Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 08:52 1 249 26

Калоян Паргов: БСП винаги е била голяма и стабилна, но вече не е

  • бсп-
  • нинова-
  • леви партии

Всяка лява партия извън БСП има дребничък потенциал, но заедно биха направили повече, смята общинският съветник

Общинският съветник от БСП Калоян Паргов коментира в предаването "Денят ON AIR" думите на Георги Свиленски, които скандализираха парламента.

"Ще ви кажа защо БСП иска този закон – защото вие откраднахте изборите. Защото вашият съпредседател и бивш министър-председател каза: "Оттеглете закона и ще ви дам кодовете". Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?"

Така се обърна Свиленски към депутатите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс.

Паргов определи ситуацията като признание за углавно престъпление и настоя, че флашките не може да бъдат в партиен лидер, който е част от процеса на състезанието.

"Това е нарушение на изборния процес. Очевидно този парламент няма да изпълни поне част от очакванията. Най-голямото разочарование са тези млади хора, които обещаваха промяна, но показаха, че не са узрели да променят тези процеси. В един момент може да се наложи да гласуваме със сламки, клечки, боб... Въпрос на доверие в системата е", заяви Паргов пред Bulgaria ON AIR.

"Всичко това се пише на гърба на БСП, които крепяха правителството с цената на всичко. Червeните линии, които поставяхме, бяха пренебрегвани с лекота от нашите партньори. В политиката понякога трябва да имаш смелост и сърце в името на принципи и позиции, с които показваш характер", каза още бившият лидер на социалистите в София.

Според него БСП е загубила характеристиката на социална партия, загубила е и облика на партията, която стои на твърди русофилски позиции.

Паргов отбеляза, че има разговори между хора с позиции за обединение в лявото пространство.

"Има редица леви партии, които са произлезли от БСП. Всяка партия извън БСП има дребничък потенциал, но заедно биха направили повече. Има нужда от идеен разговор какво трябва да излъчва лявото, за какво да се бори и кои целеви групи защитава. Голямо ляво обединение не може да мине без БСП. По-големият смисъл е какво трябва да излъчва лявото. То не може да бъде 24-25 депутата в 240-местен парламент", обясни общинският съветник.

Социалистът е на мнение, че в целия свят са се разместили полюсите на лявото и дясното.

"БСП винаги е стояла голяма и стабилна. В момента БСП не е нито голяма, нито стабилна. Г-жа Нинова бе голям катализатор да ускори заложени назад във времето процеси. Властта задълбочава проблеми в една организация, властта не е за всеки", категоричен бе Паргов.

Той очаква следващият конгрес на БСП през февруари да бъде в предизборна обстановка и да не произведе нито една новина.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор
    АЛЧНИ сте ЗА власт КАТО ВСИЧКИ ПАРТИИ
  • 2 БСП на бунището

    11 5 Отговор
    Нонова седна в скута на мръсната мутра позор

    Коментиран от #10

  • 3 Батеее

    11 4 Отговор
    БСП-то залязвате, вечните комунистически бабички измряха
  • 4 ПАРГОВ...БАЩИНО ОТРОЧЕ

    9 2 Отговор
    Ти колко избора спечели в София....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния софиянец

    7 7 Отговор
    ПУТИН Е МАЗЕН ПЕДАЛ
  • 7 Гост

    7 4 Отговор
    бъсъпъ скоро няма да минава 4те процента
  • 8 иди ми дойди ми

    7 2 Отговор
    Вече не е,защото висшите й началници гледат само имоти и пари. Като богати буржоа. А и те са такива,де. Вижте притежателя на Пловдивския панаир,вижте Мултиимпексова.
  • 9 Най-накрая

    7 5 Отговор
    Един да прогледне, че БСП вече е история. На следващите избори трябва да са под 4%. Нинова успя да ги унищожи, направи едно добро дело.

    Коментиран от #13

  • 10 Прав си

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "БСП на бунището":

    Последните 15 години все там седеше, това е резултата, унищожи БСП!
  • 11 Госあ

    2 5 Отговор
    Ами хайде разберете се кое е ляво и бъдете леви. Става ли ? Не е сложно. Всеки случай, крушовската не е лява, малкия и среден бизнес също не е ляво. Ляво е кооперация и контрол. Оттам се започва и после идва останалото.
  • 12 Мъка за другарите

    6 3 Отговор
    Истината е че глутницата на БСП стана много гладна и нещата не отиват на добре
  • 13 Да бе

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Най-накрая":

    На следващите избори ще са толкова процента, колкото се разберат с тулупа и доган. Нали за това връщат хартиените бюлетини.
  • 14 воакут

    3 5 Отговор
    Като видите някои от БСП да не забравите да му се изхрачите в муцуната. Заедно ГЕРБ и ДПС искат да лъжат и да си крадат изборите както го правиха 32 г. Да ги заплюете тези мръсници.

    Коментиран от #19

  • 15 Госあ

    4 7 Отговор
    Клошари пияви и бавноравиващи, ще се разпаднете и изчезнете и вие като любимата ви проскубана робсия на която винати сте се кланяли, много скоро ще сте на сметището за винаги, с огломното съдействие на страхливата путя и алчното кури!

    Коментиран от #18

  • 16 Бсепието

    6 5 Отговор
    скоро няма и да я има! Това е естественият ход на нещата!
  • 17 да не забравяме

    5 3 Отговор
    Вътрешните опозиционери имат големи заслуги за това развитие на нещата.
  • 18 наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    ГЕРБ ще ги изпревари.

    Коментиран от #22

  • 19 Нинова предлага бюлетините

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "воакут":

    БСП е безгласна , обсебена , приватизирана.
  • 20 УРА,, УРА

    4 5 Отговор
    БСП оплеска всичко, заради зависимостта си от Русия. Чудя се те или ИТН са по виновни за положението в държавата. На всички вече е ясно, че БСП си заминава безвъзвратно. Но една змия най много хапе преди да умре.

    Коментиран от #21

  • 21 Не,

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "УРА,, УРА":

    ИТН и Възраждане оплескаха нещата, но на всички ще ви излезе през носа.
  • 22 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    Дай Боже и те и израждане!
  • 23 ОШипка радефф

    3 1 Отговор
    ГОВОРИТЕЛКАТА НА КИРЕ , ЛЕНЧЕТО , БИЛА БРЕМЕННА , НО ТОЙ НЯМАЛ ПРЪСТ В ТАЯ РАБОТА ! БАЯ
    "ГОВОРЕНЕ " Е ПАДНАЛО !
  • 24 Уууууууу

    0 1 Отговор
    Нинова унищожи колаборацията и бизнеса на тези посерковцш. Затова е целият вой. А последните загуби на гласове са естествен резултат на вътрешната опозиция, която откровено лобираше и действаше в полза на други партии. Едновременното използване на машините и хартията може и да не донесе ползи на БСП, но показва, че е наистина партия на демократи, които държат на принципите. Възможност за избор и равнопоставеност - всички се правят на ударени, забравят, че маса народ в провинцията гласуват само с хартия и сега.
  • 25 ПЪРГОВ Е ГОЛЯМ БОКЛУК

    1 0 Отговор
    .........................................
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Нали млади момко Кире пп е живял при ссср. Антикомунисти. Извинявай, но не сте коректни в изказа. Без гн Борисов, няма как и същото е и без дпс. Ела, и виж, в дъжда, как строят младите образовани турчета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове