Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 09:56 2 044 24

СГП: Шофьорът на буса с мигранти никога не е имал книжка, с богато криминално минало е

  • софийска градска прокуратура-
  • шофьор-
  • бус-
  • мигранти-
  • книжка-
  • криминално минало

"Никога не му е издавано свидетелство за управление от българските власти, той не се води на отчет като водач на МПС. Това е по справката, която имаме от властите", каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова

СГП: Шофьорът на буса с мигранти никога не е имал книжка, с богато криминално минало е - 1
Снимка: БНТ

Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски патрул край София вчера никога не е притежавал шофьорска книжка. Това съобщи пред "Денят започва" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"Никога не му е издавано свидетелство за управление от българските власти, той не се води на отчет като водач на МПС. Това е по справката, която имаме от властите", каза тя.

Мъжът е с богато криминално минало и е осъждан за различни престъпления - кражби, хулиганство, измами. Последните му кражби са в условията на рецидив. Търпял е наказания за престъпленията си, уточни Петрова.

Според предвиденото в закона, присъдата за каналджийство може да бъде лишаване от свобода до 10 години, а за умишленото причиняване на телесна повреда на служителя на МВР - до 12 години, посочи още говорителят на СГП.

Категорично е установено, че полицейският автомобил не е препречил пътя на буса с мигрантите, заяви тя.

"Полицейският патрул е бил на остров, но не е препречил пътя на буса. В момента, в който шофьорът на буса с мигранти завива надясно, смятаме, че се е движел със 100-130 км/ч - губи управлението върху автомобила, удря се в мантинелата, провлачва се по нея, навлиза в калта и удря спрелия на безопасно място полицейски бус. За това свидетелстват и самите мигранти. Другото, което казват, е че не са усетили задействане на спирачния механизъм от страна на шофьора", посочи Петрова.

Задържаните мигранти, които не са в болница, са 10 сирийски граждани и двама души от Йемен. Не са престоявали дълго в България - качили са се в автобуса около 3-4 километра след границата.

"Пътували са в посока Централна Европа, целта им не е била да се установят в България. Не могат да посочат откъде точно са влезли в страната ни, преди това са били в Турция", каза Десислава Петрова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    24 0 Отговор
    Ясно, поредния тъмнозелен който е намерил начин да изкарва пари с мръсни поръчки
  • 2 Освалдо Риос

    25 2 Отговор
    А каква ли диплома се изисква да си говорител на градска прокуратура? Или само трябва да имаш тясна специалност?

    Коментиран от #7

  • 3 Знаем знаем

    15 0 Отговор
    Сега като му се пооправят ребърцата, под домашен арест без гривна! Следете адвоката му поне да видите на кого ще занесе парата!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 За нищо не ставате!

    33 1 Отговор
    Пуснахте някакви цървули без документи в страната, а на българите искахде да продавате аналагин срещу пръстови отпечатъци в аптеките. Наказателен вот, докато ви дойде акъла!
  • 7 Че в БГ за какво се иска диплома...

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Освалдо Риос":

    Нали има Пепи Рублата и ред други подводни паралелни структури за подбор на кадри
  • 8 Азз

    26 1 Отговор
    В нормална държава ще е застрелян на минутата,ама нали сме прекалено домоНкратични....
  • 9 Май

    18 0 Отговор
    е и с богато криминално настояще.
    И защо не е вътре?
    И без "ние така, пък ония онака"

    Коментиран от #13, #14

  • 10 иликтурата

    2 3 Отговор
    на иzzpaждане и бисипи
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Варненския

    12 0 Отговор
    Бежанците 100% са само мъже.
  • 13 квя

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Май":

    Ах защо ли не върнат каменните кариери....
  • 14 Иван4о

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Май":

    Защото не сме КАЛИФОРНИЯ. Шофьорът убиец имал няколко (разбиирам поне 3 бр.) присъди за престъпления. В Калифорния третата присъда е ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР! А нашенецът - на свобода.
  • 15 Поредната прокурорска

    16 0 Отговор
    Калинка ни обяснява, че полицейския бус е бил спрял на безопасно място. Даа, на много безопасно.
  • 16 ЧЕ ТО БОЙКО ИМА ЛИ КНИЖКА ?

    5 0 Отговор
    ...................................................
  • 17 Защо не

    13 0 Отговор
    покажете снимка на този престъпник, със сигурност ще се обадят някои потърпевши, а и да се пазим защото пак ще го пуснат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    9 0 Отговор
    Рецидевист на свобода!
  • 20 Шофьор

    9 0 Отговор
    За една седмица двама гръмнати трафиканти + 20 "мигранти" на мармалад и всичко си идва на мястото - ще забравят къде е българската гранична бразда. Що ги бавят полицаите под разни точки и членове? Всички сме наясно, че подобно деяние ще обере овациите на обществото, а и който трябва, много добре знае как да оправдае ситуацията?! Другият сериозен въпрос е защо въпреки "контрола", трафикът се извършва по основни пътни артерии, като те отдавна са наситени с патрули точно поради тази причина! Май бъркаме дългът към обществото с този към джоба?! Чат-пат обаче изникват "самодейци и гастарбайтери", а после ревем - този колега блъснат, другия сгазен и се чудим как да оправдаваме... Системата!
  • 21 ТИРбушон

    5 0 Отговор
    Последните два месеца ми скъсаха бусовете от проверки а тия си минават като на парад. Е ха сега ме убедете, че не е тенденциозно!
  • 22 а ъъъ

    5 0 Отговор
    Калинките си чепкат вълната вземат си заплатките и много им дреме за някакви си рецидивисти.
  • 23 Калинке

    1 0 Отговор
    Поне кажете на полицаите, когато преследват някой ако поставят на пътя тяхна кола да не стоят вътре. Елементарно е. Прожектирайте им филми как се спират коли и също им дайте техника за това. Стига празни приказки. Колко хора загинаха по нелеп начин. Също за изпълнението на това да отговаря един човек, за да се търси отговорност при неизпълнение.
  • 24 Сандо

    1 0 Отговор
    Ама защо всички тези ми приличат на онази Симона Радева, дето пазеше Семерджиев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол