Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 11:25 1 809 34

Румен Гечев за F-16: Разписаните цени в договора ще се сменят, а бюджетът на България ще кърви непрестанно

  • румен гечев-
  • f-16-
  • договор-
  • цени-
  • бюджет

И за "Възраждане" сделката за F-16 е обидна. Ние сме си поръчали не чертежи, а скици, заявиха от партията

Румен Гечев за F-16: Разписаните цени в договора ще се сменят, а бюджетът на България ще кърви непрестанно - 1
Снимка: NovaNews

Плащаме си редовно милиарди, а не получаваме нищо. Това заяви социалистът Румен Гечев по време на дебатите за договора за F-16. За него това е неравностоен и унизителен договор. Той е смутен от разписаните отворени клаузи в договора.

Тази цена е прогнозна, смята социалистът. Това е празен чек, допълни Гечев. Разписаните цени в договора ще се сменят, а бюджетът на България ще кърви непрестанно, предупреди депутатът. Според него страната ни се обвързва с изпълнение на задачи от Пентагона. По целия свят, по думите му, имало продажници, които гласуват в полза на производителя на F-16, информират от news.bg.

Народните представители започнаха работа и по договора за вторите самолети F-16.

Атанас Славов от ДБ се върна в 1996 година и изкритикува Гечев, че реториката му не била подходяща за европейска социалистическа партия. И за Възраждане сделката за F-16 е обидна. Ние сме си поръчали не чертежи, а скици, заявиха от партията. Позицията на нашите западни партньори била "купи или умри". Капризен самолет сме си купували или черешката на тортата, но пък тортата я нямало. Освен това, според хората на Костадин Костадинов понякога количеството превъзхождало качеството.

Черешка ще има, обясни Настимир Ананиев от ПП. Нямаме торта, защото това е наследството на ГЕРБ, обясни той.

Христо Гаджев от ГЕРБ похвали Гечев, че имал качества за писател фантаст. Господарят е казал: "Това е договорът, подписвате го, викате Ура и почвате да плащате", обясни социалистът и изтъкна, че заповедта е: "Плащате като попове и мрънкате във вашия парламент".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 32 Отговор
    Рублоибриците от бкп и продажния фатмаг си искак миг 29 и това си е

    Коментиран от #7

  • 2 Слава на Евроатлантическа България

    28 6 Отговор
    Нищо, важното е да не спират БАНАНИТЕ

    Коментиран от #6

  • 3 Нови

    34 4 Отговор
    борчове още за 10 години за сметка на българските граждани , ако до тогава изобщо има такива .

    Коментиран от #31

  • 4 Последния Софиянец

    15 19 Отговор
    Тая подлога и виденов докара България до банкрут

    Коментиран от #24

  • 5 на руzzoфил

    11 14 Отговор
    гаzoпровода му винаги трябва да кърви

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бонев

    27 11 Отговор
    Докъде стигнахме. Този който участва в оня ужас от 90те години, да говори най адекватно в този случай.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 електрически Москвич

    10 8 Отговор
    Другари, знаете, че съм рубладжия, но съм обективен. В момента наблюдаваме ефективността на Ф-16 в спец-операция "нокът-меч". Резултатите са отлични - всички цели за поразени и уничтожени! Слава на президента Ердоган! Така че, да скъпи са, но вфективни. Най-големият минус е, че са остарели - 3-то поколение, за същите пари можем да вземем Еърбъс Тайфун, Грипен, или Мираж, все от 4-то поколение, и по стандарт на НАТО.

    Коментиран от #15

  • 11 комодор унуфри

    12 19 Отговор
    КОМУНДЕЛИ НЕЩАСТНИ, ВСИЧКИ ДО ЕДИН НАВЕДЕНИ ПРЕД ПУ.ТЛЕР, И БСП И ИЗРАЖДАНЕ. ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, ИЛИ ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ ДА ЖИВЕЯТ В МОЦКВЕ. МИЗЕРНИЦИ ПРОСТИ,РУБЛАДЖИИ,И ЛЕЖЯЦИ НЕКАДЪРНИ. МАРШ В МОЦВЕ ПРИ ПУ.ТЛЕР, ПРОДАЖНИЦИ

    Коментиран от #13

  • 12 БРЕЖНЕВ

    9 17 Отговор
    ГЕЧЕВ, ВСЕПРИЗНАТ НЕКАДЪРНИК, ДОКАРАЛ ДО ФАЛИТ БЪЛГАРИЯ, ИКОНОМИСТ В СТИЛ-ПЛАНОВА ИКОНОМИКА, ЧОВЕК ЖИВЕЕЩ В 1980 ГОДИНА, ПРИВЪРЖЕНИК НА ИДЕЯТА БЪЛГАРИЯ ДА Е ВАСАЛ И САТЕЛИТ НА НАЦ.ИСТКО-ПУ.ТЛЕРАСТКА РУСИЯ. ЗА ИЗРАБДАНЕ ДА НЕ ГОВОРИМ, СБИРЩИНА ОТ ИДИОТИ НА ЗАПЛАТА В РУСКОТО ПОСОЛСТВО, ЖИВЕЯТ САМО С ИДЕЯТА ОТКЪДЕ ДА КРАДАТ ПАРИ. И ТЕЗИ НИЩОЖЕСТВА ИСКАТ ДА ДАВАТ НАКЛОН НА КЪДЕ ДА ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ ВКУПОМ ВСИЧКИ ОТ БСП,ИЗРАЖДАНЕ,ДА ЖИВЕЯТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ.
  • 13 ТаУмВзе

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "комодор унуфри":

    Изпускаш шайката на буци и доги, по рублоподлоги от тях няма
    Издрусания чалгар тоже

    Коментиран от #17, #18

  • 14 цвоко

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "на руzzoфил":

    ПРАВИЛНО.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "електрически Москвич":

    А Ердоган с чертежи ли действа или с истински ❗❓

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Българският Маркс

    6 14 Отговор
    Пак разпръсква мъдростта си🤣
    То благодарение на неговите съвети армията ни е още в СРЕДАТА на миналия век, границите ни се охраняват като през 1950, имаме руска тръба без отклонения, даваме стотици милиони за ремонти на руски трошляци, които НЕ летят, нямаме нови реактори на АЕЦ............
    От такива експерти сме 50 години зад цивилизацията, а те продължават да ни дърпат още и още 😤😤😤😤😤
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БРЕЖНЕВ

    7 12 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    напълно си прав, и те са в кюпа да. факт. до един облизват руската кафява точка само и само да капне някоя рубла
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 електрически Москвич

    10 9 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    С истински Ф-16 блок 50. Нашите са чертежи на новия блок 70, който ще има радарите и системата за прицел от Ф-35. Затова се бавят, защото трябва да направят нов дизайн на кокпита, той е проектиран 70-те :D Уж били произвели един брой, но за мисля, че но лъжат. Накрая ше ни докарат ремонтирани блок 50, и по медийте ще ни залъгват, че са блок 70. Даже е няколко от на Ердоган, може да ни дадат, а на него да му вдигнат забраната за Ф-35.
  • 21 Мда

    15 4 Отговор
    Ясно е , че става въпрос за рекет от страна на колонизиращата страна, нямаме избор явно. Колкото и малко да има беднякът, все ще му го вземат, като в приказката за агнето на бедняка. Пък и освен това не му трябват никакви оръжия, че току виж тръгнал да преетндира за независимост.
  • 22 Скокльо

    8 18 Отговор
    От наглеца фалирал България и докарал до там 1долар да струва 3000 лева, заплатите да са по 5,-6 долара, а пенсиите по 2-3 долара не очаквам експертно мнение. Само се потам: този наглец защо не е в затвора????
  • 23 Казуар

    8 15 Отговор
    Другарю Гечев, защо не предложиш българската армия да се разпусне, така парите за издръжката и ще бъдат изяждани от избирателите и БСП ще увеличи няколко процента на изборите.
  • 24 да ама не

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Чети малко повече, не е бил Виденов, който е докарал Бг до това, а Сорос, в съюз с тогавашния руски президент, защото Виденов им се е опънал. Предполагам, че и досега западняшките агенти в посолствата плашат политиците ни с това събитие, ако се опитат да проявят независимост.
  • 25 Наблюдател

    8 5 Отговор
    Цените ще се сменят както по негово време, когато един долар стана 3000 лева🐒
  • 26 Много вероятно е

    8 1 Отговор
    цените да се променят и в последствие поддръжката, резервните части да излязат многократно по-скъпи. Парламента трябваше да прекрати доставката на първите 8 бр. и щяха да се намерят алтернативи в Европа. Но явно политиците, президента Радев и съветникът му си решиха друго. Пилеят се милиарди без да има нищо насреща и се обвързва държавата с огромни финансови задължения и разходи.
  • 27 Петров

    10 3 Отговор
    F-16.. на гол гъ. Чифте пищови. А народа мре. Продажници
  • 28 Петров

    11 1 Отговор
    Тва им е най важното, да хранят чужди икономики. Поне да беше Европейска, луди хора продажни. Впрочем и военно промишленият комплекс в Европа вече е в колапс....храним САЩ а Германия и Италия ни гледат със скрито презрение.
  • 29 Електеика

    9 2 Отговор
    Е па още ли не сте разбрали че с парите от нашите данъци политиците си плащат "данък спокойствие" на рекетьорите. Схемата е ясна още от 90те.
  • 30 Агата Кристи

    5 6 Отговор
    КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЪЛГАРИЯ КЪРВЯ след ТВОЕТО "ПЕРФЕКТНО" УПРАВЛЕНИЕ НА ИКОНОМИКАТА НИ, другарю гечев - / НЕКАДЪРНИКОF/ ???
  • 31 Абе

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Нови":

    България и българи ще има, въпросът е дали след 10 години краварника ще го има на картата, май няма да изкарат до края на това десетилетие! Може и да не си личи много, но Висшият Разум на Вселената който наричаме БОГ се грижи България и нашият народ все още да ги има.........бедна, гладна, разпродадена и разграбена, но с надеждата че БОГ ще ни помогне да оцелеем като държава и ще съхрани достойните българи и занапред! Единствения ни приятел и закрилник Русия с Божията Помощ и подкрепа се бори с глобалната фашистка измет и се опитва да съхрани и малкото добро и нормално на този свят! Нашите надежди за нормално бъдеще са свързани с изхода от тази борба и затова нека всеки истински българин се помоли на БОГ да помогне на Русия в нейната битка срещу злото, което е овладяло голяма част от планетата та и се опитва да ни задушава заради своите интереси! Ако Русия победи, ще я има и България и много други страни и народи по Земята ще си отдъхнат от тормоза който им се налага от ЗАПАДналите изверги, които искат да владеят целия свят и не се спират пред нищо за да го постигнат! С Божията Помощ - Слава на Русия, Да Живее България! АМИН.
  • 32 Бивш канадец

    2 2 Отговор
    Не харесвам в Гечев, но в случая е много прав. 10ОТГОВОР
    Политиците удобно премълчават реалната цена на сделката. Защото към тези два млрд трябва да добавим ДДС, митнически такси, транспорт и застраховки - което реално повишава цената с минимум 60%. Отделно - 660 млн.за реконструкцията на две летища, за да могат летящите прахосмукачки да излитат и кацат. И като ударим калема се получава, че тия допотопни формира ще ни излязат по (грубо) 400+ милиона лева. А, да не забравя - въоръжението ще си го платим отделно!

    Само за един сравнение - САЩ продадоха на Япония 35 броя F-35 по..$88 млн!
  • 33 ДДТ

    2 2 Отговор
    Браво, яка сделка! Купуваме фърчило, което никой, никога и никъде не е виждал, даже производителят! А дали може да фърка - това и Оня горе май не знае...
  • 34 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарят Гечев див комунист ли е, или на такъв се прави. А комунягите и русоидите въпреки техния вой, самалетите ще бъдат доставени, 5-6 държави също чакат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол