24 Ноември, 2022 20:14 1 283 32

Зам.-министър: Водим активен диалог с Нидерландия за Шенген

  • шенген-
  • диалог-
  • нидерландия

Въпросът е политически, ние сме готови, казва Костадин Коджабашев

Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев съобщи, че се води активен диалог с Нидерландия за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство:

"Темата е включена в дневния ред на Съвет правосъдие и вътрешни работи на 8-и и 9-и декември. Също така на 15-и и 16-и декември има редовно заседание на лидерите на Ес, като не изключвам вероятността този въпрос да бъде обсъждан и там. Въпрос е на политическо решение, но логиката е, че след като сме готови в техническо отношение, няма никаква пречка в политическо също да бъдем приети".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    13 1 Отговор
    Загубата на данъкоплатец като Лукойл няма да зарадва Амстердам. Дори мога да предвидя изхода от преговорите.

    Коментиран от #16

  • 2 Гост

    15 4 Отговор
    Какво водите бе, корумпета ниедни. Аз ако бях европейски лидер нямаше да ви пусна у никъв Шенген, ама никога!

    Коментиран от #28

  • 3 Перо

    13 2 Отговор
    Какъв диалог,какви 5 лв.,при това ръководство на МВР и тази калинка,шефка на гранична полиция! Ежедневно минават около 1100 нелегални престъпници,през оградата и стигат до Западна Европа! Имигрантите в Австрия и Скандинавия си казват от къде са минали. За това Шенген,през крив макарон!
  • 4 Котка ученият

    8 0 Отговор
    Как да преговаряме, ако МВнР излезе на стачка. Трудно ми е да разбера тънката психология на зам.-министър Кожабашев.
  • 5 Дейвид

    13 1 Отговор
    Защо с Нидерландия бееее? Австрия ни отшиба окончателно

    Коментиран от #7

  • 6 Нидерландия

    11 1 Отговор
    е наясно с всичко и диалогът е пунта Мара за пред българските граждани , белким се вържат !

    Коментиран от #13

  • 7 Котка ученият

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дейвид":

    Австрия е загрижена за миналото на Австро-Унгария. Но се радвам за Хърватия и желая успех на хърватите.
  • 8 Баце

    7 2 Отговор
    Тоо Марк Рюте мисла че беше, ако не ни пусне ще го благославям и ще го споменавам и в сутрешната си и във вечерната си молитва, барем по три пъти и свещ за здраве ще паля на всеки празник, само да налага ветотто и да не се отметне!
  • 9 Без шенген

    9 1 Отговор
    съм против приемане на еврото. Значи приемат ни в еврото за да могат да ни гушнат финансово а ни слагат хомота да си стоим в къщи. Защо ли такава дискриминация при положение че сме покриви критериите за влизане в шенген.
  • 10 Шенго

    4 1 Отговор
    Мен шенген ми не требе! Ни шъ гу ям ни шъ гу пия!
  • 11 Стоян Александров

    8 1 Отговор
    Диалог между Господаря и абсолютно безправния РОБ. ХАХАХАХА..ПЪЛЕН МАЙТАП. Дори в Космоса збаят, че Ние несме нито за Шенген, нито за ЕС, нито за НАТЮ. ВЗЕХА НИ БЕЗ ДА ПИТАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЕГА СЕ ГАВРЯТ С НАС И С ЛАКЕЙТЕ СИ БЪЛГАРЧЕТА. ПРОСТО ИМ ТРЯБВАШЕ НАШАТА ТЕРИТОРИЯ, ТОЛКОЗ.
  • 12 Баш софиянец

    6 1 Отговор
    В криминално и корупционно отношение не сме готови. Ама хич даже!
  • 13 1020

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Нидерландия":

    Е няма да се вържат!
  • 14 бай Даньо

    6 1 Отговор
    На холандците трябва да им се обясни с равен тон че ако ни спрат за шенген никаква тяхна инициатива в ЕС няма да мине че много стана с тоя шенген вече
  • 15 Нидерландия.....

    6 2 Отговор
    Шенген значи без визи за САЩ, няма да стане !
  • 16 Тотото

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Котка ученият":

    А с швеция?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Визитееее

    3 1 Отговор
    не Нидерландия е виновна а САЩ.....ако не е Нидерландия друг ще е....
  • 19 Ветеринарен психолог

    5 1 Отговор
    Без да искат ни спасиха левчето

    Коментиран от #24

  • 20 ХАРОН

    4 1 Отговор
    До всички евроатлатици! Разтълкувайте позицията на "партньорите"- не ставате за западно- европейското село Шенген. Стойте си в калта, като първи рубеж за американската арабска пролет. Първо Вас ще изядат и из...свирят през тръбата, а ние ще ги приемем облагородени. Лицемерие и истина- оня свят не е наш защото имаме все още нашия- българския, родния и на нашия език на общуване. Това ги вбесява. В някой страни на Балканите заличиха Кирилицата и Православието служебно демонстративно. Ние се надяваме на "нероден Петко" или на "подготвен Бойко".
    Да, да ама като цъфнат налъмите!
  • 21 Трябва да въведем

    3 1 Отговор
    визи за страните от ЕС.
  • 22 Кочо

    7 0 Отговор
    Слушах Австрийският канцлер, какви глупости дрънка, Хърватия се справяла с мигрантският поток! Къв поток там, че те да не отиват към Италия. Нещастник.
  • 23 еб и ги холандците

    5 1 Отговор
    Нямаме работа в Шемген! Който иска, прав му път.
  • 24 Кое

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ветеринарен психолог":

    Левчето, дето се срина до 1$ = 3000лв! Не искам да го виждам. Шенген, и Еврозона са пазлични неща все пак.
  • 25 ...

    3 0 Отговор
    Много станаха, с които трябва да се води диалог. Нидерландия, Австрия... И въпреки изтъкването на политическите причини като аргумент съм сигурен, че дипломатично ни казват "не ви искаме". А защо ли? Защо Хърватия не е в това число? Може би защото хърватците са си подредили държавата и нямат ала Гешев или пък бутафорна ограда на границата, барабар с полиция, която няма капацитет да спре мигранти дори с верига с шипове на пътя. Или пък бивш министър-председател бабаит и със сива биография, управлявал поне 10 години. Тарикатлъка и кочината тук е виден в цяла Европа, само за Българите не е. И си искаме ББ и КН, и си стоим зад Шенгена, че се чудим и защо. Същото ни чака и с еврото...
  • 26 Шенго

    2 2 Отговор
    БРИКС, ШОС и ЕАЕС са отворени за нови членове!
  • 27 Простя Копейкин

    2 4 Отговор
    Не диалог, а действия трябват. Да се разградят всички руски анклави, да си вземем контрола на границата от руско-българската мафия, национализация на Лукойл, импийчмънт на руския служите радев ... скъсване на всякакви зависимости от фашисткия режим на Путлер .

    Коментиран от #29

  • 28 мммда

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ти да не мислиш, че на запад корупцията не съществува. Щом имат дъмата "корупция" в речника означава, че не им е чужда въобще(за в германия гарантирам съществуването на подаръци). За това ги има комисионните и подаръците. И на запад и на изток е все едно и също. Само, че при нас има сериозни организирани групи, това вече е организирана престъпност. Всички управлявали до сега групи от последните 25(силно изразени бандити)- 33 г бивши комуняги, а сега големи демократи-атлантици с имотитет.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Перо

    2 0 Отговор
    При това ръководство на МВР и калинката-шефка на гранична полиция с 1100 нелегални престъпници,минаващи границата ежедневно и пристигащи в Австрия и Скандинавия, Шенген - през крив макарон!
  • 31 Абе

    1 0 Отговор
    очертава се да водите активен диалог с половината членове на ЕС! За сега са три държави, които не ни щат, но като нищо може да станат и тринадесет, че и двадесет и три! А причините на всички са ясни, само наште чукундури са си зарили главите в пясъка и продължават да твърдят, че всичко ни е у ред...
  • 32 Бамби

    0 0 Отговор
    Явно вече сме "разпределени" към Турция - наород без приятели и без принципи - какво очаквате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове