължи на държавата поне € 180 млн. корпоративен данък. Това са консервативните изчисления. А кои точно институции ще гарантират плащането на данъци догодина? Може би НАП и митниците, които се страхуват да отидат на инспекция в Росенец?======================================================= = И НАП и митниците имат контрол на РОСЕНЕЦ И В РАФИНЕРИЯТА.Как си вършат работата е друг въпрос.ВСИЧКИ ТРЪБИ (ВХОД-ИЗХОД) на теритията на РОСЕНЕЦ И НЕФТОХИМ имат измервателни уреди които автоматично подават информация в НАП за минаващите през тях количества нефт (вход) и производни на преработеният нефт (изход) . БАТ БОЙКО навремето задължи ЛУКОЙЛ да монтира тези уреди за сметка на рафинерията.(над 120 милиона лева).Отделен въпрос е как НАП осъщствява контрола.
  • 33 Пипо

    3 1 Отговор
    Този не ходи ли пред тола да реве защо глобяват хората без винетки?Смешник..
  • 34 Българин

    1 2 Отговор
    Бедни сме защото сме разграден двор.Без война руснаците ни окрадоха яко.Не е само Лукойл,а цялата икономика.Луканов беше убит дни преди първия търг на масовата приватизация.
  • 35 един

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    От вас комунетата някой може ли да се вреди,питам и отговор не искам!Окрадохте милиарди и десет пъти по-толкова подарихте на Русия/за да ви пази вас крад@ите/ и сега друг набеждавате!Върха на наглостта сте!
  • 36 един

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Али и баба":

    Тая/макар че не е точно тая/партия все пак продаде и взе пари насреща за Лукойл,а вие комунистите и един лев данък не можете да вземете от Лукойл,пита се защо?И ще ти отговоря,защото сте пълни продажници,защото на Нинова мъжа ѝ,работи в Лукойл и вероятно получава заплата не по-малко от 10-12хил.лв.,комуниста Борисов охранява Лукойл,не безплатно разбира се,приятеля му комуниста от Правец Валентин Златевич беше доскоро изп.директор в Лукойл/сигурно на МРЗ/,надзори на държавата в Лукойл преди време беше комуниста Румен Овчаров а днес е комуниста Първанов,един друг комунист работещ в Лукойл Чаушев купил къща в Барселона на любовницата на Борисов,Лукойл подарили мястото на което Ахмед Доган си построи летните палати!А ве някъде да прочети за Иван Костов до тука,няма и да прочетеш,защото комунистите са най-големите крадци и мошеници у нас и винят другите за това!Как така стана, че Иван Костов продаде Лукойл на руснаците,а в Лукойл се намърдаха на скъпоплатени служби само комунисти?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове