4 Август, 2013 09:12 8 880 3

Как шофьорите да си плащат глобите

  • глоби-
  • кат

Преглед на печата

 

 

Как шофьорите да си плащат глобите, предлага в. „24 часа“

Ако МВР толкова иска и да се начисляват ефективно наказателни точки, това може лесно да стане, като точките се начисляват и на колата, а не само на гражданите. Като се премине определен брой точки - колата се спира за определено време. Прост и ефективен начин, който е изключително сериозен стимул.

Не на последно място следва да се отбележи, че основният проблем с глобите от електронните фишове не е в липсата на лице, адресат на глобата, а в недостатък на закона и на бланките за електронни фишове. Съдилищата в страната масово отменят електронните фишове поради процесуални нарушения и несъвършенства на издадения акт. Тук е необходимо законът да се пипне и да се направи обучение за издаването на фишовете. Но това е друга сюжетна линия.

Разбира се, има начин и за реално доказване на истинския водач, но това изисква големи инвестиции и отново не дава стопроцентова сигурност. Изготвените снимки, видеозаписи и разпечатки са годни доказателствени средства.

Жан Виденов - Какъвто бе, такъв остана, пише в. „Труд“

Твърдението, че времето оставя белезите си по нас, със сигурност не важи за бившия премиер (26 януари 1995 - 12 февруари 1997 г.) Жан Виденов. Той е строен, както в годините, когато е бил ученик в Английската гимназия в Пловдив, избръснат до синьо и елегантен.

"Годините не го засягат, сякаш нито едно драматично събитие от прехода не е оставило следата си върху лицето му", говорят съседите от ул. "Вук Караджич" в Пловдив.

"Откакто не е премиер, Виденов не членува в клуба на БСП в Пловдив", заявиха от местната структура на партията. Почти не е забелязван по партийни мероприятия. От политиката излязъл така, както и влязъл, отбелязват негови колеги. И до днес Виденов, съпругата му Каталина и синът им Васил живеят в панелката в кв. "Кършияка".

 "Карат два автомобила втора употреба. Не се големеят. Жан винаги е мил и любезен със съседите си, на които показва уважението си. Никого не е подминал", хвали го леля Тинка Алтънова, която е Герой на социалистическия труд. Откакто не е активен в политиката, Виденов се въздържа от коментари за ситуацията в страната. Но още при старта на кабинета "Борисов" предупреди, че управлението на ГЕРБ по модела "проба-грешка" ще доведе до ескалация на напрежението в обществото.

На басейн със сандвич, описва в. „Стандарт“

Градската къпалня стана място за пикник. Хората масово носят със себе си домашно приготвени сандвичи и пестят от парите за храна, установи проверка на "Стандарт" в столицата. Семействата зареждат филии за децата, а за себе си приготвят консерви. Тийнейджърите пък се опитват да внесат бутилки с мента, бира и дори минерална вода в хавлиите си. "Това е забранено, но си затваряме очите най-вече за семейните хора", коментираха собствениците на софийски къпални.

Сандвич в заведение на градския плаж струва между 2.50 и 4 лв. Голямата наливна бира пък започва от 3 лв. На някои басейни се плаща между 6 и 8 лв. за вход, а отделно между 3 и 5 лв. за чадър и шезлонг. Други залагат на цена от 10 лв., която включва всичко. Маркетинговата стратегия е показала, че свалянето на цената с 50% след 16 ч води още клиенти.

Баби палят тел. 112 заради изгоряла крушка, съобщава в. „Монитор“

Влюбени звънят в Столичната община за съвети, а самотни баби палят спешния телефон 112, за да заявят майстор, който да смени крушката или да поправи нещо в дома им. Това е само част от ежедневната борба на операторите с хора, които дори самите те не винаги знаят за какво се обаждат.

Денят е сряда, а часът малко след 12 на обяд. Телефонът в Оперативния център на Столичния инспекторат звъни. Служителят го вдига и се представя. От другата страна е мъж на име Георги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослав Марков

    0 0 Отговор
    ami to mai izliza che vsichkite koli sled vreme na mvr to shte se sprut ot dvijenie
  • 2 Христо Стоянов

    3 1 Отговор
    ami to. да се опиташ да го напишеш на български АКО ТИ Е ПОЗНАТ ТОЗИ ЕЗИК
  • 3 Пацо

    2 0 Отговор
    "Денят е сряда, а часът малко след 12 на обяд. Телефонът в Оперативния център на Столичния инспекторат звъни. Служителят го вдига и се представя. От другата страна е мъж на име Георги."

    Това е края на статията, поне както св вижда при мене...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове