Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 17:52 1 452 27

Румен Радев не прие оставката на главния секретар на МВР

  • румен радев-
  • мвр-
  • оставка

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, смята президентът

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщи "Дарик".

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава, след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 4 Отговор
    Тоя главен секретар има вид на пиянде
  • 2 честен ционист

    18 7 Отговор
    Този комисар ще да е някакъв кадър незаменим, щом Румбата не дава и дума да се чуе за оставка. Ясно от Турция и тоя пост задават вече.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Простреля се сам

    11 7 Отговор
    Обективно това ръководство не е компетентно и заради неговите действия УМИРАТ ХОРА! Щом не приемаш оставката му значи следващата смърт ще е заради теб и тогава ти ще трябва да поемаш исканията за твоята оставка, което при една смяна с по кадърни хора може да се избегне. С тази нова тактика да не се спират бусове в движение, а само да се следват, за да не умират полицай до сформиране на новото правителство няма да стигнете далеч както е тръгнало с по 3-4 мъртви полицая на 2-3 месеца.

    Коментиран от #11

  • 5 Браво на Радев

    9 10 Отговор
    Това е истината! Съсипията в МВР е от десетилетия! Няма как да виновен, човек назначен там от година!

    Коментиран от #6

  • 6 Да питам

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на Радев":

    Мен сега ако ме назначи за пилот на боен изтребител и по време на мое дежурство умрат хора, защото аз не мога да летя със самолет и като ми потърсят отговорност и аз обяснявам, че самолета е стар и не е поддържам и поради това не съм виновен аз, т. к. за 2 месеца не мога да го оправя, ще ме защити ли да остана без реално един ден през живота ми да съм бил военен пилот преди назначението ми?

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 4 Отговор
    ТА НАЛИ , САТРАПИТЕ ....,.. БОЙКО ЧАШКОВ ДАМАДЖАНОВ И ДЕМЕРДЖИЕВ СА ...,..... ПЪРВИ ДРУЖКИ НА ....... ЗЕЛЕНИЯТ ЧОРАП .....,. ФАКТ !
  • 9 Го4о

    8 7 Отговор
    Оставка на министър Демерджиев, който върви по стъпките на Бойко РашкоФ! В противен случай инпийчмъмт на Радев, който в момента се движи по плаващи пясъци.
  • 10 Да ти отговоря

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Да питам":

    Ами няма да те защити, защото не си пилот и си неправоспособен! Но ако си правоспособен и проблемите са трупани години наред и не е в теб, ще те защити! Виж колко просто стоят нещата!

    Коментиран от #16

  • 11 Един от всички

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Простреля се сам":

    Коледа всичколог Румен Радев не назначава "бушони " и не връзва "магарета" за министри !
    Ето ти един пример :
    Представи си че РПУ--то прилича на улицата покрай панелният ти блок , кръпки,дупки , знаци ,тратоар,маркировка ,осветление,почистване... такива езици има не само покрай твоя блок а в цялата страна подобни проблеми има в всеки един сектор ,здраве, убразование,наука .. и т.н. 30г само къпане и ремонт на ремонта на ремонта в всеки един сектор има над 1млн държавни служители от който 500 000 души са цивилни а другите униформени ето ти ги научи ги превъзпитай ги дай им пари ...от данъците на 2млн работещи хора 1млн не пълнолетни 1млн неграмотни цигани 1,5 мрн пенсионери от всяка заплата на всеки българин той дава 20%от нея акциз и ддс при 1000лв 200лв на месец дава 20% от нея на държавата без данъците за движимо и недвижимо имущество смет и т.н.та едва ли Румен Радев е виновен че 32г нико не успя да спре народа да мре и емигрира ,и емигрира..
  • 12 гост

    6 2 Отговор
    Кой е този?

    Коментиран от #22

  • 13 Вида

    5 5 Отговор
    В момента е много удобен момента да изхвърлим най-големия виновник за състоянието на държавата. Импийчмъмт за зеления чорап Радев.

    Коментиран от #14

  • 14 Не се притеснявай

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вида":

    Партиите на мафията в парламента, които си избра глупавият народ в лицето на ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, БСП и Възраждане, ще го сторят! Имай малко търпение! Мафията не търпи достойни хора да им пречи да крадат и лъжат народа! Имай малко търпение! Скоро ще си в мечтите си, да си слуга на мафия, лъган и краден! Бъдеще "мечта"!
  • 15 Перо

    7 2 Отговор
    Не може един бивш пловдивски полицаи,прескочил 3 степени на кариерата да бъде назначен за Гл.секретар на МВР за да може друг престъпник и масон,бивш съветник на Радев и измислен министър,да го предложи за високия пост. Наводниха държавната администрация с пловдивчани. За това и МВР е на това дередже! Има и едно друго недоразумение,което е шеф на гранична полиция,заради която загинаха няколко полицаи и други бяха ранени! Тя ни стопира за Шенген заради 1100 нелегални престъпници преминаващи дневно границата и пристигащи в Австрия и Скандинавия! Всички са навързани като свински черва и няма спасение,няма отговорни!
  • 16 Вярно е просто

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да ти отговоря":

    Просто след трима убити полицай и един държан в изкуствена кома, да не умре сега, а да се изчака време да поразмине и да стане чудо, ти ставя ясно, че тези не са правоспособни и трябва да се сменят. Съвсем друг е въпросът защо са се съгласили да са начело като знаят, че над 30 години всичко е оставено на разграбваме и самоунищожение с което сега се оправдават, че няма как да се справят и това не е ли да станеш капитан на падащ самолет само и само да ти се кланят и да те възхваляват пък когато екипажа започне да скача без парашути да викаш, че самолета пада от много време и нямаш вина, че си станал капитан баш сега?

    Коментиран от #17

  • 17 Да ти отговоря

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Вярно е просто":

    Защо викаш са се съгласили, след 30 г. разруха! Ами ако нямаш идеи и визия за причините, не се съгласявай! Ако пък никой не се съгласява, така ли да си вървим? Малко ми звучи глупаво това дето ми пишеш! А като го смениш и утре загинат следващите, поради причини трупани с десетилетия, какво оправяш? Пак ли ще го смениш? Или си много малък или драскаш за някоя жалка монета глупости, което е още по жалко и води до всичко това!

    Коментиран от #18

  • 18 Умно, но

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да ти отговоря":

    Забравяш, че при никой друг досега не са загивали поетапно 3 ма полицай за един месец и 1 да бере душа в кома заради един и същ проблем. Когато се натрупат много случай с еднаква причинно следствена връзка значи трябва различен подход, а не оправдания. Имаха време за различен подход и не го приложиха. Чуха се само глупости като аз ги стимулирам да стрелят ама те не искат, без да се коментира едно по едно достоверността на казаното от граничните полицай със скрита самоличност и предложените законови промени са само за по тежки наказания без искане за повече правомощия. Как ще ги стимулираш да стрелят, като ще влезат в затвора ако ранят или убият някой бежанец, който хем е защитен страдалец хем е нарушител незаконно влизащ в страната? А да си мислиш, че можеш и да си се доказал, че можеш са 2 различни неща. Тези не се доказаха и колко още трябва да умрат, за да започнем да търсим по кадърни?

    Коментиран от #20

  • 19 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Импийчмънт и бесило за рублопродажния подъл фатмак, науу!

    Коментиран от #23

  • 20 Да ти отговоря

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Умно, но":

    Глупави доводи! Казваш никой друг! Те времената не са еднакви, за да правиш подобни сравнения! Имали сме мутренски години, загивали са хора, стреляло се е ежедневно! Имали сме спокойни години, всичко си е вървяло спокойно! И януари в Украйна е било спокойно, а сега умират хора! Времената се менят! И бих се съгласил с теб, ако със смяната на някой, ще промениш да не умират други! Но няма да е така! В тези времена, в този разграден двор, ще умрат още! Който и да сложиш! Нито с магическа пръчка някой ще ти оправи оградата за кокошарник, за която и твоите родители са платили от данъците си, нито ще купиш оборудване и жилетки на полиция и гранична полиция, нито камери, дронове, автомобили, оръжия, специални средства и всякакво обезпечение което е необходимо! Със смяна на хора едно след друго, това няма да решиш! Напротив! Ще акумулираш още проблеми! Ако човекът не е правил нищо, смени го, но ако е работил и се е мъчил със системата, Радев е напълно прав, да не му приеме оставката!

    Коментиран от #21

  • 21 Различно мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да ти отговоря":

    От една страна се радвам, че не мислим всички еднакво и както се казва ако всички мислим еднакво, значи никой не мисли достатъчно, НО не мога да се съглася, че когато се мъчиш нещо да правиш без какъвто и да е ефект и безпрецедентно до днес се стига до главоломно набиращи скорост фатални случай, да не трябва да се търси по кадърен, защото хипотетично и друг да сложим нищо няма да се реши, а ще се акумулират само още проблеми. Това е твърдение което обезмисля гласуването и връща диктатурата, като не се търси по добро развитие, а се налага политноменклатурата като единствен и незаменим вариант. Считам, че когато има бум на мутри трябва топ опитен криминалист начело за главен секретар, а когато има бум на мигранти може да се сложи топ граничар начело, а не някакъв началник от страната с по ниска престъпност от столицата например и да го крепим, защото нещо там се мъчи да прави, което дори не стига като информация до нас въобще какво точно е, като това вреди само на рейтинга на Радев, докато примерно някоя недоволна обществена група (партия) или самите граничари не се разбунтуват и не потърсят смяната му принудително заради случващото се.
  • 22 898011

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Пръдзидента
  • 23 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Този Софиянец е нещо менте,не е досегашния,дето беше протестър.Каруцарското му изложение по прилича на остатък от ония,от седесарските разпаднали се боклуци.
  • 24 Моряка

    1 0 Отговор
    Браво,Радев,държавата се разпадна съгласно американо-Лукановския план Ран/Ът.Още преди 32 години разградиха непристъпното гранично загражение Кльон,ликвидираха и опитните гранични войски.Все седесарски престъпления.Какво е виновен сегашния главен комисар.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове